slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-maart2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Benji

benji klein hondje adopterenGeslacht: reu, wordt nog gecastreerd 
Leeftijd: 5 jaar (17-2-2017)
Formaat: klein hondje; gewicht 9 kilo
Kan met kinderen: nee
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: rustig, afwachtend/onzeker, aanhankelijk als hij je helemaal vertrouwt
Adoptie bijdrage: €250,00

Karakter:
Benji kwam als een heel angstig hondje bij zijn opvanggezin. Inmiddels is het vertrouwen in zijn gastouders flink gegroeid. De wereld in zijn tijdelijke huis en tuin is hem inmiddels vertrouwd; daar buiten is alles en iedereen nog angstaanjagend voor Benji.

Gedrag in huis:
Benji is een rustig hondje; hij geniet van lekker dutten en hij blaft zelden, alleen als hij wil spelen met de andere honden. Af en toe komt hij bij zijn gastouders om aandacht vragen en op zo'n moment wordt hij graag geaaid. Geborsteld worden en andere verzorgende handelingen zijn nog spannend voor hem.
Benji is sociaal naar de andere honden in het gezin. Hij zou graag met ze willen spelen, maar helaas voor hem gaan deze honden niet in op zijn spel uitnodigingen. Zijn opvanggezin heeft geen katten, maar we denken dat Benji prima kan leren samenleven met katten als die honden gewend zijn. Benjy is zindelijk en hij sloopt tot nu toe niets.

Gedrag buiten:
Benji is bij zijn gastgezin nog maar enkele keren een stukje mee uit wandelen geweest; het is nog overweldigend voor hem. In het bos wanneer er geen andere mensen of honden te zien zijn vindt Benji het een stukje leuk. Na een kwartiertje zit zijn koppie vol van alle indrukken en wil hij het liefst snel weer in zijn veilige thuis zijn. Wanneer hij in de verte iemand ziet vindt Benji dat heel spannend. Hij heeft dan de neiging om te vluchten en zoekt ook steun bij zijn gastouders en de andere honden van het gezin.

Profiel adoptant:
Voor Benji zoeken we lieve mensen met (recente) ervaring met honden en met alle tijd en geduld. Mensen met een rustig huishouden, een huis in een dorpse of landelijke omgeving met een goed omheinde, afgeschermde tuin. Benji zal de eerste maanden niet mee willen wandelen dus de tuin is dan extra belangrijk.
Een sociaal en speels honds vriendje of vriendinnetje vinden we belangrijk voor Benji; om heerlijk mee te spelen en als steunmaatje.
Benji en kinderen is geen goede combinatie; een rustige en voorspelbare thuis-omgeving is heel belangrijk voor hem.

Om voor Benji de overgang naar zijn voor-altijd-thuis zo goed mogelijk te laten verlopen vinden we meerdere kennismakingen met zijn nieuwe baasje(s), voordat Benji daadwerkelijk verhuist, belangrijk.

Achtergrond: 
Benji is op ons verzoek door één van onze Roemeense contactpersonen gered uit een dodingsstation in Roemenië, waar de omstandigheden afschuwelijk zijn. We hebben hem op 24 maart naar Nederland laten reizen en sindsdien verblijft hij bij zijn gastgezin in Nieuwe Pekela, provincie Groningen.

Medische bijzonderheden:
Benji wordt voor zijn adoptie nog gecastreerd. In Roemenië heeft hij voor vertrek naar Nederland de nodige bloedtesten gehad en natuurlijk is hij volledig gevaccineerd.

Foto's:

.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.