logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: volwassen hond, 3 jaar, geboren 16 oktober 2019
Formaat: middelmaat; schouderhoogte 50 cm, circa 20 kilo
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar
Kan met katten: nee
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: baasgericht, aanhankelijk, knuffelbeer, rustig, sociaal, zacht
Adoptie bijdrage: €350,=

Rocky verblijft bij een bevriend gastgezin en wordt bemiddeld door Stichting Dutch Animal Care. We helpen graag om voor hem een fijn baasje te vinden. Onderstaande tekst is geschreven door het gastgezin waar deze schat verblijft, in Drachten:

Lieve Rocky heeft nog niet zoveel geluk gehad in zijn leventje. Hij heeft in Roemenië zijn eerste 2 jaren aan een korte ketting geleefd in een hokje in een tuin van een oudere man. Toen deze overleed, is Rocky op straat gezet. Daar werd hij gegrepen door een grote reu en gelukkig is hij toen door een lieve rescuer bij haar thuis in de tuin opgevangen. In januari 2023 mocht hij naar NL reizen en is in opvang gekomen in ons gezin (man + vrouw + 2 kids (7 en 10).

Rocky werd na 3 maandjes geadopteerd en deed het daar heel goed. Helaas gaf het 1 van de al aanwezige honden toch te veel stress en escaleerde dit steeds vaker. Voor de veiligheid van iedereen, hebben we besloten dat Rocky terug mocht komen in ons gezin.
Na een nachtje slapen leek het of hij nooit weg was geweest.

Karakter:
Rocky is echt een ongelooflijke lieverd en een dikke knuffelkont, hij ligt graag in je buurt.
In bepaalde situaties kan hij nog wat onzeker zijn en bij stemverheffing, kan hij helemaal in elkaar duiken. Het is echt een zacht gekookt ei, maar kan zijn onzekerheid nog wel eens willen verbloemen door macho gedrag.

hond adopterenGedrag in huis:
In huis is hij rustig, vermaakt zich prima alleen met het hondenspeelgoed of met 1 van de andere honden.
Met onze kinderen gaat het heel goed, hij vindt het heerlijk om door hun geknuffeld te worden. Als de jongste te druk doet, dan zoekt Rocky al snel een rustiger plekje op.
Hij is gek op lekkers en daardoor ook goed te trainen. Het is een pienter ventje.
Met onze katten gaat het prima, al zijn zij al heel wat honden gewend natuurlijk. Buiten in de tuin wil hij nog weleens achter ze aangaan. Door dit gedrag buiten, maar soms ook binnen, vinden wij het beter voor de rust van iedereen, dat Rocky niet bij katten geplaatst wordt.
Naar bezoek kan hij eerst blaffen, maar als iedereen rustig zit, komt hij al snel kennismaken en een knuffel halen. Maar dit zie je pas terug, als hij helemaal vertrouwd is in zijn nieuwe omgeving.
Voor Rocky is het heel erg belangrijk, dat hij de tijd, rust en ruimte krijgt om helemaal te wennen aan zijn nieuwe omgeving. Rust hierin is echt het sleutelwoord; geen bezoek de eerste week(weken), maar alles in alle rust begeleiden en hij zal al snel hetzelfde gedrag als bij ons laten zien.

Gedrag buiten:
Rocky ligt graag in de tuin en dan moeten wel de duiven of eksters even weggejaagd worden.
Hij is dol op heerlijke lange wandelingen. Dan heeft hij misschien niet zoveel oog voor jou, maar hij houdt je zeker goed in de gaten.
Watervogels vindt hij reuze interessant en hij heeft zeker de neiging om achter ze aan te gaan, het water in. Er zit dus wel wat ‘jachtdrift’ in hem, maar hij is hierin goed te sturen.
Rocky is niet onder de indruk van al het verkeer om hem heen. Wel moet je alert zijn als er een auto, scooter of fietser voorbij komt. Hij heeft weleens de neiging om er achteraan te willen. Hierin is hij overigens goed te sturen en zal dit met training zeker beter gaan. Dit zie je vooral als zijn stressemmertje wat vol begint te raken tijdens de wandeling. Rustig tegen hem praten, hem afleiden met lekkers, dan zie je hem al snel meer ontspannen.

Naar andere honden kan hij aan de lijn wat macho doen, maar komen ze dichterbij, zie je dat hij hierin onzeker is en na een kennismaking is het al snel goed. Want eigenlijk is het gewoon een zacht gekookt eitje 😉

Onweer of vuurwerk vindt hij wel doodeng, dan zoekt hij veel steun bij je.
Ook autorijden vindt hij nog wat spannend, maar op de achterbank legt hij zich al snel neer en is het oké.
Ook het alleen zijn zal weer rustig opgebouwd moeten worden. Het gaat nu hartstikke goed, maar dit is wel samen met andere honden. Hem wat super lekkers geven als je weggaat zal hem hierin zeker helpen.

Profiel adoptant:

  • Mensen met voldoende ervaring en inzicht om een nog wat onzekere hond verder te begeleiden;
  • Een huis in een rustige woon- en wandelomgeving en met een goed omheinde tuin;
  • Een rustig huishouden (niet teveel bezoek), zonder jonge kinderen.

Mensen die het heerlijk vinden om dagelijks een lange(re) wandeling te maken in een rustige omgeving of in het bos. En die het prima vinden om hem aan een langere lijn (5 of 10 meter) mee te nemen. Door zijn lichte jachtdrift is het niet verstandig om Rocky los te laten lopen. En de lange lijn vindt hij prima. Dan geniet hij volop en heeft genoeg vrijheid.

Medische bijzonderheden:
Rocky is gecastreerd, gevaccineerd en heeft een geregistreerde chip en een paspoort.

Adoptie procedure:
Stuur bij belangstelling of voor meer informatie even een berichtje aan Dutch Animal Care: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op de site van deze stichting staan ook filmpjes van Rocky: Dutch Animal Care - Rocky 🔗

Op de site van Dutch Animal Care staan meer filmpjes van Rocky: Dutch Animal Care - Rocky 🔗