Maak jij ook het verschil?
Roco droomt van een landelijk uitzicht
Figo wacht nog steeds op een nieuw mandje..
previous arrow
next arrow
Slider

lara

lara.jpeg

Geslacht: Teef, gesteriliseerd
Leeftijd: 6 jaar
Formaat:
  45 cm, 19 kg
Kan met kinderen: Ja, vanaf 15 jaar, mits honden gewend
Kan met katten:  wisselend
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: blij, aanhankelijk, rustig, baasgericht

Adoptiebijdrage:  195

Karakter:
Lara is een blij en vrolijk hondje. Ze volgt je graag door het huis in de hoop aandacht en knuffels te krijgen.

Gedrag in huis:
In huis is Lara heel relaxed. Ze is over het algemeen rustig met af en toe een speelmomentje. Lara is zindelijk en kan even alleen thuis blijven. Ze is dan alleen want er zijn geen andere honden in het gastgezin.
Bezoek gaat prima, ze loopt bij de bel direct naar de deur, vrolijk kwispelend, en drentelt vrolijk met het bezoek mee naar binnen om zich vervolgens uigebreid te laten aanhalen. Ze blaft amper en is niet waaks.

Gedrag buiten:
Lara loopt goed mee aan de riem. Ze trekt niet en loopt rustig mee. Haar houding naar vreemde honden is wisselend, soms negeert ze ze en soms wil ze voorzichtig snuffelen. Lara laat zich graag aanhalen door vreemde mensen. Lara vindt autorijden heerlijk en gaat graag met je mee op pad.

Profiel adoptant:
Voor Lara zoeken we een baasje met ervaring. Een tuintje zou heerlijk voor haar zijn. Ze kan als enigste hond geplaatst worden. Aangezien ze wisselend gedrag laat zien bij katten zijn er liever geen katten in haar nieuwe huis. Lara wil graag bij je zijn, we zoeken een adoptant die tijd voor haar heeft en het leuk vindt om samen met haar dingen te ondernemen. Lara is in het gastgezin geen kinderen gewend. Buiten bekijkt ze hen nieuwsgierig en afwachtend. We denken dat ze wel bij oudere kinderen v.a. 15 jaar geplaatst kan worden, mits die weten hoe ze met een hond moeten omgaan

Achtergrond:
In Roemenië zijn enorm veel zwerfhonden. Ze worden op straat gedumpt om wat voor reden dan ook. Ze zijn niet gecastreerd of gesteriliseerd dus hun aantal loopt snel op. Ook Lara is zo een zwerfhondje en heeft in barre omstandigheden moeten zien te overleven. Ze is door een locale rescuer van straat gehaald, liefdevol opgevangen en voorbereid op haar reis naar Nederland. Een paar weken terug konden we haar naar Nederland halen.  Ze verblijft nu bij een gastgezin in Wolvega.

Adoptieprocedure:

Heeft u interesse in deze hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.

Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

We lezen alle mails aandachtig. Mocht u na 4 dagen geen reactie van ons hebben ontvangen, dan hebben we iemand anders geselecteerd voor de betreffende hond of vinden we het geen geschikte match. Door grote drukte is het voor ons namelijk niet mogelijk om alle mail en telefoontjes te beantwoordenIndien u meer informatie wilt over een hond, dan kunt u ons natuurlijk een mail met uw vragen sturen en daarop proberen we z.s.m. te reageren.

.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.