Mini Cooper zoekt plekje om altijd te mogen parkeren
Wie geeft stoere
Beike een kans?
Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
previous arrow
next arrow
Slider

Timmy

TimmyGeslacht: reu (gecastreerd)
Leeftijd: Timy is geboren in juni 2008 
Formaat:  Timmy moet nog gemeten en gewogen worden 
Kan met kinderen: Nog niet bekend
Kan met katten: Ja
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: lief, sociaal, slim, rustig, afwachtend, geduldig
Adoptiebijdrage: â‚¬ 100,-

 

Karakter:
Timmy is een beetje verlegen en terughoudend, net alsof hij nog niet kan geloven dat zijn leven ineens zoveel beter is geworden. Hij is nog een beetje afwachtend maar wel een enorme lieverd. Hij is erg geduldig, zelfs als het om eten gaat wacht Timmy rustig tot het zijn beurt is.

Gedrag in huis
Timmy is erg gemakkelijk in huis. HIj kan best even alleen zijn, is zindelijk en maakt niets stuk. Als hij alleen thuis is, loopt hij vrij rond in het huis en dat gaat goed. Kinderen zijn er niet in het gastgezin, dus daarmee is hij nog niet getest. Wel met de aanwezige kat en dat gaat goed. Aandacht vindt hij fijn maar hij durft nog niet zo goed te vertrouwen. Zijn gastmoeder kan alles met hem doen, de rest van het gezin moet dat vertrouwen nog een beetje winnen. Waarschijnlijk heeft Timmy nooit geleerd hoe het is om aangehaald te worden.

Bezoek aan huis is welkom, al is Timmy best een beetje waaks. Maar als je hem rustig zijn gang laat gaan komt hij even snuffelen en accepteert dan al snel die vreemde mensen in zijn huis.

Gedrag buitenshuis
Aan de riem is Timmy ook heel kalm. Hij loopt rustig met je mee en toont zich ook onderweg wat afwachtend. Ontmoetingen met andere honden verlopen goed, Timmy is niet dominant of erg onderdanig. Net als thuis neemt Timmy bij ontmoetingen een afwachtende, vriendelijke houding aan.

Timmy is erg geinteresseerd in vogeltjes. We vermoeden dat hij wel wat jachtinstinct heeft. Hij luistert goed naar correcties met stem als dat nodig is, maar doorgaans hoeft er niet veel gecorrigeerd te worden. 

Profiel adoptant
Gezien zijn leeftijd plaatsen we Timmy niet bij jonge kinderen, met oudere en wat rustige kinderen zal het prima gaan. Een tuin heeft hij wel nodig maar hij kan als enige hond geplaatst worden. Toch heeft een andere hond als maatje wel onze voorkeur, Timmy heeft zijn hele leven met andere honden doorgebracht en de overgang naar enige hond zal best groot zijn voor hem.

Achtergrond:
Timmy is van de straat gered in Boekarest. Het leven als straathond in Roemenie is zwaar, zeker een oudere hond heeft het er erg moeilijk. Timmy werd door een particulier van straat gehaald en leefde daarna nog lange tijd in een kennel. Hij was veilig maar ideaal was het natuurlijk niet. Gelukkig konden we hem naar Nederland halen waar hij iefdevol is opgevangen door een gastgezin in Putten.

Medische bijzonderheden:
Timmy heeft een oud trauma aan zijn knie en spondylose in zijn rug. Hij zal daarom altijd pijnstilling nodig hebben.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.