Gevoelige Puck zoekt
een baasje met ervaring
Elena hoopt dat een ouder hondje ook een kans krijgt
previous arrow
next arrow
Slider

Rumba

rumba

Geslacht: teefje (gesterilliseerd)
Leeftijd: 
Rumba is 2 jaar
Formaat: Rumba is 50 cm en weegt 18 kilo
Kan met kinderen: 
Nee
Kan met katten: Ja
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: 
rustig, lief, onderdanig, aanhankelijk, bescheiden, angstig
Adoptiebijdrage: € 125,-

Karakter:
Rumba is een lieve, zachtaardige, baasgerichte hond. Ze is nog wat angstig voor onbekende dingen, maar laat zich goed begeleiden. Mannen vindt ze erg spannend.

Gedrag in huis: Rumba houdt van rust. Die rust heeft ze ook nodig om te kunnen ontspannen en alle nieuwe indrukken te kunnen verwerken. Rumba is gek op de vrouwen in het gastgezin. De mannen vindt ze veel spannender en gaat ze vooralsnog liever uit de weg. Rumba trekt zich erg op aan de andere honden van het gastgezin. Samen met de andere honden kan Rumba een tijd alleen thuis zijn. Rumba heeft haar naam te danken aan het feit dat de opvang in Roemenië haar ´my dancing girl´ noemde. Als ze blij is of ze krijgt wat lekkers staat ze op haar achterpoten te dansen!

Gedrag buiten:Inmiddels loopt Rumba goed mee aan de riem en is ze gewend aan het tuigje.. Ook buiten zijn onbekende dingen spannend. Ze kan schrikken van voor haar vreemde geluiden. Ziet Rumba vreemde honden dan verstijfd ze even maar ze laat zich gelukkig heel goed begeleiden!. Haar gastmoeder gaat naast haar zitten en probeert haar gerust te stellen. Dit werkt prima. Van wandelen gaat ze steeds meer genieten. Het is een echt waterratje want inmiddels kan ze geen sloot passeren zonder even een lekkere duik te nemen! Autorijden vindt ze fijn!

Profiel adoptant:Rumba zoekt een baasje met ervaring in het begeleiden van een hond met angst voor het onbekende. Iemand die haar rustig door spannende momenten heen kan helpen door er voor haar te zijn en haar steun te geven. Het is snel te druk voor Rumba, dus we zoeken iemand alleen of een stel zonder veel aanloop/bezoek. Een andere, stabiele hond is voor Rumba noodzakelijk, hier kan ze zich aan optrekken en van leren. Rumba’s toekomstige mandje staat in een huis met een tuin in een rustige, prikkelvrije omgeving.
Vanwege deze aanvullende adoptie-eisen geldt voor Rumba een verlaagd adoptietarief van € 125,00

Achtergrond:
Ons Team heeft Rumba gevonden in een asiel in Boekarest, 2 jaar geleden. Een paar maanden geleden konden we haar daar gelukkig weghalen en is ze vervolgens naar Nederland gekomen. Hier verblijft ze bij een gastgezin Drachterscompagnie.

Medische bijzonderheden: geen

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.