Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Bea

bea pup adopteren

Geslacht: teef
Leeftijd: geboren 8 februari 2022
Formaat: kleine hond / kleine middelmaat
Kan met kinderen:vanaf circa 8 jaar
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: pup, sociaal, vrolijk, nieuwsgierig, aanhankelijk, soms afwachtend/onzeker
Adoptiebijdrage: €350,=

Karakter:
Bea is een aanhankelijke en vrolijke pup. Ze is nog jong en nog maar kort in Nederland, dus vanzelfsprekend moet ze nog veel leren.

Gedrag in huis:
In huis is Bea over het algemeen rustig. Natuurlijk heeft ze wel haar speelse buien en is ze soms bezig met dingen die niet de bedoeling zijn. Bea is heel aanhankelijk en is graag dicht bij haar gastmoeder in de buurt. Geaaid en geknuffeld worden vindt ze heerlijk.
Naar de andere hond in het gastgezin toe gedraagt Bea zich respectvol; deze hond is een senior die niet met Bea wil spelen. Ook naar de katten toe gedraagt ze zich heel goed. Deze katten zijn wel gewend aan honden en lopen niet voor haar weg, ook niet als Bea soms met ze wil spelen.

Bea is slim en leergierig. Ze heeft naast beweging ook mentale stimulatie nodig en zal graag samen met haar baasje(s) bijvoorbeeld hersenwerk doen.

Gedrag buiten:
Bea loopt goed mee aan een lange lijn. Ze mag graag lekker snuffelen en is nieuwsgierig naar alles wat ze tegenkomt. Andere honden ontmoeten vindt ze wat spannend. Als de andere hond vriendelijk blijkt dan wil ze graag spelen. We hebben tot nu toe geen duidelijke jachtdrift gezien bij Bea, maar ze kan bijvoorbeeld opvliegende vogels wel opwindend vinden.
Bea wandelt nu in een rustige omgeving en ze is dan geen bang hondje, wel af en toe onzeker.

Profiel adoptant:
Voor Bea zoeken we een thuis bij mensen met voldoende ervaring, alle tijd en bij voorkeur een (omheinde) tuin. Bea kan eventueel in een gezin met kinderen worden geplaatst, vanaf 8 jaar. We plaatsen Bea niet in een drukke stadsomgeving, maar een rustige buitenwijk of een dorpse omgeving kan prima. Een honds speelmaatje voor Bea zou leuk zijn, maar is geen must.

Achtergrond:
Bea is, zoals zoveel pups, terecht gekomen in de privé opvang van Elisa. Ze zijn geboren op straat of daar als ongewenste pup gedumpt door eigenaren, Elisa vindt ze onderweg of wordt er door mensen op geattendeerd.

Bea is op 1 juli aangekomen bij haar gastgezin, in Wolvega (Friesland). 

Medische bijzonderheden:
Bea is vanwege haar jonge leeftijd nog niet gesteriliseerd en dit zal nog moeten gebeuren. Dit is onderdeel van het adoptiecontract. Wij adviseren u graag op welke leeftijd dit het beste kan gebeuren. Bij adoptie betaalt u een borg, die wordt terugbetaald na sterilisatie.
Vanzelfsprekend is Bea volledig gevaccineerd en heeft ze een chip en een paspoort.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Bea? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden

Foto's:

Filmpjes, Bea bij haar gastgezin:

Filmpje, Bea in het privé asiel in Roemenië:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.