logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

greyhound ter adoptie

Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: volwassen hond, 6 jaar, geboren 31 augustus 2017
Formaat: grote hond (Greyhound); schouderhoogte 74 cm / 29 kilo
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar
Kan met katten: waarschijnlijk niet
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: mensgericht, erg lief en aanhankelijk, heerlijk lui met speelse momenten, volgzaam
Adoptie bijdrage: €325,=

Karakter:
Mick is een heerlijke hond om in huis te hebben. Hij is heel relaxed en kan urenlang genieten van slapen in bijzondere houdingen. Ondanks zijn brute mishandeling in Roemenië is Mick zijn vertrouwen in mensen niet verloren; hij is heel aanhankelijk en ook naar onbekende mensen is hij heel vriendelijk.

Profiel adoptant:

  • Mensen met voldoende ervaring en inzicht om Mick verder te begeleiden
  • Een huis in een niet al te drukke woon- en wandelomgeving en met een goed omheinde tuin.
  • Mick vindt ook kleine mensjes leuk, maar we plaatsen hem niet bij kinderen onder de 12 jaar. Hij is groot en kan lomp zijn in een speelse bui.
  • We plaatsen Mick het liefst bij een al aanwezige sociale hond (vanaf 45 cm schouderhoogte), als vriend(in) en als speelmaatje. Een voorwaarde is dit niet.

jonge hond ter adoptieGedrag in huis:
Uren lang heerlijk dommelen en slapen is één van Micks favoriete bezigheden. Hij kan hierbij hilarische houdingen aannemen, een genot om naar te kijken ;-). Hij ligt zowel in zijn mand als tegen je aan, heerlijk samen op de bank. Toch is Mick ook speels; hij zou graag met de andere honden in zijn gastgezin spelen maar helaas hebben die daar geen zin in. Met zijn menselijke opvangers speelt hij graag een half uurtje per dag; hierbij kan hij soms (nog) lomp zijn, in zijn speelse bui.

Naar bezoek toe is Mick enthousiast en lief en ook naar de andere honden in zijn gastgezin is hij heel sociaal. Ze mogen gerust mee eten uit zijn bak; om die reden wordt Mick in een aparte ruimte gevoerd. In zijn gastgezin wonen geen katten en we weten niet zeker hoe Mick op katten reageert. De meeste Greyhounds zien katten als iets om op te jagen, plaatsing bij katten lijkt ons daarom niet verstandig.

Bij zijn opvang kan Mick al prima een tijdje alleen thuis zijn, maar hij is dan wel met de andere honden. Natuurlijk zal hij zich in een nieuw thuis eerst helemaal vertrouwd en veilig moeten voelen, voordat met even alleen zijn kan worden gestart.

Onze honden ter adoptie verblijven deels bij gastgezinnen in Nederland en deels nog in asielen. Mick is beschikbaar voor adoptie en is al in Nederland.

jonge hond ter adoptieGedrag buiten:
Met Mick is nog niet veel gewandeld vanwege de nog herstellende wond aan zijn poot. Tijdens de kleine wandelingen die wel zijn gemaakt, gedroeg hij zich keurig: liep netjes mee aan de lijn en was nieuwsgierig naar alles wat op zijn pad kwam. Waarschijnlijk zal hij genieten van lange "struuntochten", wanneer hij helemaal geen last meer heeft van zijn poot.
Eind november is Mick mee geweest met zijn gastmoeder, wandelen in het centrum van Stadskanaal. Filmpjes hiervan staan onderaan deze pagina.
Mee in de auto gaat prima; ook hierin is Mick een heel relaxte hond.

Medische bijzonderheden:
Als gevolg van de mishandelingen in Roemenië heeft Mick een nog herstellende wond aan zijn poot. Het is inmiddels al bijna genezen, vergeleken met hoe het was. De wond vraagt nog wel een tijdje goede verzorging en zijn poot mag nu nog niet al te zwaar belast worden. Er is een intensieve operatie nodig geweest om zijn voet te reconstrueren; drie tenen waren afgehakt. Ook Micks staart is er afgehakt, maar die wond is inmiddels helemaal genezen. Daarnaast is één van Micks ogen heel klein en vreemd gevormd. De oorzaak daarvan weten we niet. Waarschijnlijk ziet Mick niets of bijna niets met dat oog, maar hij heeft daar geen last van.

Achtergrond:
Mick werd begin augustus door onze contactpersoon Elisa gevonden in Solca, Roemenië, gedumpt en mishandeld 😞; zijn staart en drie tenen van één achterpoot waren weg, er afgeknipt? Het is ons onbekend. Zijn poten waren bovendien aan elkaar vastgesnoerd... Twee dierenartsen zijn lange tijd bezig geweest om zijn voet te reconstrueren, een pittige klus omdat daar weinig huid over is.
Toen zijn verwondingen acceptabel genoeg waren om mee te reizen, hebben we hem snel naar een ervaren gastgezin met medische achtergrond laten gaan. Daar is hij op 22 september gearriveerd. in Nieuwe Pekela. Mick verblijft bij hen tot we een goed passend thuis-voor-altijd voor hem hebben gevonden.

micks voet genezenOp 18 december schrijft Micks gastmoeder:
"Micks voet is nu zo goed als genezen ❤️! De wandelingen worden geleidelijk langer en Mick geniet daar erg van. Regelmatig laten we hem heel langzaam stappen, omdat hij dan zijn linkerachterpoot goed op de grond zet. Zodra hij harder loopt, heeft hij de neiging nog te hinkelen; hij is dat natuurlijk lange tijd gewend geweest.
Maar nu we hem regelmatig laten ervaren dat die poot op de grond geen pijn meer doet, begint het kwartje te vallen. Ook in een wat sneller tempo loopt hij steeds vaker normaal. De knapperd 🥰"

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze vrolijke en bijzonder lieve hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

greyhound adopteren
adopteer een greyhound

Foto's en filmpjes

Dag 3 in Nederland. Ondanks dat zijn fysieke verwondingen nog niet zijn geheeld, is Mick het vertrouwen in mensen niet verloren:

LET OP: SCHOKKENDE FOTO'S!
zo werd Mick aangetroffen

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onze honden ter adoptie verblijven deels bij gastgezinnen in Nederland en deels nog in asielen in Roemenië.