logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

LiaGeadopteerdGeslacht: teefje (gesteriliseerd) 
Leeftijd:
Lia is geboren in juni 2016
Formaat:
Lia is ca. 40 cm hoog en weegt 9 kilo
Kan met kinderen:
Ja, vanaf 12 jaar
Kan met katten:
Ja
Kan met honden:
Ja
Trefwoorden:
blij, aanhankelijk, slim, lief, sociaal, open, opgewekt, speels, baasgericht, gezinshond, zachtaardig, beetje onzeker

 

 

Karakter: Lia is een geweldig blij en vooral lief hondje die dol op haar mensen is. In huis is ze rustig en vanaf de eerste dag was ze al zindelijk. Ze is dol op de kinderen in het gastgezin (13, 15, 17) en ook op de katten, al werd haar enthousiasme door hen iets minder gewaardeerd. Jammer, want Lia wil graag spelen en met iedereen vriendjes zijn.

Het duurt alleen even voordat Lia deze vrolijke aanhankelijke kant van zichzelf laat zien. Ze moet nieuwe mensen echt even leren kennen. Bezoek in huis is welkom. Lia kijkt even de kat uit de boom maar komt al snel voorzichtig kennis maken. Hoe minder druk ze hierbij ervaart hoe vlotter het gaat. Met andere honden kan Lia het ook prima vinden. Ze spreekt de hondentaal heel goed en is erg sociaal.

Lia is eigenlijk een heerlijk hondje dat geniet van haar leventje in Nederland. Ze is heel dapper en went snel aan nieuwe dingen, maar wat ze niet kent haalt haar verlegen kant meteen naar boven. Dan heeft ze tijd nodig om te wennen.

Lia gaat graag mee, ze is het liefst dicht bij haar mensen. Ze loopt netjes aan de riem en onderweg reageert ze vrolijk op andere honden. Omdat ze zo slim is, is het heel makkelijk om haar mee te nemen. Ze leert heel snel en snapt al gauw wat je van haar verwacht. Lia is enorm stemgevoelig. Met een zachte, blije stem is ze goed te sturen. Voor een correctie is een kleine stemverheffing al voldoende. Meer heeft deze lieverd niet nodig om te leren wat haar mensen van haar verwachten.

Lia speelt graag met andere honden en we gunnen haar dan ook het liefst een thuis waar een (stabiel) hondenmaatje is. Ze trekt zich erg aan andere honden op en dat doet haar ontwikkeling goed. Ze zou ook alleen ergens kunnen wonen maar dan bij mensen die haar op de juiste manier kunnen begeleiden. Ook zou het dan prettig zijn als ze af en toe contact met andere honden in de buurt kan hebben.

Achtergrond:  Lia komt uit het gemeentelijk asiel in Resita, een nare plek waar we haar gelukkig uit konden halen. Nu verblijft ze bij een gastgezin in Drachtstercompagnie.

Medische bijzonderheden: Er is in Roemenië ‘iets’ met Lia gebeurd. Van haar rechter voorpoot is een middenvoetsbeetje gebroken en dit is heel raar weer aan elkaar gegroeid. Als gevolg hiervan kan ze haar pootje niet meer volledig strekken en loopt ze wat onregelmatig. Toch doet ze er alles mee en heeft ze er blijkbaar geen pijn aan. Ook haar rechterachterpoot is mogelijk op hetzelfde moment beschadigd geraakt. Haar knieschijf zit wat te los en de bespiering aan deze poot is veel minder ontwikkeld. Gelukkig heeft Lia hier helemaal geen last van en het advies van de dierenarts is om het met rust te laten. Opereren in zo’n gebied vergroot de kans op het ontstaan van artrose met alle gevolgen van dien. Ze kan er prima mee leven en het vormt geen belemmering. Vanwege deze medische achtergrond geldt voor Lia een aangepast adoptietarief.

{gallery}Adoptiehonden/lia{/gallery}.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.