Olly zoekt dringend een nieuwe bank
Romy biedt aan: buikje om te kriebelen
Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Kleine Pam met groots karakter...
previous arrow
next arrow
Slider

Maja

 

MajaGeslacht: teefje (gesterilliseerd)  
Leeftijd: Maja is geboren in september 2017
Formaat:
 
Maja is 30 cm hoog en weegt 6 kilo
Kan met kinderen:
Nee
Kan met katten:
Ja
Kan met honden:
Ja
Trefwoorden:
lief, aanhankelijk, blij, vrolijk, baasgericht, rustig
Adoptiebijdrage:
 â‚¬ 295,-

 

Karakter:
Maja is zo'n lief hondje en het is bijzonder hoe gemakkelijk ze went aan het leven in haar Nederlandse gastgezin. Ze gedraagt zich vanaf de eerste dag alsof ze niet anders heeft gedaan. Ze gaat blij en vrolijk haar gangetje maar als je haar wilt optillen merk je dat ze dat enorm spannend vindt. Dan kun je er alleen maar naar raden wat dit hondje heeft mee moeten maken. Bij mannen is het ook nog erger dan bij vrouwen en naar mannen toe kan ze dan wat feller reageren.

Gedrag in huis:
In huis is Maja heel gezellig. Ze kan zich goed vermaken maar scharrelt ook graag een beetje achter je aan. Niet opdringering maar ze vindt het fijn om in de buurt te zijn. Ze reageert goed als je haar roept, dan komt ze meteen naar je toe. 's Nachts slaapt ze alleen in een bench, dat gaat prima. Ze is ook helemaal zindelijk. Maja kan zich fantastisch vermaken met een speeltje, ze maakt niets stuk. Ze kan goed alleen thuis zijn, ze hoeft niet in de bench. In het gastgezin is ze dan wel samen met een andere hond, helemaal in haar upje is ze nog niet geweest.

Met de katten in het gastgezin gaat Maja goed om, ze kan prima met hen samenleven, in een speelse bui probeert ze ze wel eens te verleiden tot een spelletje. Er zijn ook andere honden in haar gastgezin, Maja houdt zich een beetje afzijdig van hen. Het is snel wat te druk voor haar en dan trekt ze zich terug. Ze zoekt niet echt aansluiting en is meer gericht op de mensen. Ze is echt een mensen-hondje. Maar een jong en levendig gezin is niets voor haar. Ze moet thuis voldoende rust kunnen hebben. Daarom plaatsen we haar niet bij jonge kinderen. 

Gedrag in buiten:
Aan de lijn lopen moest ze nog een beetje leren, dat was ze niet gewend maar dat gaat nu ook goed. Haar neusje staat buiten continu aan. Vogeltjes, muisjes, Maja vindt het reuze interessant en kan er geen genoeg van krijgen. Als haar neusje aan staat, doen de oortjes het iets minder goed. Tijdens de wandeling gaat ze andere honden het liefst uit de weg of blaft tegen ze, vermoedelijk is dat het gevolg van de tijd in een overvol kennel in Roemenie zitten en dan de kleinste zijn... Vreemde mensen negeert ze, dan trippelt ze vrolijk verder zonder ze zelfs maar een blik waardig te gunnen. Een stedelijke omgeving is geen probleem voor Maja, verkeer en drukte buiten doet haar weinig, zolang ze maar niet teveel interactie hoeft te hebben met andere honden.

Profiel adoptant:
Maja kan heel goed ergens als enige hond geplaatst worden, we denken zelfs dat ze daar het gelukkigst van wordt. Ze is een geweldig leuk gezelschapshondje voor iemand die een klein, lief vriendinnetje zoekt. Maar omdat ze fel kan reageren als ze zich bedreigd voelt, zoeken we wel een baasje met ervaring en die haar signalen snapt.

Achtergrond:
Maja komt uit het asiel van Resita. Een hele nare plek, zeker voor een klein hondje tussen al die grote honden. Nu is Maja veilig bij een gastgezin in Sint Annen en wacht ze op een mandje voor altijd.

Medische bijzonderheden: 
geen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.