Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Mag Numa dan bij jou?
Wie geeft 7-jarige Tess een kans?
previous arrow
next arrow
Slider

Timmie

TimmieGeslacht: reu (gecastreerd)  
Leeftijd: Timmie is ongeveer 10 jaar oud
Formaat: 
Timmie is 35 cm hoog en weegt 10 kilo
Kan met kinderen: Nee
Kan met katten:
Nog niet bekend
Kan met honden:
Wisselend
Trefwoorden:
 lief, knuffelen, aanhankelijk, mensgericht, afwachtend 
Adoptiebijdrage:
 â‚¬ 100,-

 

 

Karakter: Timmie is een heel lief hondje met een hoog knuffelgehalte waardoor je bijna zou vergeten dat ook hij zich aan de huisregels moet houden. Tegen dat koppie en zoveel aanhankelijkheid is het heel moeilijk nee zeggen als iets echt niet de bedoeling is... Timmie is het liefst dichtbij je in de buurt, ook als hij een plasje moet wil hij graag dat je dicht bij hem blijft. In zijn aanhankelijkheid kan hij soms wat dwingend zijn.

Hij luistert naar zijn naam en komt meestal wel als je roept. Anders helpt iets lekkers ook prima! Hij is van goede wil en doet zijn best maar na een leven in Roemenie is er natuurlijk zoveel dat kan afleiden dat je hem soms even moet helpen herinneren. 

In huis gedraagt Timmie zich heel goed. Hij is zindelijk en kan ook al een paar uurtjes alleen zijn. Hij is dan wel samen met de andere hond van het gastgezin maar hij doet het heel goed. Timmie heeft voldoende aan een fijne mand, in de bench hoeft hij niet. Waaks is hij niet, alle bezoek is welkom en hij laat iedereen gerust door. 

Buiten loopt Timmie goed aan de riem, hij trekt niet. Wel mag hij graag van links naar rechts gaan, zijn neusje achterna. Wandelen vindt hij leuk maar vreemde honden tegenkomen ietsje minder. Hij probeert ze met geblaf te verjagen, daar wordt nu in zijn gastgezin mee geoefend.  

Timmie is dol op aandacht en dat maakt dat hij erg op mensen gericht is waardoor hij prima als enige hond ergens geplaatst kan worden. Wij denken dat Timmie het beste past in een situatie zonder kinderen en met een baasje die wat ervaring heeft. Timmie is een schat van een hond maar heeft wel wat steun en begeleiding nodig om goed te wennen aan het leven van Nederlandse hond.

Wie valt voor deze aanhankelijke krullebol en geeft hem een veilig, warm thuis?

Achtergrond: Timmie is door een lokale rescuer gered in de omgeving van Boekarest in Roemenie. Toen er een opvangmandje vrijkwam in Nederland kreeg Timmie zijn paspoort en begon hij aan zijn reis. Nu is hij veilig en liefdevol opgevangen door een gastgezin in Purmerend.

Medische bijzonderheden: In zijn paspoortje staat dat hij in juni 2015 is geboren, maar na onderzoek bij een Nederlandse dierenarts bleek dat Timmie een jaar of tien moet zijn. Ook heeft hij beginnende staar.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.