Roll over, lay down....
and let Tom in
Lieve Nala wacht... op jou?
Gevoelige Puck zoekt
een baasje met ervaring
previous arrow
next arrow
Slider

Ursu

ursu

Geslacht: Reu, gecastreerd
Leeftijd: 11
Formaat: 45 cm, 13 kg
Kan met kinderen: Nee
Kan met katten:
Ja
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: vrolijk, lief, aanhankelijk, mensgericht, rustig

Adoptiebijdrage: € 100

Karakter:
Deze lieve, oude Ursu (Beer) is dolblij met zijn nieuwe leven. Blij en vrolijk, aanhankelijk en knuffelig. Hij houdt van slapen en doezelen op alle fijne plekjes in huis. Hij kan zijn geluk niet op!


Gedrag in huis:
Ursu is een rustige, oudere hond. Hij slaapt veel en zoekt daarbij graag zelf zijn favoriete plekjes op. Soms wil hij op een stoel of op de bank en dan heeft hij even wat hulp nodig. Op schoot liggen is natuurlijk ook fantastisch! De lieverd is zindelijk en sloopt niks. Even alleen zijn kan Ursu wel, hij kan dan wel even piepen. Het is natuurlijk ook niet fijn om ineens helemaal alleen in huis te zijn. Gelukkig komen zijn gastmoeder en de andere hondjes meestal snel terug. Binnen kan hij prima overweg met de katten. Buiten wil hij nog wel eens proberen om er achter aan te gaan. Bezoek wordt vrolijk begroet. Hij laat zich prima benaderen en aanhalen.

Gedrag buiten:

Ook buiten gaat het prima met Ursu. Ursu loopt goed mee aan de riem trekt niet. Hij is op zijn hoede bij vreemde mensen en honden en kan dan soms blaffen. In de auto is geen enkel probleem, hij moet wel getild worden. Ursu is niet angstig, reageert niet echt op harde geluiden.

Profiel adoptant:
Ursu zou het best op zijn plek bij een rustig baasje gezin. We plaatsen hem niet bij kinderen vanwege de drukte die dit meebrengt. Liever geen jonge honden die hem uitdagen, dat is fysiek te zwaar. Katten zullen waarschijnijk geen probleem zijn. We zoeken voor hem een huisje met een tuin zodat  zodat hij lekker in zijn eigen tempo kan rond scharrelen. Zijn ervaren baasje geeft hem vooral de tijd om sterker te worden en conditie op te bouwen.

Achtergrond:
Deze lieve beer Ursu is van de straat gehaald door een lokale rescuer. Graag geven we ook oudere honden een kans en dus kon deze schat naar Nederland komen, waar hij nu liefdevol wordt opgevangen door een gastgezin in Froombosch.

Medische bijzonderheden:
Zijn rechterachterpoot functioneert niet goed door een oude breuk, hierdoor kan hij niet uren wandelen, een wandeling van ruim een half uur gaat, maar dan in rustig tempo en niet over boomstammen springen. Spelen met andere honden wordt hierdoor ook bemoeilijkt, hij is er niet sterk genoeg voor, als hij toch teveel heeft belast gaat hij zijn pootje ontzien door op drie benen te lopen. De dierenarts denkt dat als de bespiering beter wordt hij nog wel beter zal kunnen functioneren, maar dit kost tijd.

Adoptieprocedure:
Heeft u interesse in deze hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

We lezen alle mails aandachtig. Mocht u na 4 dagen geen reactie van ons hebben ontvangen, dan hebben we iemand anders geselecteerd voor de betreffende hond of vinden we het geen geschikte match. Door grote drukte is het voor ons namelijk niet mogelijk om alle mail en telefoontjes te beantwoordenIndien u meer informatie wilt over een hond, dan kunt u ons natuurlijk een mail met uw vragen sturen en daarop proberen we z.s.m. te reageren.

.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.