logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

klein hondje adopteren

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: volwassen hondje, 4 jaar, geboren 21 september 2019
Formaat: klein hondje; 9 kilo, schouderhoogte 35 cm
Kan met kinderen: eventueel, bij rustige kinderen vanaf circa 12 jaar
Kan met katten:  ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: bijzonder zachtaardig, bescheiden, lief en sociaal, onzeker
Adoptie bijdrage: €325,=

Karakter:
Bee is zachtheid op vier pootjes. Een intens lief hondje dat (nog) afwachtend en onzeker is. Ze geniet van aandacht en knuffelen, maar zal daar zelf nog niet om vragen. Ze leert snel en is in de paar weken bij haar gastgezin al steeds meer open en vrolijk geworden.

Profiel adoptant:

  • Lieve mensen met honden-ervaring en moderne inzichten m.b.t. de begeleiding van honden;
  • Een niet te druk huishouden met voldoende tijd voor Bee;
  • Een huis in een rustige woonomgeving en met een goed omheinde tuin (dorps / landelijk);
  • We plaatsen Bee uitsluitend bij een ander sociaal hondje dat voor haar gezelschap, een goed voorbeeld en daardoor een steun kan zijn.

klein hondje adopteren

Gedrag in huis:
Bee is een rustig hondje dat zich heel bescheiden opstelt. Ze vindt het heerlijk om aandacht te krijgen en bij je te liggen, maar zal daar zelf niet snel om vragen. Spelen doet Bee (nog) niet; waarschijnlijk heeft ze dat nooit gekend. Bee is heel sociaal naar het andere hondje in haar gastgezin en ook naar de katten.
Naar onbekende mensen toe is ze wat onzeker maar ook heel nieuwsgierig. Zijn mensen rustig en "zacht" dan komt ze graag een aaitje halen. Bij mensen bij wie ze dat niet durft, gaat ze niet blaffen maar trekt ze zich terug op een veilig plekje. Over het algemeen vindt ze mensen leuk!
Bee kan na gewenning goed alleen thuis zijn, samen met de andere hond. Ze loopt dan vrij in huis.

Gedrag buiten:
Hoewel ze dat niet gewend was loopt Bee al prima mee met een tuigje om en aan de lijn; ze trekt niet aan de lijn. Ze is al zindelijk; als ze moet plassen gaat ze bij de deur naar de tuin staan. Wandelen in een rustige, landelijke omgeving vindt ze steeds leuker, ze snuffelt graag. Het goede voorbeeld van het andere hondje helpt haar om dingen te durven. Maar een drukkere omgeving zoals een woonwijk is nog (te) spannend. Ook plotselinge harde geluiden vindt Bee eng.
Onbekende honden ontwijkt ze het liefst. Bij direct contact gedraagt ze zich heel conflictvermijdend. Als er een klik is, reageert Bee vervolgens speels.
Autorijden gaat goed.

Medische bijzonderheden:
Bee is gesteriliseerd. Ze is volledig ingeënt en heeft een geregistreerde chip en een paspoort.
Voor vertrek naar Nederland heeft ze een gezondheidscheck gehad.

Achtergrond:
In november is een aantal van onze teamleden een week lang op bezoek geweest bij het asiel van Elisa (Solca, Roemenië), waarmee we intensief samenwerken. Daar hebben ze onder meer Bee ontmoet en met haar geknuffeld en gewandeld. Een bescheiden en verlegen maar super zachtaardig lief hondje. Onderaan deze pagina staan filmpjes van deze ontmoeting.
Eén van onze gastgezinnen bood opvang voor haar aan en Bee is op 25 november bij hen gearriveerd. Haar gastgezin woont in Hoogezand, provincie Groningen.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in dit leuke zachtaardige hondje? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes::

Bee's gastgezin schrijft:

10 januari:
"Bee wordt al losser in haar gedrag; steeds meer kleine positieve veranderingen!
Bij het wandelen merk je dat ze zich meer op haar gemak gaat voelen ze huppelt en rent soms vooruit. Ze snuffelt steeds meer ontspannen en heeft zelfs afgelopen week super op een loslopende hond gereageerd ❤️ Ook wil ze graag mee naar ons kantoor aan huis. Soms wordt het wat al te druk daar, maar over het algemeen vindt ze het erg leuk."

3 januari:
"Zo trots op ons meisje 🥰 Vandaag weer een heerlijke wandeling met 't staartje omhoog."

27 december:

7 december:

Bee, dag 1 in Nederland (25 november):


Tijdens een wandeling met onze teamleden, op bezoek bij het asiel, november 2023:

Op het onderstaande filmpje kun je een beetje zien hoeveel stress de honden in het asiel ervaren. Er zijn geen verwarmde verblijven dus in de winter is het er ijzig koud (en in de zomer vaak smoorheet). Elisa doet geweldig werk en ze heeft met de middelen die er zijn de dingen uitstekend voor elkaar 🙏. Maar de middelen zijn beperkt; niet te vergelijken met een asiel in Nederland...

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar ook Bee verbleef:

””

Voor dit kleine hondje uit het asiel dat nu in Nederland wordt opgevangen, is er nu de mogelijkheid om haar te adopteren. Ze verblijft eerst bij een gastgezin / foster, tot aan haar adoptie.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Dit leuke kleine hondje is al in Nederland, ze verblijft bij een opvang gezin. Informatie over adopteren, de kosten en onze adoptie procedure vindt u hier.