Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Mag Numa dan bij jou?
Wie geeft 7-jarige Tess een kans?
previous arrow
next arrow
Slider

Petty

 

PettyGeslacht: teefje (gesterilliseerd)  
Leeftijd: Petty is geboren in februari 2013
Formaat: 
Petty is 50 cm hoog en weegt 21 kilo
Kan met kinderen:
Wisselend
Kan met katten:
Ja
Kan met honden:
Wisselend
Trefwoorden:
rustig, aanhankelijk, baasgericht, afwachtend, knuffelen, zachtaardig, gevoelig
Adoptiebijdrage:
 â‚¬ 125,-

 

Karakter: Petty is een heel lieve, rustige hond die al direct bij aankomst in Nederland zich prima kon vinden in het leven als huishond. Ze was na enkele dagen al helemaal zindelijk, ze maakt niets stuk en gedraagt zich rustig in huis. Ze is heel aanhankelijk en vindt het heerlijk om geknuffeld te worden. Als ze genoeg heeft gehad gaat ze gewoon even ergens anders liggen. Ze is dol op een kluif, eigenlijk alles wat eetbaar is heeft haar interesse. Niet zo raar als je heel veel jaren honger hebt gekend...

Petty luistert goed naar haar naam. Ze laat zich gemakkelijk corrigeren met de stem. Ze kan ook al een paar uurtjes alleen zijn, in haar gastgezin hoeft ze dan niet in de bench maar gaat ze lekker ergens in huis liggen slapen. Bezoek aan huis vindt Petty wel spannend, ze vertrouwt vreemde mensen nog niet zo en gaat ze liever uit de weg. Katten vindt ze oninteressant, ze kijkt er niet naar om. 

Met veel plezier gaat ze mee met de auto of voor een wandelingetje. Ze loopt netjes aan de lijn en trekt niet. Eenmaal buiten onwijkt ze het liefst alles en iedereen. Het liefst gaat ze met haar staartje in de lucht en haar neusje aan de grond, heerlijk snuffelen en scharrelen. Omdat Petty zo'n zacht en gevoelig karakter heeft, heeft haar verleden ervoor gezorgd dat ze erg op haar hoede is naar vreemde mensen en andere honden. Ze wordt onzeker en wil het liefst bij ze weg en ze kan soms erg schrikken van onverwachte geluiden. Maar als Petty zich op haar gemak voelt en ontspannen is, is ze gewoon een gezellige lieverd.

Petty is erg op de mensen in haar gastgezin gericht en is heel aanhankelijk. Een plekje voor Petty alleen, waar ze als enige hond kan wonen, zal haar naar verwachting het best bevallen. Ze is niet echt gesteld op gezelschap van andere honden, als ze haar negeren accepteert ze hun aanwezigheid maar ze lijkt geen behoefte aan contact met hen te hebben. 

Petty is gewoon een schat van een hond die nog een tijdje nodig gaat hebben om uit haar schulp te kruipen. Ze kan nog veel leren en is nog niet zo lang in Nederland. We hopen voor Petty een baasje te vinden met wat ervaring en die haar kan helpen op te bloeien.  

Achtergrond: Petty is een zwerfhondje uit Roemenie die daar gered is door een lokale rescuer. In augustus 2019 is ze naar Nederland gekomen en Petty verblijft nu bij een gastgezin in Den Helder.

Medische bijzonderheden: geen

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.