Roll over, lay down....
and let Tom in
Lieve Nala wacht... op jou?
Gevoelige Puck zoekt
een baasje met ervaring
previous arrow
next arrow
Slider

Bennie

ursu

Geslacht: Reu, gecastreerd
Leeftijd: 17/04/2017
Formaat:   45 cm, 16 kg
Kan met kinderen: Oudere kinderen vanaf 12 jaar
Kan met katten: Nee
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: lief, rustig, afstandelijk, angstig

Adoptiebijdrage: € 195

Karakter:
Lieve Bennie heeft waarschijnlijk heel wat meegemaakt in zijn leven. Dit maakt dat hij niet onmiddellijk mensen vertrouwt, dit heeft even tijd nodig. Als er wat lekkers tegenover staat laat hij zich prima aanhalen.


Gedrag in huis:
Bennie is een super lieve, rustige hond. Hij sloopt niks en hij is zindelijk. Hij is eigenlijk altijd samen met de andere hond in het gastgezin. Deze hond geeft hem veel steun. Alleen zijn dat vindt Bennie niet fijn, hij huilt dan. Zijn gastmoeder bouwt dit langzaam op, maar ook zijn adoptant zal hieraan moeten werken, samen met Bennie. Bennie is op dit moment nog wat afstandelijk, maar hij laat zich wel aaien, zeker als er wat lekkers tegenover staat. Bezoek vindt Bennie niet spannend maar hij komt ook niet naar ze toe. Hij vindt het allemaal wel best en gaat gewoon liggen slapen.

Gedrag buiten:

Bennie loopt prima mee aan de riem. Hij loopt dan samen met de andere hond en dit is geen probleem. Katten mag hij graag opjagen. Hij is bang voor harde geluiden hij heeft dan neiging om te vluchten. Andere honden benadert hij rustig. Ook hier krijgt hij veel steun van de andere hond van het gezin.

Profiel adoptant:
Voor deze leukerd zoeken we een baasje die ervaring heeft met angstige honden en tijd en motivatie heeft om Bennie te begeleiden in zijn ontwikkeling naar huishond. Gezien zijn angst voor harde geluiden en onbekende dingen heeft een rustige omgeving de voorkeur. Bennie heeft wat Beagle karaktereigenschappen en daarom is een roedel belangrijk voor hem. We plaatsen hem daarom alleen bij andere honden. Kinderen en de drukte die dit met zich meebrengt is niet optimaal voor Bennie.

Achtergrond:
Bennie komt uit het gemeentelijke asiel van Resita. Een vreselijke plek voor honden. Hier geldt het recht van de sterkste. We hebben Bennie onder kunnen brengen bij een lokale rescuer, hier heeft hij een tijd moeten wachten voordat hij naar Nederland kon. Gelukkig kwam er voor hem een gastgezin en nu staat zijn tijdelijke mandje in Zuidlaren.

Medische bijzonderheden:
geen

Adoptieprocedure:
Heeft u interesse in deze hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

We lezen alle mails aandachtig. Mocht u na 4 dagen geen reactie van ons hebben ontvangen, dan hebben we iemand anders geselecteerd voor de betreffende hond of vinden we het geen geschikte match. Door grote drukte is het voor ons namelijk niet mogelijk om alle mail en telefoontjes te beantwoordenIndien u meer informatie wilt over een hond, dan kunt u ons natuurlijk een mail met uw vragen sturen en daarop proberen we z.s.m. te reageren.

.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.