Onze honden

Hieronder ziet u de honden die we bemiddelen voor een goed en blijvend thuis. Onze honden komen uit verschillende situaties. Direct van de straat, uit een gemeentelijk asiel of uit een particuliere opvang. In een gemeentelijk asiel zijn de omstandigheden altijd dramatisch slecht, met nauwelijks te eten, veel te veel honden in een kennel en een koude vloer als slaapplek. In een particuliere opvang zijn de omstandigheden natuurlijk beter, maar ook hier leven de honden meestal buiten met alleen een houten hok als schuilplaats. Ze zijn dus niet gewend om in een huis te wonen, tenzij in een ‘vorig leven’. Ook is meestal de informatie die we over een hond krijgen vrij oppervlakkig. Verder hebben ze meestal het nodige meegemaakt en niet altijd positief, waardoor ze de eerste periode in Nederland wat afwachtend, onzeker of soms bang kunnen zijn. We plaatsen daarom vrijwel altijd een hondje eerst in een gastgezin. Hier kunnen ze wennen aan het leven als gezinshond, de eerste basisbeginselen leren en hun nare ervaringen verwerken. We krijgen daardoor ook een beter beeld van hun karakter en we zullen u daarover zo goed mogelijk informeren.

Onze honden:
– zijn meestal reeds gesteriliseerd/gecastreerd. Wanneer dat niet het geval is, staat dit bij de omschrijving en dan  dienen adoptanten daar later zelf zorg voor te dragen. Dit is onderdeel van het adoptiecontract.
– hebben een Europees paspoort, een chip en zijn ingeënt met een cocktailvaccinatie.
– honden ouder dan 7 mnd. laten we testen op hartworm en op de tekenziekten ehrlichia, anaplasma en ziekte van Lyme (zie ook de pagina ‘informatie‘).

Adoptiebijdrage en -procedure
Op de pagina ‘adopteren?’ kunt u alles lezen over de adoptieprocedure en de -bijdrage. We hanteren verschillende adoptietarieven, afhankelijk van de leeftijd en eventuele beperking.
Sommige honden hebben een * achter hun naam staan; v
oor deze honden geldt een speciaal adoptietarief. Het gaat hier om honden waarvoor we graag extra aandacht willen vragen, omdat ze wat ouder zijn of een handicap of bepaalde aandoening hebben. Ook voor honden die vanwege hun onzekerheid een andere stabiele hond nodig hebben als steun- en speelmaatje, geldt een verlaagd adoptietarief.

Van de adoptiebijdrage voor onze jonge honden tot 3 jaar reserveren we 10 euro voor sterilisatie-acties in Roemenie!

Onze adoptieprocedure kent verschillende stappen: de intake, de kennismaking tussen de hond en de mogelijke adoptant(en) en tenslotte het huisbezoek. Zie ook de pagina ‘adopteren?‘. De adoptieprocedure begint op het moment dat wij een ingevuld intakeformulier hebben ontvangen. Voor de duidelijkheid zetten wij hier achter de naam van een hond ook de status.

Toelichting:
1. ‘ optie’              : de kennismaking met de hond is goed verlopen en de adoptie gaat in principe door, maar er is nog geen huisbezoek geweest.
2. ‘ gereserveerd’  : de hond is geadopteerd en de procedure wordt afgerond met het adoptiecontract.

 

 

Honden in Nederland

 

Marietje
Geslacht: teefje

Leeftijd: Marietje is geboren in 2012.
Karakter: Marietje is een heel erg lief aanhankelijk hondje met een rustig karakter. Ze is sociaal met andere honden, maar grote honden vindt ze soms een beetje eng. Ook met katten kan ze prima opschieten. Vreemde mensen worden nieuwsgierig begroet, vooral als ze wat lekkers hebben. Ze is nog maar net in Nederland, dus zindelijkheid en aan de riem meelopen wordt nu geoefend, maar dat begint ze al aardig door te krijgen. Het is geen veeleisend hondje en ze verdient een gezellig plekje bij iemand op de bank; wie geeft haar dat?
Achtergrond: Marietje is samen met haar pup gevonden in de velden buiten Boekarest; waarschijnlijk gedumpt. Ze zag er beroerd uit en heeft lang bij de dierenarts in opvang gezeten, maar gelukkig is ze nu in Nederland! Ze verblijft nu bij een gastgezin in Groningen.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

 

 

Rubi
Geslacht: teefje

Leeftijd: Rubi is geboren in februari 2013
Karakter: Rubi is een lieve rustige hond met een zachtaardig en baasgericht karakter. Ze is erg aanhankelijk en dol op knuffelen, maar is hierin niet claimend en ze kan ook prima zichzelf vermaken met een botje of een speeltje. In huis is ze rustig en ze ligt graag bij haar opvangmoeder in de buurt. Even alleen thuis zijn gaat ook prima.
Met andere honden is ze erg sociaal en ook met katten is ze lief. Buiten loopt ze goed mee aan de lijn; ze is wel wat wagenziek omdat ze dat nog spannend vindt. Met vreemde mensen is ze lief en kruipt het liefst helemaal in je.
Rubi is nog maar heel kort in Nederland en vind harde geluiden nog erg spannend, ze zoekt hierin steun bij haar baasje.
Voor Rubi zoeken we een thuis bij rustige mensen die haar verder kunnen begeleiden in haar ontwikkeling. Het is een ontzettende lieverd, wie geeft haar een thuis?
Achtergrond: Rubi komt uit het gemeente-asiel van Resita, een afschuwelijke plek. Gelukkig konden we haar daar weghalen en ze verblijft nu bij een gastgezin in Eastermar (Fr.)
Medische bijzonderheden: Geen


 

 

 

 

Lina    gereserveerd
Geslacht: teefje

Leeftijd: Lina is geboren in juni 2014. Ze is 25 cm. hoog en weegt 5 kg.
Karakter: Lina is een heel lief en aanhankelijk hondje, een grote knuffel dat graag bij haar baasje in de buurt is. In huis gedraagt ze zich rustig en ze kan prima een paar uurtjes (nu samen met andere honden) alleen zijn. Ze is zindelijk en loopt goed mee aan de riem. Met andere honden is ze heel sociaal en ook met katten gaat het prima. Lina heeft een vrolijk en zacht karakter; vreemde mensen benadert ze nieuwsgierig en ook met kinderen kan ze goed overweg. Het is eigenlijk een probleemloos hondje en ze zou goed passen bij iemand die een rustig lief hondje zoekt!
Achtergrond: Lina is gevonden op straat en heeft vervolgens lange tijd in een particulier asiel gezeten. Gelukkig konden we haar nu naar Nederland halen en ze verblijft bij een gastgezin in Hoofddorp.
Medische bijzonderheden: Lina is helaas positief getest op de tekenziekte ehrlichia, maar ze heeft geen ziekte-verschijnselen. Ze krijgt nu medicatie en we zullen haar binnenkort opnieuw laten testen.

 

 

 

Kiki     optie
Geslacht: teefje

Leeftijd: Kiki is geboren in januari 2013
Karakter: Kiki is een heel lief en vrolijk hondje. Ze reageert enthousiast op mensen en ze is ook heel sociaal met andere honden en katten. Ze is al zindelijk en loopt goed mee aan de riem. Ook autorijden is geen probleem. Kiki is een heel makkelijk hondje dat houdt van aandacht en knuffels. Welke leuke familie geeft haar een liefdevol thuis?
Achtergrond: Kiki is gevonden op straat, aan haar lot overgelaten. Maar gelukkig werd ze gevonden en gered en ze verblijft nu bij een gastgezin in Schildwolde (Gr.)
Medische bijzonderheden: Geen. Kiki heeft normaliter een vrij lange vacht (nu geknipt in Roemenië), dus vachtverzorging is straks wel weer nodig.


 

 

 

Gucci
Geslacht: teefje

Leeftijd: Gucci is geboren in mei 2016
Karakter: Gucci is niet alleen prachtig aan de buitenkant, maar ook van binnen. Ze heeft een zacht en aanhankelijk, rustig karakter. In huis gedraagt ze zich prima en ze kan een paar uurtjes alleen zijn. Ze is zindelijk en ze vindt het erg leuk om mee naar buiten te gaan, lekker te lopen. Ze is sociaal met andere honden, maar op straat kan ze vreemde honden een beetje eng vinden, dan ontwijkt ze ze liever. Ook voor vreemde mannen is ze wat afwachtend en dan zoekt ze steun bij haar gastmoeder, maar dit zal in de loop van de tijd verbeteren is onze ervaring.Gucci is lief met kinderen en ook met katten gaat het prima.
Voor Gucci zoeken we iemand die haar op een positieve manier verder kan begeleiden. Bij wie mag ze wonen?
Achtergrond:Gucci komt uit het ellendige gemeente-asiel van Resita. Gelukkig konden we haar daar weghalen en ze verblijft nu bij een gastgezin in Surhuisterveen (Fr.)
Medische bijzonderheden: Geen 

 

 

 

Pip
Geslacht: teefje

Leeftijd: Pip is geboren in januari 2017
Karakter: een lief vrolijk hondje. Vriendelijk voor volwassenen en kinderen. Heel sociaal met andere honden.
Achtergrond: Pip komt uit het gemeente-asiel van Resita, een afschuwelijke plek. Ze is nu gelukkig in Nederland en verblijft bij een gastgezin in Sint Annen (Gr.)
Medische bijzonderheden: Geen


 

 

 

Sinbad
Geslacht: reu
Alg. info: Sinbad is geboren in september 2015. Hij is 53 cm. hoog en weegt 20 kg.
Karakter: Sinbad heeft zich in zijn gastgezin ontwikkeld tot een lieve, aanhankelijke hond met een vrolijk en baasgericht karakter. Met vreemde mensen is hij wat afwachtend, maar met de mensen die hij goed kent knuffelt hij graag. Hij is rustig in huis, mits hij voldoende beweging krijgt, want Sinbad is wel een actieve hond. Spelen en rennen met andere honden vindt hij heerlijk, maar hij vindt het ook heel erg leuk om samen met de baas iets te ondernemen, zoals kanovaren, hardlopen, breitensport en speuren. En hij heeft met hele goede resultaten een basiscursus bij de hondenschool doorlopen!
Sinbad is zindelijk, loopt goed mee aan de riem en autorijden is ook geen probleem.
We zoeken voor deze lieverd een actieve baas die samen met hem leuke dingen wil ondernemen! Wie zoekt een vrolijk maatje?

Achtergrond: Sinbad en zijn zusjes/broertjes liepen als kleine pups verloren rond in een bos. Gelukkig konden we ze daar weghalen en in een asiel onderbrengen. Inmiddels is het hele nest in Nederland en een paar broertjes/zusjes zijn geadopteerd; nu Sinbad nog! Hij verblijft bij een gastgezin in Stedum (Gr.).
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

 

Pico
Geslacht:  Reu
Leeftijd: 
Pico is geboren in januari 2016
Karakter: 
Pico is een speelse vrolijke jonge hond met een aanhankelijk karakter. Hij is baasgericht en knuffelt graag met de mensen die hij kent. Met andere honden is hij heel sociaal, daar speelt hij graag mee. Ook met katten gaat het prima. Pico vindt het heerlijk om mee naar buiten te gaan en lekker te rennen op veilig terrein. Hij loopt goed mee aan de riem en autorijden gaat prima. Met vreemde mensen is Pico een beetje gereserveerd; voor de kennismaking heeft hij tijd nodig en dan komt hij graag een knuffel scoren! Maar vanwege deze onzekerheid plaatsen we hem niet bij kinderen. Pico kan prima eventjes alleen thuis zijn en slaapt dan in een bench. Pico is een hele lieve hond voor mensen met hondenervaring die leuke dingen met hem willen gaan doen.
Achtergrond:
 Pico hebben we uit het gemeente-asiel van Resita gehaald, een afschuwelijke plek. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Gorredijk.
Medische Bijzonderheden:
Geen

 

 

Bodi
Geslacht: reu
Leeftijd: Bodi is geboren in 2011.
Karakter: Bodi is een lief en aanhankelijk mannetje met een rustig karakter. Hij is niet veeleisend en vind het gewoon heerlijk om bij zijn baasje in de buurt te zijn, maar even alleen zijn is ook geen probleem. Hij is zindelijk en loopt prima mee aan de riem, maar lekker los rennen op veilig terrein vindt hij helemaal geweldig!
Bodi is geen bang hondje, maar hij is niet op zijn gemak bij kleine kinderen. Wat oudere kinderen is hij goed gewend en die vind hij helemaal leuk, dan loopt hij vrolijk mee! Met andere honden is hij heel sociaal, maar soms vindt hij vreemde honden op straat een beetje eng. Als klein hondje blaast hij zich dan op, maar met wat afleiding is dat goed bij te sturen. Met katten gedraagt hij zich prima. Bodi is een lieverd en we zoeken voor hem een baasje die hem vertrouwen kan geven en leuke dingen met hem wil doen! 

Achtergrond: Bodi komt uit het ellendige gemeente-asiel van Botosani, maar gelukkig hebben we hem daar uit kunnen halen. Twee jaar geleden is hij hier in NL. geadopteerd, maar helaas kan hij daar niet blijven, omdat zijn baasjes een baby hebben gekregen. Bodi vind dit eng en vandaar dat we een nieuw thuis voor hem zoeken. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Leeuwarden; bij wie mag deze lieverd wonen?
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

flory9Flory *
Geslacht: teefje

Alg. info: Flory is geboren in november 2011. Ze is 42 cm. hoog en weegt 16 kg.
Karakter: Flory is in haar gastgezin een aanhankelijk, lief en vrolijk hondje. Ze speelt graag met andere honden en ook met katten is ze lief. In huis is ze rustig en ze kan zichzelf goed vermaken. Ze is zindelijk en en ze kan (samen met een andere hond) ook prima een paar uurtjes alleen zijn. Buiten loopt ze netjes mee aan de riem, maar sommige dingen vindt ze buiten nog wel spannend en dan heeft ze even tijd en rustige begeleiding nodig. Autorijden is geen probleem voor haar. Flory is geen allemansvriendje, ze moet de mensen even leren kennen. Ze is verlegen en onzeker en we zien dat ze zich optrekt aan de andere honden. Daarom zoeken we voor haar een thuis bij mensen met hondenervaring in een rustige omgeving en waar ook een andere stabiele hond aanwezig is. Vanwege deze aanvullende adoptievoorwaarden geldt voor haar een verlaagd adoptietarief. Wie geeft deze prachtige lieverd een thuis?
Achtergrond: Flory komt uit het gemeentelijk asiel van Botosani, voor honden een afschuwelijke plek. Gelukkig konden we haar weg halen en ze is ook geadopteerd geweest. Helaas ging het daar niet goed als enigste hond, ze werd erg angstig en daarom is ze terug gekomen naar de stichting. Ze verblijft nu bij een gastgezin vlakbij Groningen.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

3Fonzy *
Geslacht: reu

Alg. info: Fonzy is geboren in maart 2015. Hij is circa 45 cm. hoog en weegt 16 kg.
Karakter: Fonzy met zijn prachtige vacht is een heel aanhankelijk vrolijk hondje dat graag knuffelt met de mensen die hij goed kent. Hij heeft een zacht, onderdanig karakter en met andere honden is hij heel sociaal. Hij speelt graag en ook katten zijn geen enkel probleem. Binnenshuis is hij rustig en hij is zindelijk. Ook kan hij (samen met een andere hond) prima een paar uurtjes alleen zijn, hij gaat dan lekker slapen.
Fonzy is natuurlijk nog een jonge hond en hij vindt het heel leuk om mee op stap te gaan, lekker rennen en ravotten met andere honden; op veilig terrein kan hij dan ook los lopen. Hij heeft een baasgericht karakter en houdt zijn opvangmoeder goed in de gaten.
Fonzy is echter in vreemde situaties en met onbekende mensen onzeker. Hij zal niet snel uit zichzelf naar vreemde mensen toegaan en hij heeft tijd nodig om vertrouwen te krijgen. Daarom zoeken we voor hem een thuis bij mensen met hondenervaring in een rustige omgeving die hem de ruimte geven om zich verder te ontwikkelen. Een andere stabiele hond als steun en speelmaatje is daarbij noodzakelijk. Vanwege deze aanvullende adoptievoorwaarden geldt voor Fonzy een verlaagd adoptietarief. Wie geeft deze lieverd een kans?
A
chtergrond: Fonzy is samen met zijn moeder en broertjes/zusjes door hondenvangers naar het gemeentelijk asiel van Botosani gebracht. Twee broertjes zijn helaas gestorven, maar de rest van de pups en moeder konden we gelukkig naar Nederland halen. Fonzy verblijft nu bij een gastgezin in Gorredijk..
Medische bijzonderheden: Geen.

 

bixi1Bixie *
Geslacht: teefje
Alg. info: Bixie is geboren in november 2015.
Karakter: Bixie is in haar gastgezin een vrolijke en lieve meid met een baasgericht karakter. In huis gedraagt ze zich prima; ze is erg knuffelig met haar gastmoeder en is daar graag bij in de buurt, maar ze kan zichzelf ook goed vermaken met een speeltje. Ze is zindelijk en kan (samen met een andere hond) ook een paar uurtjes alleen zijn. Met andere honden is ze heel sociaal, daar speelt en rent ze graag mee. Met vreemde mensen is ze een beetje afwachtend, maar met wat lekkers komt ze nieuwsgierig kennismaken. We zien dat Bixi zich het prettigste voelt in een rustige omgeving; in de stad is ze niet op haar gemak.
Voor Bixi zoeken we daarom een thuis op een rustige plek met een andere hond als steun- en speelmaatje. Vanwege deze aanvullende voorwaarden geldt voor haar een verlaagd adoptietarief. Bij wie mag ze komen wonen?
Achtergrond: Bixie en haar zusjes/broertjes zijn samen met hun moeder gevonden op straat toen ze nog heel klein waren. Gelukkig werden ze gered en alle pups zijn inmiddels via ons geadopteerd. Bixie verblijft nu bij een gastgezin in Groningen.
Medische bijzonderheden: geen.

 

 

IMG_4068 (3)Marley *
Geslacht: reu

Alg. info: Marley is geboren in februari 2015. Hij is 53 cm. hoog en weegt 20 kg.
Karakter: Marley heeft een hele nare start gehad in Roemenië en dat is terug te zien in zijn gedrag in nieuwe situaties en met vreemde mensen. In zijn gastgezin is het een hele lieve en vrolijke hond hond met een baasgericht en heel trouw karakter. Hij is heel sociaal met andere honden en daar speelt hij graag mee. Ook met katten gaat het prima. Hij is zindelijk en in huis gedraagt hij zich rustig, mits hij wel de nodige beweging krijgt, want het is natuurlijk nog een jonge hond. Hij kan (samen met een andere hond) prima een paar uurtjes alleen zijn; hij slaapt dan in zijn bench. Hij vindt het leuk om buiten lekker met andere honden te ravotten en hij loopt goed mee aan de riem. Ook autorijden is geen probleem.
Kortom, in zijn eigen huis en tuin met zijn ‘eigen’ mensen is Marley een hele lieve en makkelijke hond. Maar met vreemde mensen (bezoek of buiten op straat) is Marley onzeker en reageert hij wantrouwend en beschermend. Met bezoek is hij waaks en hij heeft tijd nodig om vertrouwen te krijgen. Hij let erg op wat de baas doet; als die onzeker is, zal hij zelf de leiding nemen. Daarom zoeken we voor hem een thuis bij iemand met hondenervaring die in staat is om hem leiding te geven op een manier die hem vertrouwen geeft. Hij luistert goed en reageert goed op een positieve benadering. Hij is ook gewend om met vreemd bezoek naar zijn bench te gaan, zodat hij vanuit zijn veilige plek alles op zijn gemak kan bekijken. Een thuis zonder al teveel prikkels in een rustige omgeving is voor hem het beste en een andere stabiele hond zou heel mooi zijn, als steun- en speelmaatje. Vanwege deze aanvullende adoptievoorwaarden geldt voor Marley een verlaagd adoptietarief. Wie zou deze uitdaging aan kunnen en geeft deze lieve stoere knul met een klein hartje een kans?
  

Achtergrond: Marley is als pasgeboren pup samen met een stapeltje andere pups over het hek gegooid van een privé asiel en de eerste maanden van zijn leven heeft hij doorgebracht in een kennel samen met andere honden. Hij verblijft nu bij een opvanggezin in Tjuchem (Gr.).
Medische bijzonderheden: Geen.

 

Honden nog in Roemenië

Hieronder ziet u honden die nu nog in Roemenië zitten. De meeste honden zijn van Ioana, een rescuer waar we al een aantal jaren mee samen werken. Ze heeft deze honden grotendeels ondergebracht in een particulier asiel, waar de omstandigheden beroerd zijn en waar ze nooit uit de kennel komen. We hebben deze honden zelf ontmoet en het zijn grotendeels hele lieve sociale honden die helaas al een hele lange tijd (vaak jaren) opgesloten zitten. Ze kunnen naar Nederland komen indien zich een geschikt adoptie- of opvanggezin aandient met voldoende hondenervaring.

 

 

 

Timo
Geslacht: reu

Leeftijd: Timo is geboren in 2016.
Karakter: Timo is een hele lieve, vrolijke en aanhankelijke hond met een baasgericht karakter. We hebben hem zelf ontmoet in Roemenië en hij kwam direct naar ons toe voor knuffels. Het is nog een jonge hond en verdient zo zijn eigen thuis!
Achtergrond: Timo is is door Ioana gevonden op straat  en nu verblijft hij in een klein tuintje bij een particuliere opvang, samen met Santy en Kis.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

 

Sunny *        komt binnenkort in opvang!
Geslacht: teefje

Leeftijd: Sunny is geboren in 2012.
Karakter: Sunny is een heel lief hondje met een zacht karakter. Wel afwachtend met vreemde mensen en ze zal tijd nodig hebben om te wennen. Voor Sunny zoeken we daarom een ervaren hondenbaasje. Wie geeft haar een eigen mandje?
Achtergrond: Sunny is samen met haar pups van straat gehaald door hondenvangers en naar een dodingsasiel gebracht. Gelukkig werden ze daar weer uitgehaald en ze verblijft nu in een particulier asiel.
Medische bijzonderheden: Sunny mist een oog. Vanwege deze handicap geldt voor haar een verlaagd adoptietarief.

 

 

De pups van Sunny
Geslacht: teefjes

Leeftijd: geboren in mei 2017.
Karakter: lieve pups met een zacht en beetje verlegen karakter. Ze zullen nog veel moeten leren en daarom zoeken we voor hen een thuis bij mensen met hondenervaring. Wie geeft ze een eigen mandje?
Achtergrond: Deze pups zijn samen met hun moeder Sunny van straat gehaald door hondenvangers en naar een dodingsasiel gebracht. Gelukkig werden ze daar weer uitgehaald en ze verblijven nu in een particulier asiel.
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

 

Kis       komt binnenkort in opvang!
Geslacht: reu

Leeftijd: Kis is geboren in 2016.
Karakter: Kis is een hele lieve aanhankelijke hond met een baasgericht karakter. We hebben hem zelf ontmoet in Roemenië en hij kwam direct naar ons toe voor knuffels. Het is nog een jonge hond en verdient zo zijn eigen thuis!
Achtergrond: Kis is door Ioana gevonden in haar eigen woonwijk met een kapotte tong. Ze had de indruk dat hij van iemand was, maar ze heeft zijn baas niet kunnen achterhalen. Nu verblijft hij in een klein tuintje bij een particuliere opvang, samen met Santy en Timo.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

 

 

Mamy *     komt binnenkort in opvang!
Geslacht: teefje

Leeftijd: Mamy is geboren in 2008.
Karakter: Tijdens ons verblijf in Roemenië heeft Mamy ons echt geraakt met haar zachte, aanhankelijke karakter. We liepen de kennel binnen en ze kwam direct naar ons toe voor knuffels. Het was moeilijk om haar goed op de foto te krijgen, want ze kwam dicht tegen ons aan staan en danste om ons heen. Het is erg verdrietig dat zo’n lieve hond hier opgesloten zit en we hopen dat iemand op haar valt. Mamy is heel sociaal met andere honden en ook met wat oudere kinderen verwachten we geen problemen.
Achtergrond: Mamy is door Ioana op straat gevonden in 2011 en verbleef tot aan 2014 in een tuin. Daarna is ze naar een particulier asiel gebracht; een waardeloze plek waar ze nooit uit de kennel komt. Wie geeft deze lieverd eindelijk haar eigen thuis? Voor Mamy geldt het verlaagde adoptietarief voor oudere hondjes.
Medische bijzonderheden: Geen
   

 

 

 

 

 

Santy
Geslacht: teefje
Leeftijd: Santy is geboren in mei 2016
Karakter: Santy is een heel erg aanhankelijk en vrolijk hondje. Ze kwam direct naar ons toe voor knuffels. Met andere honden is ze heel sociaal. Deze lieverd verdient echt een thuis met een mandje bij de kachel!
Achtergrond: Santy is in 2016 gevonden op straat en verblijft nu in een klein tuintje bij een particuliere opvang  met 3 andere honden.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

 

 

 

Masha *
Geslacht: teefje
Leeftijd: Masha is geboren in 2006
Karakter: Meestal worden kleine hondjes snel geadopteerd, maar Masha is helaas geen makkelijk hondje en ze zit nu alweer drie jaar in dit asiel. Masha is angstig en niet makkelijk aan te raken; ze vlucht dan weg en als dat niet gaat, bijt ze. Daarom zoeken we voor Masha iemand bij wie ze niks hoeft, die niks van haar vraagt en waarbij ze zich veilig voelt. We denken zelf dat Masha met tijd en geduld nog een heel vrolijk frutseltje kan worden dat kan leren dat mensen niet zo eng zijn. Maar dat vraagt wel een geduldige aanpak waarbij geen druk wordt gelegd. Dus we zoeken iemand die ergens nog een mandje bij de kachel over heeft waar Masha haar laatste jaren in mag doorbrengen. Een tuin is wel een vereiste, want Masha zal (voorlopig) niet aangelijnd kunnen worden. Wie geeft dit oudje een kans?
Achtergrond: Masha is in 2006 zwanger op straat gevonden. Ze heeft daarna jaren bij een tante van Ioana in huis gewoond, maar ook daar was ze geen knuffelhondje. In 2014 moest ze helaas naar het asiel en daar zal ze het zwaar hebben in de koude winter. Wie wil haar nog een paar goede jaren geven? Voor Masha geldt het verlaagde adoptietarief voor oudere hondjes.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

 

Jojo        komt binnenkort in opvang!
Geslacht: teefje

Leeftijd: Jojo is geboren in juli 2017.
Karakter: een lieve sociale pup. Meer info volgt z.s.m.
Achtergrond:Jojo en haar zusje Dory hebben we gevonden in een kleine gore bench in het asiel van Fundulea. Gelukkig mochten we ze meenemen en ze zitten nu bij een rescuer in opvang. In november kunnen ze naar Nederland komen.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege hun leeftijd zijn ze nog niet gesteriliseerd.

 

 

 

Dory         komt binnenkort in opvang!
Geslacht: teefje

Leeftijd: Dory is geboren in juli 2017.
Karakter: een lieve pup; wel wat banger dan haar zusje. Meer info volgt z.s.m.
Achtergrond: Dory en haar zusje Jojo hebben we gevonden in een kleine gore bench in het asiel van Fundulea.Gelukkig mochten we ze meenemen en ze zitten nu bij een rescuer in opvang. In november kunnen ze naar Nederland komen.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege hun leeftijd zijn ze nog niet gesteriliseerd.

 

 

 

 

Google
Geslacht: reu

Leeftijd:
Karakter: 
Achtergrond:Google komt uit het ellendige gemeente-asiel van Resita.
Medische bijzonderheden: Geen