Adopt! Don't Shop!
Maak jij ook het verschil?
Figo wacht nog steeds op een nieuw mandje..
previous arrow
next arrow
Slider

Daisy

daisy

Geslacht: Teef, gesteriliseerd
Leeftijd: 2 jaar
Formaat:  57 cm, 22,4 kg
Kan met kinderen: Nee
Kan met katten:  Ja
Kan met andere honden: Ja, mits het klikt
Trefwoorden: energiek, vrolijk, speels, aanhankelijk, slim, onzeker

Adoptiebijdrage:  295

Karakter:
Daisy is een zeer vrolijke en energieke meid. Ze is erg speels en doet dit dan ook heel graag. Als een stuiterbal stuitert ze dan heen en weer van blijdschap. Ze is dol op aandacht en knuffels. Ze is onzeker richting bezoek.


Gedrag in huis:
Hoewel Daisy zichzelf prima kan vermaken, is het allerleukst toch wel lekker spelen, dollen en dwazen met haar gastmoeder. Met de andere hond van het gezin wil ze ook graag spelen maar haar onbehouwen uitnodigingen worden niet erg op prijs gesteld. Ondanks haar vrolijke en speelse karakter heeft Daisy´s verleden toch ook wel littekens achtergelaten. Zo schrikt ze erg van de deurbel en onbekend, onaangekondigd bezoek. Ze blaft dan hard en alarmerend en kan zelfs even grommen. Dit kan nogal dreigend overkomen. Haar gastmoeder begeleidt haar hierin door haar bij bezoek eerst in de tuin te laten of in de bench te doen tot iedereen zit. Vanzelfsprekend heeft Daisy hierin ook in de toekomst een ervaren en geduldige begeleiding nodig.  Bezoek wat vaker komt is geen probleem. Daisy kan gerust even alleen blijven. Ze is dan samen met de andere hond van het gezin. Ze sloopt niks. Rust is belangrijk en dus ook voor Daisy. Ze kan uren kauwen op een runderknook daar wordt ze erg rustig en relaxed van. Met de katten van het gezin kan ze prima overweg.

Gedrag buiten:

Ook buiten is deze stuiterbal erg energiek. Ze trekt aan de korte lijn. Wandelen aan de lange lijn gaat beter. Ze mag heel graag snuffelen. Een speurcursus zou voor Daisy erg leuk zijn. Zo kan ze haar energie wat kwijt. Spelen met andere honden zou ze heel graag willen, maar omdat Daisy nog aangelijnd is kan dit nog niet. Vreemde mensen op straat doen haar weinig, honden wel daar wil ze meteen op af om kennis te maken.

Profiel adoptant:
Voor deze mooie meid zoeken we een ervaren baasje met voldoende tijd voor Daisy. Die met haar wil spelen en lange wandelingen wil maken maar die haar ook de nodige rust geeft. Een tuin is een must, zodat Daisy ook daar haar energie kwijt kan of lekker met een botje van het zonnetje kan genieten. Ivm de aanloop en dus drukte die dit met zich meebrengt plaatsen we haar niet bij kinderen. Een andere hond in het gezin zou leuk zijn voor Daisy maar deze hond moet wel opgewassen tegen haar energie en soms onbehouwen gedrag. De adoptant die we zoeken moet haar op de juiste wijze kunnen begeleiden in haar gedrag richting bezoek maw ervaring met onzekere honden is belangrijk.

Achtergrond:
Daisy komt uit Resita, een gemeentelijk asiel in Roemenië. In Resita geldt het recht van de sterkste. Gelukkig hebben we haar kunnen redden en weg kunnen halen van deze vreselijke plek. Ze is nu bij een gastgezin in Badhoevedorp

Medische bijzonderheden:
Daisy trekt regelmatig haar achterpoot op. We hebben dit laten onderzoeken bij de dierenarts, er zijn foto’s gemaakt, maar daarop is niks vreemd te zien. De diagnose is een peesontsteking die met rust en rechtlijnige beweging vanzelf over moet gaan. Ze krijgt hiervoor pijnstilling. Foto´s beschikbaar voor de adoptant.

Adoptieprocedure:
Heeft u interesse in deze hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

We lezen alle mails aandachtig. Mocht u na 4 dagen geen reactie van ons hebben ontvangen, dan hebben we iemand anders geselecteerd voor de betreffende hond of vinden we het geen geschikte match. Door grote drukte is het voor ons namelijk niet mogelijk om alle mail en telefoontjes te beantwoordenIndien u meer informatie wilt over een hond, dan kunt u ons natuurlijk een mail met uw vragen sturen en daarop proberen we z.s.m. te reageren.

.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.