logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

DoedelGeslacht: reu  
Leeftijd: Doedel is geboren in februari 2019
Formaat:
Doedel is nog in de groei, op dit moment is hij 52 cm hoog
Kan met kinderen:
Ja
Kan met katten:
Ja
Kan met honden:
Ja
Trefwoorden:
lief, sociaal, blij, slim, gezinshond, gevoelig, speels, aanhankelijk, zachtaardig, kindervriend

 

 

Karakter: Doedel is een vrolijke, lieve jonge hond. Hij is nog maar kort in Nederland maar voelt zich al helemaal thuis in het gastgezin dat hem liefdevol heeft opgevangen. Hij is dol op spelen en knuffelen, met de kinderen, de katten... Doedel is een heerlijke slungel die zal uitgroeien tot een grote hond.

In huis is hij rustig, maar geef hem wel iets waar hij op mag knagen. Hij wil graag overal bij zijn, zelfs als je je veters probeert te strikken maakt hij er een spelletje van. Als hij uitgespeeld is kruipt hij graag dicht tegen je aan om geknuffeld te worden en in slaap te vallen. Alleen thuis zijn gaat hem ook best al goed af, hij is dan in de bench. De bench betekent rust en dan gaat hij gewoon lekker slapen.

Doedel is in veel opzichten nog een echte pup. Hij is pienter en luistert best goed, maar is snel afgeleid. Zindelijk is hij nog niet helemaal, maar daar wordt aan gewerkt en het gaat steeds beter. Bezoek aan huis vindt hij spannend. Vreemde mensen over de vloer worden vooral door hem uit de weg gegaan. Als hij dan de kans krijgt op eigen initiatief in zijn eigen tempo kennis te maken, dan is het al vrij snel goed. Er moet alleen geen druk op gezet worden.

Met de nog jonge kinderen in het gastgezin is Doedel dikke maatjes. Ze mogen alles van hem en hij speelt graag met ze mee. Ook de huiskat is wat hem betreft een speelkameraadje. Naar de andere hond in het gastgezin gedraagt Doedel zich respectvol en onderdanig. Hij is graag in het gezelschap van andere honden die hij kent en toont zich dan heel sociaal en vrolijk.

Buitenshuis is Doedel snel overdonderd door andere mensen, onbekende honden en verkeer. Hij gaat ze het liefst uit de weg maar als hij tijd krijgt om te herstellen en zelf te verkennen, dan gaat het goed. Hij snuffelt veel, dat helpt hem zijn omgeving te leren kennen. Daar krijgt hij alle tijd voor, ook om de opgedane indrukken te verwerken en daar heeft hij duidelijk baat bij. Als de kinderen meegaan op de wandeling gaat het beter, hij voelt zich gesteund door hun aanwezigheid.

Voor Doedel zou het heerlijk zijn om in een gezellig gezin terecht te komen waar hij met alle geduld en op zachte wijze begeleid wordt in zijn ontwikkeling. Met een positieve benadering zal Doedel heel snel leren en uitgroeien tot een evenwichtige hond. Doedel is nog in de groei, maar het is duidelijk dat hij een flinke vent gaat worden. Een plekje met voldoende ruimte is dus wel belangrijk. 

Achtergrond: Doedel is een van de pups die we in maart in het asiel van Resita vonden. Het hele nest was daar terechtgekomen en de pups waren in erg slechte conditie. We konden het niet aan zien en hebben we de pups er weggehaald om ze bij Florentina onder te brengen. Zij heeft alles gedaan wat ze kon maar verdrietig genoeg hebben alleen Dinky en Doedel hebben het overleefd. Doedel verblijft nu bij een gastgezin in Drachten.

Medische bijzonderheden: Vanwege zijn jonge leeftijd is Doedel nog niet gecastreerd. Dit zal straks als hij wat ouder is nog moeten gebeuren en dit is onderdeel van de adoptieovereenkomst.

      

{gallery}Adoptiehonden/doedel{/gallery}

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.