previous arrow
next arrow
Slider

Aiden

aiden en gastmoeder

Geslacht: Reu, gecastreerd
Leeftijd: geboren op 12 feb 2019
Formaat:  25 cm (8 kilo)
Kan met kinderen: Zie toelichting
Kan met katten:  Ja
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: actief, vrolijk, aanhankelijk, zachtaardig
Adoptiebijdrage: € 310,00

Karakter:
Aiden is een vrolijk, actief, baasgericht en heel lief hondje, dat met een zachte aanpak goed te leiden is. We denken dat hij in Roemenië ook bij iemand in huis of tuin heeft gewoond, want hij is graag in de nabijheid van mensen.

Gedrag in huis:
Aiden is in huis heel gezellig en rustig, ligt graag in zijn mandje, mits hij wel voldoende beweging krijgt, want daar geniet hij echt van.
Ook houdt hij van aandacht en knuffelen, waarbij optillen nog een beetje spannend is, maar hij laat het wel toe. Hij is het liefste bij zijn baasje in de buurt en vind het nog een beetje moeilijk als die ergens anders heen loopt of weg gaat zonder hem. Met een ander hondje als steunmaatje is dat makkelijker, maar met mensen die veel thuis zijn en het alleen zijn rustig kunnen opbouwen, zal het ook goed komen.
Verder is hij zindelijk en sloopt niets. Bezoek wordt nieuwsgierig begroet en hij gedraagt zich prima met katten en de andere honden in het gastgezin.

Gedrag buiten:
Buiten loopt Aiden goed mee aan de riem waarbij hij graag snuffelt. Hij is niet bang voor verkeer, maar heel veel drukte is wel wat spannend. In zijn gastgezin heeft hij een groot terrein tot zijn beschikking en we zien dat hij het heel leuk vindt om lekker te rennen en te springen, het is een energiek hondje en dan net een muis met een motortje.
Vreemde honden op straat worden wisselend benaderd; vooral met andere reuen wordt hij van opwinding wat blafferig, maar een beetje afstand nemen en verder lopen helpt. Aiden is snel onderdanig als hij een grote mond terug krijgt.
Autorijden is nog wat onwennig, maar gaat wel goed.

Profiel adoptant:
Voor deze vrolijkerd zoeken we actieve mensen, eventueel met een leuk hondenmaatje waarmee hij kan rennen en spelen. In zijn gastgezin wonen geen kinderen, maar met wat oudere kinderen zal hij naar verwachting geen problemen hebben.

Achtergrond:
Aiden werd door een van onze contacten in Roemenië aangetroffen in een dodingsasiel. Gelukkig kon zij hem daar uit halen en hij verblijft nu in een gastgezin in Tjuchem (provincie Groningen).

Medische bijzonderheden:
geen

Adoptieprocedure:

Heeft u interesse in deze hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.