Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Abby

abby adopterenGeslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: geboren 10 maart 2022
Formaat: 7,5 maanden oud: circa 45 cm / 15 kilo (middelmaat)
Kan met kinderen: ja, vanaf 14 jaar
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: zachtaardig, onzeker, lief, gevoelig, aanhankelijk
Adoptie bijdrage: €350,00 

Karakter:
Lieve gevoelige Abby is nog erg onder de indruk van haar nieuwe wereld in Nederland. Ze krijgt steun van haar gastmoeder die daar veel liefde en aanhankelijkheid van Abby voor terug krijgt.

Profiel adoptant:

  • Voldoende ervaring, tijd en inzicht om een gevoelige en onzekere jonge hond te begeleiden en te steunen
  • Een huis met goed omheinde tuin in een rustige (landelijke) woon- en wandelomgeving
  • We vinden een al aanwezige sociale zelfzekere hond als speel- en steunmaatje voor Abby ook belangrijk.

puppy adoptie 01aGedrag in huis:
Abby is graag bij je in de buurt en kan heerlijk bij je liggen en genieten van aandacht. Ze heeft wel even tijd nodig om je volledig te vertrouwen, maar dan heb je ook een maatje voor het leven.
Abby is gek op kluiven en beloningssnoepjes en is mede daardoor heel goed te trainen. Bovendien is ze gevoelig en verdient ze graag de goedkeuring van haar baasje.
Naar de katten in het gastgezin toe is Abby sociaal; wel wil ze af en toe wat al te wild spelen. Een kat die niet voor haar wegloopt zal ze al snel met rust laten. Ze is ook graag dicht bij de andere opvanghond van het gezin en speelt graag met hem.
Abby kan al even alleen thuis zijn, dat is nu samen met de andere hond. In een nieuwe situatie moet dat uiteraard opnieuw worden opgebouwd.
Bezoek vindt ze spannend en daarbij zal ze nog steun en begeleiding nodig hebben.

Gedrag buiten:
Abby loopt goed mee aan de lijn maar vindt mensen en sommige voorwerpen en geluiden heel spannend. Naar andere honden toe is ze sociaal, maar door de voor Abby onbekende eigenaar van de andere hond is het moeilijk voor haar om in zo'n situatie te ontspannen. Ook hier is geduld, begeleiding en steun belangrijk. Abby is nog jong, ze is nog maar kort in Nederland en we verwachten dat ze zich bij goede begeleiding heel positief zal ontwikkelen. Een sociaal honds huisgenootje als steunmaatje zal Abby hier zeker ook bij helpen.

Medische bijzonderheden:
Geen. Vanzelfsprekend is Abby gevaccineerd en heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort.

Achtergrond:
Abby is samen met haar nestgenootjes opgegroeid in het privé asiel van Elisa (Solca, Roemenië). In Roemenië heeft een hond in een asiel zo goed als geen kans om daar geadopteerd te worden. Onze stichting heeft daarom een tijdelijke opvangplek in Nederland voor haar gezocht en gevonden. Nu we haar via haar opvang een beetje hebben leren kennen zijn we voor haar op zoek naar een fijn thuis voor altijd. Abby verblijft bij haar gastgezin in Wolvega, provincie Friesland.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Abby? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's:

Filmpjes:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.