Het laatste nieuws

Lees hier onze meest recente nieuwsberichten en blijf op de hoogte van onze activiteiten. Verder teruglezen? Bekijk dan de jaaroverzichten.

 

Lia met een handicapje

lia

Onze lieve Lia heeft een heel erg triest verleden... Ons team vond haar in het gemeente-asiel van Resita, broodmager en het was ook direct al duidelijk dat ze een pijnlijke voorpoot had. We hebben haar daar weg gehaald en nu is ze in Nederland in opvang.

Vier hondjes hebben hun mandjes gevonden!

geadopteerd

De afgelopen dagen zijn er maar liefst 5 honden verhuisd naar hun nieuwe baasjes! Sumo, Daisy en de 2 pubers Sproet en Timber. Vooral voor Sumo mag de vlag uit...

Grote hoeveelheid voer op weg naar Resita

spayed 09042019

Dankzij onze donateurs hebben we gisteren 450 euro kunnen overmaken voor een transport van voer uit Duitsland. Dit voer gaat naar het gemeente-asiel van Resita, waar nog zoveel honden wachten op hun grote geluksdag.... Lieve mensen, heel erg bedankt voor jullie steun! Dat is echt van groot belang want het voer vanuit de gemeente is veel te wenig om ruim 300 honden van te kunnen voeren.

Sterilisaties mogelijk gemaakt i.s.m. lokale rescuer

spayed 09042019

Natuurlijk snappen we dat het zwerfhondenprobleem in Roemenie niet wordt opgelost met adopties... Het enige dat echt helpt is het steriliseren van de straathonden. Dus daarmee proberen we zoveel mogelijk te helpen. Een rescuer die zwerfhonden voert, stuitte op een groepje van (deels zwangere) teefjes. We hebben 200 euro gedoneerd voor de sterilisaties. Met heel veel dank aan onze donateurs waardoor we dit kunnen doen. Hierdoor worden tientallen honden niet meer geboren!

Joep is thuis

joep voor na

Wat een verschil... Deze prachtige collage van een gastgezin laat precies zien waar we het voor doen. "Onze" Joep in het rottige gemeente asiel van Resita achter tralies, weg te kwijnen... en dan in Nederland als gelukkige huishond. En dat alles in nog geen 3 maanden tijd! Dank jullie wel gastgezinnen, jullie zijn toppers, want dit kan alleen dankzij jullie.

Ook gastgezin worden?

Lees meer

Yentl bewijst dat wonderen bestaan

yentle voor na

Yentl zat onder hartverscheurende omstandigheden in het asiel van Resita, broodmager en ze zou zeker sterven als we haar er niet meteen uit zouden halen. Bij een particuliere opvang in Roemenie kon ze een beetje op adem komen en kreeg ze de eerste broodnodige zorg. Met een paspoort op zak en een paar kilo gegroeid kon Yentl aan haar reis naar Nederland beginnen waar ze liefdevol werd opgevangen door een gastgezin. Daar maakte ze de laatste fase van haar, zeg maar gerust, metamorfose door. En kijk haar nu! Blije, lieve en prachtige Yentl is klaar voor haar eigen familie!

Het belang van gastgezinnen

resita 11032019

Ons team is aangekomen in Resita. Onderweg hebben ze groepjes zwerfhonden bijgevoerd en de rest van het voer is uitgeladen in het asiel. Ook hebben ze snel een rondje langs de kennels gemaakt voordat het donker wordt. Onze hokken die vorige keer zijn gebracht, staan er nog en worden goed gebruikt. De circa 300 honden die er zitten zien er over het algemeen wel goed uit, maar sommigen hebben schurft. En ze zagen dat veel van de honden die we eigenlijk weg wilden halen er niet meer zijn...

Resita, we komen eraan!

tripje resita 08032019

En daar gaan ze... Onderweg naar het Resita-asiel met een afgeladen bus! Dankzij Dierenwinkel Lewenborg, Dierenambulance Groningen, Liesbeth, Maria, Linda, Renate en de studenten van het Citaverde College in Horst. Wat geweldig van deze mensen! Morgen zullen ze aankomen en dan zullen Hilda en Jolanda kijken welke honden we weg kunnen halen. Sander zal samen met de beheerder klusjes doen, zoals tussen de kennels ‘scheidingsplaten’ neerzetten, zodat ze niet meer met hun hoofd door de tralies heen kunnen en kapot gebeten worden. Lieve mensen, we willen 10 honden weg halen, maar we gaan dat financieel niet redden zonder jullie hulp! Opvang in Timisoare kost 35 euro per maand dus iedere bijdrage is enorm welkom! Mogen we jullie weer vragen om ons te helpen deze honden veilig onder te brengen? Ons rekeningnummer is NL66 RABO 0108573974 t.n.v. Straydogs Rescue Nederland, graag o.v.v. opvang Resitahonden. Alvast enorm bedankt!

Timber is thuis!

Vanochtend werd het gastgezin van Timber door de kliniek gebeld met de mededeling dat Timber de boel aan het afbreken was, dus of hij weer opgehaald kon worden.  Onze parvo-puppert heeft het gered en is weer thuis! En met nog een paar prachtige donaties kunnen we de rekening van circa 2.400 euro ook betalen.

Doodzieke pup

We hebben een doodzieke pup in huis. Omdat we openheid van zaken altijd voorop hebben staan, in goede, maar ook in slechte tijden: de oorzaak is parvo. Iets wat eigenlijk niet zou mogen vanwege de verplichte vaccinaties. Het is een vaak dodelijk virus waar heel veel pups in Roemenië aan sterven. Daarom worden alle honden die naar Nederland komen, hiervoor gevaccineerd. Verplicht!

Timber kwam samen met zijn broertje Sproet ruim een week geleden aan in Nederland. In de loop van die week werd Timber ziek. Diarree en overgeven Er werd nog gedacht aan iets verkeerds gegeten, dus rontgenfoto’s, maar dat was het niet. Hij werd zieker ondanks de medicijnen en op vrijdagavond naar de kliniek. Daar is een parvo-test gedaan en hij bleek dus positief Nou, we kunnen jullie vertellen dat je je dan een ongeluk schrikt. Want parvo is dodelijk. En hij is gevaccineerd, dus begrijpen doen we het al helemaal niet.

Goed begin van 2019

15012019We proberen te helpen waar we kunnen maar we vergeten het weleens te posten. Zo’n 2 maanden geleden kregen we een filmpje en foto van deze mama met 7 (!!) pups. Ze zwierven rond bij een bedrijventerrein in Timisoare en er was geen hulp.

Happy New Doggy Year

nieuwjaarskaart 2018 1Het team van Straydogs Rescue Nederland wenst iedereen een heel goed en liefdevol 2019! En we willen iedereen heel erg bedanken voor alle steun het afgelopen jaar. Want met uw hulp hebben maar liefst 94 honden een nieuw thuis gevonden, konden we daarnaast 116 honden laten steriliseren en hebben we 4.200 euro kunnen doneren voor voer (waarvan het grootste deel naar het Resita-asiel)! Dat is een resultaat waar we natuurlijk best een beetje trots op zijn, maar we realiseren ons heel goed dat dat zonder alle donateurs, gastgezinnen en andere vrijwilligers niet mogelijk was geweest. Dus onze dank is megagroot, names alle honden die we hebben kunnen helpen! We hopen dat we ook komend jaar weer op jullie steun mogen rekenen!

 

Voer voor de achterblijvers

2018 3012 introDankzij de fantastische donaties die we mogen ontvangen van onze donateurs hebben we voor alle achterblijvers in Resita weer voer kunnen kopen. Er is voor ongeveer 800 euro ingekocht en dat is rechtstreeks naar Resita gegaan.

Vaarwel Resita, welkom nieuw leven!

06122018 resitaHet hondje dat we een paar dagen geleden bij de dierenarts konden brengen is meegegaan naar Nederland en net aangekomen. We vermoeden dat ze lange tijd als fokteef voor de broodfok is gebruikt. Behalve de wond in haar hals had ze oude, ontstoken wonden aan haar buik en zijn er mamatumoren ontdekt. Maar ondanks dat begint ze op te knappen en is ze nu veilig. Ze krijgt alle tijd om te herstellen.

16 honden zijn eruit!

resita06122018Het is waarschijnlijk de domste actie ooit in ons 5-jarig bestaan, maar we doen het toch. Vanochtend hebben Sander en Hilda 16 honden uit hun kennels gehaald. We hadden oorspronkelijk eerst 7, toen werden het 10, maar als je die magere scharminkels echt ziet en vasthoudt en je weet dat ze het echt niet gaan overleven. In het asiel wordt minimaal gevoerd en veel honden krijgen gewoon niet de kans om te eten. Al deze honden waren in hun kennel de pispaaltjes. We konden ze gewoon niet achterlaten. We willen ook een Resita-voer-clubje opzetten, daarover later meer.

Winteractie Resita in volle gang

20180312Ons team is veilig aangekomen in Resita. De kleine vrachtwagen is inmiddels uitgepakt en het klussen is begonnen. Het weer werkt mee, er kan veel gedaan worden in de komende dagen.

De grote kennel is nu winddicht gemaakt en er zijn extra ligplaatsen gemaakt zodat de honden niet op de koude, natte en vooral vieze betonnen vloer hoeven te slapen. De hondenhokken die we dankzij de gulle donaties konden kopen zijn al in aanbouw, de eersten zijn inmiddels geplaatst. Op de foto's is goed te zien wat de nieuwe en de oude hokken zijn.

Op weg dankzij alle donaties

asiel resitaDit weekend is het zover, dan reizen een paar mensen van ons team weer af naar Resita. Met de auto vol manden, hokken, dekens en voer gaan we onze best doen om de hokken van de honden die daar nog niet wegkunnen winterklaar te maken.

Klussen in Resita

resitakennel 1In het weekend van 1 december vertrekken enkele leden van ons team weer naar Roemenie, naar het asiel in Resita, om daar de verblijven winterklaar te maken.