logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

adoptie kat melissa

Geslacht: poes, gesteriliseerd
Leeftijd: 1 jaar, geboren februari 2022
Kan met kinderen: nee, we plaatsen Melissa graag in een rustig huishouden
Kan met andere katten: daarin is ze selectief
Kan met honden: ja, bij een rustige hond met respect voor katten
Trefwoorden: speels, vrolijk, grappig, eigen willetje

Op 8 april 2023 zijn na de lange reis vanuit Roemenië 2 nog jonge katten gearriveerd in Nederland: de poesjes Melissa en Mae. Ze zijn opgevangen door een ervaren gastgezin zodat ze konden bijkomen van hun ervaringen in het asiel en van de reis. Ook hebben ze een goede basis gekregen voor hun nieuwe leven als huiskat en hebben we ze goed leren kennen. Vanuit dit gastgezin wonend in de stad Groningen zijn we nu op zoek naar een fijn thuis-voor-altijd!

Karakter en gedrag:
Melissa is één jaar (geboren februari 2022); ze heeft dus nog een heel leven voor zich. Vergeleken met bijvoorbeeld Mae of Hope is Melissa wat meer op zichzelf maar ook zij wordt heel graag aangehaald, al is het wat meer op haar voorwaarden... Een echte Poes dus - met een hoofdletter - met een eigen willetje 🙂!

Melissa is heel speels; het is een genot om met haar te spelen of naar haar te kijken als ze zelf speelt.

Melissa is kattenbak-zindelijk en inmiddels gewend aan allerlei huiselijke dingen, zoals de televisie, huishoudelijke apparaten etc. Ze was in eerste instantie bang voor honden, maar stap voor stap heeft haar gastmoeder haar geleerd dat haar honden geen bedreiging vormen en nu gaat dat prima. Ze kan dus eventueel in een thuis met één of meer honden worden geplaatst, mits deze hond(en) zich heel rustig gedragen ten aanzien van katten.

Tegenover de andere katten in haar gastgezin is Melissa selectief. Melissa en Mae zijn dikke vriendinnen, maar tegenover andere katten die ze (nog) niet goed kent kan Melissa lelijk doen.

 • Melissa kan samen met Mae worden geplaatst, waarbij we opmerken dat Mae (nog) een probleem heeft met ontstoken oogjes. Mae krijgt nu een lange antibiotica kuur; hopelijk brengt dat blijvende verbetering.
 • Ze kan als enige kat in huis worden geplaatst, op voorwaarde dat dat bij iemand is die veel thuis is en veel tijd en aandacht aan haar geeft. Bij voldoende aandacht heeft Melissa niet persé een andere kat nodig om gelukkig te kunnen zijn.
 • Plaatsing bij een andere (al aanwezige) kat kan ook, maar het zal waarschijnlijk tijd kosten totdat Melissa de andere kat accepteert en eventueel vrienden wordt met hem of haar. Dat vraagt een goede begeleiding en geduld.

Medische bijzonderheden:
Voor vertrek naar Nederland is Melissa gesteriliseerd, gevaccineerd en heeft ze een gezondheidscheck gehad. Ze is getest op FIV en FELV en negatief bevonden. Ze is gechipt en heeft een paspoort.
Melissa kijkt scheel en heeft daardoor wellicht wat moeite om diepte en afstand in te schatten. Het zou ook kunnen dat ze gewoon niet de handigste is 🙃, ze springt bijvoorbeeld wel eens mis als ze op de bank wil springen. We vermelden het omdat we een compleet en eerlijk verhaal belangrijk vinden. In haar doen en laten is ze gewoon heerlijk actief, speels en onderzoekend, zoals je van een jonge kat mag verwachten.

Profiel adoptant:
Onze katten en kittens worden uitsluitend geplaatst als binnenkatten, met eventueel een kat-proof afgezette tuin, terras of balkon.

Voor Melissa zoeken we:

 • een liefdevol thuis-voor-altijd met een niet al te druk huishouden, zonder kinderen;
 • ervaring met katten;
 • een veilige leefomgeving voor een binnenkat; denk aan een beveiligd balkon/terras/tuin en ook aan beveiligde ramen voor zover die ramen open kunnen.

Achtergrond:
In het privé asiel van Elisa waarmee we voor de honden al een tijdje samenwerken hebben ook heel veel katten een opvangplekje gekregen. Gered van de straat, gedumpt of afgestaan.

Zeker in de winter hebben ook de katten het heel zwaar in het asiel, ze worden ziek door de kou en de nattigheid. Een deel van de katten overleeft de winter niet. Bovendien is het asiel overvol en in Roemenië maakt een dier in het asiel zo goed als geen kans om daar ooit geadopteerd te worden. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij landsgrenzen!

We kunnen helpen door voor de kittens en sociale katten een thuis in Nederland te vinden. Want een leven lang in een asiel waar de voorzieningen minimaal zijn, dat is geen leven...

Adoptie bijdrage:
De adoptie bijdrage bedraagt €125,= per kat / kitten.
Deze bijdrage is niet kostendekkend; om alle kosten te kunnen dekken zijn we mede afhankelijk van donateurs. Uit het totaal van adoptie bijdragen en donaties worden de volgende kosten betaald:

 • Ontvlooiïng, ontworming en vaccinaties
 • Castratie / sterilisatie 
 • Chip, chip registratie en een Europees paspoort
 • Gezondheidscheck voor vertrek
 • Het transport met een gecertificeerd dieren-vervoersbedrijf van Roemenië naar Nederland
 • Onvoorziene medische kosten voor de katten in onze opvang; vanzelfsprekend worden onze dieren behandeld indien nodig.

Heeft u interesse in deze leuke poes of heeft u een vraag?
Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. alstublieft.

Aanvullende informatie over Elisa's privé asiel (Do Good Rescue), foto's en filmpjes vindt u onder andere via haar instagram account: https://www.instagram.com/dogood_romania/

Foto's en filmpjes van Miss Melissa:

Melissa

In Roemenië:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.