Onze honden

Hieronder ziet u de honden die we bemiddelen voor een goed en blijvend thuis. Onze honden komen uit verschillende situaties. Direct van de straat, uit een gemeentelijk asiel of uit een particuliere opvang. In een gemeentelijk asiel zijn de omstandigheden altijd dramatisch slecht, met nauwelijks te eten, veel te veel honden in een kennel en een koude vloer als slaapplek. In een particuliere opvang zijn de omstandigheden natuurlijk beter, maar ook hier leven de honden meestal buiten met alleen een houten hok als schuilplaats. Ze zijn dus niet gewend om in een huis te wonen, tenzij in een ‘vorig leven’. Ook is meestal de informatie die we over een hond krijgen vrij oppervlakkig. Verder hebben ze meestal het nodige meegemaakt en niet altijd positief, waardoor ze de eerste periode in Nederland wat afwachtend, onzeker of soms bang kunnen zijn. We plaatsen daarom vrijwel altijd een hondje eerst in een gastgezin. Hier kunnen ze wennen aan het leven als gezinshond, de eerste basisbeginselen leren en hun nare ervaringen verwerken. We krijgen daardoor ook een beter beeld van hun karakter en we zullen u daarover zo goed mogelijk informeren.

Onze honden:
– zijn meestal reeds gesteriliseerd/gecastreerd. Wanneer dat niet het geval is, staat dit bij de omschrijving en dan dienen adoptanten daar later zelf zorg voor te dragen. Dit is onderdeel van het adoptiecontract.
– hebben een Europees paspoort, een chip en zijn ingeënt met een cocktailvaccinatie.
– worden voor vertrek getest op hartworm en op de tekenziekten ehrlichia, anaplasma en ziekte van Lyme (zie ook de pagina ‘informatie‘).

Adoptiebijdrage en -procedure
Onder het kopje Adopteren? kunt u alles lezen over de adoptieprocedure en als u doorklikt op die pagina ziet u meer informatie over de adoptietarieven. Ook staat daar belangrijke informatie over de eerste periode na de adoptie.
We hanteren verschillende adoptietarieven, afhankelijk van de leeftijd en eventuele beperking.
Sommige honden hebben een * achter hun naam staan; v
oor deze honden geldt een speciaal adoptietarief. Het gaat hier om honden waarvoor we graag extra aandacht willen vragen, omdat ze wat ouder zijn of een handicap of bepaalde aandoening hebben. Ook voor honden die vanwege hun onzekerheid een andere stabiele hond nodig hebben als steun- en speelmaatje, geldt een verlaagd adoptietarief.

Van de adoptiebijdrage voor onze jonge honden tot 3 jaar reserveren we 10 euro voor sterilisatie-acties in Roemenie!

Onze adoptieprocedure kent verschillende stappen: de intake, de kennismaking tussen de hond en de mogelijke adoptant(en) en tenslotte het huisbezoek. Zie ook de pagina ‘adopteren?‘. De adoptieprocedure begint op het moment dat wij een ingevuld intakeformulier hebben ontvangen. Voor de duidelijkheid zetten wij hier achter de naam van een hond ook de status.

Toelichting:
1. ‘ optie’              : de kennismaking met de hond is goed verlopen en de adoptie gaat in principe door, maar er is nog geen huisbezoek geweest.
2. ‘ gereserveerd’  : de hond is geadopteerd en de procedure wordt afgerond met het adoptiecontract.

Honden in Nederland

Gabbertje
Geslacht: reu (gecastreerd)
Alg. info: Gabbertje is ongeveer 2 jaar oud, hij zo’n 35 cm hoog en weegt 8 kilo.
Karakter:Gabbertje is een speels hondje. Een vrolijk, mensgericht hondje dat van gezelschap houdt en een aanhankelijk en zacht karakter heeft. Hij is heel nieuwsgierig naar onbekende mensen maar niet zo dapper dat hij er op af stapt. Liever laat hij ze even voorbijgaan om daarna ze snel achterna te snuffelen. Als hij je kent wil hij graag op schoot om geaaid te worden. Kinderen wil hij graag beter leren kennen en daarna is het goed. Gabbertje kan bij katten, hij slaapt naast ze maar als een echte hond mag hij ze soms graag even wegjagen. Met de andere honden in huis bij zijn gastgezin kan hij het prima vinden, hij speelt met ze, toont zich niet dominant en na het spelen gaat hij gezellig bij ze liggen. Ook samen eten vindt Gabbertje geen probleem. Hij laat zich gemakkelijk corrigeren en snapt snel wat de bedoeling is, wandelen aan de riem doet hij netjes zonder trekken. Auto’s die voorbijrijden zijn best eng maar in een auto zitten is helemaal het einde! Gabbertje gaat graag mee voor een ritje. In huis heeft Gabbertje af en toe zijn speelmomentjes en verder is hij erg rustig. Hij is nog niet zo lang in Nederland, alleen slapen is nog een beetje moeilijk voor hem want het liefste slaapt hij dichtbij zijn mensen. Zijn gastgezin werkt daar nu aan en dit zal zeker makkelijker gaan worden. Omdat hij zo mensgericht is, zoeken we voor Gabbertje een plekje waar zijn mensen niet teveel van huis zijn. Hij kan best een paar uurtjes alleen zijn, maar liever is hij gewoon dichtbij zijn baasje.
Achtergrond: Gabbertje zat in het gemeentelijke asiel van Resita, een vreselijke plek. Sinds half november wordt hij liefdevol opgevangen in een van onze gastgezinnen in Surhuisterveen.
Medische bijzonderheden: geen

Maya
Geslacht: teefje (gesteriliseerd)
Alg. info: Maya is ongeveer 2 jaar oud, haar schouderhoogte is 57cm en ze weegt 21 kilo.
Karakter: Maya, met de M van Makkelijk. En van lief Maatje. Maya is allebei. Ze is aanhankelijk en wil niets liever dan dicht bij haar baas zijn. Ze volgt je op de voet. In huis is ze rustig, sloopt niet en kan zich goed vermaken door te spelen met haar balletje. Ze houdt niet van wild ravotten, dat gaat ze liever uit de weg. Voor drukke honden gaat ze aan de kant maar als haar baas haar roept komt ze in volle vaart aanstormen, altijd. Op schoot is haar favoriete plek en als daar geen plek is dan ziet ze wel kans om op je schouder te klimmen.  Maya laat zich goed sturen, met de intonatie van je stem krijg je al heel veel voor elkaar en anders lukt het met wat lekkers gegarandeerd.
Ze is belangstellend naar andere honden en mensen, als ze maar niet te wild zijn. Daar houdt ze niet van en dat gaat ze uit de weg. Bezoek in huis vindt ze leuk, ze worden door Maya warm ontvangen zonder geblaf. Alleen als een andere hond blaft doet ze solidair een blafje mee. Ze komt daarna ook regelmatig even een aai halen. Haar neus werkt erg goed, aan de riem snuffelt ze veel en kan daardoor wat trekken. Ook dit is goed te corrigeren, in de loop van de wandeling loopt ze uit zichzelf netjes mee. Ze is zindelijk, kan goed een paar uurtjes alleen zijn, heeft geen voernijd en ook autorijden is geen probleem.
Maya is een mensgerichte hond, ze heeft een baas nodig die tijd voor haar heeft en haar voldoende aandacht geeft. Ze is nog wel snel afgeleid, een cursus doen zou haar goed doen. Ze kan prima alleen ergens wonen maar het gezelschap van een wat rustige hond is ook heel geschikt voor haar. Maya heeft ook al een paar ontmoetingen met kinderen gehad en dat verliep prima. 
Achtergrond: Maya is door een lokale rescuer op straat gevonden, ze was enorm mager. Het vermoeden is dat ze gedumpt is door een jager. Was Maya te zacht voor de jacht? Wie zal het zeggen… Dankzij die lokale rescuer kon ze bij hem opgevangen worden waarna ze naar Nederland kon komen.
Medische bijzonderheden: Maya heeft een voedselallergie voor granen, met graanvrij voer gaat het heel goed met haar..

Woezel 
Geslacht:
teefje
Alg. info:
 Woezel is ongeveer 1 jaar oud, ze is 35 cm hoog en weegt net geen 6 kilo.
Karakter: Woezel is een blij en speels meisje, ze is een enorme knuffelkont die graag bij haar baasje is maar ze kan zichzelf ook heel goed vermaken. Begroetingen met haar mensen verlopen altijd met een enorm enthousiasme en ze komt graag als je haar roept. Ze is nog een klein pubertje. Haar enthousiasme wint het nog wel eens van haar goede wil. Ze leert snel maar zoals het een puber betaamd kan ze je nog wel eens uitproberen. Vanwege haar zachte aard duurt dit nooit lang, ze wil het eigenlijk gewoon heel graag goed doen. Woezel is heel nieuwsgierig maar vindt nieuwe en onverwachte dingen erg spannend. Als ze de tijd en ruimte krijgt om het op haar eigen tempo te ontdekken, dan weet ze zichzelf telkens weer te overwinnen. Als ze schrikt, heeft ze de neiging weg te rennen. Een huis met jonge kinderen is daarom minder geschikt voor haar zijn. Met vreemde mensen heeft ze moeite, ook met veel drukte. Als het initiatief bij haar ligt om toenadering te zoeken dan gaat het goed maar hier ligt een belangrijke rol voor haar baasje.
In haar huidige gastgezin zijn meer honden, Woezel kan samen met hen prima een paar uurtjes alleen zijn, ze zit dan alleen in de bench. Als waakhond is Woezel met glans gezakt, ze blaft niet. Alleen als andere honden blaffen, doet ze gezellig mee al lijkt ze geen idee te hebben waarom.
Woezel is grotendeels zindelijk. Ze geeft aan als ze naar buiten wil voor een hoopje, ze plast netjes tijdens haar wandelingetje maar als ze zich onzeker voelt kan haar een klein plasje ontsnappen. Dit is al veel beter geworden sinds ze in Nederland is. Woezel heeft een onderdanig karakter, ze kan nerveus en schrikkerig zijn maar zodra ze zich op haar gemak voelt, ontpopt ze zich tot een baasgerichte, aanhankelijke en blije hond. Een huis met een ander hondenmaatje zou voor haar ideaal zijn zodat ze een speelkameraadje heeft en in haar onzekere momenten kan leren van een wat meer ervaren hond.
Achtergrond: Woezel heeft in het asiel van Resita gezeten, een vreselijke plek voor alle honden maar zeker met het zachte karakter van dit kleine hondje. Ze is door ons uit het asiel gehaald en haar reis naar Nederland heeft ze in een particuliere opvang in Roemenië kunnen afwachten. Woezel verblijft nu in een opvanggezin in Stiens.
Medische bijzonderheden: geen

Toffee
Geslacht:
teefje
Alg. info:
 Toffee is in juli 2017 geboren, ze weegt 14 kilo en is ongeveer 40cm hoog.
Achtergrond: Toffee is net aangekomen in Nederland en ze wordt nu door een gastgezin in Amsterdam wordt opgevangen. Meer informatie volgt binnenkort.
Medische bijzonderheden: Geen.

Vlinder
Geslacht:
teefje
Alg. info:
 Vlinder is geboren in november 2006, ze is ongeveer 30 cm hoog en weegt 6 kilo.
Achtergrond: Vlinder is net aangekomen in Nederland en ze wordt nu door een gastgezin in Schildwolde wordt opgevangen. Meer informatie volgt binnenkort.
Medische bijzonderheden: Geen.

Sonia (optie) 
Geslacht:
Teefje
Alg. info:
Sonia is circa 2 jaar oud.   

Karakter: Een lief sociaal hondje.
Achtergrond: Sonia is net aangekomen in Nederland en ze wordt nu door een gastgezin wordt opgevangen. Meer informatie volgt binnenkort.
Medische bijzonderheden: Geen.


Margareta

Geslacht: teefje (gesteriliseerd)
Alg. info: Margareta is ca. 2 jaar oud, ze is 35 cm hoog en weegt 8 kilo.
Karakter: Margareta wordt in haar gastgezin liefdevol Maggie genoemd. Maar haar aanspreken met prinses is passender. Want Margareta is een hondje die graag je aandacht voor zichzelf vraagt en drukke wildebrassen is ze niet dol op. Ze speelt graag met andere honden zolang het niet te druk wordt. Wordt aan haar wensen voldaan, dan is ze een heel rustig hondje in huis die zichzelf prima kan vermaken met een speeltje. Ze ligt graag dicht bij haar mensen, op schoot als het even kan. Zo graag dat je maar hoeft te roepen en ze is er al. Ze gedraagt zich in huis keurig, kan prima een paar uurtjes alleen zijn en hoeft dan ook niet in een bench. Margareta sloopt niet. In haar gastgezin woont ze samen met andere honden en katten. Dat gaat prima. Voernijd heeft ze niet maar ze laat het ook niet afpakken, ze staat haar mannetje wel. De katten laat ze met rust maar een rennende kat is te leuk om niet even achteraan te rennen. Margareta kan met kinderen zijn. Hele jonge kinderen moeten wel weten hoe ze met een hond om moeten gaan en met oudere kinderen gaat het goed. Vreemde mensen worden begroet met een onzeker blafje maar als de kennismaking rustig verloopt is het al snel goed. Mensen die haar benaderen vindt ze vaak best leuk maar wie haar negeert wordt geen blik waardig gegund. Margareta gaat ook graag met je mee. Ze loopt keurig aan de riem zonder trekken en autorijden vindt ze fijn. Haar lichaamstaal geeft duidelijk aan als ze teveel prikkels krijgt, haar baasje moet daar goed op letten. Ze heeft nog van alles te leren en als ze daarvoor tijd en ruimte krijgt zonder gepusht te worden gaat het prima met haar. We denken dat zij heel goed ergens zonder andere honden geplaatst kan worden omdat ze meer gericht is op haar baasje dan op andere dieren. Het gezelschap van een andere hond kan wel, als het een rustige hond is en bij voorkeur een reutje. Margareta is wat gespannen bij andere teefjes.
Achtergrond: Margareta komt uit het gemeente-asiel van Resita. Voor alle honden is dat een ellendige plek, maar zeker voor een klein hondje als zij. Ze verblijft nu bij een gastgezin in Eastermar
Medische bijzonderheden: Geen.

HeroHero*
Geslacht: reu
Alg. info: Hero is anderhalf jaar oud.
Karakter: Hero is een baasgericht hondje met een lief en sociaal karakter en twee grote hobby’s: eten en spelen! Met drie poten kun je heel goed leven, Hero is daar het vrolijke bewijs van. Ondanks zijn handicap is hij een actieve hond die heel hard kan rennen. En dat doet hij dan ook het liefste want rustig wandelen kost hem veel inspanning. Aan de riem lopen is dan ook niet echt gemakkelijk voor hem. Maar een grote tuin of voldoende gelegenheid om vrij te kunnen rennen is ideaal. Hero is erg slim en met wat lekkers erbij leert hij razendsnel. Van onverwachte geluiden schrikt hij, maar hij herstelt ook snel. Alleen zijn vindt hij moeilijk, daar zal hij nog wel wat begeleiding bij nodig hebben maar als er een maatje in huis is, is het al een stuk gemakkelijker voor hem.
Achtergrond:  Hero is door een lokale rescuer gevonden met een verbrijzelde poot, daarom is nu zijn ene poot geamputeerd. Hij kon na zijn operatie terecht bij een particulier asiel, maar een kennel is voor geen enkele hond leuk en al helemaal niet voor Hero…. Gelukkig verblijft deze opgewekte vent inmiddels bij een gastgezin in Overasselt.
Medische bijzonderheden: Geen, maar vanwege Hero’s handicap geldt een verlaagd adoptietarief.

Biko (optie)
Geslacht: reu (gecastreerd)
Alg. info: Biko is geboren in 2016, hij is een ongeveer 50cm hoog en weegt 22 kilo.
Karakter: : Het is echt ongelooflijk dat een hond met zo’n triest verleden zo ontzettend vrolijk, blij en sociaal kan blijven. En ook nog eens zo heel erg lief! Biko kan met iedereen overweg, mensen, andere honden en katten. Hij is dol op knuffels, als hij vermoed dat er ergens een aai te halen is, staat hij vooraan. Hij is een zachtaardige hond die veel vraagt en nog meer liefde te geven geeft. In huis is hij rustig en zindelijk. Hij kan zich prima vermaken met een kluifje en alleen zijn is ook geen probleem. Bij vreemde mensen is hij een tikje afwachtend maar meestal duurt dat maar een paar minuten en is hij daarna niet bij ze weg te slaan als ze willen knuffelen of koekjes hebben. Katten vindt hij matig interessant, hij laat ze toe maar heeft er niet veel mee. Zolang ze niet aan zijn eten komen mogen ze er prima zijn van Biko. Met andere honden heeft hij het goed naar zijn zin maar mensen hebben zijn voorkeur. Biko laat zich gemakkelijk beïnvloeden door de andere hond in het gastgezin waar hij nu is. We plaatsen hem dan ook het liefst ergens alleen of bij een stabiele andere hond. Omdat hij erg mensgericht is, is een plaatsing in een huis zonder andere hond ook geen probleem. Van een gezin waar hij veel aandacht krijgt zou hij erg gelukkig worden. Tijdens de wandeling gaat hij confrontaties met andere honden uit de weg. Als ze niet aardig doen, loopt Biko gewoon de andere kant op. Aan de riem loopt Biko vooral met zijn neus aan de grond, aan een korte riem kan dat in trekken resulteren omdat hij alle kanten op wil. Met een langere lijn gaat het prima. Ook autorijden geeft geen problemen, Biko gaat graag mee en gaat lekker liggen tijdens de rit. Eten is Biko’s zwakke plek, hij neigt naar overgewicht. Een actieve levensstijl met goede voeding is goed voor hem, het is heel gemakkelijk om van hem een bedelaar te maken als je niet uitkijkt.
Achtergrond: Biko komt uit het ellendige gemeente-asiel van Resita. Gelukkig konden we hem nu naar NL halen en hij verblijft nu bij een gastgezin in Gorredijk.
Medische bijzonderheden: Geen.

Basje (optie) 
Geslacht:
reu
Alg. info:
Basje is 5-6 jaar oud en een klein middelmaatje    

Karakter: lief en aanhankelijke hondje 
Achtergrond: Basje is gevonden op de parkeerplaats bij een supermarkt waar voorbijgangers hem te eten gaven. Op ons verzoek is hij door een lokale rescuer opgehaald en kon hij bij haar in opvang. Daar heeft hij zich al snel ontpopt tot een lief en aanhankelijk ventje. Wij vermoeden dat Basje gedumpt is door een vorige baas, hij is erg gemakkelijk in omgang en duidelijk gewend aan mensen. Basje is net in Nederland aangekomen en verblijft bij een gastgezin in de buurt van Amersfoort.
Medische bijzonderheden: Geen.

Basje

Fellow
Geslacht:
reutje
Alg. info:
 leeftijd ongeveer 2 jaar
Karakter: Fellow is een lieve, sociale hond.
Fellow is net in Nederland aangekomen waar hij zich ontpopt als een vrolijke, blije hond. Meer informatie volgt binnenkort.
Achtergrond: Fellow komt uit het gemeente asiel van Resita waar hij het heel slecht had, sinds kort is Fellow in Nederland en verblijft bij een gastgezin in Eastermar.

Medische bijzonderheden: geen

Gimpy
Geslacht: reu
Alg. info: Gimpy is geboren in 2010. Hij is 35 cm. hoog.
Karakter: Gimp zat drie jaar lang in een Roemeens asiel met de geuzennaam Grumpy Boy. Hij was, toegegeven, best een chagrijnig knaapje in het begin. Maar wat nog veel meer opviel was zijn enorme aanpassingsvermogen, zijn welwillendheid om mee te werken en het gemak waarmee hij een plek innam in het huishouden. Wie is Gimpy? Gimpy is een ontzettend gezellig, makkelijk, lief, grappig en koddig hondje. Gimpy is ook een hondje dat moeite heeft met (fysieke) druk en dwang. Om deze reden kan hij niet naar mensen zonder hondenervaring, kleine kinderen hebben of met een druk huishouden.
Gimp is zelfstandig, onafhankelijk, intelligent, en gek op zijn (pleeg)baas. Hij heeft niet vooraan gestaan bij het uitdelen van handige lichaamsdelen, dus een sportief baasje is niet aan hem besteed. Hij wandelt graag, maar niet in tempo en niet ver. Het liefst snuft hij uren op een veldje of slentert hij lekker met het baasje rond. Gimp is zindelijk, kan uitstekend alleen zijn, kan prima met de andere (rustige) honden overweg en met de (niet-bange) katten uit het huishouden. Buiten negeert hij andere honden grotendeels, een beleefd snufje uitgezonderd. Bij mensen wil hij best aan een broekspijp snuffelen en een snoepje aanpakken, maar hij hoeft niet meteen een aai over zijn kop.
De ideale plek voor Gimp zou een rustige (oudere?) baas of stel zijn met een tuin, waar hij lekker in rond kan slenteren. Met oudere kinderen die snappen dat ze hem met rust moeten laten, zou hij prima overweg kunnen. Is hij dan onaanraakbaar? Nee, zeker niet. Gimp komt graag knuffelen, stoeien, donderjagen, spelen en bij je liggen. Aan het einde van een drukke dag moet je hem met rust laten en niet in zijn slaap aaien, maar wat is daar eigenlijk gek aan? Met geduld en begrip heb je een loyaal wereldhondje aan hem, een vriendje voor het leven. Dat hij nooit vrienden zal gaan worden met de dierenarts is dan niet het einde van de wereld, toch?
Achtergrond: Gimpy heeft jarenlang in een asiel in Boekarest gezeten, maar gelukkig konden we hem daar weghalen. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Groningen.
Medische bijzonderheden: Geen.

Google *
Geslacht: reu
Alg. info: Google is volgens zijn paspoort geboren in augustus 2014, maar we denken dat hij iets ouder is. Hij is 50 cm. hoog en weegt 17 kg.
Karakter: Google is een superlief en vrolijk zonnetje in huis! Hij heeft een vrolijk, rustig en baasgericht karakter en houdt van aandacht en knuffels. Ook vreemde mensen worden vriendelijk begroet en met kinderen gaat het prima. Met andere honden kan hij goed opschieten; naar vreemde honden is hij wat onderdanig en niet opdringerig. Hij loopt goed mee aan de riem, maar wil ook weleens ergens lopen waar dat niet zo handig is. Dan heeft hij soms wel een paar bananen in zijn oren, maar ook met dat eigenwijze trekje blijft het nog steeds een grote lieverd! Wie geeft deze hond eindelijk zijn eigen thuis? Google is niet veeleisend en zijn baasje krijgt er een hoop liefde voor terug!
Achtergrond: Google komt uit het ellendige gemeente-asiel van Resita en hij heeft vervolgens een jaar in een particuliere opvang gezeten. Gelukkig konden we hem nu naar NL halen en hij verblijft nu bij een gastgezin in Stiens.
Medische bijzonderheden: Google heeft helaas epilepsie, maar dat is gelukkig goed beheersbaar met medicatie. Hij krijgt 2x per dag 37,5 mg. phenoral en op deze dosis is hij volledig aanvalsvrij. De kosten hiervan bedragen 20 euro p/m. Vanwege deze handicap geldt voor hem een verlaagd adoptietarief.

Tess
Geslacht:
Teefje
Alg. info:
Tess is geboren in januari 2012. Ze is 45 cm. hoog en weegt 15 kg.

Karakter: Tess is zich langzaam maar zeker aan het losmaken van haar verleden en dat is prachtig om te zien. Het is in haar gastgezin een hele lieve hond met een zacht en bescheiden karakter. Ze is graag bij haar baasje in de buurt, maar dringt zich niet op. Tess is heel gevoelig voor correcties; een te boze stem maakt veel indruk. In huis gedraagt ze zich rustig; ze is zindelijk en ze kan prima een paar uurtjes (samen met een andere hond) alleen zijn. Ze begint te wennen aan het lopen aan een riem en ze is niet bang voor verkeer of harde geluiden, maar (nog) wel voor vreemde mensen; die ontwijkt ze liever. Ook bezoek in huis gaat ze uit de weg; ze zoekt dan ergens een veilig plekje. Autorijden gaat prima en met andere honden is ze heel sociaal. Sinds kort gaat ze naar de dagopvang en daar vermaakt ze zich goed.
Voor Tess zoeken we gezien haar karakter een rustige plek bij mensen met hondenervaring en bij voorkeur een andere hond als steun- en speelmaatje. Wie wil haar een goed thuis geven?
Achtergrond: Tess heeft jarenlang in een particulier asiel gezeten, waar de verzorging erg slecht was. We hebben haar daar zelf ontmoet en besloten haar een kans in Nederland te geven. Ze verblijft nu bij een gastgezin in Overasselt.

Medische bijzonderheden: geen.


Misty
Geslacht:
Teefje
Alg. info:
Misty is geboren in maart 2017. Ze is 40 cm. hoog.
Karakter:
Misty is een heel lief hondje met een zacht karakter. Ze is nog maar net in Nederland en je kunt aan haar merken dat ze lang in een asiel heeft geleefd, want ze is weinig gewend en vindt veel dingen nog spannend, zoals een stofzuiger, verkeer, harde geluiden. In huis gedraagt ze zich rustig, ze is zindelijk en ze kan prima even alleen zijn. Naar buiten gaan vindt ze heel leuk, mits er gelopen wordt in rustige wandelgebieden en ze ruikt graag aan alle luchtjes langs de route. Met andere honden is ze heel sociaal en ze begint nu ook te spelen. Ze kan prima met katten. Met mensen is Misty een beetje eenkennig, waarbij ze met name voor mannen wat op haar hoede is. Maar met lekkere hapjes kun je haar vertrouwen wel winnen. Met haar gastmoeder is het een grote knuffel zonder enige reserves, dus ze kan zich zeker wel hechten aan mensen, maar adoptanten moeten rekening houden met een gewenningsperiode. Als Misty bang is, is ze watervlug; dus buiten loslopen moet opgebouwd worden. Maar ze leert snel dingen, ze is heel slim. Met een zachte aanpak en wanneer men daar rustig de tijd voor neemt, wordt het een superlief maatje.
Voor Misty zoeken we gezien haar karakter een rustig thuis bij mensen met hondenervaring.
Achtergrond: Misty hebben we tijdens een van onze tripjes naar Roemenië ontmoet in een groot asiel, waar ze vanaf pup opgesloten zat. Ze verblijft nu bij een gastgezin in Tjuchem (Gr.).
Medische bijzonderheden: geen.


Sumo
Geslacht: reu

Alg. info: Sumo is geboren in november 2015. Hij is 65 cm. hoog en weegt 38 kg.
Karakter: Sumo is een hele lieve, gevoelige hond met een baasgericht karakter. In huis gedraagt hij zich rustig hoewel hij waaks is. Onverwacht bezoek en onbekenden wordt luidkeels aanekondigt. Als ze hem even negeren is het al weer over en komt hij nieuwsgierig kennismaken. Hij is graag bij zijn mensen in de buurt. Ook is hij heel sociaal naar andere honden. Sommige honden vindt hij spannend, maar daarin laat hij zich goed begeleiden.
Hij houdt van knuffels en aandacht. Autorijden vindt hij leuk en hij gaat graag mee, maar hij houdt niet van drukte, dus rustige wandelgebieden zijn voor hem het fijnste. Spelen met andere honden doet hij heel graag en hij is daarbij ondanks zijn grootte onderdanig. Hij heeft goede ervaringen met een uitlaatservice gehad, hij vond het erg leuk om mee te gaan.
Hij is wat onzeker met onbekende mensen en kleine kinderen, hij heeft tijd nodig om vertrouwd te raken. In zijn huidige gastgezin zijn twee kinderen van 2 en 5 jaar en intussen is hij goed gewend. Als ze te druk zijn, loopt hij gewoon weg. De kinderen kunnen hem aaien en hij is van zijn kant ook belangstellend naar hen. Sumo is zindelijk, hij wil zelfs niet in zijn eigen tuin poepen. Een plasje doet hij wel maar hij poept alleen op de wandeling. Hij is een langzame eter, maar hij beschermt zijn voer niet. Door zijn toch wat onderdanige karakter mag iedereen aan zijn voer komen. De andere hond in huis kan rustig een hapje uit zijn bak nemen. Sumo vindt het soms lastig om alleen te zijn en hij heeft dan veel steun aan een andere hond. Daarom zoeken we voor hem een thuis bij mensen die veel thuis zijn en waar ook een andere hond aanwezig is als steunmaatje. Vanwege deze aanvullende adoptievoorwaarde geldt voor hem een aangepast adoptietarief. Wie geeft deze lieverd zijn eigen thuis?
Achtergrond: Sumo is als jonge pup door ons naar Nederland gehaald, samen met zijn broertjes en zusjes. Hij is geadopteerd, maar zijn huidige familie kan wegens een scheiding niet langer meer voor hem zorgen en zij hebben besloten hem af te staan aan ons. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Drachten.
Medische bijzonderheden:geen.


Laika *
Geslacht:
Teefje
Alg. info:
Laika is geboren in 2010. Ze is 60 cm. hoog en weegt 25 kg.
Karakter: Laika
is voor de mensen die haar kennen een hele lieve, vrolijke hond met een baasgericht karakter. Ze houdt van aandacht en knuffels en is graag bij haar baasje in de buurt. Met andere honden is ze heel sociaal en vooral met kleinere honden speelt ze graag. In huis gedraagt ze zich rustig en ze kan prima een paar uurtjes alleen thuis blijven. Met vreemde mensen is ze in eerste instantie afwachtend en ontwijkend. Maar ze is ook nieuwsgierig en als ze de mensen eenmaal kent, is het goed (daarbij heeft ze overigens wel iets sneller een klik met vrouwen dan met mannen).
Laika is geen hond voor in een stedelijke omgeving met veel lawaai en drukte; daar voelt ze zich niet prettig bij. Autorijden vindt ze overigens wel heel leuk en mee wandelen ergens buiten in de natuur is natuurlijk heerlijk.
Voor Laika zoeken we een rustige plek bij een baasje met hondenervaring en zonder kinderen. Een ander speelmaatje zou heel fijn zijn, maar is niet perse noodzakelijk.
Wie geeft deze prachtige dame een
nieuw thuis?
Achtergrond:
Laika is in 2014 in Roemenië gevonden op straat, samen met haar pups. We hebben destijds de hele familie naar Nederland gehaald en Laika is hier geadopteerd. Helaas kunnen de eigenaren niet meer voor haar zorgen en daarom zoeken we een nieuw thuis voor haar. Nu verblijft ze bij een gastgezin in Assen.
Medische bijzonderheden: geen.

Pico *
Geslacht:  reu
Alg. info: 
Pico is geboren in januari 2016 en hij is 45 cm. hoog.
Karakter:
Pico is een hondje dat je even moet leren kennen en dan zie je zijn vrolijke en aanhankelijke karakter. Hij knuffelt graag met de mensen die hij kent en hij kan heel goed opschieten met andere honden; daar rent en speelt hij graag mee. Met katten gedraagt hij zich goed en hij kan prima even alleen zijn. Pico is wel een energieke hond en hij vindt het heerlijk om mee naar buiten te gaan. Om lekker te rennen, te snuffelen en dingen te ontdekken.
Pico heeft succesvol de basiscursus afgerond en hij blijft goed bij je in de buurt, maar omdat hij wel wat jachtinstinct heeft, kan hij niet zomaar overal loslopen. Zijn gastmoeder laat hem vaak rennen en spelen op veilige plekken met andere honden en dat gaat prima en dan heeft hij de grootste lol.
Met vreemde mensen is Pico gereserveerd, maar als je hem rustig de tijd geeft om vertrouwen te krijgen, komt hij graag een knuffel halen. Maar vanwege deze onzekerheid plaatsen we hem niet bij kinderen; grotere kinderen gaat prima.
Voor Pico zoeken we een rustige plek bij iemand die een lief maatje zoekt om samen leuke dingen te ondernemen, bijvoorbeeld speuren of hardlopen. Maar gewoon veel naar buiten is natuurlijk ook fijn! Het zou heel leuk zijn wanneer daar ook een ander hondenspeelmaatje woont, maar dat is niet perse nodig, mits hij niet teveel alleen is en de mogelijkheid heeft om met andere honden te spelen.
Omdat Pico al lang in opvang zit en hij wel een baasje met hondenervaring nodig heeft, vragen we voor hem geen reguliere adoptiebijdrage, maar een donatie aan de stichting naar eigen inzicht. Bij wie mag Pico wonen? 

Achtergrond:
Pico hebben we uit het gemeente-asiel van Resita gehaald, een afschuwelijke plek. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Groningen.
Medische bijzonderheden:
Geen

Fifica
Geslacht: teefje
Alg. info: Fifica is geboren in oktober 2009. Ze is 45 cm. hoog en weegt 22 kg.
Karakter: Fifica is een hele lieve hond met een zacht en in eerste instantie wat onzeker karakter, maar als het ijs gebroken is, is ze heel aanhankelijk en vrolijk. In huis gedraagt ze zich rustig en even alleen zijn vindt ze geen probleem. Ze is heel sociaal met andere honden en ook met katten gedraagt ze zich prima. Vreemde mensen bekijkt ze eerst van een afstandje; ze heeft even tijd nodig om ze te leren kennen. Ze gaat graag mee wandelen, ze is ze niet angstig voor verkeer en ze loopt goed mee aan de riem. Ook autorijden vindt ze leuk. Ze is niet gewend aan kinderen en vanwege haar afwachtende karakter past een rustig gezin zonder kinderen beter bij haar. Wie geeft haar een liefdevol thuis?
Achtergrond: Fifica hebben we vorig jaar zelf ontmoet in Roemenië waar ze op een klein plaatsje bij iemand achter het huis een hok had. Fifica heeft vroeger bij oudere mensen gewoond, maar toen die gestorven waren, was dit de enige beschikbare plek voor haar. Voor zo’n lieve hond was dit een erg eenzaam bestaan en gelukkig konden we haar naar Nederland halen. Ze verblijft nu bij een gastgezin in Eindhoven.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege haar oudere leeftijd geldt voor haar een verlaagd adoptietarief.

Sinbad *
Geslacht: reu
Alg. info: Sinbad is geboren in september 2015. Hij is 53 cm. hoog en weegt 20 kg.
Karakter: Sinbad heeft zich in zijn gastgezin ontwikkeld tot een lieve, aanhankelijke hond met een vrolijk en baasgericht karakter. Met vreemde mensen is hij wat afwachtend, maar met de mensen die hij goed kent knuffelt hij graag. Hij is rustig in huis, mits hij voldoende beweging krijgt, want Sinbad is wel een actieve hond. Spelen en rennen met andere honden vindt hij heerlijk, maar hij vindt het ook heel erg leuk om samen met de baas iets te ondernemen, zoals kanovaren, hardlopen, breitensport en speuren. En hij heeft met hele goede resultaten een basiscursus bij de hondenschool doorlopen!
Sinbad is zindelijk, loopt goed mee aan de riem en autorijden is ook geen probleem.
We zoeken voor deze lieverd een ervaren actieve baas die samen met hem leuke dingen wil ondernemen.
Omdat Sinbad al lang in opvang zit en hij wel een baasje met hondenervaring nodig heeft, vragen we voor hem geen reguliere adoptiebijdrage, maar een donatie aan de stichting. Wie zoekt een vrolijk maatje?

Achtergrond: Sinbad en zijn zusjes/broertjes liepen als kleine pups verloren rond in een bos. Gelukkig konden we ze daar weghalen en in een asiel onderbrengen. Inmiddels is het hele nest in Nederland en een paar broertjes/zusjes zijn geadopteerd; nu Sinbad nog! Hij verblijft bij een gastgezin in Stedum (Gr.).
Medische bijzonderheden: Geen.

IMG_4068 (3)Marley *
Geslacht: reu

Alg. info: Marley is geboren in februari 2015. Hij is 53 cm. hoog en weegt 20 kg.
Karakter: Marley heeft een hele nare start gehad in Roemenië en dat is terug te zien in zijn gedrag in nieuwe situaties en met vreemde mensen. In zijn gastgezin is het een hele lieve en vrolijke hond hond met een baasgericht en heel trouw karakter. Hij is heel sociaal met andere honden en daar speelt hij graag mee. Ook met katten gaat het prima. Hij is zindelijk en in huis gedraagt hij zich rustig, mits hij wel de nodige beweging krijgt, want het is natuurlijk nog een jonge hond. Hij kan (samen met een andere hond) prima een paar uurtjes alleen zijn; hij slaapt dan in zijn bench. Hij vindt het leuk om buiten lekker met andere honden te ravotten en hij loopt goed mee aan de riem. Ook autorijden is geen probleem.
Kortom, in zijn eigen huis en tuin met zijn ‘eigen’ mensen is Marley een hele lieve en makkelijke hond. Maar met vreemde mensen (bezoek of buiten op straat) is Marley onzeker en reageert hij wantrouwend en beschermend. Met bezoek is hij waaks en hij heeft tijd nodig om vertrouwen te krijgen. Hij let erg op wat de baas doet; als die onzeker is, zal hij zelf de leiding nemen. Daarom zoeken we voor hem een thuis bij iemand met hondenervaring die in staat is om hem leiding te geven op een manier die hem vertrouwen geeft. Hij luistert goed en reageert goed op een positieve benadering. Hij is ook gewend om met vreemd bezoek naar zijn bench te gaan, zodat hij vanuit zijn veilige plek alles op zijn gemak kan bekijken. Een thuis zonder al teveel prikkels in een rustige omgeving is voor hem het beste en een andere stabiele hond zou heel mooi zijn, als steun- en speelmaatje. Vanwege deze aanvullende adoptievoorwaarden geldt voor Marley een verlaagd adoptietarief. Wie zou deze uitdaging aan kunnen en geeft deze lieve stoere knul met een klein hartje een kans?
  

Achtergrond: Marley is als pasgeboren pup samen met een stapeltje andere pups over het hek gegooid van een privé asiel en de eerste maanden van zijn leven heeft hij doorgebracht in een kennel samen met andere honden. Hij verblijft nu bij een opvanggezin in Tjuchem (Gr.).
Medische bijzonderheden: Geen.

Binnenkort in Nederland!

Honden nog in Roemenië

Hieronder ziet u honden die nu nog in Roemenië zitten. De meeste honden zijn van Ioana, een rescuer waar we al een aantal jaren mee samen werken. Ze heeft deze honden grotendeels ondergebracht in een particulier asiel, waar ze hun dagen slijten in een kennel. We hebben deze honden zelf ontmoet en het zijn grotendeels hele lieve sociale honden die helaas al een hele lange tijd (vaak jaren) opgesloten zitten. Ook staan hier een aantal kettinghondjes die we weg hebben laten halen; zij zitten nu bij een particuliere opvang in Timisoare. Al deze honden kunnen naar Nederland komen indien zich een geschikt adoptie- of gastgezin aandient met voldoende hondenervaring. U dient zich daarbij wel te realiseren dat ze waarschijnlijk nog veel dingen moeten leren, zoals zindelijk zijn, alleen thuis blijven en aan de riem lopen. Ook zal de drukke Nederlandse samenleving spannend voor hen zijn, dus het bieden van veiligheid heeft prioriteit.

 

Vampy
Geslacht:
reu
Alg. info:
circa 3 jaar oud, Vampy is een klein hondje 

Karakter: sociaal en lief karakter
Achtergrond: door zijn grappige onderbeet kreeg hij de naam Vampy. Hij is gevonden op een veld in de buurt van Boekarest. In de opvang van zijn rescuer is geen plek waardoor Vampy nu nog op een afgelegen terrein bij een begraafplaats verblijft waar hij relatief veilig is. Natuurlijk moet hij daar zo snel mogelijk weg en kan hij naar Nederland komen zodra er een mandje voor hem is gevonden. 
Medische bijzonderheden: Geen.

Bobo
Geslacht: reu
Leeftijd: Bobo is geboren in 2014.
Karakter: Bobo is een heel lief hondje met een zacht karakter. Hij is heel aanhankelijk met mensen en sociaal met andere honden.   
Achtergrond: Bobo heeft lange tijd aan een ketting gezeten bij een rescuer die niet de mogelijkheden heeft om de honden een goed leven te bieden. We hebben hem daar weg laten halen en hij verblijft nu bij particuliere opvang in een kennel.
Medische bijzonderheden: Bobo is helaas positief getest op hartworm en wordt daarvoor nu behandeld. Zodra ze genezen is, kan ze naar Nederland komen.
 

Simon
Geslacht:
Reu
Leeftijd:
Geboren op 6 september 2012
Karakter:
Simon is een vriendelijke rustige hond. Hij is aanhankelijk en houdt ook van een spelletje. Hij loopt goed mee aan de lijn.
Achtergrond:
Simon is afgestaan aan een rescuer in Roemenië door een oudere dame die ziek werd en moest verhuizen naar een klein apartement in de stad. Hierdoor kon zij niet meer voor Simon zorgen. De meeste honden belanden hierdoor op de straat. Simon had het geluk dat de kleinzoon van deze dame ook in de rescue wereld zit en zo onze Petru vond.
Simon verblijft nu nog bij Petru in Roemenië, zodra er een gastgezin of adoptant voor hem is, komt hij naar Nederland.
Medische Bijzonderheden:
Geen

Brad
Geslacht:
Reu
Achtergrond:
Brad stapte tijdens het voeren bij Petru in de auto, er voor te zorgen dat hij hem zou gaan redden. Brad verblijft nu bij Petru in Roemenië en wacht op een gastgezin of adoptant die hem naar Nederland laat komen. 
Meer informatie volgt zsm