Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow
×

Waarschuwing

JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: [ROOT]/images/Adoptiehonden/chantal
×

Attentie

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Chantal

Not published yet

chantal in roemenie 4

Geslacht: teef, gesteriliseerd
Leeftijd: circa 2 jaar oud
Formaat: klein hondje, schouderhoogte 32 cm, gewicht circa 7 kilo
Kan met kinderen: onbekend
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: zie toelichting
Trefwoorden: vrolijk, schattig, mensgericht, aanhankelijk, energiek
Adoptiebijdrage: € 340,00

Karakter:
Chantal is een mensgericht hondje, heel energiek, gek op aandacht en gek op lekkers. Haar favoriete party trick is "een berendansje"; staand op haar achterpootjes zwaait ze heen en weer met haar voorpootjes (zie ook het filmpje). Succes verzekerd!
Naar andere honden toe is Chantal niet altijd even aardig. Onbekende honden die al te dichtbij komen houdt ze het liefst op wat afstand door ze weg te blaffen. Bij haar gastgezin wil Chantal inmiddels graag spelen met de andere honden, maar ze is daarbij wel vaak wat al te opdringerig en bazig. Ze heeft kennelijk niet het idee dat ze maar klein is ...!

Gedrag in huis:
Het is natuurlijk wennen voor haar, want voordat Chantal in Roemenië in het asiel belandde woonde ze in een tuin. Angstig is ze in elk geval niet; tot nu toe gedraagt Chantal zich in huis en tuin heel zelfverzekerd.
Onze ervaring met dergelijke hondjes is dat ze meestal snel wennen in huis en dan extra genieten van de heerlijke luxe die dat met zich meebrengt. Warmte, een zacht mandje, veel aandacht; Chantal heeft dat nooit gekend en waardeert het enorm! Ze vindt het heerlijk als ze op schoot mag.
Chantal is bij haar gastgezin al zindelijk en ze is gewend aan een bench, waar ze af en toe in gezet wordt om te rusten.

chantal in roemenie 2Gedrag buiten:
Chantal kan al aardig goed mee lopen aan de lijn. Ze is buiten nieuwsgierig, vrolijk en niet snel onder de indruk van mensen, verkeer en dergelijke. 

Profiel adoptant:
We plaatsen Chantal het liefst bij een iemand die geen andere hond(en) heeft. Chantal zal genieten van een mens voor haar alleen; aandacht delen met andere honden is niet haar sterkste punt. Met katten gedraagt ze zich goed, zeker wanneer die honden gewend zijn en niet vluchten.
We weten niet hoe Chantal zich tegenover kinderen gedraagt, maar we verwachten dat ze met wat oudere kinderen vanaf 12 jaar prima geplaatst kan worden.
Chantal klimt uit kennels en over hekjes. Wanneer u een tuin heeft waarin Chantal mag rondscharrelen is een goede omheining daarom een must. Een rustige woon- en wandelomgeving is een pré. Chantal is zeker geen bang hondje, maar we weten niet of ze zou kunnen aarden in een heel drukke (stadse) omgeving.

Achtergrond:
Een half jaar geleden werd Chantal samen met haar pup naar de opvang van onze contactpersoon Elisa gebracht. De eigenaren waren veel van huis wegens werk en Chantal woonde in de tuin. Op een dag kwamen ze thuis en had Chantal een pup... Gelukkig werden ze niet op straat gezet maar naar Elisa's privé asiel gebracht. Inmiddels wordt ze bij een gastgezin voorbereid op een heerlijk leven in Nederland.

Medische bijzonderheden:
Chantal is gesteriliseerd, heeft voor vertrek de nodige bloedtesten gehad en natuurlijk is ze volledig gevaccineerd.

Filmpje, "Liefde is...":

Filmpje, een indruk van Chantal's tijd bij haar gastgezin: 

Adoptieprocedure:
Chantal is beschikbaar voor adoptie. Heeft u interesse in dit aandoenlijke en energieke hondje? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

{gallery}Adoptiehonden/chantal{/gallery}.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.