Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Mag Numa dan bij jou?
Wie geeft 7-jarige Tess een kans?
previous arrow
next arrow
Slider

Ymke

ymkeGeslacht: teefje 
Leeftijd:
Ymke is geboren in maart 2017
Formaat:
ca. 50 cm hoog en weegt 23 kilo.
Kan met kinderen:
rustige kinderen vanaf ca. 14 jaar
Kan met katten:
Ja
Kan met honden:
Ja
Trefwoorden:
lief, blij, gevoelig, aanhankelijk, vrolijk, slim, onzeker 

 

 

Karakter: Ymke is een schat van een hond met een rustig en blij karakter. Ze is een gezellige hond die graag geaaid wordt, ze rolt zich meteen om en laat je haar buikje kriebelen. In haar gastgezin is Ymke vanaf de eerste dag een vrolijk meisje die zich erg gelukkig voelt in het leven van Nederlandse huishond.

Ze was al snel zindelijk en alleen thuis blijven kan ze ook. In het gastgezin ligt ze dan in de hal met een andere hond, ze gaat lekker liggen totdat er iemand terugkomt. In de avond zoekt ze een rustig plekje op en gaat lekker slapen. Bezoek vindt ze ook leuk, ze komt direct even kennismaken. 

mke kan goed functioneren in een (niet te druk) gezin. Veel aandacht van meerdere gezinsleden zal haar heel gelukkig maken. Op haar beurt zal ze een hoop vrolijkheid in huis brengen. En als Ymke zich dan eens gedraagt als een boefje, dan probeert ze er meteen een spelletje van te maken zodat je eigenlijk niet eens boos op haar kunt worden. De slimmerik!

Ymke loopt onder normale omstandigheden netjes aan de riem en reageert goed op haar naam. Ze is slim en kan heel goed luisteren. Omdat Ymke een beetje onzeker is, vindt ze verkeer dat plotseling langskomt en veel lawaai maakt niet zo leuk. Ze snuffelt veel buiten, dat helpt haar enorm om haar omgeving te leren kennen en zich wat zekerder te voelen. Maar als er veel om haar heen gebeurt, kan Ymke veel stress ervaren en dat uit zich o.a. in blaffen. Met Ymke wordt daarvoor momenteel een cursus gevolgd en grotendeels gewandeld op plaatsen zonder al te veel verkeer.

Hoewel Ymke sociaal is met andere honden is het best spannend om ze onderweg tegen te komen. Aan de lijn vindt Ymke het een goed idee om dan alvast maar even heel stoer te doen en te blaffen in de hoop dat ze onder de indruk raken van haar en weggaan. Haar gastgezin is haar nu aan het leren dat dat niet nodig is en gelukkig komt dit nog maar zelden voor.

Door haar gevoelige aard kan ze soms wat overdonderd raken. Ymke moet haar balans nog een beetje vinden en wat zelfvertrouwen krijgen. Natuurlijk zal het steeds gemakkelijker worden maar een toekomstig baasje moet hier rekening mee houden. Voor Ymke zoeken we een plekje zonder al te veel prikkels met een grote omheinde tuin waar ze ook voldoende aan heeft op de momenten dat ze haar rust nodig heeft, want als Ymke dat krijgt is ze een schat van een hond die snel leert.

Ymke heeft veel behoefte aan rust en daarom plaatsen we haar niet bij kinderen jonger dan 14 jaar. Het omgaan met verkeer en honden en het doseren van prikkels vraagt wat ervaring en kennis, dat zien we daarom graag terug in een toekomstig baasje. Ymke kan prima als enige hond in huis, maar naast een andere stabiele, zelfverzekerde, hond zal ze het naar verwachting ook heel goed doen. 

Achtergrond: Ymke komt uit het ellendige gemeente-asiel van Resita. Gelukkig konden we haar nu naar Nederland halen en ze verblijft nu bij een gastgezin in Nieuwe Pekela.

Medische bijzonderheden: geen

          

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.