Mini Cooper zoekt plekje om altijd te mogen parkeren
Loekie hoopt dat iemand haar eindelijk ziet staan
Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Vrolijke Joey heeft altijd zijn grootste glimlach voor je paraat!
previous arrow
next arrow
Slider

Laura

 

LauraGeslacht: teefje 
Leeftijd: Laura is geboren in mei 2019 
Formaat:  Laura is 36 cm hoog en weegt 13 kilo
Kan met kinderen: Ja
Kan met katten: Nog niet bekend
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: vrolijk, lief, sociaal, aanhankelijk, vriendelijk, speels, stoer
Adoptiebijdrage: â‚¬ 250,-

 

Karakter:
Laura is een schat van een hond. Ze heeft een hart van goud en vindt iedereen lief. Ze is echt nog een jonge hond en brengt een hoop vrolijkheid in haar gastgezin.

Gedrag in huis:
Je zou bijna niet geloven dat Laura nog zo jong is want ze gedraagt zich voortreffelijk in huis. Ze pakt niets dat niet van haar is, maakt niets stuk, is helemaal zindelijk en ook alleen thuis zijn gaat haar prima af. Los in huis is goed, een bench vindt Laura ook prima. 

Bezoek aan huis is welkom maar Laura wil graag in haar eigen tempo even komen kennismaken. Ze houdt er niet zo van als mensen haar te bruusk benaderen. Aandacht vindt ze wel heel fijn, ze komt graag een knuffel halen.

Gedrag buiten:
Laura loopt netjes mee aan de riem en vindt het fijn om mee te gaan. In de omgeving van haar gastgezin komt ze niet veel vreemde honden tegen maar Laura speelt heel leuk het andere opvanghondje van het gastgezin, ze is erg sociaal. Ze luistert goed ook als je haar roept en het woordje 'nee' kent ze ook al.

Profiel adoptant:
Laura zal zich overal wel thuisvoelen. Haar toekomstige baasje zal aan haar een gezellig maatje krijgen mits hij voldoende met haar onderneemt. Want Laura is een jonge, actieve hond die haar energie wel een beetje kwijt moet kunnen.

Achtergrond:
Laura heeft veel meegemaakt in het asiel van Resita. In dit Roemeense gemeente-asiel zitten circa 400 honden opgesloten in kleine kennels. De honden zitten hier tot aan hun dood en sterven door ondervoeding, ziekte en stress en alleen de sterksten overleven. Toen Laura in Nederland aankwam had ze wonden die dagelijks behandeld moesten worden. Dat liet ze toe, al vond ze het heel eng. Bijzonder was dat Laura niet van zich af probeerde te bijten in haar angst maar toch durfde te vertrouwen op mensen. Dat is heel bijzonder en toont de veerkracht en het mooie karakter van deze hond. Laura woont nu bij een gastgezin in Vries waar ze liefdevol is opgevangen.

Medische bijzonderheden:
Laura moet nog gesterilliseerd worden, dit is onderdeel van de adoptieprocedure.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.