Mini Cooper zoekt plekje om altijd te mogen parkeren
Loekie hoopt dat iemand haar eindelijk ziet staan
Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Vrolijke Joey heeft altijd zijn grootste glimlach voor je paraat!
previous arrow
next arrow
Slider

Timmie

TimmieGeslacht: reu (gecastreerd)  
Leeftijd: Timmie is ongeveer 10 jaar oud
Formaat: 
Timmie is 35 cm hoog en weegt 10 kilo
Kan met kinderen: Nee
Kan met katten:
Nog niet bekend
Kan met andere honden:
Wisselend
Trefwoorden:
 lief, knuffelen, aanhankelijk, mensgericht, afwachtend 
Adoptiebijdrage:
 â‚¬ 100,-

 

 

Karakter:
Timmie is een heel lief hondje met een hoog knuffelgehalte en hij is het liefste bij zijn baasje in de buurt.

Gedrag in huis:
Timmie is in huis een rustig, aanhankelijk hondje dat graag bij zijn baasje in de buurt is. Hij is zindelijk en kan ook al een paar uurtjes alleen zijn. Hij is dan wel samen met de andere hond van het gastgezin maar hij doet het heel goed. Timmie heeft voldoende aan een fijne mand, in de bench hoeft hij niet. Waaks is hij niet, alle bezoek is welkom en hij laat iedereen gerust door.

Hij luistert naar zijn naam en komt meestal wel als je roept. Anders helpt iets lekkers ook prima! Hij is van goede wil en doet zijn best, maar na een leven in Roemenie is er natuurlijk zoveel dat kan afleiden en moet je hem soms even helpen herinneren. 

Gedrag buiten:
Timmie loopt goed mee aan de riem, hij trekt niet. Wel mag hij graag van links naar rechts gaan, zijn neusje achterna. Wandelen vindt hij leuk, maar vreemde honden tegenkomen ietsje minder. Hij wordt dan angstig en probeert ze met geblaf te verjagen; daar wordt nu in zijn gastgezin mee geoefend.  

Profiel adoptant:
Voor Timmie zoeken we een rustige plek ergens buitenaf bij een baasje met hondenervaring, zonder kinderen. Timmie is dol op aandacht en dat maakt dat hij erg op mensen gericht is, waardoor hij prima als enige hond ergens geplaatst kan worden. Wie valt voor deze aanhankelijke krullebol en geeft hem een veilig, warm thuis?

Achtergrond:
Timmie is door een lokale rescuer gered in de omgeving van Boekarest in Roemenie. Toen er een opvangmandje vrijkwam in Nederland kreeg Timmie zijn paspoort en begon hij aan zijn reis. Nu is hij veilig en liefdevol opgevangen door een gastgezin in Purmerend.

Medische bijzonderheden:
In zijn paspoortje staat dat hij in juni 2015 is geboren, maar na onderzoek bij een Nederlandse dierenarts bleek dat Timmie een jaar of tien moet zijn. Ook heeft hij beginnende staar.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.