Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Mag Numa dan bij jou?
Wie geeft 7-jarige Tess een kans?
previous arrow
next arrow
Slider

Fonzy

fonzyGeslacht: reu  (gecastreerd)
Leeftijd: Fonzy is geboren in september 2015.
Formaat:
53 cm hoog, 20 kilo
Kan met kinderen:
Oudere kinderen
Kan met katten:
Onbekend
Kan met honden:
Ja
Trefwoorden:
lief, aanhankelijk, baasgericht, knuffelen, actief, speels, slim, werklust, hondensport

 

 

Karakter: Deze slimme vent is een heerlijke enthousiaste en leergierige hond die zich in zijn gastgezin heeft ontwikkeld tot een geweldige lieve en aanhankelijke hond met een vrolijk en baasgericht karakter. Hij staat al helemaal klaar om zijn koffertje voorgoed ergens uit te mogen pakken. Hij hoopt op een baasje die er graag op uit gaat en die hij mag vergezellen. Fonzy is een hond die graag werkt, hij is een topper in coursing en agility en hier ook al goede resultaten in behaald. Maar ook speuren en zwemmen doet hij graag. Het maakt hem niet uit, bezig zijn met zijn baasje maakt hem intens gelukkig.

Hij kreeg in zijn paspoort de naam Sinbad mee toen hij naar Nederland verhuisde, zijn gastgezin noemt hem Fonzy omdat ze die naam beter bij hem vinden passen. Hij is ook best een stoere vent, zo doet hij zich soms voor. Maar eigenlijk heeft hij gewoon een klein en gevoelig hartje. Fonzy kan zich dapperder voordoen dan hij zich voelt. Met zijn gevoelige aard kan hij soms een beetje onder de indruk zijn van vreemde mensen en honden, een baasje die dit snapt en hem hierin kan begeleiden zou ideaal zijn.

Met vreemde mensen is hij wat gereserveerd, met de mensen die hij goed kent knuffelt hij graag en is hij hun beste vriend. Fonzy is rustig in huis, mits hij voldoende beweging krijgt, want hij is wel een actieve hond. Een blokje om is prima, maar daarna graag weer een flinke wandeling. Of hersenspelletjes, daarmee kan hij zijn energie ook goed kwijt. Spelen en rennen met andere honden vindt hij heerlijk, maar hij vindt het ook heel erg leuk om samen met de baas iets te ondernemen, zoals kanovaren, hardlopen, breitensport of speuren. 

Fonzy heeft met hele goede resultaten de basiscursus bij de hondenschool doorlopen! Hij is slim en gemakkelijk te trainen. Een ideale hond voor een baas die van samenwerken houdt! Dat is prettig, want Fonzy beschikt over een beetje jachtinstinct. Als zijn toekomstige baas daar een beetje rekening mee houdt, heeft hij/zij aan Fonzy een prachtige, lieve en werkwillige hond.

Fonzy is helemaal zindelijk, loopt netjes mee aan de riem en autorijden is ook geen probleem. 

Omdat Fonzy een baas met een ervaring nodig heeft en intussen al weer een tijdje in opvang zit, vragen we geen reguliere adoptiebijdrage maar een donatie naar eigen inzicht aan de stichting. Wie zoekt een vrolijk maatje en geeft deze lieve vent een kans?

Achtergrond: Fonzy en zijn zusjes/broertjes liepen verloren rond in een bos. Gelukkig konden we ze daar weghalen en in een asiel onderbrengen. Inmiddels is de hele familie in Nederland en zijn broertje en zusjes zijn geadopteerd; nu Fonzy nog! Hij verblijft bij een gastgezin in Stedum (Groningen).

Medische bijzonderheden: geen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.