logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

jonge kat adopteren

Geslacht: poes, gesteriliseerd
Leeftijd: 2 jaar, geboren april 2021
Kan met kinderen: nee, we plaatsen Hope graag in een rustig huishouden
Kan met andere katten: ja, bij katten die net als zij heel zachtaardig zijn
Kan met honden: ja, bij honden die katten gewend zijn
Trefwoorden: super lief en aanhankelijk, niet bang

Op 5 augustus 2023 zijn na de lange reis vanuit Roemenië 2 kittens en een poes gearriveerd in Nederland: de kittens Tibbe en Minoes en hun pleegmoeder Hope. Ze zijn opgevangen door een ervaren gastgezin zodat ze konden bijkomen van hun ervaringen in Roemenië, het asiel en de reis. Ook hebben ze een basis gekregen voor hun nieuwe leven als huiskat en hebben we ze goed leren kennen. Vanuit dit gastgezin wonend in de stad Groningen zijn we nu op zoek naar een fijn thuis-voor-altijd voor lieve Hope!

Karakter en gedrag:
Hope is een zeldzaam zachtaardige en lieve poes. Ze krijgt heel graag aandacht en geniet van geaaid en geknuffeld worden. Ze is een rustige poes en bescheiden. Hope is ook lief tegen de andere katten en de honden in haar gastgezin.

Medische bijzonderheden:
In Roemenië werd Hope op straat gevonden, aangereden... Ze had ondermeer een gebroken kaak. Gelukkig werd ze gered en kreeg ze medische zorg en een plekje in het huis van onze contactpersoon, Elisa.
Hope's kaak is genezen. Ze mist door de aanrijding een paar tanden maar heeft daar geen last van.
Hope is volledig ingeënt, ontwormd en gesteriliseerd. Ze heeft voor vertrek een gezondheidscheck gehad en testte negatief (= niet aanwezig) op FIV en FELV. Ze heeft een geregistreerde chip en een paspoort.

jonge kat adopteren

Profiel adoptant:
Onze katten en kittens worden uitsluitend geplaatst als binnenkatten, met eventueel een kat-proof afgezette tuin, terras of balkon.

Voor Hope zoeken we:

  • een liefdevol thuis-voor-altijd met een niet al te druk huishouden, zonder kinderen;
  • ervaring met katten;
  • een veilige leefomgeving voor binnenkatten; denk aan een beveiligd balkon/terras/tuin en ook aan beveiligde ramen voor zover die ramen open kunnen.
  • Hope kan bij één of meer andere (sociale) katten worden geplaatst. Ze kan eventueel ook de enige kat in haar nieuwe gezin zijn, op voorwaarde dat dat bij iemand is die veel thuis is en alle tijd en aandacht heeft voor haar.

Achtergrond:
In het particuliere asiel van Elisa waarmee we voor de honden al een tijdje samenwerken hebben ook heel veel katten een opvangplekje gekregen. Gered van de straat, gedumpt of afgestaan.
Zeker in de winter hebben de katten het heel zwaar in het asiel, ze worden ziek door de kou en de nattigheid. Een deel van de katten overleeft de winter niet. Bovendien is het asiel overvol en in Roemenië maakt een dier in het asiel zo goed als geen kans om daar ooit geadopteerd te worden. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij landsgrenzen!
We kunnen helpen door voor de kittens en sociale katten een thuis in Nederland te vinden. Want een leven lang in een asiel waar de voorzieningen minimaal zijn, dat is geen leven...

Hope werd op straat aangetroffen, ze was aangereden. Gelukkig werd ze gevonden en kreeg ze een plek in huis bij onze contactpersoon, Elisa.
Minoes en Tibbe werden - veel te jong - gevonden als gedumpte kittens. Elisa plaatste ze bij Hope, een jong volwassen poes in de opvang, samen in een kamer. Lieve Hope ontfermde zich direct over de beide kittens en ging ze zelfs zogen. Hope, Minoes en Tibbe zijn samen naar Nederland gereisd, in opvang bij ons gastgezin. Ze arriveerden op 5 augustus en inmiddels zijn ze klaar om te verhuizen naar een blijvend thuis.

Adoptie bijdrage:
De adoptie bijdrage bedraagt €125,= per kat/kitten.
Deze bijdrage is niet kostendekkend; om alle kosten te kunnen dekken zijn we mede afhankelijk van donateurs. Uit het totaal van adoptie bijdragen en donaties worden de volgende kosten betaald:

  • Ontvlooiïng, ontworming en vaccinaties
  • Castratie / sterilisatie 
  • Chip, chip registratie en een Europees paspoort
  • Gezondheidscheck voor vertrek
  • Het transport met een gecertificeerd dieren-vervoersbedrijf van Roemenië naar Nederland
  • Onvoorziene medische kosten voor de katten in onze opvang; vanzelfsprekend worden onze dieren behandeld indien nodig.

Heeft u interesse in lieve Hope of heeft u een vraag?
Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. alstublieft. Wanneer Hope een eigen blijvend thuis heeft dan heeft haar gastgezin weer ruimte voor een volgende kitten of kat, die opvang heel hard nodig heeft.

Aanvullende informatie over Elisa's privé asiel (Do Good Rescue), foto's en filmpjes vindt u onder andere via haar instagram account: https://www.instagram.com/dogood_romania/

Foto's en filmpjes van Hope ❤️

kat adopteren hope

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.