logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

pup jonge hond adopteren

Geslacht: teefje
Leeftijd: puppy / jonge hond, geboortedatum 4 februari 2023
Formaat: middelmaat, bij 6 maanden oud: schouderhoogte 47 cm, 11 kilo
Kan met kinderen: eventueel, vanaf 12 jaar
Kan met katten:  onbekend
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: blij, lief, aanhankelijk, speels, leergierig
Adoptiebijdrage: €350,=

Karakter:
Coco is een heerlijke pup / jonge hond: erg lief, aanhankelijk, vrolijk en leergierig. In onbekende situaties is ze nog afwachtend en soms onzeker; ze is nog maar kort in Nederland dus dat is heel logisch. Ze is in haar kern geen bange hond en heeft zoals iedere pup met een asielachtergrond tijd en goede begeleiding nodig om stap voor stap verder te socialiseren.

Profiel adoptant:

  • Lieve mensen met honden-ervaring die alle tijd en geduld hebben om een jonge hond met een asielverleden verder te begeleiden;
  • Een rustig huishouden met één of meer mensen die veel thuis zijn; 
  • Een huis in een rustige omgeving (dorps of landelijk) en met een goed omheinde tuin. Dan kan Coco ook op eigen terrein lekker buiten in het zonnetje liggen, rondscharrelen en spelen;
  • Coco kan zowel als enige hond worden geplaatst als ook bij een andere (sociale) hond. Als ze de enige hond in huis is dan vinden we het extra belangrijk dat ze zelden alleen thuis hoeft te blijven.

pup jonge hond adopterenGedrag in huis:
Coco is op het moment van dit schrijven twee weken in Nederland. Ze doet het enorm goed bij haar gastgezin: ze is zindelijk en al aardig gewend aan allerlei huiselijke zaken zoals de televisie en de geluiden van huishoudelijke apparaten. Ook heeft ze al een steeds beter idee wat haar eigen speelgoed is en wat van haar baasjes; ze heeft tot nu toe niets kapot gemaakt (resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst ;-0). Ze vindt het fijn om in de bench te liggen (met het deurtje nog open)
Coco gedraagt zich lief en aanhankelijk naar alle leden van het gezin (man, vrouw, tiener). Naar onbekende mensen toe is ze afwachtend; als ze de tijd krijgt om in haar eigen tempo de bezoekers van een afstandje te bekijken dan komt ze na een tijdje even snuffelen en gaat daarna rustig ergens liggen.
Coco is nieuwsgierig, leergierig, baasgericht, slim en gek op eten. Die combinatie maakt dat ze gemakkelijk iets leert en dat ook leuk vindt. Natuurlijk is het in de eerste periode niet de bedoeling haar al allerlei commando's te leren maar we denken dat Coco op de langere termijn zal genieten van een vorm van hondensport samen met haar baasje, zoals bijvoorbeeld speuren / mantrailing.

Gedrag buiten:
Buitenshuis zijn veel dingen zijn nog nieuw en onbekend voor Coco; ze is nog maar kort in Nederland en we vinden het belangrijk dat ze eerst alle tijd krijgt om in huis en tuin te ontstressen, te wennen en een band op te bouwen met haar baasje(s). Kalm aan en in kleine stapjes opbouwen voorkomt dat ze wordt overdonderd door alle indrukken.
Bij haar gastgezin is een begin gemaakt met wennen aan het tuigje en het lopen aan een (lange) lijn en dat gaat prima!

Medische bijzonderheden:
Geen bijzonderheden.
Vanzelfsprekend is Sprietje volledig gevaccineerd en heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort. Ze is bovendien gesteriliseerd.

Achtergrond:
Eén van onze teamleden is eind mei een week lang op bezoek geweest bij Elisa's privé asiel in Roemenië. Daar heeft ze onder andere vrolijke Coco ontmoet. In Roemenië zelf zijn de honden kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens... Coco is op 5 augustus gearriveerd bij haar gastgezin in Venlo (Limburg).

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze leuke jonge hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes::

Coco in Elisa's privé asiel in Roemenië:

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.