logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

benji klein hondje adopteren

Geslacht: reu, gecastreerd 
Leeftijd: 5 jaar (17-2-2017)
Formaat: klein hondje; gewicht 9 kilo
Kan met kinderen: nee
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: rustig, afwachtend/onzeker, heel aanhankelijk als hij je helemaal vertrouwt
Adoptie bijdrage: €275,00

Karakter:
Benji is prachtig en aandoenlijk, maar heeft een duidelijke handleiding waar aan voldaan moet worden. Intakes of mails waaruit duidelijk blijkt dat u niet voldoet aan profiel adoptant worden daarom niet in behandeling genomen.
Benji kwam als een heel angstig hondje bij zijn opvanggezin. Inmiddels is het vertrouwen in zijn gastouders flink gegroeid. De wereld in zijn tijdelijke huis en tuin is hem inmiddels vertrouwd; maar daar buiten is alles en iedereen soms nog angstaanjagend voor Benji.

Gedrag in huis:
Benji is een rustig hondje; hij geniet van lekker dutten en hij blaft zelden, alleen als hij wil spelen met de andere honden. Af en toe komt hij bij zijn gastouders om aandacht vragen en op zo'n moment wordt hij graag geaaid. Geborsteld worden en andere verzorgende handelingen zijn nog spannend voor hem.
Benji is sociaal naar de andere honden in het gezin. Hij zou graag met ze willen spelen, maar helaas voor hem gaan deze honden niet in op zijn spel uitnodigingen. Zijn opvanggezin heeft geen katten, maar we denken dat Benji prima kan leren samenleven met katten als die honden gewend zijn. Benjy is zindelijk en hij sloopt tot nu toe niets.

Gedrag buiten:
Als de honden van het gastgezin hun tuigje aan krijgen staat Benji daar enthousiast bij te springen. Hij gaat bij zijn gastgezin inmiddels 1 keer per dag mee wandelen. In het bos of op andere rustige plekken wanneer er geen andere mensen of honden te zien zijn geniet hij zichtbaar. Wanneer hij in de verte iemand ziet dan vindt Benji dat wel spannend. Hij verstopt zich dan achter een bosje of in het hoge gras en kijkt geïnteresseerd, is de afstand weer groot genoeg, dan komt uit z’n schuilplaats en loopt dapper verder. Hij maakt nog steeds stapjes voorwaarts in zijn ontwikkeling, maar zal bij een nieuw baasje tijd nodig hebben om weer op het punt te komen waar hij nu is.

Profiel adoptant:
Voor Benji zoeken we lieve mensen met (recente) ervaring met honden en met alle tijd en geduld. Mensen met een rustig huishouden, een huis in een dorpse of landelijke omgeving met een goed omheinde, afgeschermde tuin. Benji zal bij een nieuw baasje de eerste tijd nog niet mee willen wandelen, dus de tuin is in die periode dan extra belangrijk.
Een sociaal en speels honds vriendje of vriendinnetje vinden we belangrijk voor Benji; om heerlijk mee te spelen en als steunmaatje.
Benji en kinderen is geen goede combinatie; een rustige en voorspelbare thuis-omgeving is heel belangrijk voor hem.

Om voor Benji de overgang naar zijn voor-altijd-thuis zo goed mogelijk te laten verlopen vinden we meerdere kennismakingen met zijn nieuwe baasje(s) belangrijk, voordat Benji daadwerkelijk verhuist.

Achtergrond: 
Benji is op ons verzoek door één van onze Roemeense contactpersonen gered uit een dodingsstation in Roemenië, waar de omstandigheden afschuwelijk zijn. We hebben hem op 24 maart naar Nederland laten reizen en sindsdien verblijft hij bij zijn gastgezin in Nieuwe Pekela, provincie Groningen.

Medische bijzonderheden:
In Roemenië heeft Benji voor vertrek naar Nederland de nodige bloedtesten gehad en natuurlijk is hij volledig gevaccineerd.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Benji? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden

Foto's:

{gallery}Adoptiehonden/benji{/gallery}

Filmpjes:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.