Wie geeft senior Tess een kans?
Olly zoekt dringend een nieuwe bank
Romy biedt aan: buikje om te kriebelen
Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Kleine Pam met groots karakter...
previous arrow
next arrow
Slider

Cooper

MoosGeslacht: reu (gecastreerd)  
Leeftijd: Cooper is geboren in augustus 2015
Formaat: 
Cooper is 42 cm hoog en weegt 9 kilo
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan met katten:
Nee
Kan met honden:
Ja
Trefwoorden:
 vrolijk, speels, energiek, afwachtend, onzeker, slim, aanhankelijk, onderdanig, mensgericht 
Adoptiebijdrage:
 € 125,- 

 

Karakter: Cooper is een vrolijke, aanhankelijke kerel die zich dapperder voor kan doen dan hij werkelijk is. Hij doet enorm graag zijn best voor zijn baasje en leert razendsnel. Met andere honden is Cooper erg sociaal en speelt graag. Cooper is een gewoon heel lieve hond met een klein hartje. Achter zijn vrolijkheid schuilt een hondje die het heel graag goed wil doen maar die ook gemakkelijk uit balans raakt. Onverwachte geluiden of onbekende situaties vindt hij al snel eng en daarbij heeft hij veel aan de steun van een begripvol baasje of een andere hond.

Situaties die bij hem spanning veroorzaken zullen met geblaf en een hoop branie tegemoet getreden worden. Waarschijnlijk denkt Cooper dat hij op die manier ‘het gevaar’ kan afwenden. Daarom is Cooper ook geen hondje voor een gezin met jonge kinderen. Met wat oudere kinderen die ervaring met honden hebben, zal het naar verwachting veel beter gaan. Cooper heeft een leefomgeving nodig waar hij op gezette tijden zijn rust kan vinden.

Cooper loopt ook heel netjes aan de lijn en heeft een prima opvoeding gehad. In huis is Cooper heel gemakkelijk. Hij is zindelijk en kan zichzelf prima vermaken met een speeltje. Hij vindt het heerlijk om veel aandacht te krijgen en mensen die hij kent mogen eindeloos met hem kroelen en ravotten. 

Cooper is heel sociaal met andere honden die hij kent. Hij past zich doorgaans goed aan en respecteert de andere honden in het gezin waar hij nu is. Met vreemde honden is hij wat terughoudend maar als hij de tijd krijgt om in zijn tempo kennis te maken, zal hij ook met hen graag spelen. Met katten kan Cooper niet, hij jaagt op ze als hij de kans krijgt.

Cooper is erg mensgericht. Hij zou prima als enige hond ergens geplaatst kunnen worden mits zijn baasje voldoende tijd voor hem heeft. Een ander, stabiel, hondenmaatje en speelkameraadje zou hij wel heel erg waarderen. Cooper is eigenlijk gewoon een leuk en lief hondje die alles voor zijn baasje wil doen. En wat hij doet, doet hij zo goed mogelijk en vol overgave. Hij heeft veel energie en mag graag lange wandelingen maken. Voor Cooper zoeken we een baasje die door zijn onzekerheid heen kan kijken en hem hierbij kan begeleiden. Daarom geldt voor Cooper een aangepast adoptietarief. Wie geeft deze lieverd een kans?

Achtergrond: Cooper is in januari 2016 naar Nederland gekomen en geadopteerd. Omdat de werkomstandigheden van Cooper’s baasje zijn veranderd en Cooper hier heel veel moeite mee heeft, zoeken we voor deze lieverd een ander mandje. Hij verblijft nog bij zijn huidige baasje in De Wijk.

Medische bijzonderheden: geen

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.