Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Mag Numa dan bij jou?
Wie geeft 7-jarige Tess een kans?
previous arrow
next arrow
Slider

Ymke

ymkeGeslacht: teefje  (gesterilliseerd)
Leeftijd:
Ymke is geboren in maart 2017
Formaat:
ca. 50 cm hoog en weegt 23 kilo.
Kan met kinderen:
rustige kinderen vanaf ca. 14 jaar
Kan met katten:
Ja
Kan met honden:
Ja
Trefwoorden:
lief, blij, gevoelig, aanhankelijk, vrolijk, slim, onzeker, rust 

 

 

Karakter: Ymke is een schat van een hond met een rustig en blij karakter. Ze is een gezellige hond die graag geaaid wordt, ze rolt zich meteen om en laat je haar buikje kriebelen. In haar gastgezin is Ymke vanaf de eerste dag een vrolijk meisje die zich erg gelukkig voelt in het leven van Nederlandse huishond.  

Ze was al snel zindelijk en alleen thuis blijven kan ze ook. In het gastgezin ligt ze dan in de hal met een andere hond, ze gaat lekker liggen totdat er iemand terugkomt. In de avond zoekt ze een rustig plekje op en gaat lekker slapen. Bezoek vindt ze ook leuk, ze komt direct even kennismaken. 

Ymke kan goed functioneren in een niet te druk gezin. Veel aandacht van meerdere gezinsleden zal haar heel gelukkig maken. Op haar beurt zal ze een hoop vrolijkheid in huis brengen. En als Ymke zich dan eens gedraagt als een boefje, dan probeert ze er meteen een spelletje van te maken zodat je eigenlijk niet eens boos op haar kunt worden. De slimmerik!

Ymke loopt onder normale omstandigheden netjes aan de riem en reageert goed op haar naam. Ze is slim en kan heel goed luisteren. Omdat Ymke een beetje onzeker is, vindt ze verkeer dat plotseling langskomt en veel lawaai maakt niet zo leuk. Het passeren van vreemde honden en onbekende mensen is ook best spannend. Als er veel om haar heen gebeurt, kan Ymke veel stress ervaren en dat uit zich o.a. in blaffen. Ymke snuffelt veel buiten, dat helpt haar enorm om haar omgeving te leren kennen en zich wat zekerder te voelen. Ze moet daarvoor ook echt de tijd krijgen en dit vraagt wat geduld van een toekomstig baasje. In het gastgezin wordt enorm veel geinvesteerd in Ymke om haar steeds vertrouwder te maken met haar omgeving. Deze training is succesvol maar gaat met kleine stapjes. Haar toekomstige baasje moet bereid zijn om deze training verder door te zetten.

Ymke heeft veel behoefte aan rust. Als er spannende momenten zijn geweest, zal ze tijd nodig hebben om haar balans weer te vinden. Ze is daarom geen hond voor meerdere wandelingen per dag. We zoeken daarom een plekje voor haar waar buiten voldoende ruimte is zodat ze daar haar behoefte ook eens kan doen als wandelen even niet kan. Ook plaatsen we haar niet bij kinderen jonger dan 14 jaar.

Het omgaan met verkeer en honden en het doseren van prikkels vraagt wat ervaring en kennis, dat zien we daarom graag terug in een toekomstig baasje. Ymke kan prima als enige hond in huis, maar naast een andere stabiele, zelfverzekerde, hond zal ze het naar verwachting ook heel goed doen. Wie Ymke kan bieden wat ze nodig heeft, zal een geweldige, trouwe en aanhankelijke vriendin voor het leven in haar vinden!

Vanwege deze aanvullende adoptievoorwaarden geldt voor Ymke een aangepast adoptietarief.

Achtergrond: Ymke komt uit het ellendige gemeente-asiel van Resita. Gelukkig konden we haar nu naar Nederland halen en ze verblijft nu bij een gastgezin in Nieuwe Pekela.

Medische bijzonderheden: geen

          

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.