Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Mag Numa dan bij jou?
Wie geeft 7-jarige Tess een kans?
previous arrow
next arrow
Slider

Lisa

LisaGeslacht: teefje (gesterilliseerd)
Leeftijd: Lisa is geboren in 2016
Formaat:
Lisa is ongeveer 55cm hoog en weegt 22 kilo
Kan met kinderen:
Vanaf 12 jaar
Kan met katten:
Ja
Kan met honden:
Ja
Trefwoorden:
lief, vriendelijk, gevoelig, zachtaardig, vrolijk, slim

 

 

Karakter: Lisa is een lieve en heel gevoelige hond en in huis heel rustig. Ze is helemaal zindelijk en is in huis een heel gemakkelijke hond die niets stuk maakt. Ze wil graag bij haar mensen zijn en ze wil eigenlijk ook best graag knuffelen maar ze vindt fysiek contact ook best een beetje spannend. Met vrouwen gaat het gemakkelijker dan met mannen. Bij de mensen die zij als de hare beschouwt kan ze wat claimend gedrag vertonen en ze wil graag overal bij zijn.

Alleen thuis zijn gaat ook prima, Lisa houdt er niet van om in de bench te moeten liggen. Als ze op de bank mag, is ze helemaal tevreden. Het liefst is ze wel met andere honden samen, bij hen voelt ze zich op haar gemak. Ze is heel sociaal tussen andere honden en blijkt een talent te hebben om wat meer verlegen honden uit hun schulp te laten komen. Bezoek is welkom maar Lisa is argwanend naar vreemde mensen, hierbij moet ze begeleid worden. Ze zal zelf kennis komen maken en haar beslissing maken of het 'goed volk' is, als er hierbij druk wordt uitgeoefend zal dit averechts werken. Dit geldt ook voor correcties. Plotselingen of harde correcties zullen Lisa eerder kwaad doen dan dat ze helpen. Lisa heeft absoluut een heel zachte, geduldige hand nodig.

Lisa loopt netjes aan de riem, ze kan zelfs loslopen als de band met de baas goed is. Want Lisa heeft wel wat jachtinstinct. Ze gaat graag achter een konijn of haas aan als ze de kans krijgt. Ook achter weglopende katten kan ze dan aan gaan. Maar ze is hier goed in te begrenzen, het is controleerbaar. 

Lisa is een heel veelzijdige hond die met de juiste begeleiding een fantastisch maatje kan zijn. Ze heeft een heel bijzondere manier van communiceren, dat doet ze graag door je met haar bek vast te pakken. Dat doet ze heel voorzichtig en als je je hand niet terugtrekt, zul je merken dat het een heel bijzondere manier van contact maken is. Voor Lisa zoeken we een plekje waar haar gevoelige aard gewaardeerd en gerespecteerd wordt. Als Lisa met respect en begrip begeleid en behandeld wordt, zal ze zich in elke situatie kunnen schikken. 

Achtergrond: Lisa heeft in Roemenie enkele jaren aan een ketting gelegen. Ze werd geadopteerd door mensen in Nederland maar helaas was het toch geen goede match. inmiddels is ze al een poosje in Nederland en ze verblijft nu bij een gastgezin op Texel. Voor Lisa geldt daarom een gereduceerd adoptietarief.

Medische bijzonderheden: geen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.