logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

volwassen hondje adopteren

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: jong hondje, geboren 29 januari 2022
Formaat: kleine middenmaat; 10,6 kilo, schouderhoogte 43 cm
Kan met kinderen: eventueel bij jong-volwassen kinderen (in een rustig huishouden)
Kan met katten:  ja, met katten die honden gewend zijn
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: bijzonder zachtaardig, aanhankelijk, bescheiden, lief en sociaal, blij, in nieuwe situaties nog onzeker
Adoptie bijdrage: €425,=

Karakter:
Jolene is zachtheid op vier pootjes. Een intens lieve hond die na alles wat ze heeft meegemaakt nog onzeker is, maar in de weken dat ze bij haar gastgezin verblijft al steeds meer (zelf)vertrouwen heeft gekregen.

Profiel adoptant:

  • Lieve mensen met honden-ervaring en moderne inzichten m.b.t. de begeleiding van honden;
  • Een rustig huishouden met voldoende tijd om aandacht te hebben voor Jolene en om dingen met haar te ondernemen;
  • Een huis in een rustige woonomgeving en met een goed omheinde tuin (bijvoorbeeld in een rustige woonwijk met veel groen en niet veel mensen op straat, of dorps / landelijk);
  • We plaatsen Jolene graag bij een andere sociale en speelse hond, die voor haar gezelschap, een voorbeeld en een speelmaatje kan zijn. Plaatsing als enige hond is een optie bij iemand die alle tijd en aandacht voor haar heeft en ook in alle andere opzichten aan ons ideaalplaatje voldoet.

volwassen hondje adopterenGedrag in huis:
Wanneer Jolene voldoende heeft kunnen wandelen, snuffelen en kluiven of spelen, dan is ze in huis een rustige hond. Ze ligt graag bij haar baasje in de buurt.
Ze geniet van gekroeld worden en van samen spelen maar kan ook prima zichzelf vermaken met een speeltje of door bij het raam naar buiten te kijken. Ze is heel sociaal naar het andere hondje in haar gastgezin; ze speelt graag met hem en in spannende situaties haalt ze steun uit zijn voorbeeld. Ook met de katten wil Jolene graag vriendelijk en soms speels contact.
Naar onbekende mensen toe is ze onzeker maar in de weken dat ze bij haar gastgezin verblijft heeft ze al steeds meer (zelf)vertrouwen gekregen. Het goede voorbeeld van het andere hondje helpt haar hierbij.
Jolene kan na gewenning goed alleen thuis zijn, samen met de andere hond.

Gedrag buiten:
Hoewel ze dat niet gewend was loopt Jolene al prima mee met een tuigje om en aan de lijn. Ze is al zindelijk. Wandelen vindt ze heerlijk, ze snuffelt graag en is niet snel onder de indruk van af en toe een auto. Mensen passeren vindt ze nog spannend maar in een paar weken tijd gaat dat al veel beter. Druk gebarende mensen, spelende kinderen en dergelijke daar gaat ze het liefst nog op een ruime afstand voorbij. Een "gewone" wandelaar is ook nog wat spannend maar wekt daarnaast haar nieuwsgierigheid op.
We verwachten dat Jolene op termijn een hondje is dat heel graag dagelijks een lange wandeling maakt samen met haar baasje, in een landelijke omgeving of door het bos. Wanneer Jolene een onbekend klein hondje ziet, wil ze er graag naartoe. Grote onbekende honden vindt ze wel spannend en ontwijkt ze het liefst.
We weten nog niet wat Jolene ervan vindt als ze mee mag in de auto.

Medische bijzonderheden:
Jolene is gesteriliseerd. Ze is volledig ingeënt en heeft een geregistreerde chip en een paspoort. Voor vertrek naar Nederland heeft ze een gezondheidscheck gehad.

Achtergrond:
In november is een aantal van onze teamleden een week lang op bezoek geweest bij het asiel van Elisa (Solca, Roemenië), waarmee we intensief samenwerken. Daar hebben ze onder meer Jolene ontmoet en met haar geknuffeld en gewandeld. Een bescheiden en wat verlegen maar super zachtaardig lief hondje. Onderaan deze pagina staan filmpjes van deze ontmoeting.
Eén van onze gastgezinnen bood opvang voor haar aan en Jolene is op 25 november bij hen gearriveerd. Haar gastgezin woont in Alphen aan de Rijn.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in dit zachtaardige hondje? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes::

Jolenes opvang schrijft:

26 januari:
Jolene, de mooiste en liefste knuffelkont 😍:

Jolene en de poes:

21 januari:
Eindelijk een kennismaking van Jolene met een ander hondje op film. Honden ontmoet gaat prima maar de baasjes zijn nog wat spannend als ze zomaar dichterbij komen. Na dit filmpje ging het meisje door haar knieën en samen met Piet kwam ze dichterbij en nam een snoepje aan:

18 januari: heerlijk snuffelen!

8 januari:
"Vandaag hebben we samen gewandeld met twee mensen en hun kleine hondjes. Jolene deed het heel erg goed! Ze was heel enthousiast tegen de hondjes en zocht contact met de man. Van de vrouw hield ze wat afstand, misschien door haar bungelende schoudertasje?"

5 januari:
"Jolene had, ondanks een goed begin, geen fijn oud en nieuw. Ze kon het vuurwerk best goed handelen vanaf een afstandje maar toen iemand een enorm groot stuk illegaal knal vuurwerk tegen onze schutting gooide was ze er klaar mee. We waren in de tuin en schrokken ons rot, arm meisje.
Woensdag is er een nieuw hondje bij ons in huis gekomen van bijna dezelfde leeftijd en Jolene is helemaal blij. Ze wil veel meer spelen en ik moet haar nog wel wat begrenzen hierin want dat moet ze nog leren en het hondje wil ook eerst even landen. Opeens is ze van nieuwe hondje erbij de grote zus geworden die het ook allemaal heeft meegemaakt en die rol vervult ze heel goed."

””

24 december:
"Ze wordt steeds zelfverzekerder en leert ook al voorzichtiger te spelen met Pietje dus dat gaat helemaal goed. Van de week kwamen we een klein hondje tegen en nadat Pietje kennis had gemaakt durfde Jolene ook en ze deed het super. Even rustig snuffelen en weer verder.
Mannen zijn ook al minder eng, als ze ze kan negeren en/of ontwijken loopt ze er gewoon langs. Kortom Jolene wordt steeds meer zichzelf en wat een kleine kanjer is ze toch 🥰!"

Wandelen met Jolene, week 4 in Nederland:

Jolenes eerste week in Nederland:

Op 14 december schrijft Jolenes gastmoeder:

"Vandaag kwamen we de buurvrouw tegen buiten. Ik had helaas mijn telefoon niet bij me maar Jolene deed het geweldig! De buurvrouw kwam aangelopen al appel etend en druk zwaaiend met haar armen dus Jolene dook eerst achter me van schrik. De buurvrouw heeft een Spaanse rescue gehad dus die begreep gelukkig gelijk wat er aan de hand was. Ze ging door haar knieën en negeerde haar verder even, dat was voor Pietje natuurlijk de cue om héél enthousiast naar haar toe te rennen. Toen Jolene zag dat Piet knuffels kreeg kwam ze ook voorzichtig kijken en snuffelen.
Een paar minuten en snoepjes later zat Jolene helemaal opgevouwen tussen haar benen te knuffelen, ze kroop bijna in haar ❤️. Na zeker een kwartier snuffelen en knuffelen ging de buurvrouw en keek Jolene haar teleurgesteld na. Een klein hondje wat passeerde reageerde ze ook positief op, vanaf afstand dus dat wordt de volgende stap. Nu lekker uitgeteld naast me, die tandjes.. 🥰"

Een wandeling met onze teamleden, op bezoek bij het asiel (november 2023, Roemenië):

Op het onderstaande filmpje kun je een beetje zien hoeveel stress de honden in het asiel ervaren. Er zijn geen verwarmde verblijven dus in de winter is het er ijzig koud (en in de zomer vaak smoorheet). Elisa doet geweldig werk en ze heeft met de middelen die er zijn de dingen uitstekend voor elkaar 🙏. Maar de middelen zijn beperkt; niet te vergelijken met een asiel in Nederland...

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar ook Jolene verbleef:

volwassen hondje adopteren

Voor dit hondje uit het asiel die nu in Nederland wordt opgevangen, is er nu de mogelijkheid om haar te adopteren. Ze is 2 jaar, jong volwassen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Dit leuke, lieve en nog jonge hondje is al in Nederland, ze verblijft bij een opvang gezin. Informatie over adopteren, de kosten en onze adoptie procedure vindt u hier.