Olly zoekt dringend een nieuwe bank
Romy biedt aan: buikje om te kriebelen
Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Kleine Pam met groots karakter...
previous arrow
next arrow
Slider

Snowy

 

SnowyGeslacht: teefje (gesterilliseerd)  
Leeftijd: Snowy is geboren in maart 2017
Formaat:
 
Snowy is ongeveer 42 cm hoog en weegt 12 kilo
Kan met kinderen:
Nee
Kan met katten:
Ja
Kan met andere honden:
Ja
Trefwoorden:
 
blij, speels, sociaal, aanhankelijk, enthousiast
Adoptiebijdrage:
 â‚¬ 295,-

 

Karakter:
Snowy is een lieve, rustige hond met een aanhankelijk karakter.

Gedrag in huis:
Snowy is dol op knuffelen, ze vindt het heerlijk om gekriebeld en geaaid te worden. Ze is dol op de leden van haar gastgezin, voor wie ze vertrouwd is ze heel aanhankelijk.  Ze is ook lief voor kinderen, ze gaat heel goed met ze om. Ze kan erg enthousiast worden als er iets gebeurt wat leuk ze leuk vindt. Zo kan ze heel blij worden als je haar iets lekkers wilt geven of nadat je eventjes weggeweest bent, weer thuiskomt. Snowy heeft graag iets in haar bekje, in het gastgezin heeft ze altijd iets wat van haar zelf is en waar ze op mag kluiven. Ze heeft hier duidelijk behoefte aan.

Snowy is zindelijk en kan ook best al eventjes alleen thuis zijn. Niet in een bench, dat vindt ze verschrikkelijk. Ze gedraagt zich prima als ze even alleen is maar is wel heel erg blij als haar mensen weer terugkomen. Zo is Snowy in veel dingen; lief, rustig en gemakkelijk en enorm enthousiast bij dingen die haar blij maken. Vermoedelijk is Snowy gewoon een heel blije, enthousiaste en speelse hond die nog niet helemaal tevoorschijn is gekomen door alle nieuwe indrukken.

Bezoek aan huis is welkom. Snowy kondigt ze aan met een blafje. In het begin vond ze dat wat eng maar intussen heeft Snowy door dat het heel gezellig is. Ze heeft snel door dat het 'goed volk'  is en komt al snel even kennismaken. Vooral als er vriendelijk tegen haar gesproken wordt, is het heel snel goed en komt ze graag even een aaitje halen.

Met de kat in het gastgezin gaat Snowy prima om. Maar katten die buiten op straat lopen, daar gaat ze graag even op af. Ze is heel sociaal met andere honden en wil graag spelen. Touwtrekken, lekker ravotten, ze vindt het heerlijk!

Gedrag buiten:
Snowy is slim en leert snel. Ze loopt goed mee aan de riem. Autorijden gaat ook prima, ze gaat graag mee. Wel schrikt ze soms van harde geluiden maar ze herstelt ook snel. Snowy snuffelt veel en graag, het helpt haar om haar omgeving te leren kennen en ze bouwt er vertrouwen door op. Snowy is zich nog volop aan het ontwikkelen, het is ongelofelijk hoe veerkrachtig honden zijn.

Profiel adoptant:
We zoeken voor Snowy een baasje met ervaring en een niet te druk huishouden. Snowy is goed met kinderen, maar omdat ze bezoek aan huis nog wel een beetje spannend vindt, moeten ouders weten hoe ze Snowy moeten begeleiden bij vriendjes over de vloer.

Achtergrond:
Snowy komt uit het gemeente-asiel van Resita, ze is een van de honden die we tijdens de winteractie voor Resita in 2019 hebben kunnen veiligstellen. In dat asiel zitten zo'n 400 honden permanent opgesloten tot hun dood. Ze moet veel hebben meegemaakt, ze zit onder de littekens. Vermoedelijk is ze een makkelijke prooi geweest voor de sterkere honden in het asiel of heel wreed behandeld door mensen. Het is daarom extra fijn om te zien dat ze haar blije, sociale aard ondanks dat behouden heeft. Begin december kwam ze naar Nederland en nu is ze liefdevol opgevangen door een gastgezin in Badhoevedorp.

Medische bijzonderheden:
Geen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.