logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

jonge hond adopteren

Geslacht: teef, gesteriliseerd
Leeftijd: pup / puber, geboren 31 mei 2022
Formaat: middelmaat;  bij 9 maanden een schouderhoogte van 45 cm, gewicht 15 kilo
Kan met kinderen: eventueel, vanaf 12 jaar
Kan met katten:  nee
Kan met andere honden: ja, maar we plaatsen Kiki bij voorkeur als enige hond.
Trefwoorden: energiek, vrolijk, enthousiast, speels, nieuwsgierig
Adoptiebijdrage: omdat we voor Kiki dringend een goed thuis zoeken, geldt voor haar een aangepast adoptietarief van €150,= in plaats van €350,=

Karakter:
Mooie speelse Kiki is lief, vrolijk, aanhankelijk en ontzettend slim. Door haar achtergrond en jonge leeftijd heeft ze nog de neiging om overal met haar neus vooraan te staan ;-). Echter leert ze met consequente begeleiding al dat het goed voor haar is om ook haar rust te pakken.

Profiel adoptant:

  • lieve mensen met (recente) ervaring met honden en het inzicht, de tijd en het geduld om een lieve, maar ook eigenzinnige en energieke puber hond te begeleiden;
  • een rustig huishouden met duidelijke routines en regelmaat; 
  • een huis in een niet te drukke woon- en wandelomgeving (een rustige woonwijk/ dorps);
  • een goed omheinde tuin, zodat Kiki ook op eigen terrein lekker buiten kan zijn
  • we plaatsen Kiki bij voorkeur als enige hond, maar tijdens de wandeling honden ontmoeten is geen probleem.

jonge hond adopteren

Gedrag in huis:
Kiki is een energieke vrolijke jonge hond die graag in de nabijheid van haar baasjes is. Speeltjes en eten zijn erg belangrijk voor haar. Het gastgezin is hier actief mee aan de slag gegaan en heeft Kiki geleerd dat ze deze niet hoeft te bewaken. Dat heeft deze slimme dame heel erg snel heeft opgepakt.
Ze kan zichzelf uitstekend vermaken met haar speelgoed, maar het is wel belangrijk om te herkennen wanneer Kiki moe is en over haar eigen grenzen heen gaat. Wanneer ze van tijd tot tijd haar rust krijgt en lekker bij haar baasjes ligt te slapen raakt ze niet overprikkeld en dan verdedigt ze haar spulletjes niet.

Kiki reageert waaks op voor haar onbekende geluiden maar begroet visite wel vrolijk en ze komt dan ook graag even kennismaken. Ze kan ook al eventjes alleen thuisblijven. Dat is natuurlijk wel iets wat in een nieuwe omgeving opnieuw moet worden opgebouwd.

Vanwege haar enthousiasme plaatsen we haar niet bij jonge kinderen. Ze heeft hier wel kennis gemaakt met jonge kinderen die gewend zijn aan honden die pas uit het buitenland komen. Dit ging echter nog behoorlijk onstuimig en ook gezien de rust die Kiki nog nodig heeft zien we een gezin met jonge kinderen niet als een match.

Gedrag buiten:
Kiki geniet van de tuin; ze kan daar lekker spelen en rennen en bij hoge nood haar behoefte doen. Verder doet ze haar behoefte netjes tijdens de wandeling. Ze snuffelt er lekker op los. 
Kiki vindt het erg leuk om mee te gaan met de auto en vindt het heerlijk om dan lekker naar buiten te kijken.

Voor Kiki zou het goed zijn om samen met de baas activiteiten te ondernemen en plezier te maken. In eerste instantie bijvoorbeeld speuren en hersenwerk. Kiki is een hond die (op termijn) graag wil werken!

Medische bijzonderheden:
Vanzelfsprekend is Kiki volledig gevaccineerd en heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort.

Achtergrond:
Kiki is op 3 december in Nederland aangekomen vanuit het ellendige Pallady-asiel (Roemenië), waar we haar zelf ontmoet hebben. We wilden haar daar z.s.m. weg halen. Inmiddels verblijft Kiki bij haar gastgezin in Ruinerwold waar ze grote stappen heeft gemaakt en we haar goed hebben leren kennen. Tot aan haar adoptie verblijft ze bij hen.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Kiki? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes:

April 2023: Kiki mocht Sneupen bij Willem (een snuffeltuin voor honden):

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.