Olly zoekt dringend een nieuwe bank
Romy biedt aan: buikje om te kriebelen
Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Kleine Pam met groots karakter...
previous arrow
next arrow
Slider

Noortje

 

NoortjeGeslacht: teefje (gesterilliseerd)
Leeftijd: Noortje is geboren in mei 2014
Formaat:  Noortje is 52 cm hoog en weeg ca. 20 kilo
Kan met kinderen: nee
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: rustig, vrolijk, speels, afwachtend, aanhankelijk, bang
Adoptiebijdrage: â‚¬ 125,-

 

Karakter:
Noortje is een heel lief en vrolijk meisje dat nog geremd wordt door haar verleden. Ze heeft veel meegemaakt in Roemenie en is er wreed behandeld, daardoor is ze angstig geworden voor een aantal dingen. Onder die angst zit een speelse en blije hond, maar er moet in Noortje geinvesteerd worden om haar angsten te laten verdwijnen. Noortje zit nu volop in haar ontwikkeling, deze informatie zal regelmatig bijgewerkt worden als ze nieuwe stappen heeft gemaakt.

Gedrag in huis:
In huis is Noortje rustig, ze kan zich goed vermaken en is zindelijk. Nu ze gewend is aan de mensen van haar gastgezin kunnen zij haar zonder problemen aanraken, ze vindt het ook best fijn. Ze ligt graag bij ze op de bank. Daar moest ze echt aan wennen want door alles wat ze mee heeft gemaakt heeft Noortje weinig vertrouwen in mensen. Maar wat laat ze een enorme veerkracht zien! Wie bereid is haar tijd te geven krijgt er zoveel voor terug. Ze hoeft in huis zelden gecorrigeerd te worden, ze was direct al gewend aan de routine van haar gastgezin. 

Bezoek aan huis vindt Noortje geen probleem, ze lijkt het zelfs wel gezellig te vinden. Ze komt zelfs graag even een aai halen.  Alleen thuis zijn kan Noortje wel, maar nog niet heel lang en ze moet dan wel iets hebben om haar bezig te houden. Ze is dol op eten, als ze vermoedt dat je iets lekkers voor haar hebt, staat ze al naast je.

Gedrag buiten:
Noortje was niet gewend aan een lijn te lopen en omdat de wereld buiten haar eigen veilige omgeving voor haar groot en beangstigend is, doet ze dat nog niet veel. In gezelschap van een andere hond loopt ze goed mee en wat lekkers wil ook wel helpen. Noortje vindt het nog erg spannend en tijdens een wandelingetje kan ze erg schrikken van geluiden of, bij teveel indrukken, zich verstoppen in een bosje. Verkeer vindt ze eng. Op het moment dat alles rustig om haar heen is, lijkt ze toch wel erg te genieten van de wandeling. We verwachten dan ook dat dit met de juiste begeleiding helemaal goed kan komen.

Autorijden gaat goed zodra ze erin zit. Het instappen is spannend en vraagt wat hulp. Op dit moment leeft Noortje vooral in huis en tuin. Haar gastgezin oefent met haar, maar Noortje mag het tempo bepalen. 

Profiel adoptant:
Voor Noortje is een baasje met ervaring belangrijk. Een baasje die met haar aan de slag wil om haar over haar angst heen te helpen. Ze zal naar verwachting wel met wat oudere kinderen kunnen leven, maar bij voorkeur vanaf een jaar of 14, kinderen die begrijpen dat ze niet zomaar aan haar kunnen zitten in de eerste periode (maanden) moeten wachten op initiatief van Noortje. Noortje heeft een grote, omheinde tuin nodig om te kunnen spelen en haar behoefte te doen, want wandelen lukt maar af en toe. Een stille, rustige omgeving is ideaal voor haar en de aanwezigheid van een andere, stabiele hond zou haar enorm helpen. 

Achtergrond:
Noortje komt uit het asiel van Resita waar ze terecht is gekomen nadat ze op straat gevangen werd door hondenvangers. Door gebruik van vangstokken heeft ze een trauma opgelopen waardoor ze niets over, aan of op haar kop kan verdragen. Noortje verblijft nu bij een ervaren gastgezin in Nieuwe Pekela.

Medische bijzonderheden:
Noortje is een hoektand kwijt, haar gebit is helemaal gereinigd en er is bij haar een tepel verwijderd.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.