Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Al

al adoptie hondje

Geslacht: reu, gecastreerd 
Leeftijd:  volgens zijn recent gemaakte paspoort is Al 10 jaar. Wij denken dat hij een paar jaar jonger is
Formaat: rank hondje op hoge pootjes; schouderhoogte 42 cm, gewicht 9 kilo
Kan met kinderen: 12 jaar of ouder 
Kan met katten: onbekend
Kan met andere honden: ja, voorkeur voor rustig teefje
Trefwoorden: heel aanhankelijk en mensgericht, blij, knuffelkont, fitte senior
Adoptie bijdrage: €125,00

Update 15 augustus: we zijn voor Al in gesprek met een potentiële adoptant.

 

Karakter:
Lieve Al is een energiek hondje dat gek is op mensen en het maken van fijne wandelingen.

Gedrag in huis:
Al is een hondje dat zich sterk hecht aan mensen en hij is heel graag bij je in de buurt, hobbelt graag achter je aan. Het allerliefst zou hij voortdurend op schoot zitten en knuffelen, maar als zijn gastmoeder aangeeft dat dat nu niet kan dan gaat Al rustig ergens liggen. Bij bezoek reageert Al enthousiast. Zelfs met de dierenarts wil hij lekker knuffelen!
Al is niet gewend aan een bench maar dat is ook niet nodig. Hij is zindelijk en hij sloop t tot nu toe niets. Bij zijn gastgezin kan hij, samen met de andere hond van het gezin, al prima even alleen thuis zijn.

Gedrag buiten:
Al is graag buiten, ook in de tuin. Hij geniet dan van een lekker plekje en geurtjes opvangen.  Al vindt wandelen ook leuk en loopt het liefst in een flink tempo, afgewisseld met snuffelwerk. Soms kan hij nog flink trekken aan de lijn. In zijn gastgezin wordt hier aan gewerkt en het gaat steeds beter. Al wil graag kennis maken met alle honden die hij ziet. Hij doet dit heel netjes en enthousiast, is er snel mee klaar en loopt dan weer door. Ook met mensen wil hij graag contact, hij snuffelt en laat zich aaien. Als het niet uitkomt om met hond of mens kennis te maken is dat geen probleem en loopt hij gemakkelijk weer met je mee.
Al is geen bang hondje. Toch vinden we plaatsing in bijvoorbeeld het centrum van een stad te veel van het goede. Al heeft een jarenlang asiel verleden en het verwerken van heel veel prikkels in een drukke omgeving is waarschijnlijk te veel gevraagd. 

Profiel adoptant:
Voor Al zoeken we lieve mensen met minimaal enige ervaring met honden, die graag van Al's senior jaren een heel gelukkige tijd willen maken.  Een huis met een goed omheinde tuin in een rustige woonwijk (of landelijk gelegen) staat ook op onze wensenlijst.
Al kan prima als enige hond in een gezin of bij een alleenstaand iemand worden geplaatst. Samenwonen met een rustig teefje is ook een optie.  

Achtergrond: 
Al heeft heel veel jaren in een kleine kennel in Roemenië gewoond. Al's eigenaar "verzamelde" honden maar sloot ze op in kleine ruimtes, met nauwelijks aandacht en verzorging. Toen Al's eigenaar (op leeftijd) overleed heeft het team van Elisa's privé asiel zich over de honden ontfermd. Onze stichting kon Al al snel een fijne plek bieden en hij verblijft sinds 11 juni bij zijn gastgezin in Amsterdam.

Medische bijzonderheden:
Al is gecastreerd, hij heeft de nodige bloedtesten gehad en natuurlijk is hij volledig gevaccineerd.

Al adopteren?
Heeft u interesse in dit lieve ventje? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Filmpje:

Filmpje, Al heeft van een lieve donateur een grasbak gekregen:

Filmpje, Al maakt een dansje:

Foto's, Al in Nederland:Foto's, Al in Roemenië:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.