Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Lenny

klein hondje adopterenGeslacht: reutje, gecastreerd
Leeftijd: geboren 8 mei 2019
Formaat: klein hondje; schouderhoogte 25 cm en gewicht 7,8 kilo
Kan met kinderen: onbekend, maar we plaatsen Lenny graag in een rustig huishouden
Kan met katten:  ja, met begeleiding
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: rustig, aanhankelijk, gevoelig, blij en slim
Adoptiebijdrage: €125,=

Karakter:
Lenny is een aanhankelijk en vrolijk ventje. In combinatie met zijn zachtaardige en gevoelige aard heeft hij in korte tijd al vele harten veroverd.

Profiel adoptant:

  • Ruime en recente ervaring met honden en alle tijd om Lenny te begeleiden
  • Een rustig huishouden
  • Een huis met een goed omheinde tuin in een rustige woonomgeving (een rustige woonwijk, dorps of landelijk)
  • We plaatsen Lenny graag bij een andere sociale en speelse hond

klein asiel hondjeGedrag in huis:
Kleine Lenny is rustig aanwezig. Hij is gek op lekkers en aandacht krijgt hij graag. Lenny trekt graag op met de andere hond en vindt het heerlijk om samen een dutje te doen en samen te spelen. Met een beetje geluk is het baasje er ook en is er tijd voor knuffelen op de bank.
Deze slimmerd leert snel en laat zich makkelijk bijsturen indien nodig. Alleen thuis zijn vindt hij nog wat spannend maar hij blaft of sloopt niet en heeft steun aan de andere aanwezige hond.

Lenny heeft ook een onzekere kant en het is goed om daar rekening mee te houden. Veel drukte in huis of bezoek vindt hij spannend en hij trekt zich dan het liefst terug. Belangrijk is Lenny deze ruimte ook te geven zodat hij de kans krijgt in zijn eigen tempo stappen te zetten en te groeien in zijn zelfvertrouwen. Voor Lenny zou het heel fijn zijn om ook bij zijn nieuwe baasje een hondenmaatje te hebben waaraan hij zich kan optrekken en waarmee hij kan spelen.

Lenny heeft respect voor een kat die niet voor hem wegloopt. Een kat die dat wel doet, daar gaat hij achter aan.

Gedrag buiten:
Lenny is zindelijk en gaat graag mee naar buiten. Hij loopt prima aan de lijn en neemt de tijd om te snuffelen en indrukken op te doen. Andere honden vindt hij leuk en hij wil graag kennismaken. Lenny reageert buiten niet op geluiden en normaal verkeer. Ook mee in de auto gaat prima.

Medische bijzonderheden:
Helaas is Lenny bij vertrek uit Roemenië positief getest op hartworm. Lenny wordt nu hiervoor behandeld (zgn. slow kill) en gelukkig heeft hij geen fysieke klachten. Voorlopig zal Lenny 1x per maand een larvendodend middel (bijv. milbemax) toegediend moeten krijgen om te voorkomen dat de hartwormen zich uitbreiden. Het is ook een optie om hem te behandelen met injecties die alle hartwormen doden, maar hier zitten ook nadelen aan die we graag met u bespreken. Indien adoptanten hiervoor kiezen dan kunnen deze kosten vergoed worden door de stichting.
Voor Lenny geldt vanwege de hartworm een verlaagde adoptie bijdrage (€125,= ).

Vanzelfsprekend is Lenny gevaccineerd en heeft hij een geregistreerde chip en een paspoort.

Achtergrond:
Lenny zat in een gemeentelijk asiel/ dodingsstation in Roemenië, maar voor hem werd betaald voor een zogenoemde safe kennel. Dat betekent dat hij bij een volgende dodingsronde niet gedood mocht worden. Daar zat hij, weggedoken in een hoekje. Gelukkig zag onze lokale contactpersoon Lenny zitten en onze stichting heeft voor hem een gastgezin gevonden. Lenny is op 30 september gearriveerd bij zijn gastgezin in Amsterdam.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Lenny? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Filmpjes, Lenny in Nederland::

Filmpjes, Lenny in het asiel::

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.