logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

kitten adopteren asiel

Geslacht: poes, binnenkort gesteriliseerd
Leeftijd: kitten, geboren 18 maart 2023
Kan met kinderen: nee, we plaatsen Minoes graag in een rustig huishouden
Kan met andere katten: ja, we plaatsen haar sowieso uitsluitend samen met Tibbe
Kan met honden: nee, ze zijn geen honden gewend
Trefwoorden: speels, vrolijk, innemend, nieuwsgierig, (nog) afwachtend

Op 5 augustus 2023 zijn na de lange reis vanuit Roemenië 2 kittens en een poes gearriveerd in Nederland: de kittens zijn Tibbe en Minoes. Ze zijn opgevangen door een ervaren gastgezin zodat ze konden bijkomen van hun ervaringen in het asiel en van de reis. Ook hebben ze een basis gekregen voor hun nieuwe leven als huiskat en hebben we ze goed leren kennen. Vanuit dit gastgezin wonend in de stad Groningen zijn we nu op zoek naar een fijn thuis-voor-altijd!
Tibbe en Minoes worden uitsluitend samen geplaatst, als koppel.

Karakter en gedrag:
Minoes en Tibbe zijn beide heel speels; het is een genot om met ze te spelen of naar hen samen te kijken! Ze zijn een hecht koppel; ze zijn broer en zus en ook in Roemenië al altijd samen.
Ze zijn kattenbak-zindelijk en inmiddels steeds meer gewend aan allerlei huiselijke dingen, zoals huishoudelijke apparaten, geluiden, etc.
Elke dag krijgen ze meer vertrouwen. Met hen spelen gaat al heel goed; geaaid en geknuffeld worden is nog wennen.

Medische bijzonderheden:
Tibbe en Minoes zijn voor vertrek naar Nederland gevaccineerd en hebben een gezondheidscheck gehad. Ze zijn getest op FIV en FELV en negatief bevonden. Beide poesjes zijn gechipt en hebben een paspoort.
Binnenkort worden beide geneutraliseerd; er is al een afspraak gemaakt bij de dierenkliniek voor 14 september. Daarna mogen ze verhuizen; het zou geweldig zijn als we voor die tijd al een passende adoptant hebben gevonden!

Profiel adoptant:
Onze katten en kittens worden uitsluitend geplaatst als binnenkatten, met eventueel een kat-proof afgezette tuin, terras of balkon. We plaatsen Minoes en Tibbe alleen samen, als koppel.

Voor Tibbe en Minoes zoeken we:

  • een liefdevol thuis-voor-altijd met een niet al te druk huishouden, zonder kinderen;
  • ervaring met katten;
  • een veilige leefomgeving voor binnenkatten; denk aan een beveiligd balkon/terras/tuin en ook aan beveiligde ramen voor zover die ramen open kunnen.

Achtergrond:
In het particuliere asiel van Elisa waarmee we voor de honden al een tijdje samenwerken hebben ook heel veel katten een opvangplekje gekregen. Gered van de straat, gedumpt of afgestaan.
Zeker in de winter hebben de katten het heel zwaar in het asiel, ze worden ziek door de kou en de nattigheid. Een deel van de katten overleeft de winter niet. Bovendien is het asiel overvol en in Roemenië maakt een dier in het asiel zo goed als geen kans om daar ooit geadopteerd te worden. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij landsgrenzen!
We kunnen helpen door voor de kittens en sociale katten een thuis in Nederland te vinden. Want een leven lang in een asiel waar de voorzieningen minimaal zijn, dat is geen leven...

Minoes en Tibbe werden - veel te jong - gevonden als gedumpte kittens. Elisa plaatste ze bij Hope, een jong volwassen poes in de opvang, samen in een kamer. Lieve Hope ontfermde zich direct over de beide kittens. Zij is ook meegekomen naar Nederland en zal over een tijdje beschikbaar zijn voor adoptie.

Adoptie bijdrage:
De adoptie bijdrage bedraagt €125,= per kat/kitten en dus €250,= voor Minoes en Tibbe samen.
Deze bijdrage is niet kostendekkend; om alle kosten te kunnen dekken zijn we mede afhankelijk van donateurs. Uit het totaal van adoptie bijdragen en donaties worden de volgende kosten betaald:

  • Ontvlooiïng, ontworming en vaccinaties
  • Castratie / sterilisatie 
  • Chip, chip registratie en een Europees paspoort
  • Gezondheidscheck voor vertrek
  • Het transport met een gecertificeerd dieren-vervoersbedrijf van Roemenië naar Nederland
  • Onvoorziene medische kosten voor de katten in onze opvang; vanzelfsprekend worden onze dieren behandeld indien nodig.

Heeft u interesse in deze leuke kittens of heeft u een vraag?
Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. alstublieft. Wanneer deze kittens een eigen blijvend thuis hebben dan heeft hun gastgezin weer ruimte voor volgende kittens of katten, die opvang heel hard nodig hebben.

Aanvullende informatie over Elisa's privé asiel (Do Good Rescue), foto's en filmpjes vindt u onder andere via haar instagram account: https://www.instagram.com/dogood_romania/

Foto's en filmpjes van Tibbe en Minoes

Minoes

Tibbe

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.