Roll over, lay down....
and let Tom in
Lieve Nala wacht... op jou?
Gevoelige Puck zoekt
een baasje met ervaring
previous arrow
next arrow
Slider

Nellie

ursu

Geslacht: Teef, gesteriliseerd
Leeftijd: 6-04-2020
Formaat:   cm, 5,5 kilo
Kan met kinderen: Ja, oudere kinderen
Kan met katten: Onbekend
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: vrolijk, speels, baasgericht, rustig, afwachend, stressgevoelig

Adoptiebijdrage: € 295

Karakter:
Deze kleine frutsel is erg lief en een echte knuffelkont. Het duurt even voordat je haar vertrouwen gewonnen hebt maar dan is ze niet bij je meer weg te slaan.

Gedrag in huis:
Nellie gedraagt zich prima in huis, ze sloopt niks. Ze weet niet echt wat ze met hondenspeeltjes moet. Lekker gek doen met haar gastmoeder is haar vorm van spelen. Ook speelt ze graag met de andere hond in het gezin. Op een enkel ongelukje na is Nellie zindelijk. Ze geeft keurig aan als ze naar buiten moet, ze gaat dan bij de deur zitten. Dan moet er wel snel actie ondernomen worden anders gaat het mis. Onbekend bezoek dat vindt Nellie niet echt leuk, ze zoekt dan onmiddellijk veiligheid bij iemand van het gastgezin. Na een tijdje durft ze wel even kennis te maken. De bench geeft Nellie stress, ze zoekt haar eigen plekjes in huis op en heeft voorkeur voor een zacht kleedje op de bank.
Nellie mag graag in de vensterbank zitten om te kijken wat er buiten allemaal gebeurd. Komt er iemand langs dan blaft ze mee met de andere honden in het gezin. Alleen zijn vindt Nellie niet heel fijn af en toe piept ze zachtjes en ze gaat in de vensterbank wachten tot haar gastmoeder terugkomt. Nellie heeft dan wel steun van de andere honden in het gezin.

Gedrag buiten:
Buiten lopen vindt Nellie erg leuk. Ze loopt goed mee aan de riem, het liefst iets voorop om alle lekkere geurtjes op te snuiven. Vreemde mensen onderweg negeert ze. Langsrijdende auto’s zijn geen probleem en van een hard geluid schrikt ze niet echt. Mee in de auto kan het best op een stoel met een veiligheidsriempje. In de bench gaat ze al snel overgeven.


Profiel adoptant:
Voor deze kleine schat zoeken we een super lief baasje met bij voorkeur een hondenvriendje als speelmaatje. Grote honden daar moet ze niks van weten dus het liefst een kleintje of middelmaatje. Nellie is erg bang voor een lift, dus een appartement is niet ideaal. Haar toekomstige mandje staat in een huis met een tuintje. We zoeken baasjes die voldoende tijd voor haar hebben en waar ze niet lang alleen thuis hoeft te blijven.

Achtergrond:
Een lokale rescuer in Roemenië kreeg melding van een moederhond (gebruikt voor fok) met haar pups van 7 maanden die zo snel mogelijk daar weg moesten. Ze heeft mama en pups meegenomen. Hier hebben ze de nodige inentingen gehad, is hun vacht verzorgd en zijn de nagekeken door de dierenarts. Nellie is 1 van de pups en verblijft inmiddels bij een gastgezin in Appelscha.

Medische bijzonderheden:

geen

Adoptieprocedure:
Heeft u interesse in deze hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

We lezen alle mails aandachtig. Mocht u na 4 dagen geen reactie van ons hebben ontvangen, dan hebben we iemand anders geselecteerd voor de betreffende hond of vinden we het geen geschikte match. Door grote drukte is het voor ons namelijk niet mogelijk om alle mail en telefoontjes te beantwoordenIndien u meer informatie wilt over een hond, dan kunt u ons natuurlijk een mail met uw vragen sturen en daarop proberen we z.s.m. te reageren.

.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.