logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

jonge hond ter adoptie

Geslacht: reu
Leeftijd: pup /jonge hond, geboren 5 april 2023
Formaat: grote middenmaat / grote hond; schouderhoogte bij 12 maanden 60 cm, 26 kilo
Kan met kinderen: ja
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: zachtmoedig, aanhankelijk, mensgericht, vrolijk, rustig, nog onzeker in nieuwe situaties
Adoptie bijdrage: €350,= (ons tarief voor een ongecastreerde reu)

Karakter:
Lucas is een bijzonder lieve en aanhankelijke hond. Hij is vrolijk en speels, maar in zijn aard ook rustig.


Profiel adoptant:

  • Lieve mensen met ruime hondenervaring;
  • Een thuis met een niet al te druk huishouden, met veel tijd voor Lucas;
  • Een rustige woonomgeving (een rustig dorp of landelijk);
  • Een goed omheinde tuin, zodat Lucas ook op eigen terrein lekker buiten kan zijn en in het zonnetje kan liggen. Bovendien is Lucas in een nieuw thuis niet meteen toe aan meerdere keren per dag mee uit wandelen;
  • Een al aanwezige sociale hond, die voor hem gezelschap en een goed voorbeeld kan zijn, is een pré.

jonge hond ter adoptie Gedrag in huis:
Deze grote lieverd draait in huis/tuin heel gezellig mee in de groep. Hij houdt van knuffelen en is graag bij je in de buurt. Over het algemeen gedraagt hij zich rustig, maar hij zit nog wel een beetje in het ‘ik volg je overal naartoe’- stadium. Dan kan hij ook weleens lekker lomp in de weg lopen, maar hij is nooit opdringerig en altijd lief.
Lucas is heel goed met mensen; bezoek wordt nieuwsgierig en vrolijk begroet en ook (grotere) kinderen vindt hij leuk.
Met de katten in huis is hij prima en hij is zindelijk en sloopt niets. Het is voor hem geen probleem om even voor een paar uur (samen met andere honden) alleen te zijn; hij zit dan in een (hele ruime) bench, daar is hij goed aan gewend. Als hij als enige hond geplaatst wordt, zal het alleen-zijn rustig aan opgebouwd moeten worden.

Gedrag buiten:
Lucas vindt wandelen heel erg leuk en in een rustige bekende omgeving loopt hij nieuwsgierig en vrolijk vooruit, waarbij hij veel snuffelt en rond kijkt. Hij is gewend aan verkeer; fietsers zijn nog wel een beetje vreemd, maar ook daar begint hij aan te wennen. Aangelijnd lopen gaat steeds beter, zowel aan de riem als de lange lijn weet hij steeds beter dat hij niet mag trekken

Het tegenkomen van onbekende grote honden vindt hij nog spannend; in zijn gastgezin wordt hem geleerd dat hij niet met alle honden kennis hoeft te maken en dat het dichtbij zijn baas altijd veilig is. Dit vraagt verdere begeleiding en sturing. Een andere sociale hond is daarbij wel helpend.

Lucas heeft het met zijn lieve karakter in zich om een heel fijn maatje te worden. In veel dingen gedraagt hij zich al heel goed, ondanks dat hij nog maar kort in NL woont, bij mensen in een huis. Op momenten die spannend zijn, vraagt hij bevestiging en ondersteuning van zijn baasje en met iets lekkers is hij goed te trainen.

jonge hond ter adoptieAchtergrond:
Samen met zijn twee zusjes zwierf Lucas op straat in Boekarest, Roemenië. Onze contactpersoon daar zag de beide zusjes en wist ze onderdak te bieden in een asiel. Later spotte ze ook Lucas, duidelijk een broertje.

Toen één van onze teamleden Lucas in Roemenië ontmoette, bood ze opvang in Nederland aan voor deze zachtaardige prachthond. Lucas is toen van de straat gered en naar hetzelfde asiel gebracht waar zijn zusjes al verbleven. Zo was hij veilig en kon hij reisklaar worden gemaakt. En op 12 januari was het dan zover, toen is Lucas gearriveerd bij zijn opvang in Tjuchem (provincie Groningen)!

In Roemenië maakte Lucas geen kans, zwerf- en asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij landsgrenzen!
Voor de beide zussen van Lucas zoeken we nog naar passende gastgezinnen of adoptanten (apart van elkaar). Meer informatie vindt u op hun profielpagina: Cla en Rikka, jonge honden in het asiel.

Medisch:
Lucas is volledig gevaccineerd en vanzelfsprekend heeft hij een geregistreerde chip en een paspoort. Vanwege zijn jonge leeftijd en de invloed van castratie op gedrag en fysieke ontwikkeling, is Lucas niet gecastreerd.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze lieve jonge hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

"As long as you stand by me": 🎶🎵

Foto's en filmpjes:

Lucas'opvang schrijft:

14 april:
"Een ontmoeting met een teckeltje van de buren:"

31 maart
"Vandaag ontmoetten we een buurjongetje, dat keurig vroeg of hij Lucas mocht aaien (hij is grote honden gewend).
Lucas is zo lief en voorzichtig met kinderen 🥰!"

Eind maart:

Half maart:
Lucas loopt inmiddels keurig mee aan de lijn:

25 februari:
"Lucas doet het geweldig! Opnieuw onbekende mensen en onbekende honden ontmoet in het losloopgebied vandaag.
De foto toont Lucas bij de voordeur, als we gaan wandelen. Blij hoofd 🥰"


10 februari:
"Vanmiddag Lucas voor het eerst in de auto om een rondje in het bos te lopen, samen met Patricia en haar hond. Het was allemaal best spannend: autorijden, vreemde honden, een onbekende omgeving... Maar het ging allemaal heel super! Met herhaling, gewenning en gewoon rustig aan wordt het een tophond ❤️"


4 februari:
"Vandaag kwamen we eindelijk een ander hondje tegen op onze wandeling 🙂 Ik ken deze mensen goed, ze hebben 2 voormalige opvanghonden geadopteerd, dus voor mij geen verrassingen, dat was fijn. En Lucas deed het geweldig, hij sprong zo’n beetje direct bij de man in zijn armen:


Lucas met de andere honden van zijn gastgezin
(het filmpje is beter met muziek):

12 januari - Lucas maakt kennis met zijn gastgezin:

Op de dag van vertrek naar Nederland wilde Lucas niet lopen.
Hoe breng je hem dan van het asiel naar de auto?
Zo dus; op z'n Roemeens:

Aankomst bij het asiel; Lucas wordt begroet door zijn zussen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onze adoptie honden verblijven deels bij gastgezinnen in Nederland en deels nog in asielen in Roemenië.