logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

eve senior hondje adopteren

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: senior hondje, volgens paspoort bijna 10 jaar maar waarschijnlijk ouder
Formaat: kleine hond / kleine middenmaat (schouderhoogte 41 cm, gewicht 10,5 kilo)
Kan met kinderen: nee, we zoeken voor Eve een heel rustig huishouden
Kan met katten:  ja / zie toelichting
Kan met andere honden: ja / zie toelichting
Trefwoorden: lief, aanhalig maar niet opdringerig, rustig, bescheiden, zorghondje van de stichting (zie toelichting)
Adoptiebijdrage: niet van toepassing

➡️ Eve is geadopteerd! Op 10 november 2023 is ze verhuisd naar haar nieuwe thuis: Sneupen bij Willem ❤️❤️

Karakter:
Lieve Eve is een heel rustig senior hondje. Ze geniet van aandacht en geaaid worden maar zal er niet snel zelf om vragen.

Eve is een zorghondje van onze stichting
Eve kwakkelt met haar gezondheid. Ze heeft chronische maag-/darmproblemen, verdraagt niet elk soort voer en lopen gaat moeilijker vergeleken met een aantal maanden geleden. Toch geniet ze zeker nog van een wandeling!
In Roemenië heeft Eve een afschuwelijk leven gehad (zie de achtergrondinformatie verderop op deze pagina). In februari 2023 konden we Eve naar Nederland laten komen; ze verblijft sindsdien bij een gastgezin in Amsterdam.
Eve's gastgezin en onze dierenarts hebben zich samen ingezet om Eve weer op de been te krijgen. Voor een deel is dat goed gelukt, voor een deel niet (helemaal). Eve is blijvend afhankelijk van medicatie en gezien haar complexe medische achtergrond blijven we als stichting graag betrokken, ook financieel.

Voor Eve zoeken we een bijzondere plek. We zoeken een fijn thuis voor haar waar ze voor altijd mag blijven, maar waarbij ze ook blijvend een zorghond van onze stichting is. Dat betekent dat er veel overleg zal zijn over medische en eventueel andere belangrijke zaken. De stichting blijft Eve’s medische kosten betalen. We zoeken voor Eve dus eigenlijk een gastgezin waar ze voor altijd mag blijven.

senior hondje adopteren Profiel gastgezin:

  • Lieve mensen met ruime ervaring met honden, die in overleg met onze stichting een senior hondje graag nog een fijne tijd willen geven;
  • Een rustig huishouden waar minimaal één persoon heel veel thuis is;
  • Een goed omheinde tuin waarin Eve lekker kan rondscharrelen en in het zonnetje kan liggen. We vinden een tuin bovendien belangrijk omdat Eve dan niet persé meermalen per dag mee hoeft te wandelen, wat ze op termijn wellicht niet meer kan;
  • Gezelschap van één of meer al aanwezige rustige en sociale honden wordt door Eve erg gewaardeerd, vooral wanneer het reutjes zijn. Een voorwaarde is het niet;
  • Eve kan eventueel bij katten wonen, maar alleen wanneer deze katten zich niet aan haar opdringen.

Gedrag in huis:
Eve is een heel rustig en dankbaar hondje. Ze is aanhankelijk en vindt geaaid worden (meestal) heel fijn, maar ze zal er niet snel zelf om vragen. Eve is niet bang of eenkennig; ook door onbekende mensen laat ze zich graag aanhalen. Het enige waar ze erg van schrikt is een stemverheffing, ook al is die niet op haar gericht.
Wanneer er verzorgende of medische handelingen nodig zijn dan berust Eve daar in. Ze laat dat soort dingen over zich heen komen, tot nu toe zonder protest, ook bij de dierenarts. Ze heeft wel duidelijk betere en slechtere dagen. Wanneer ze zich fysiek echt niet oké voelt of ze heeft pijn dan kan ze soms wel geïrriteerd reageren, bijvoorbeeld als je haar wilt optillen. Heel logisch, desondanks vinden we het belangrijk om het te noemen.
Bij haar huidige gastgezin kan Eve wel even alleen thuis zijn, maar ze vindt dat toch wel spannend. Ze houdt dan de deur nauwlettend in de gaten en is dus niet echt ontspannen. In een nieuw thuis zal het leren om even alleen thuis te zijn voorzichtig en geduldig opnieuw moeten worden opgebouwd. Natuurlijk kan ons team dit proces desgewenst begeleiden met een trainingsplan.

senior hondje adopteren

Gedrag buiten:
Ondanks haar gezondheidsklachten is Eve heel enthousiast als ze mee mag om te wandelen. We merken wel dat in de maanden dat ze bij ons is het lopen wat moeilijker gaat, dus de afstanden worden kleiner. Misschien kan (op termijn?) een hondenbuggy uitkomst bieden, zodat ze wel mee kan maar als het lopen te moeilijk gaat ze zich heerlijk kan laten rijden.
Eve vindt het heerlijk om lekker te snuffelen en is nieuwsgierig naar van alles wat ze op haar wandeling tegenkomt. Onbekende honden die zich rustig gedragen vindt ze oké om te ontmoeten; mensen ontmoeten vindt ze heel gezellig. Mee in de auto gaat prima; Eve gaat graag mee!

Achtergrond:
In Roemenië heeft Eve jarenlang opgesloten gezeten in iemands tuin, in een klein hok (zie ook de foto's en het filmpje onderaan deze pagina). De honden hier, het waren er tien in verschillende hokken, kregen te eten maar elke vorm van verdere zorg ontbrak... Toen de eigenaar van de honden overleed vroeg de burgermeester van het dorp aan Elisa of zij zich over de honden wilde ontfermen. Ze kregen vervolgens een plekje in Elisa's asiel en natuurlijk de nodige (medische) verzorging.

In november 2022 hebben leden van ons team deze honden ook persoonlijk ontmoet, tijdens hun bezoeken aan Elisa's asiel. Voor Eve vonden we een ervaren gastgezin en daar is ze begin februari 2023 gearriveerd. Tot we een voor-altijd-plek voor haar hebben gevonden verblijft ze bij hen, in Amsterdam.

Procedure:
Heeft u interesse in dit aandoenlijke senior hondje en wilt u haar na een zwaar leven nog een zo fijn mogelijke tijd tijd bieden? Dan kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden. Natuurlijk kunt u ons bij vragen ook Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto's / filmpjes, Eve in Nederland:

Filmpje van een genietende Eve, 2 november 2022, Roemenië:

Wandelen met Eve, 3 november 2022, Roemenië:

Foto's van Eve, in Roemenië :

Eve en Evian, eindelijk uit hun hok:

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.