Gevoelige Puck zoekt
een baasje met ervaring
Elena hoopt dat een ouder hondje ook een kans krijgt
previous arrow
next arrow
Slider

Timmy

TimmyGeslacht: reu (gecastreerd)
Leeftijd: Timy is geboren in juni 2008 
Formaat:  Timmy moet nog gemeten en gewogen worden 
Kan met kinderen: Nog niet bekend
Kan met katten: Ja
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: lief, sociaal, slim, rustig, afwachtend, geduldig, onzeker naar mannen
Adoptiebijdrage: € 100,-

 

Karakter:
Timmy is een beetje verlegen en terughoudend, net alsof hij nog niet kan geloven dat zijn leven ineens zoveel beter is geworden. Hij is nog een beetje afwachtend maar wel een enorme lieverd. Hij is erg geduldig, zelfs als het om eten gaat wacht Timmy rustig tot het zijn beurt is.

Gedrag in huis:
Timmy is een echte buitenhond. Zo nu en dan komt hij uit zichzelf even binnen rondsnuffelen maar bij ‘drukte’ in huis loopt hij graag weer terug. Het maakt hem niet uit of de anderen honden dan ook binnen zijn of niet. Zomers slaapt hij ook graag buiten. Timmy is dus niet een standaard ‘huis’hond. Timmy is erg gemakkelijk in huis. Hij kan best even alleen zijn, is zindelijk en maakt niets stuk. Als hij alleen thuis is, loopt hij vrij rond in het huis en dat gaat goed. Timmy is angstig voor mannen.

Gedrag buitenshuis:
Aan de riem is Timmy ook heel kalm. Hij loopt rustig met je mee en toont zich ook onderweg wat afwachtend. Ontmoetingen met andere honden verlopen goed, Timmy is niet dominant of erg onderdanig. Net als thuis neemt Timmy bij ontmoetingen een afwachtende, vriendelijke houding aan.Timmy is erg geïnteresseerd in vogeltjes. We vermoeden dat hij wel wat jachtinstinct heeft. Hij luistert goed naar correcties met stem als dat nodig is, maar doorgaans hoeft er niet veel gecorrigeerd te worden.

Profiel adoptant:
Voor Timmy zoeken we een rustig plekje met een grote tuin waar hij zijn eigen gang kan gaan. Een boerderij of woning met andere stabiele (rustige) honden zou fijn zijn voor Timmy. Timmy is bang voor mannen, zijn toekomstige baasje moet zich ervan bewust zijn dat deze angst niet binnen een paar weken verholpen zal zijn. Timmy is een geweldige hond voor mensen die niks van hem verwachten, hem lekker zijn gang laten gaan en hem veel aandacht en knuffels kunnen geven

Achtergrond:
Timmy is van de straat gered in Boekarest. Het leven als straathond in Roemenie is zwaar, zeker een oudere hond heeft het er erg moeilijk. Timmy werd door een particulier van straat gehaald en leefde daarna nog lange tijd in een kennel. Hij was veilig maar ideaal was het natuurlijk niet. Gelukkig konden we hem naar Nederland halen waar hij liefdevol is opgevangen door een gastgezin in Putten.

Medische bijzonderheden:
Timmy heeft een oud trauma aan zijn knie en spondylose in zijn rug. Hij zal daarom altijd pijnstilling nodig hebben.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.