Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Mag Numa dan bij jou?
Wie geeft 7-jarige Tess een kans?
previous arrow
next arrow
Slider

Olly

OllyGeslacht: reu  (gecastreerd)
Leeftijd: Olly is geboren in januari 2017
Formaat: 
Olly is 38 cm hoog en weegt 13 kilo
Kan met kinderen:
Nee
Kan met katten:
Ja
Kan met honden:
Ja
Trefwoorden:
lief, aanhankelijk, slim, leergierig, trouw, speels, sociaal, baasgericht 

 

 

Karakter: Olly is een hondje dat graag bij mensen is, het liefst is hij dichtbij je. In huis is hij rustig, kan zich goed vermaken met een kong of een hersenspelletje. Hij maakt niets stuk en is helemaal zindelijk. Hij is enorm aanhankelijk en dol op knuffelen. Bezoek aan huis wordt even aangekondigd en als hij ze kent, enthousiast begroet. Onbekende mensen in zijn huis moet hij even leren kennen om te ontdekken dat het wel goed zit. Zodra hij je vertrouwt mag je alles met hem doen, je kunt hem optillen en ook zijn gebit laat hij gewoon verzorgen door zijn mensen. 

Olly laat zich goed trainen, hij is leergierig en ontzettend slim. Hij is ook gevoelig en kan reageren op teveel prikkels. Harde geluiden, drukte, vreemde mensen die hem benaderen kunnen hem even uit zijn evenwicht brengen. Als zijn baasje daar een beetje op let en hem wat bescherming kan bieden, dan gaat het prima. 

Het is dan ook zo jammer dat Olly niet alleen kan zijn. Voor Olly zoeken we dan ook een plekje waar hij niet alleen thuis hoeft te zijn en dan bij voorkeur in een rustige omgeving waar niet teveel prikkels zijn.  Olly vindt het wel heel leuk om mee te gaan met zijn baasje. Eigenlijk is Olly gewoon een schat van een hondje, heel baasgericht en aanhankelijk. Maar Olly zijn verlatingsangst is groot en bij zijn huidige baasjes moet hij teveel alleen zijn. Daarom hebben ze ons benaderd om een plek voor hem te zoeken waar hij gelukkig kan zijn. We denken dat hij met de steun van een andere hond beter alleen kan zijn, maar het alleen zal zal heel rustig opgebouwd moeten worden. We zoeken daarom voor hem een plek bij een baasje die veel thuis is of hem mee kan nemen. Een andere hond  als steun- en speelmaatje is zeker een groot pluspunt. Vanwege deze aanvullende adoptievoorwaarden geldt voor Olly een gereduceerd adoptietarief.

Achtergrond: Vanwege de verlatingsangst van Olly kan hij niet bij zijn huidige baasjes blijven, zij zijn voor Olly teveel van huis. Omdat Olly zo'n lieverd is, is voor zijn belang het moeilijke besluit genomen een geschiktere plek voor hem te zoeken. Olly verblijft momenteel in Breda.

Medische bijzonderheden: geen

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.