Maak jij ook het verschil?
Roco droomt van een landelijk uitzicht
previous arrow
next arrow
Slider

Balou

Balou

Geslacht: Reu
Leeftijd: ca. 6 maanden
Formaat:  Balou moet nog gewogen en gemeten worden
Kan met kinderen: Nee
Kan met katten: Ja
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: speels, blij, onzeker, afwachtend, angstig  
Adoptiebijdrage:
 € 250,-

Karakter:

Pup Balou moet wennen aan het zorgeloze leven in Nederland. Hij kan nog niet geloven dat mensen ook goed kunnen zijn. Hij is onzeker en heeft in het begin moeite om mensen te vertrouwen.

Gedrag in huis:

Balou is nu ongeveer een maand in Nederland bij zijn gastgezin. Hij heeft duidelijk weinig fijne momenten beleefd in zijn korte leven. Zijn conditie was slecht, had weinig levenslust en was erg angstig. Voorzichtig gaat het beter met Balou. Hij speelt met de andere honden van het gezin, dan komt er echt even een onbezorgde, gekke jonge hond naar boven. Hij hecht zich snel aan 1 persoon, vreemde mensen worden argwanend bekeken en het liefst genegeerd. Hij trekt zich dan terug in zijn bench. Balou kan even alleen blijven, hij zit dan in de bench.

Gedrag buiten:
Balou loop prima mee aan de riem. Zwabbert wel van de ene kant naar de andere, of even een rondje om je heen. Maar tuigje en lopen aan de riem is geen probleem. Hij is gek op wandelen, lekker geurtjes ruiken, hij loopt dan ook heel parmantig mee. Verkeer doet Balou weinig, bij groot verkeer kijkt hij hooguit even op.
Ook buiten vermijdt hij liever vreemde mensen. Balou moet wennen aan vreemde honden en hij is dan gereserveerd. Wat niet bij de roedel hoort word genegeerd, en als de hond dan toch in de buurt komt om kennis te maken dan kan Balou reageren met een snauw. Ook hier is er een taak voor de adoptant om Balou goed te begeleiden in het overwinnen van zijn onzekerheid tav het onbekende.

Profiel adoptant:
Balou´s nieuwe baasje heeft ervaring met onzekere honden en is bereid Balou rustig te begeleiden. Aangezien Balou snel overprikkeld kan raken plaatsen we hem niet bij kinderen of bij mensen met veel aanloop. Zijn adoptanten wonen in een rustige, niet stedelijke omgeving. We zoeken een baasje met nog een andere stabiele hond waarvan Balou kan leren en als steunmaatje. Zijn nieuwe huisje heeft een tuin om te snuffelen en te spelen.

Achtergrond:
Balou komt uit het gemeentelijke asiel van Resita, Roemenië. Hier verblijven teveel honden bij elkaar in te kleine kennels en geldt het recht van de sterkste. Gelukkig is Balou nu in Nederland en verblijft bij een gastgezin in Oosterwolde.

Medische bijzonderheden:

Balou had in het begin snel last van diarree. Zijn gastmoeder voert hem nu alleen KVV. Balou is nog niet gecastreerd, dit moet nog gebeuren en is onderdeel van de adoptieprocedure.

Adoptieprocedure:

Heeft u interesse in deze hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

We lezen alle mails aandachtig. Mocht u na 4 dagen geen reactie van ons hebben ontvangen, dan hebben we iemand anders geselecteerd voor de betreffende hond of vinden we het geen geschikte match. Door grote drukte is het voor ons namelijk niet mogelijk om alle mail en telefoontjes te beantwoordenIndien u meer informatie wilt over een hond, dan kunt u ons natuurlijk een mail met uw vragen sturen en daarop proberen we z.s.m. te reageren.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.