Onze honden

Hieronder ziet u de honden die we bemiddelen voor een goed en blijvend thuis. Onze honden komen uit verschillende situaties. Direct van de straat, uit een gemeentelijk asiel of uit een particuliere opvang. In een gemeentelijk asiel zijn de omstandigheden altijd dramatisch slecht, met nauwelijks te eten, veel te veel honden in een kennel en een koude vloer als slaapplek. In een particuliere opvang zijn de omstandigheden natuurlijk beter, maar ook hier leven de honden meestal buiten met alleen een houten hok als schuilplaats. Ze zijn dus niet gewend om in een huis te wonen, tenzij in een ‘vorig leven’. Ook is meestal de informatie die we over een hond krijgen vrij oppervlakkig. Verder hebben ze meestal het nodige meegemaakt en niet altijd positief, waardoor ze de eerste periode in Nederland wat afwachtend, onzeker of soms bang kunnen zijn. We plaatsen daarom vrijwel altijd een hondje eerst in een gastgezin. Hier kunnen ze wennen aan het leven als gezinshond, de eerste basisbeginselen leren en hun nare ervaringen verwerken. We krijgen daardoor ook een beter beeld van hun karakter en we zullen u daarover zo goed mogelijk informeren.

Onze honden:
– zijn meestal reeds gesteriliseerd/gecastreerd. Wanneer dat niet het geval is, staat dit bij de omschrijving en dan  dienen adoptanten daar later zelf zorg voor te dragen. Dit is onderdeel van het adoptiecontract.
– hebben een Europees paspoort, een chip en zijn ingeënt met een cocktailvaccinatie.
– worden voor vertrek getest op hartworm en op de tekenziekten ehrlichia, anaplasma en ziekte van Lyme (zie ook de pagina ‘informatie‘).

Adoptiebijdrage en -procedure
Op de pagina ‘adopteren?’ kunt u alles lezen over de adoptieprocedure en de -bijdrage. We hanteren verschillende adoptietarieven, afhankelijk van de leeftijd en eventuele beperking.
Sommige honden hebben een * achter hun naam staan; v
oor deze honden geldt een speciaal adoptietarief. Het gaat hier om honden waarvoor we graag extra aandacht willen vragen, omdat ze wat ouder zijn of een handicap of bepaalde aandoening hebben. Ook voor honden die vanwege hun onzekerheid een andere stabiele hond nodig hebben als steun- en speelmaatje, geldt een verlaagd adoptietarief.

Van de adoptiebijdrage voor onze jonge honden tot 3 jaar reserveren we 10 euro voor sterilisatie-acties in Roemenie!

Onze adoptieprocedure kent verschillende stappen: de intake, de kennismaking tussen de hond en de mogelijke adoptant(en) en tenslotte het huisbezoek. Zie ook de pagina ‘adopteren?‘. De adoptieprocedure begint op het moment dat wij een ingevuld intakeformulier hebben ontvangen. Voor de duidelijkheid zetten wij hier achter de naam van een hond ook de status.

Toelichting:
1. ‘ optie’              : de kennismaking met de hond is goed verlopen en de adoptie gaat in principe door, maar er is nog geen huisbezoek geweest.
2. ‘ gereserveerd’  : de hond is geadopteerd en de procedure wordt afgerond met het adoptiecontract.

 

 

Honden in Nederland

 

Bobo
Geslacht: reu
Alg. info: Bobo is geboren in 2012 en is 55 cm. hoog.
Karakter: Iedereen die Bobo ontmoet, smelt voor deze lieverd. Het is echt een schat van een hond met een zacht en aanhankelijk karakter. Het is een grote knuffel en hij is heel graag bij je in de buurt. Met andere honden is hij heel sociaal en autorijden vindt hij erg leuk. Hij is nog maar net in Nederland dus verder weten we nog niet zo heel veel van hem. Meer info volgt z.s.m.
Achtergrond: Bobo is in 2013 door Ioana uit een berucht dodingsasiel gehaald. Hij was destijds vel over been. Ze heeft hem naar een particulier asiel gebracht en daar heeft hij vele lange jaren gezeten; hij werd steeds dikker, wachtend op een adoptie die nooit kwam. Gelukkig konden we hem nu naar Nederland halen, maar helaas was er geen gastgezin beschikbaar, dus Bobo verblijft nu bij Dierencentrum Friesland in Drachtstercompagnie.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

 

 

 

Ari
Geslacht: reu
Leeftijd: Ari is geboren in juli 2014.
Karakter: Ari is een heel lief hondje met een zacht en vrolijk karakter.  Het is een grote knuffel met zijn gastmoeder en ook vreemde mensen worden vriendelijk begroet. Hij is heel sociaal met andere honden en met katten gedraagt hij zich prima. Hij is zindelijk en loopt prima mee aan de riem. Ari is een makkelijk en lief hondje. Meer info volgt z.s.m.
Achtergrond: Ari komt uit een dodingsasiel en heeft een jaar bij Florentina in Roemenië in een kennel geleefd. Gelukkig konden we hem naar Nederland halen en hij verblijft nu bij een gastgezin in Drachten.
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

Chica
Geslacht: teefje
Leeftijd: Chica is geboren in september 2014.
Karakter: Chica is een heel lief hondje met een zacht en vrolijk karakter.  Meer info volgt z.s.m.
Achtergrond: Chica is gevonden op straat en heeft een jaar bij Florentina in Roemenië in een kennel geleefd. Gelukkig konden we haar naar Nederland halen en ze verblijft nu bij een gastgezin in Leeuwarden.
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

Mary
Geslacht: teefje
Alg. info: Mary is geboren in mei 2017 en 40 cm. hoog.
Karakter: Mary is een heel lief en baasgericht hondje. Ze is ook heel aanhankelijk en geniet van knuffels. Alle mensen worden vriendelijk begroet, maar haar baasje staat op nummer 1. Ook met andere honden is ze heel sociaal en met katten is ze erg lief. Ze is ook slim, pakt snel dingen op. Meer info volgt z.s.m.
Achtergrond: Mary verbleef bij een rescuer in een kleine kennel. Gelukkig konden we haar naar Nederland halen en ze verblijft nu bij een gastgezin in Schilwolde (Gr.)
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

 

Grazia
Geslacht: teefje
Alg. info: Grazia is geboren in 2012 en ze is 60 cm. hoog.
Karakter: Grazia is een van de honden die we zelf vorig jaar in Roemenië hebben ontmoet en ze raakte ons met haar zachte karakter. Ondanks haar jarenlange opsluiting is het een hele lieve hond gebleven en nu hier in Nederland zien we ook haar vrolijkheid en stabiliteit. Ze is heel aanhankelijk met mensen en heel sociaal met andere honden en katten. Ze is zindelijk en gedraagt zich rustig in huis. Mee naar buiten gaan, lekker lopen, vindt ze heerlijk en ze speelt graag.
Grazia is een superleuke hond waar iemand veel plezier aan gaat hebben. Bij wie mag ze wonen?
Achtergrond: Grazia is door Ioana uit een dodingsasiel gehaald en zat sindsdien jarenlang in een particulier asiel, waar we haar hebben ontmoet in oktober 2017. Gelukkig konden we haar nu naar Nederland halen en ze verblijft bij een gastgezin in Drachten. 
Medische bijzonderheden:Geen.


 

 

 

Olly
Geslacht: reu
Leeftijd: Olly is geboren in januari 2017.
Karakter: Olly is een heel lief, vrolijk hondje dat het liefste bij zijn baasje in de buurt is. Hij is zindelijk en rustig in huis. Met andere honden is hij sociaal, maar hij kan zichzelf ook prima vermaken. Met katten kan hij goed omgaan. Hij vindt het erg leuk om mee te gaan wandelen en autorijden is ook geen probleem. In vreemde situaties is hij wat afwachtend, maar hij trekt wel snel bij. Olly vindt eigenlijk alles goed, als zijn baasje maar in de buurt is. Dat betekent dat het alleen-zijn rustig moet worden opgebouwd, want dat vindt hij niet leuk.
Wie valt op deze lieverd en heeft voldoende tijd om hem verder te begeleiden?

Achtergrond: Olly is als pup gevonden op straat en heeft een tijdje bij een rescuer in huis gewoond. Gelukkig konden we hem nu naar Nederland halen en hij verblijft nu bij een gastgezin in Breda.
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

Ferry
Geslacht: reu
Alg. info: Ferry is geboren in augustus 2011 en is 40 cm. hoog.
Karakter: Ferry is een heel lief, zachtaardig hondje met een baasgericht en aanhankelijk karakter. Hij is zindelijk en rustig in huis, maar spelen met de andere honden in zijn gastgezin vindt hij ook erg leuk. Met vreemde mensen en honden is hij in het begin een beetje verlegen, maar hij trekt snel bij als hij ziet dat het goed is. Hij houdt van knuffels en aandacht, maar kan zich ook prima zelf vermaken. Even alleen zijn is (samen met de andere honden) geen probleem en met katten gedraagt hij zich prima. Hij gaat graag mee naar buiten en loopt vrolijk mee aan de riem; soms kan hij even schrikken, maar met rustige begeleiding herstelt hij snel.
Wie geeft dit lieve knuffeltje een thuis?

Achtergrond: Ferry is in 2013 door Ioana gevonden in een veld en heeft sindsdien in een particulier asiel gezeten, waar we hem zelf in 2017 hebben ontmoet. Hij was daar ondanks zijn jarenlange opsluiting nog steeds heel lief en hij stal direct ons hart. Gelukkig konden we hem nu naar Nederland halen en hij verblijft nu bij een gastgezin in Wehe den Hoorn (Gr.).
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

Branko
Geslacht: reu
Leeftijd: Branko is geboren in 2009.
Karakter: Branko is een heel lief hondje met een aanhankelijk en rustig karakter. Hij houdt van knuffelen en is graag bij zijn baasje in de buurt. Met alle mensen is hij vriendelijk en hij is sociaal met andere honden. Hij is zindelijk en loopt prima mee aan de riem. Branko is geen veeleisend hondje; een zachte mand bij een lieve familie zou heel fijn zijn! Meer info volgt z.s.m.
Achtergrond: Branko is in 2014 naar Nederland gekomen en hij is snel geadopteerd. Helaas kan zijn baasje wegens ernstige gezondheidsklachten niet langer meer voor hem zorgen en Branko verblijft nu bij een gastgezin in Groningen.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

Ella
Geslacht: teefje
Alg info: Ella is geboren in april 2017 en 25 cm. hoog.
Karakter: Ella is een heel lief mensgericht hondje met een zacht karakter. In huis gedraagt ze zich rustig en ze kan zichzelf ook prima vermaken. Ze is zindelijk. Met andere honden is ze heel sociaal en ze kan prima even alleen zijn. Het allerleukste vindt ze knuffelen met het baasje op de bank, maar oppakken vindt ze nog een beetje eng en ze schrikt ook snel van stemverheffing. Met een zachte aanpak bereik je bij haar het meeste. Mary is een mensgericht hondje; ook met vreemde mensen en (oudere) kinderen is ze lief. Ze zou goed passen bij een rustige familie; wie heeft een mooi plekje voor deze kleine frutsel? 
Achtergrond: Ella is gevonden op straat en ze kon gelukkig op een veilige plek worden opgevangen. Nu is ze in Nederland, bij een gastgezin in Loosdrecht. 
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

Toby *
Geslacht: reu
Alg. info: Toby is geboren in november 2016. Hij is circa 50 cm. hoog en weegt 23 kg.
Karakter: Toby heeft een aanhankelijk en baasgericht karakter. Hij is al een tijdje in Nederland en is hier goed ingeburgerd als huishond. Hij is graag bij zijn baas in de buurt en vindt het leuk om dingen samen te doen; hij luistert goed, is werklustig en makkelijk te sturen.
Met kinderen is hij lief en vrolijk en ook bezoek wordt vriendelijk begroet. Met vreemde honden vindt hij de eerste ontmoeting spannend en daarin heeft hij verdere training nodig met spel en afleiding. Toby is een energieke hond die een baas nodig heeft met ervaring en tijd om samen activiteiten te ondernemen en die hem goede begeleiding kan geven. Toby is nog jong en heel leerbaar, dus met een beetje investering krijg je daar een geweldig maatje voor terug!

Achtergrond: Toby is als pup naar Nederland gekomen, samen met zijn broertjes en zusjes. Hij werd vrij snel geadopteerd, maar helaas kunnen zijn baasjes niet meer voor hem zorgen. We zoeken dus nu een nieuw thuis voor hem, maar gelukkig kan hij tot aan adoptie wel bij zijn huidige familie blijven. Voor Toby geldt een verlaagd adoptietarief. 
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

 

Ferdi
Geslacht: reu
Leeftijd: Ferdi is geboren in november 2016.
Karakter: Ferdi zagen we in Roemenië als klein frutseltje in een kennel vol met grote honden. Hij kwam direct naar ons toe voor aandacht en hij wilde er zo graag uit…. En hier in de opvang zien we dat het zeer waarschijnlijk vroeger een huishondje is geweest, want hij is heel snel ingeburgerd en absoluut niet angstig voor dingen. Het is een dikke knuffel, ook met kinderen en hij gedraagt zich prima in huis. Maar het is natuurlijk wel een jong hondje en hij gaat graag mee naar buiten om te wandelen en te spelen. Hij is sociaal met honden, maar grote honden vindt hij eng en daar blaft hij tegen. Hij is nog maar net in Nederland en moet nog leren dat ze hem niks zullen doen.
Met katten is hij niet gewend en daar gaat hij achteraan. Wie kan Ferdi een goed thuis geven?
Achtergrond: Ferdi zat in een groot asiel, een afschuwelijke plek. We mochten hem gelukkig weg halen en hij verblijft nu bij een gastgezin in Stiens.
Medische bijzonderheden: Geen

 Mamy *
Geslacht: teefje

Leeftijd: Mamy is geboren in 2007.
Karakter: Tijdens ons verblijf in Roemenië heeft Mamy ons echt geraakt met haar zachte, aanhankelijke karakter. We liepen de kennel binnen en ze kwam direct naar ons toe voor knuffels. Nu is ze sinds kort in Nederland en het is net alsof ze hier al heel lang is. Ze is heel lief met alles en iedereen en heel sociaal met andere honden. Ze is zindelijk en vindt het heerlijk om mee naar buiten te gaan. Autorijden is geen probleem. Mamy is een makkelijke hond en ze zou goed passen bij een rustige familie. Ook met wat oudere kinderen verwachten we geen problemen. Waar mag deze schat wonen? Vanwege haar leeftijd geldt voor haar een verlaagd adoptietarief.
Achtergrond: Mamy is door Ioana op straat gevonden in 2011 en verbleef tot aan 2014 in een tuin. Daarna is ze naar een particulier asiel gebracht; een waardeloze plek waar ze nooit uit de kennel kwam. We hebben haar ontmoet in Roemenie en vanwege haar lieve karakter direct ingepland voor transport. Nu verblijft ze bij een gastgezin in Overasselt.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

Pip *
Geslacht: teefje
Leeftijd: Pip is geboren in januari 2017
Karakter: Pip is een lieve en vrolijke jonge hond met een baasgericht karakter. Ze knuffelt graag met de mensen die ze goed kent en in huis gedraagt ze zich prima. Even alleen zijn is geen probleem; ze is zindelijk en loopt goed mee aan de riem. Ook is ze slim, ze leert snel en laat zich makkelijk corrigeren. Mee naar buiten gaan vindt ze heerlijk en autorijden is geen probleem; ze gaat graag mee op pad. Ze let goed op de baas en ze speelt graag met andere honden, mits ze even de tijd krijgt om ze te leren kennen. Als er vreemde mensen op bezoek komen, reageert ze in eerste instantie waaks met blaffen, maar ze is goed te sturen en als de kennismaking rustig verloopt, krijgt ze vertrouwen. Mensen die ze al langer kent, worden vrolijk begroet.
Voor Pip zoeken we een baasje die verder met haar kan begeleiden; een rustige plek zonder kinderen en met een andere stabiele hond als speelmaatje zou het mooiste zijn voor haar. Vanwege deze aanvullende voorwaarden geldt voor haar een verlaagd adoptietarief. Pip is nog jong en met de juiste begeleiding wordt het een superlief maatje. Bij wie mag ze wonen?
Achtergrond: Pip komt uit het gemeente-asiel van Resita, een afschuwelijke plek. Ze is nu gelukkig in Nederland en verblijft bij een gastgezin in Sint Annen (Gr.).
Medische bijzonderheden: Geen


 

 

 

Sinbad
Geslacht: reu
Alg. info: Sinbad is geboren in september 2015. Hij is 53 cm. hoog en weegt 20 kg.
Karakter: Sinbad heeft zich in zijn gastgezin ontwikkeld tot een lieve, aanhankelijke hond met een vrolijk en baasgericht karakter. Met vreemde mensen is hij wat afwachtend, maar met de mensen die hij goed kent knuffelt hij graag. Hij is rustig in huis, mits hij voldoende beweging krijgt, want Sinbad is wel een actieve hond. Spelen en rennen met andere honden vindt hij heerlijk, maar hij vindt het ook heel erg leuk om samen met de baas iets te ondernemen, zoals kanovaren, hardlopen, breitensport en speuren. En hij heeft met hele goede resultaten een basiscursus bij de hondenschool doorlopen!
Sinbad is zindelijk, loopt goed mee aan de riem en autorijden is ook geen probleem.
We zoeken voor deze lieverd een actieve baas die samen met hem leuke dingen wil ondernemen! Wie zoekt een vrolijk maatje?

Achtergrond: Sinbad en zijn zusjes/broertjes liepen als kleine pups verloren rond in een bos. Gelukkig konden we ze daar weghalen en in een asiel onderbrengen. Inmiddels is het hele nest in Nederland en een paar broertjes/zusjes zijn geadopteerd; nu Sinbad nog! Hij verblijft bij een gastgezin in Stedum (Gr.).
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

Pico
Geslacht:  reu
Alg. info: 
Pico is geboren in januari 2016 en is circa 45 cm. hoog.
Karakter: 
Pico is een speels vrolijk hondje; een pretletter met een aanhankelijk karakter. Hij knuffelt graag met de mensen die hij kent en spelen met andere honden is ook een favoriete hobby. Met katten gedraagt hij zich prima en hij kan (samen met een andere hond) prima even alleen zijn; hij slaapt dan in een bench. Pico is wel een energieke hond en hij vindt het heerlijk om mee naar buiten te gaan. Om lekker te rennen, te snuffelen en dingen te ontdekken. Maar hij heeft wel jachtinstinct, dus hij kan niet zomaar overal loslopen.
Met vreemde mensen is Pico gereserveerd, maar als je hem rustig de tijd geeft om vertrouwen te krijgen, komt hij graag een knuffel scoren! Maar vanwege deze onzekerheid plaatsen we hem niet bij kinderen.
Voor Pico zoeken we een actieve baas die een lief maatje zoekt om samen leuke dingen te ondernemen, bijvoorbeeld speuren of hardlopen. Bij wie mag Pico wonen? 

Achtergrond:
Pico hebben we uit het gemeente-asiel van Resita gehaald, een afschuwelijke plek. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Groningen.
Medische bijzonderheden:
Geen

 

 

flory9Flory *
Geslacht: teefje

Alg. info: Flory is geboren in november 2011. Ze is 42 cm. hoog en weegt 16 kg.
Karakter: Flory is in haar gastgezin een aanhankelijk, lief en vrolijk hondje. Ze speelt graag met andere honden en ook met katten is ze lief. In huis is ze rustig en ze kan zichzelf goed vermaken. Ze is zindelijk en en ze kan (samen met een andere hond) ook prima een paar uurtjes alleen zijn. Buiten loopt ze netjes mee aan de riem, maar sommige dingen vindt ze buiten nog wel spannend en dan heeft ze even tijd en rustige begeleiding nodig. Autorijden is geen probleem voor haar. Flory is geen allemansvriendje, ze moet de mensen even leren kennen. Ze is verlegen en onzeker en we zien dat ze zich optrekt aan de andere honden. Daarom zoeken we voor haar een thuis bij mensen met hondenervaring in een rustige omgeving en waar ook een andere stabiele hond aanwezig is. Vanwege deze aanvullende adoptievoorwaarden geldt voor haar een verlaagd adoptietarief. Wie geeft deze prachtige lieverd een thuis?
Achtergrond: Flory komt uit het gemeentelijk asiel van Botosani, voor honden een afschuwelijke plek. Gelukkig konden we haar weg halen en ze is ook geadopteerd geweest. Helaas ging het daar niet goed als enigste hond, ze werd erg angstig en daarom is ze terug gekomen naar de stichting. Ze verblijft nu bij een gastgezin vlakbij Groningen.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

IMG_4068 (3)Marley *
Geslacht: reu

Alg. info: Marley is geboren in februari 2015. Hij is 53 cm. hoog en weegt 20 kg.
Karakter: Marley heeft een hele nare start gehad in Roemenië en dat is terug te zien in zijn gedrag in nieuwe situaties en met vreemde mensen. In zijn gastgezin is het een hele lieve en vrolijke hond hond met een baasgericht en heel trouw karakter. Hij is heel sociaal met andere honden en daar speelt hij graag mee. Ook met katten gaat het prima. Hij is zindelijk en in huis gedraagt hij zich rustig, mits hij wel de nodige beweging krijgt, want het is natuurlijk nog een jonge hond. Hij kan (samen met een andere hond) prima een paar uurtjes alleen zijn; hij slaapt dan in zijn bench. Hij vindt het leuk om buiten lekker met andere honden te ravotten en hij loopt goed mee aan de riem. Ook autorijden is geen probleem.
Kortom, in zijn eigen huis en tuin met zijn ‘eigen’ mensen is Marley een hele lieve en makkelijke hond. Maar met vreemde mensen (bezoek of buiten op straat) is Marley onzeker en reageert hij wantrouwend en beschermend. Met bezoek is hij waaks en hij heeft tijd nodig om vertrouwen te krijgen. Hij let erg op wat de baas doet; als die onzeker is, zal hij zelf de leiding nemen. Daarom zoeken we voor hem een thuis bij iemand met hondenervaring die in staat is om hem leiding te geven op een manier die hem vertrouwen geeft. Hij luistert goed en reageert goed op een positieve benadering. Hij is ook gewend om met vreemd bezoek naar zijn bench te gaan, zodat hij vanuit zijn veilige plek alles op zijn gemak kan bekijken. Een thuis zonder al teveel prikkels in een rustige omgeving is voor hem het beste en een andere stabiele hond zou heel mooi zijn, als steun- en speelmaatje. Vanwege deze aanvullende adoptievoorwaarden geldt voor Marley een verlaagd adoptietarief. Wie zou deze uitdaging aan kunnen en geeft deze lieve stoere knul met een klein hartje een kans?
  

Achtergrond: Marley is als pasgeboren pup samen met een stapeltje andere pups over het hek gegooid van een privé asiel en de eerste maanden van zijn leven heeft hij doorgebracht in een kennel samen met andere honden. Hij verblijft nu bij een opvanggezin in Tjuchem (Gr.).
Medische bijzonderheden: Geen.

 

Binnenkort naar Nederland!

 

Buriya
Geslacht: teefje
Leeftijd: Buriya is geboren in januari 2017.
Karakter: Buriya is een vrolijke sociale hond. Meer info volgt z.s.m.
Achtergrond: Buriya is gevonden op straat toen ze zwanger was. Gelukkig hebben deze mensen haar meegenomen en ze is van 6 pups bevallen in een schuur. De hele familie mag daar blijven totdat ze klaar zijn voor transport naar Nederland, wanneer de pups 4 maand oud zijn.
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

 

 

Flafi
Geslacht: teefje
Leeftijd: Flafi is geboren op 19 december 2017.
Karakter: Flafi is een lieve vrolijke pup. Meer info volgt z.s.m. Voor deze pup zoeken we een baasje met hondenervaring en voldoende tijd voor de verdere opvoeding en begeleiding. Het wordt een middelgrote hond. .
Achtergrond: Flafi en haar broertjes/zusjes zijn geboren in Bulgarije, in de garage van iemand die zich het lot van de zwangere moeder had aangetrokken (zij zwierf op straat). De hele familie mag daar blijven totdat ze klaar zijn voor transport naar Nederland, wanneer ze 4 maand oud zijn. Tijdens hun opvang verblijven ze in een schuur met grote tuin, grenzend aan een drukke straat. Dus ze zien van alles voorbij komen en de pups worden ook met andere mensen/honden gesocialiseerd.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege hun jonge leeftijd zijn de pups nog niet gesteriliseerd/gecastreerd wanneer ze straks naar Nederland komen. Dit zal later alsnog moeten gebeuren en is onderdeel van het adoptiecontract.

 

 

 

Blacky
Geslacht: reutje
Leeftijd: Blacky is geboren op 19 december 2017.
Karakter: Blacky is een lieve vrolijke pup. Meer info volgt z.s.m. Voor deze pup zoeken we een baasje met hondenervaring en voldoende tijd voor de verdere opvoeding en begeleiding. Het wordt een middelgrote hond.
Achtergrond: Blacky en zijn broertjes/zusjes zijn geboren in Bulgarije, in de garage van iemand die zich het lot van de zwangere moeder had aangetrokken (zij zwierf op straat). De hele familie mag daar blijven totdat ze klaar zijn voor transport naar Nederland, wanneer ze 4 maand oud zijn. Tijdens hun opvang verblijven ze in een schuur met grote tuin, grenzend aan een drukke straat. Dus ze zien van alles voorbij komen en de pups worden ook met andere mensen/honden gesocialiseerd.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege hun jonge leeftijd zijn de pups nog niet gesteriliseerd/gecastreerd wanneer ze straks naar Nederland komen. Dit zal later alsnog moeten gebeuren en is onderdeel van het adoptiecontract.

 

 

 

Leo
Geslacht: reutje
Leeftijd: Leo is geboren op 19 december 2017.
Karakter: Leo is een lieve vrolijke pup. Meer info volgt z.s.m. Voor deze pup zoeken we een baasje met hondenervaring en voldoende tijd voor de verdere opvoeding en begeleiding. Het wordt een middelgrote hond.
Achtergrond: Leo en zijn broertjes/zusjes zijn geboren in Bulgarije, in de garage van iemand die zich het lot van de zwangere moeder had aangetrokken (zij zwierf op straat). De hele familie mag daar blijven totdat ze klaar zijn voor transport naar Nederland, wanneer ze 4 maand oud zijn. Tijdens hun opvang verblijven ze in een schuur met grote tuin, grenzend aan een drukke straat. Dus ze zien van alles voorbij komen en de pups worden ook met andere mensen/honden gesocialiseerd.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege hun jonge leeftijd zijn de pups nog niet gesteriliseerd/gecastreerd wanneer ze straks naar Nederland komen. Dit zal later alsnog moeten gebeuren en is onderdeel van het adoptiecontract.

 

 

 

Mecho
Geslacht: reutje
Leeftijd: Mecho is geboren op 19 december 2017.
Karakter: Mecho is een lieve vrolijke pup. Meer info volgt z.s.m. Voor deze pup zoeken we een baasje met hondenervaring en voldoende tijd voor de verdere opvoeding en begeleiding. Het wordt een middelgrote hond.
Achtergrond: Mecho en zijn broertjes/zusjes zijn geboren in Bulgarije, in de garage van iemand die zich het lot van de zwangere moeder had aangetrokken (zij zwierf op straat). De hele familie mag daar blijven totdat ze klaar zijn voor transport naar Nederland, wanneer ze 4 maand oud zijn. Tijdens hun opvang verblijven ze in een schuur met grote tuin, grenzend aan een drukke straat. Dus ze zien van alles voorbij komen en de pups worden ook met andere mensen/honden gesocialiseerd.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege hun jonge leeftijd zijn de pups nog niet gesteriliseerd/gecastreerd wanneer ze straks naar Nederland komen. Dit zal later alsnog moeten gebeuren en is onderdeel van het adoptiecontract.

 

 

 

Choco
Geslacht: teefje
Leeftijd: Choco is geboren op 19 december 2017.
Karakter: Choco is een lieve vrolijke pup. Meer info volgt z.s.m. Voor deze pup zoeken we een baasje met hondenervaring en voldoende tijd voor de verdere opvoeding en begeleiding. Het wordt een middelgrote hond.
Achtergrond: Choco en haar broertjes/zusjes zijn geboren in Bulgarije, in de garage van iemand die zich het lot van de zwangere moeder had aangetrokken (zij zwierf op straat). De hele familie mag daar blijven totdat ze klaar zijn voor transport naar Nederland, wanneer ze 4 maand oud zijn. Tijdens hun opvang verblijven ze in een schuur met grote tuin, grenzend aan een drukke straat. Dus ze zien van alles voorbij komen en de pups worden ook met andere mensen/honden gesocialiseerd.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege hun jonge leeftijd zijn de pups nog niet gesteriliseerd/gecastreerd wanneer ze straks naar Nederland komen. Dit zal later alsnog moeten gebeuren en is onderdeel van het adoptiecontract.

 

 

 

Belcho
Geslacht: reutje
Leeftijd: Belcho is geboren op 19 december 2017.
Karakter: Belcho is een lieve vrolijke pup. Meer info volgt z.s.m. Voor deze pup zoeken we een baasje met hondenervaring en voldoende tijd voor de verdere opvoeding en begeleiding. Het wordt een middelgrote hond.
Achtergrond: Belcho en zijn broertjes/zusjes zijn geboren in Bulgarije, in de garage van iemand die zich het lot van de zwangere moeder had aangetrokken (zij zwierf op straat). De hele familie mag daar blijven totdat ze klaar zijn voor transport naar Nederland, wanneer ze 4 maand oud zijn. Tijdens hun opvang verblijven ze in een schuur met grote tuin, grenzend aan een drukke straat. Dus ze zien van alles voorbij komen en de pups worden ook met andere mensen/honden gesocialiseerd.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege hun jonge leeftijd zijn de pups nog niet gesteriliseerd/gecastreerd wanneer ze straks naar Nederland komen. Dit zal later alsnog moeten gebeuren en is onderdeel van het adoptiecontract.

 

 

 

Honden nog in Roemenië

Hieronder ziet u honden die nu nog in Roemenië zitten. De meeste honden zijn van Ioana, een rescuer waar we al een aantal jaren mee samen werken. Ze heeft deze honden grotendeels ondergebracht in een particulier asiel, waar ze hun dagen slijten in een kennel. We hebben deze honden zelf ontmoet en het zijn grotendeels hele lieve sociale honden die helaas al een hele lange tijd (vaak jaren) opgesloten zitten. Ook staan hier een aantal kettinghondjes die we weg hebben laten halen; zij zitten nu bij een particuliere opvang in Timisoare. Al deze honden kunnen naar Nederland komen indien zich een geschikt adoptie- of gastgezin aandient met voldoende hondenervaring. U dient zich daarbij wel te realiseren dat ze waarschijnlijk nog veel dingen moeten leren, zoals zindelijk zijn, alleen thuis blijven en aan de riem lopen. Ook zal de drukke Nederlandse samenleving spannend voor hen zijn, dus het bieden van veiligheid heeft prioriteit. 

 

Katyfea
Geslacht: teefje
Leeftijd: Katyfea is geboren in 2015.
Karakter: Katyfea is een hele lieve hond, die in het begin een beetje verlegen is, maar al snel komt voor aandacht en een aai. Ze heeft een zacht mensgericht karakter en met andere honden is ze heel sociaal. Meer info volgt z.s.m.
Achtergrond: Katyfea is in 2015 als pup gevonden op straat door Ioana. Ze heeft een paar maanden in huis gewoond, maar helaas moest ze daarna naar een particulier asiel, waar ze nu alweer een paar jaar zit. We hebben haar ontmoet in oktober 2017 en onlangs in maart 2018.
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

 

 

Apa
Geslacht: teefje
Leeftijd: Apa is geboren in 2012.
Karakter: Apa is zo’n dikke lieverd! We hebben haar nu zelf 2x ontmoet in Roemenië en het is echt zo triest dat zo’n lieve hond nu al jaren in een kennel zit…. En als je dan die kennel binnen stapt, is ze zo ontzettend blij met knuffels en aandacht! Apa is ook heel sociaal met andere honden. We weten niet hoe ze met katten is, maar dat kunnen we laten testen.
Achtergrond: Apa is in 2014 door Ioana gevonden in de velden buiten Boekarest, bij een waterreservoir (vandaar de naam Apa, dat betekent water). Ioana heeft Apa daar bijgevoerd, maar ze werd gevangen door hondenvangers en naar een dodingsasiel gebracht. Ioana heeft haar daar gelukkig weer weg gehaald en sindsdien verblijft ze in dit particuliere asiel. Nu al 3 lange jaren….
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

 

Mimi
Geslacht: teefje
Leeftijd: Mimi is geboren in 2007
Karakter: Mimi is een hele lieve hond met een zacht karakter. Ze is een beetje afwachtend, maar ze komt voorzichtig kennismaken. Ze is sociaal met andere honden, maar niet met katten. 
Achtergrond: Mimi heeft lange tijd aan een ketting gezeten bij een rescuer die niet de mogelijkheden heeft om de honden een goed leven te bieden. We hebben haar daar weg laten halen en ze verblijft nu bij particuliere opvang in een kennel.  
Medische bijzonderheden: Mimi is helaas positief getest op hartworm en wordt daarvoor nu behandeld. Zodra ze genezen is, kan ze naar Nederland komen.

 

 

 

 

Cara
Geslacht: teefje
Leeftijd: Cara is geboren in 2016
Karakter: Cara is een hele lieve hond met een vrolijk en zacht karakter. Ze is sociaal met andere honden.
Achtergrond: Cara heeft lange tijd aan een ketting gezeten bij een rescuer die niet de mogelijkheden heeft om de honden een goed leven te bieden. We hebben haar daar weg laten halen en ze verblijft nu bij particuliere opvang in een kennel.
Medische bijzonderheden: Cara is helaas positief getest op hartworm en wordt daarvoor nu behandeld. Zodra ze genezen is, kan ze naar Nederland komen.

 

 

 

Bobo
Geslacht: reu
Leeftijd: Bobo is geboren in 2014.
Karakter: Bobo is een heel lief hondje met een zacht karakter. Hij is heel aanhankelijk met mensen en sociaal met andere honden.   
Achtergrond: Bobo heeft lange tijd aan een ketting gezeten bij een rescuer die niet de mogelijkheden heeft om de honden een goed leven te bieden. We hebben hem daar weg laten halen en hij verblijft nu bij particuliere opvang in een kennel.
Medische bijzonderheden: Bobo is helaas positief getest op hartworm en wordt daarvoor nu behandeld. Zodra ze genezen is, kan ze naar Nederland komen.
 

 

 

 

 

Google
Geslacht: reu

Leeftijd: Google is geboren in 2015.
Karakter: een lieve en baasgerichte hond. Hij is heel sociaal met andere honden, maar helaas niet met katten.
Achtergrond: Google komt uit het ellendige gemeente-asiel van Resita. Hij verblijft nu in een particuliere opvang.
Medische bijzonderheden: Geen