Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow
×

Waarschuwing

JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: [ROOT]/images/Adoptiehonden/astrid
×

Attentie

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Astrid

 

astrid adoptie hond

GEADOPTEERD ðŸ’–
Geslacht: teefje
Leeftijd: geboren op 19 augustus 2021
Formaat: middelmaat
Kan met kinderen: ja, zie toelichting
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: aanhankelijk, slim, leergierig, iets afwachtend
Adoptiebijdrage: €295,- *
* vanwege haar jonge leeftijd is Astrid nog niet gesteriliseerd; dit dient later alsnog te gebeuren. Naast de adoptiebijdrage brengen we daarom een borg van €100 in rekening, die wordt terugbetaald na sterilisatie.

Karakter:
Astrid is een vrolijke en leergierige pup, die met een zachte maar consequente aanpak heel goed te leiden is.

Gedrag in huis:
Deze lieve puppert is nog maar kort in Nederland, maar het leven in een familie pakt ze heel goed op! Astrid is lief en zacht voor de mensen en dieren in haar gastgezin: een vrouw, een man, twee jonge kinderen, twee honden en twee katten. Bij onbekende mensen en onbekende honden is ze in eerste instantie wat terughoudend. Na een rustige kennismaking is het al gauw goed. Aan bezoek van groot tot klein wordt gevraagd om Astrid te negeren. Na een tijdje komt Astrid dan uit zichzelf kennismaken; ze is lekker nieuwsgierig.
Natuurlijk moet ze nog veel leren. Ze is al wel bijna zindelijk. Als ze moet plassen gaat ze bij de buitendeur staan; een enkele keer heeft ze nog een ongelukje.
De bench is voor Astrid een veilige plek. Met de radio aan, een kleed over de bench en de andere honden in huis is ze al even "alleen" thuis geweest en dat ging prima.

Gedrag buiten:
Astrid loopt al heel netjes mee aan de lijn. Samen met de andere honden van het gastgezin loopt ze op rustige plekken soms al een stukje met een lange lijn los achter zich aan. Ze luistert al goed als ze wordt geroepen; natuurlijk krijgt ze dan wat lekkers ;-).
Bij haar gastgezin wordt met Astrid op rustige plekken gewandeld. Ze is dan vrolijk, ontspannen en nieuwsgierig. In een wat drukkere omgeving is ze nog maar weinig geweest; met de steun van haar gastmoeder en de andere honden van het gastgezin vindt ze wat drukkere plekken een beetje spannend maar toch ook wel heel leuk. Ook hier doen koekjes natuurlijk wonderen ;-).

astrid bij haar gastgezinProfiel adoptant:
Voor deze vrolijke puppert zoeken we een lieve adoptant, in een rustige woon- en wandelomgeving (dorps of landelijk). Een al aanwezige sociale hond als speelmaatje is een pré. Natuurlijk heeft haar nieuwe baasje voldoende tijd en kennis om haar te begeleiden in haar verdere ontwikkeling.
Hoewel Astrid uitstekend omgaat met de kinderen in haar gastgezin, zijn we terughoudend in een plaatsing bij jonge kinderen. De kinderen in Astrid's gastgezin zijn honden gewend en hebben heel goed geleerd wat wel en niet te doen. 

Achtergrond:
Eén van onze contactpersonen in Roemenië, Loradana, werd attent gemaakt op een nestje jonge puppy's en hun moeder, die vlak langs een spoorlijn bivakkeerden. Loradana wist de pups gelukkig veilig te stellen en nam ze op in haar privé asiel. De moederhond liet zich helaas niet vangen.
Astrid's nestgenootjes hebben inmiddels elders al een fijne plek gevonden en Astrid mocht van ons naar Nederland reizen; haar reis begon op 10 februari jl. Ze verblijft nu bij haar gastgezin in Stiens (provincie Friesland).

Medische bijzonderheden:
Vanwege haar jonge leeftijd is Astrid nog niet gesteriliseerd; dit dient later alsnog te gebeuren. Naast de adoptiebijdrage brengen we daarom een borg van €100 in rekening, die wordt terugbetaald na sterilisatie.
Astrid is volledig gevaccineerd en voor zover bekend volledig gezond.

Adoptieprocedure:
Heeft u interesse in deze lieve en vrolijke jonge hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden. Al onze adoptiehonden verblijven al in Nederland!

Filmpje: een indruk van Astrid's tijd bij haar gastgezin

Onderstaand een filmpje van Astrid in Roemenië. 

Foto's:
{gallery}Adoptiehonden/astrid{/gallery}

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.