Olly zoekt dringend een nieuwe bank
Romy biedt aan: buikje om te kriebelen
Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Kleine Pam met groots karakter...
previous arrow
next arrow
Slider

Moos

MoosGeslacht: reu (gecastreerd)  
Leeftijd: Moos is geboren in maart 2016
Formaat: 
Moos is 50 cm hoog en weegt 22 kilo
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan met katten:
Nee
Kan met andere honden:
Ja
Trefwoorden:
rustig, aanhankelijk, goedgehumeurd, speels, knuffelen, vriendelijk, lomp, klein hartje, vrolijk 
Adoptiebijdrage:
 â‚¬ 100,-

  

Karakter:
Moos is een opgewekte, goedgemutste vent die in huis rustig zijn gangetje gaat. Hij is erg gesteld op de mensen in het gastgezin en dol op knuffelen.

Gedrag in huis:
In huis gedraagt hij zich goed, is zindelijk en maakt niets stuk. Moos is redelijk waaks. Hij is beschermend en kan flink aanslaan als er iemand aan de deur komt. Bezoek aan huis gaat in principe goed, mensen die hij kent zijn welkom bij Moos. Mensen die hij nog niet eerder heeft ontmoet vindt hij minder leuk. Dan gaat hij even in de bench en gaat de kennismaking stapje voor stapje. Dan moet hij een beetje gestuurd worden. Hij laat zich overigens goed sturen en corrigeren. Hij is bijzonder slim en leert snel. In zijn enthousiasme kan hij wel lomp zijn. Dan moet hij soms een beetje afgeremd worden. 

Moos is een stoere, rustige vent maar ook met een klein hartje. Hij is bang voor onweer en kan snel overprikkeld raken. Zijn stressniveau kan snel stijgen en dan wordt hij druk en alert. Het is voor Moos belangrijk dat hij zich thuis goed kan ontspannen. Een snuffelspelletje helpt hem hier goed bij. Hij heeft een rustige omgeving nodig waar hij ook echt zijn rust kan pakken. Een druk gezin met jonge kinderen zal voor Moos daarom niet werken. Katten ook niet, er is al van alles geprobeerd maar Moos zal vermoedelijk altijd achter katten aan blijven jagen hoewel hij verder geen jachtinstinct lijkt te hebben. 

Gedrag buiten:
Moos luistert goed naar zijn naam, hij komt direct als hij geroepen wordt. Tijdens de wandelingen toont hij zich sociaal naar andere honden. Grote reuen probeert hij uit de weg te gaan, daar heeft hij weinig interesse in. 

Aan de lijn loopt hij netjes mee, al kan hij plotseling een rukje geven als hij iets ziet dat zijn interesse heeft. Andere honden en mensen loopt hij het liefst gewoon voorbij. Wanneer mensen hem benaderen zal hij op zijn hoede zijn. Hij kan zich bedreigd voelen en dat kan dan leiden tot blaffen. Bij een succesvolle kennismaking met een andere hond zal hij graag spelen, anders loopt hij het liefst gewoon door.

Profiel adoptant:
Omdat Moos gebaat is bij een omgeving met niet teveel prikkels, zou hij heel goed tot zijn recht komen als enige hond. Maar een andere hond zou ook prima kunnen als de klik er is. Voor Moos zoeken we een ervaren baasje die hem verder kan helpen in zijn ontwikkeling. 

Achtergrond:
Moos komt uit het ellendige asiel in Resita. Daar hebben we hem gelukkig uit kunnen halen. Hij kwam in Nederland bij een liefdevolle familie terecht die hem adopteerden maar in de loop der tijd bleek dat Moos en de kat des huizes elkaar echt niet mogen wat tot spanningen leidt. Daarom wordt voor Moos nu een ander mandje gezocht en geldt voor hem een aangepast adoptietarief. Moos verblijft momenteel in Leersum.

Medische bijzonderheden:
Geen.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.