logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

adoptie kat mae

Geslacht: poes, gesteriliseerd
Leeftijd: jong poesje, geboren februari 2022
Kan met kinderen: nee, we plaatsen Mae graag in een rustig huishouden
Kan met andere katten: ja, we plaatsen haar sowieso uitsluitend wanneer ze samen met Melissa mag verhuizen
Kan met honden: eventueel, bij een rustige hond met respect voor katten
Trefwoorden: aanhankelijk, erg lief en knuffelig, speels, vrolijk, innemend

Mae wordt op dit moment uitsluitend geplaatst wanneer ze samen met Melissa mag verhuizen
Mae heeft telkens last van ontstoken oogjes. Natuurlijk wordt ze daarvoor behandeld; het resultaat is nog afwachten.
Melissa en Mae zijn dikke vriendinnen. Vandaar dat we het geweldig zouden vinden wanneer iemand hen beide wil adopteren, ondanks Mae's oogprobleem.
Aan de andere kant willen we Melissa alle kans geven op een fijn eigen thuis. Melissa kan daarom ook zonder Mae worden geadopteerd; zij heeft ook niet persé een andere kat als gezelschap nodig. Wanneer Melissa wordt geadopteerd zonder Mae, dan laten we Mae voorlopig nog bij haar gastgezin blijven, in afwachting van het resultaat van de behandeling van haar oogjes.

Op 8 april 2023 zijn na de lange reis vanuit Roemenië 2 nog jonge katten gearriveerd in Nederland: de poesjes Mae en Melissa. Ze zijn opgevangen door een ervaren gastgezin zodat ze konden bijkomen van hun ervaringen in het asiel en van de reis. Ook hebben ze een goede basis gekregen voor hun nieuwe leven als huiskat en hebben we ze goed leren kennen. Vanuit dit gastgezin wonend in de stad Groningen zijn we nu op zoek naar een fijn thuis-voor-altijd!
Mae en Melissa worden uitsluitend samen geplaatst, als koppel.

Karakter en gedrag:
Melissa en Mae zijn nu beide één jaar (geboren februari 2022); ze hebben dus nog een heel leven voor zich. Ze hebben zich bij hun gastgezin geweldig goed ontwikkeld! Mae is enorm aanhankelijk, heel zachtaardig en lief. Ze doet niets liever dan knuffelen met haar gastmoeder (en spelen met Melissa 😉). Natuurlijk zal ze bij een nieuw baasje wel een paar dagen tijd nodig hebben voordat ze weer net zo'n knuffelkont is als nu, maar we twijfelen er niet aan dat dat goed komt.

Mae en Melissa zijn beide heel speels; het is een genot om met ze te spelen of naar hen samen te kijken! Ze zijn ook een hecht koppel geworden; echte vriendinnen!
Mae en Melissa zijn kattenbak-zindelijk en inmiddels gewend aan allerlei huiselijke dingen, zoals de televisie, huishoudelijke apparaten etc. Ze waren in eerste instantie erg bang voor honden, maar stapje voor stapje heeft hun gastmoeder hen geleerd dat (haar) honden geen bedreiging vormen. Ze kunnen dus eventueel in een thuis met één of meer honden worden geplaatst, mits deze hond(en) zich heel rustig gedragen ten aanzien van katten.

Medische bijzonderheden:
Mae en Melissa zijn beide gesteriliseerd. Voor vertrek naar Nederland zijn ze gevaccineerd en hebben ze een gezondheidscheck gehad. Ze zijn getest op FIV en FELV en negatief bevonden. Beide poesjes zijn gechipt en hebben een paspoort.
Mae heeft wat last van een oogje; met ups en downs is het wat ontstoken. Ze laat haar lieve en vrolijke humeur daar niet door bederven! Melissa kijkt scheel en heeft daardoor wellicht wat moeite om diepte en afstand in te schatten. Het zou ook kunnen dat ze gewoon niet de handigste is 🙃, ze springt bijvoorbeeld wel eens mis als ze op de bank wil springen.
We vermelden het voorgaande omdat we een compleet verhaal wel zo eerlijk vinden. In hun doen en laten zijn beide katjes echter heerlijk actief, speels en onderzoekend, zoals je van jonge katjes mag verwachten.

Profiel adoptant:
Onze katten en kittens worden uitsluitend geplaatst als binnenkatten, met eventueel een kat-proof afgezette tuin, terras of balkon. We plaatsen Mae en Melissa alleen samen, als koppel.

Voor Mae en Melissa zoeken we:

  • een liefdevol thuis-voor-altijd met een niet al te druk huishouden, zonder kinderen;
  • ervaring met katten;
  • een veilige leefomgeving voor binnenkatten; denk aan een beveiligd balkon/terras/tuin en ook aan beveiligde ramen voor zover die ramen open kunnen.

Achtergrond:
In het privé asiel van Elisa waarmee we voor de honden al een tijdje samenwerken hebben ook heel veel katten een opvangplekje gekregen. Gered van de straat, gedumpt of afgestaan.

Zeker in de winter hebben ook de katten het heel zwaar in het asiel, ze worden ziek door de kou en de nattigheid. Een deel van de katten overleeft de winter niet. Bovendien is het asiel overvol en in Roemenië maakt een dier in het asiel zo goed a;s geen kans om daar ooit geadopteerd te worden. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij landsgrenzen!

We kunnen helpen door voor de kittens en sociale katten een thuis in Nederland te vinden. Want een leven lang in een asiel waar de voorzieningen minimaal zijn, dat is geen leven...

Adoptie bijdrage:
De adoptie bijdrage bedraagt €125,= per kat/kitten en dus €250,= voor Mae en Melissa samen.
Deze bijdrage is niet kostendekkend; om alle kosten te kunnen dekken zijn we mede afhankelijk van donateurs. Uit het totaal van adoptie bijdragen en donaties worden de volgende kosten betaald:

  • Ontvlooiïng, ontworming en vaccinaties
  • Castratie / sterilisatie 
  • Chip, chip registratie en een Europees paspoort
  • Gezondheidscheck voor vertrek
  • Het transport met een gecertificeerd dieren-vervoersbedrijf van Roemenië naar Nederland
  • Onvoorziene medische kosten voor de katten in onze opvang; vanzelfsprekend worden onze dieren behandeld indien nodig.

Heeft u interesse in deze leuke katten of heeft u een vraag?
Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. alstublieft.

Aanvullende informatie over Elisa's privé asiel (Do Good Rescue), foto's en filmpjes vindt u onder andere via haar instagram account: https://www.instagram.com/dogood_romania/

Foto's en filmpjes van de poesjes Mae en Melissa

Mae

Melissa

In Roemenië:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.