logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

grote hond berghond

Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: 12 maanden, geboren 1 februari 2022
Formaat: grote hond, 36 kilo
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar
Kan met katten: nee
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: lief, sociaal, speels, onbehouwen, zachtaardig
Adoptie bijdrage: €125,00*
* Omdat we voor Bobo snel een ander thuis zoeken en we hem graag bij een ander speelmaatje plaatsen, geldt voor hem een verlaagd adoptietarief.

Karakter:
Bobo is een jonge onstuimige reu met een heel lief en vrolijk karakter. Hij speelt graag met andere honden en hij is heel sociaal met mensen. Bobo is een Bucovina-berghond en vanuit zijn aard is hij waaks, moedig en sterk. Hij is nog niet lang in Nederland en hij moet nog veel leren.

Profiel adoptant:

  • Voor Bobo zoeken we een thuis op het platteland, met een terrein dat goed is afgezet (minimaal 1.40m.)
  • Omdat hij zo graag speelt met andere honden, is een hondenmaatje (van ongeveer zijn eigen formaat) noodzakelijk
  • Ervaring met grote (berg)honden is een vereiste.

grote hond berghondGedrag in huis:
Bobo is net een paar weken in Nederland en niet gewend aan een leven in huis. Omdat hij (vooralsnog?) niet samen met katten kan leven en de kleinere honden bij zijn opvanggezin hem ook eng vinden, leeft hij niet in huis. Bobo verblijft nu in een kennel en op het terrein, maar hij is veel alleen en dat is voor hem een trieste situatie. Hij is heel graag bij mensen en andere honden.
Bobo is zindelijk in zijn kennel.

Bobo vindt mensen heel leuk, mits deze geïntroduceerd worden. Dan wordt iedereen lief (en wat onstuimig) begroet. Hij is naar mensen toe heel zachtaardig en hij houdt enorm van aandacht en knuffels. Hij heeft weinig besef van zijn eigen grootte en springt graag op schoot.

Gedrag buiten:
Met Bobo wordt nog niet buiten gewandeld, omdat hij heel sterk is en niet goed mee loopt aan de lijn. Dit wordt natuurlijk met hem geoefend, maar dit vraagt nog veel training. Hij is niet bang voor verkeer, maar met fietsers en brommers is hij nog niet bekend. Bij zijn opvang zijn ook paarden, dat gaat goed.

Medische bijzonderheden:
Geen.

Achtergrond:
in Roemenie leefde Bobo op een groot bouwterrein vlakbij Boekarest. Daar hebben we hem ook zelf ontmoet. Maar omdat hij bedreigd werd door ongure types, is hij daar weg gehaald door iemand en ergens in een kennel gezet, waar hij heel ongelukkig was. Omdat hij zo lief en sociaal is, hebben we besloten om hem naar Nederland te halen. Bobo verblijft nu op zijn opvangadres in de provincie Groningen.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Bobo? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's, Bobo in Nederland:

Foto's, oktober 2022, Roemenië:

Filmpjes, Bobo in Nederland:

Filmpjes, oktober 2022, Roemenië:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.