Onze honden

Hieronder ziet u de honden die we bemiddelen voor een goed en blijvend thuis. Onze honden komen uit verschillende situaties. Direct van de straat, uit een gemeentelijk asiel of uit een particuliere opvang. In een gemeentelijk asiel zijn de omstandigheden altijd dramatisch slecht, met nauwelijks te eten, veel te veel honden in een kennel en een koude vloer als slaapplek. In een particuliere opvang zijn de omstandigheden natuurlijk beter, maar ook hier leven de honden meestal buiten met alleen een houten hok als schuilplaats. Ze zijn dus niet gewend om in een huis te wonen, tenzij in een ‘vorig leven’. Ook is meestal de informatie die we over een hond krijgen vrij oppervlakkig. Verder hebben ze meestal het nodige meegemaakt en niet altijd positief, waardoor ze de eerste periode in Nederland wat afwachtend, onzeker of soms bang kunnen zijn. We plaatsen daarom vrijwel altijd een hondje eerst in een gastgezin. Hier kunnen ze wennen aan het leven als gezinshond, de eerste basisbeginselen leren en hun nare ervaringen verwerken. We krijgen daardoor ook een beter beeld van hun karakter en we zullen u daarover zo goed mogelijk informeren.

Onze honden:
– zijn meestal reeds gesteriliseerd/gecastreerd. Wanneer dat niet het geval is, staat dit bij de omschrijving en dan dienen adoptanten daar later zelf zorg voor te dragen. Dit is onderdeel van het adoptiecontract.
– hebben een Europees paspoort, een chip en zijn ingeënt met een cocktailvaccinatie.
– worden voor vertrek getest op hartworm en op de tekenziekten ehrlichia, anaplasma en ziekte van Lyme (zie ook de pagina ‘informatie‘).

Adoptiebijdrage en -procedure
Onder het kopje Adopteren? kunt u alles lezen over de adoptieprocedure en als u doorklikt op die pagina ziet u meer informatie over de adoptietarieven. Ook staat daar belangrijke informatie over de eerste periode na de adoptie.
We hanteren verschillende adoptietarieven, afhankelijk van de leeftijd en eventuele beperking.
Sommige honden hebben een * achter hun naam staan; v
oor deze honden geldt een speciaal adoptietarief. Het gaat hier om honden waarvoor we graag extra aandacht willen vragen, omdat ze wat ouder zijn of een handicap of bepaalde aandoening hebben. Ook voor honden die vanwege hun onzekerheid een andere stabiele hond nodig hebben als steun- en speelmaatje, geldt een verlaagd adoptietarief.

Van de adoptiebijdrage voor onze jonge honden tot 3 jaar reserveren we 10 euro voor sterilisatie-acties in Roemenie!

Onze adoptieprocedure kent verschillende stappen: de intake, de kennismaking tussen de hond en de mogelijke adoptant(en) en tenslotte het huisbezoek. Zie ook de pagina ‘adopteren?‘. De adoptieprocedure begint op het moment dat wij een ingevuld intakeformulier hebben ontvangen. Voor de duidelijkheid zetten wij hier achter de naam van een hond ook de status.

Toelichting:
1. ‘ optie’              : de kennismaking met de hond is goed verlopen en de adoptie gaat in principe door, maar er is nog geen huisbezoek geweest.
2. ‘ gereserveerd’  : de hond is geadopteerd en de procedure wordt afgerond met het adoptiecontract.

 

 

Honden in Nederland

 

Gimpy
Geslacht: reu
Alg. info: Gimpy is geboren in 2010. Hij is 35 cm. hoog.
Karakter: Gimp zat drie jaar lang in een Roemeens asiel met de geuzennaam Grumpy Boy. Hij was, toegegeven, best een chagrijnig knaapje in het begin. Maar wat nog veel meer opviel was zijn enorme aanpassingsvermogen, zijn welwillendheid om mee te werken en het gemak waarmee hij een plek innam in het huishouden. Wie is Gimpy? Gimpy is een ontzettend gezellig, makkelijk, lief, grappig en koddig hondje. Gimpy is ook een hondje dat moeite heeft met (fysieke) druk en dwang. Om deze reden kan hij niet naar mensen zonder hondenervaring, kleine kinderen hebben of met een druk huishouden.
Gimp is zelfstandig, onafhankelijk, intelligent, en gek op zijn (pleeg)baas. Hij heeft niet vooraan gestaan bij het uitdelen van handige lichaamsdelen, dus een sportief baasje is niet aan hem besteed. Hij wandelt graag, maar niet in tempo en niet ver. Het liefst snuft hij uren op een veldje of slentert hij lekker met het baasje rond. Gimp is zindelijk, kan uitstekend alleen zijn, kan prima met de andere (rustige) honden overweg en met de (niet-bange) katten uit het huishouden. Buiten negeert hij andere honden grotendeels, een beleefd snufje uitgezonderd. Bij mensen wil hij best aan een broekspijp snuffelen en een snoepje aanpakken, maar hij hoeft niet meteen een aai over zijn kop. Hij kan prima loslopen. Gimp is waaks en blaft alleen bij voordeuractiviteit. Het is verder geen grote blafferd.
De ideale plek voor Gimp zou een rustige (oudere?) baas of stel zijn met een tuin, waar hij lekker in rond kan slenteren. Met oudere kinderen die snappen dat ze hem met rust moeten laten, zou hij prima overweg kunnen. Is hij dan onaanraakbaar? Nee, zeker niet. Gimp komt graag knuffelen, stoeien, donderjagen, spelen en bij je liggen. Aan het einde van een drukke dag moet je hem met rust laten en niet in zijn slaap aaien, maar wat is daar eigenlijk gek aan? Met geduld en begrip heb je een loyaal wereldhondje aan hem, een vriendje voor het leven. Dat hij nooit vrienden zal gaan worden met de dierenarts is dan niet het einde van de wereld, toch?
Achtergrond: Gimpy heeft jarenlang in een asiel in Boekarest gezeten, maar gelukkig konden we hem daar weghalen. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Groningen.
Medische bijzonderheden: Geen.

 

Nori
Geslacht:
Teefje
Alg. info:
Nori is geboren in mei 2018 en weegt nu 9 kg. 

Karakter: Nori is in en om huis een vrolijke, speelse en superlieve pup. Heel aanhankelijk en baasgericht. Ze doet graag iets voor haar mensen en als die dan ook nog een snoepje hebben, gaat het helemaal snel. Het is een slimme meid. Met andere honden is ze heel sociaal, daar speelt ze graag mee. Naar vreemde mensen is ze nog wat afwachtend en heeft ze even tijd nodig om vertrouwen te krijgen, maar dat gaat met iets lekkers steeds beter. Ook zien we in haar gedrag buiten op straat dat ze zich ontwikkelt. In het begin was ze nog wat angstig voor verkeer en harde geluiden, maar alles wordt nu minder eng. Autorijden is sowiezo geen probleem.
Voor deze lieverd zoeken we een baasje die haar verder kan begeleiden. Wie geeft haar een thuis?

Achtergrond: Nori hebben we samen met haar zusje uit het ellendige gemeente-asiel van Resita gered en Nori verblijft nu bij een gastgezin in Breda. 
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

 

Sherry
Geslacht:
Teefje
Alg. info:
Sherry is geboren in april 2018. 

Karakter: Sherry is nog maar net in Nederland, maar we zien al wel dat het een heel vrolijk, sociaal en lief meiske is.
Achtergrond: Sherry is gevonden door toeristen in Roemenië. Gelukkig kon ze naar een veilige opvang en nu is ze in Nederland. Ze verblijft bij een gastgezin in Groningen.
Medische bijzonderheden: Sherry is vanwege haar jonge leeftijd nog niet gesteriliseerd. Dit moet straks alsnog gebeuren en is onderdeel van het adoptiecontract.


 

 

Whiskey
Geslacht:
Teefje
Alg. info:
Whiskey is geboren in april 2018. 

Karakter: Whiskey is nog maar net in Nederland, maar we zien al wel dat het een heel vrolijk, sociaal en lief meiske is.
Achtergrond: Whiskey is gevonden door toeristen in Roemenië. Gelukkig kon ze naar een veilige opvang en nu is ze in Nederland. Ze verblijft bij een gastgezin in Loosdrecht.
Medische bijzonderheden: Whiskey is vanwege haar jonge leeftijd nog niet gesteriliseerd. Dit moet straks alsnog gebeuren en is onderdeel van het adoptiecontract.


 

Bailey   gereserveerd
Geslacht:
Teefje
Alg. info:
Bailey is geboren in april 2018. 

Karakter: Bailey is nog maar net in Nederland, maar we zien al wel dat het een heel vrolijk, sociaal en lief meiske is.
Achtergrond: Bailey is gevonden door toeristen in Roemenië. Gelukkig kon ze naar een veilige opvang en nu is ze in Nederland. Ze verblijft bij een gastgezin in Loosdrecht.
Medische bijzonderheden: Bailey is vanwege haar jonge leeftijd nog niet gesteriliseerd. Dit moet straks alsnog gebeuren en is onderdeel van het adoptiecontract.


 

 

 

 

Bella
Geslacht:
Teefje
Alg. info:
Bella is geboren op 19 september 2014. Ze is ongeveer 45 cm hoog en weegt 15 kilo.

Karakter: Bella is een hele lieve, vrolijke hond die dol is op mensen. Ze knuffelt graag en ook met kinderen is ze lief. Vreemde mensen worden enthousiast begroet en ook met andere honden kan ze goed opschieten. Bella is ondanks haar trieste verleden aan een ketting een heel sociaal hondje dat nu enorm loopt te genieten. In huis gedraagt ze zich prima; ze is zindelijk en even alleen thuis zijn is geen probleem. Met katten samenleven is ze niet gewend en die combinatie is niet geschikt voor haar.
Bella is nergens bang voor en op straat loopt ze vrolijk mee aan de riem. Ze is ondernemend en actief, dus ze vindt het heerlijk om te wandelen en te spelen. Natuurlijk moet ze nog dingetjes leren, maar het is een slimme hond die snel alles oppakt.
Voor haar zou het heel leuk zijn om bij een gezin te mogen wonen. Wie geeft haar een goed thuis?
Achtergrond: Bella heeft vrijwel haar hele leven aan een ketting gezeten. Eerst bij haar eigenaar en later, toen hij haar op straat wilde gooien, bij Petru, een rescuer met een groot hart voor dieren, maar weinig mogelijkheden. Ons team heeft haar daar ook ontmoet. Gelukkig konden we haar naar Nederland halen en ze verblijft nu bij een gastgezin in Munnikezijl (Gr.).
Medische bijzonderheden: geen.


 

 

Tess
Geslacht:
Teefje
Alg. info:
Tess is geboren in januari 2012. Ze is 45 cm. hoog en weegt 15 kg.

Karakter: Tess is zich langzaam maar zeker aan het losmaken van haar verleden en dat is prachtig om te zien. Het is in haar gastgezin een hele lieve hond met een zacht en bescheiden karakter. Ze is graag bij haar baasje in de buurt, maar dringt zich niet op. Tess is heel gevoelig voor correcties; een te boze stem maakt veel indruk. In huis gedraagt ze zich rustig; ze is zindelijk en ze kan prima een paar uurtjes (samen met een andere hond) alleen zijn. Ze begint te wennen aan het lopen aan een riem en ze is niet bang voor verkeer of harde geluiden, maar (nog) wel voor vreemde mensen; die ontwijkt ze liever. Ook bezoek in huis gaat ze uit de weg; ze zoekt dan ergens een veilig plekje. Autorijden gaat prima en met andere honden is ze heel sociaal. Sinds kort gaat ze naar de dagopvang en daar vermaakt ze zich goed.
Voor Tess zoeken we gezien haar karakter een rustige plek bij mensen met hondenervaring en bij voorkeur een andere hond als steun- en speelmaatje. Wie wil haar een goed thuis geven?
Achtergrond: Tess heeft jarenlang in een particulier asiel gezeten, waar de verzorging erg slecht was. We hebben haar daar zelf ontmoet en besloten haar een kans in Nederland te geven. Ze verblijft nu bij een gastgezin in Overasselt.

Medische bijzonderheden: geen.


 

 

Misty
Geslacht:
Teefje
Alg. info:
Misty is geboren in maart 2017. Ze is 40 cm. hoog.
Karakter:
Misty is een heel lief hondje met een zacht karakter. Ze is nog maar net in Nederland en je kunt aan haar merken dat ze lang in een asiel heeft geleefd, want ze is weinig gewend en vindt veel dingen nog spannend, zoals een stofzuiger, verkeer, harde geluiden. In huis gedraagt ze zich rustig, ze is zindelijk en ze kan prima even alleen zijn. Naar buiten gaan vindt ze heel leuk, mits er gelopen wordt in rustige wandelgebieden en ze ruikt graag aan alle luchtjes langs de route. Met andere honden is ze heel sociaal en ze begint nu ook te spelen. Ze kan prima met katten. Met mensen is Misty een beetje eenkennig, waarbij ze met name voor mannen wat op haar hoede is. Maar met lekkere hapjes kun je haar vertrouwen wel winnen. Met haar gastmoeder is het een grote knuffel zonder enige reserves, dus ze kan zich zeker wel hechten aan mensen, maar adoptanten moeten rekening houden met een gewenningsperiode. Als Misty bang is, is ze watervlug; dus buiten loslopen moet opgebouwd worden. Maar ze leert snel dingen, ze is heel slim. Met een zachte aanpak en wanneer men daar rustig de tijd voor neemt, wordt het een superlief maatje.
Voor Misty zoeken we gezien haar karakter een rustig thuis bij mensen met hondenervaring.
Achtergrond: Misty hebben we tijdens een van onze tripjes naar Roemenië ontmoet in een groot asiel, waar ze vanaf pup opgesloten zat. Ze verblijft nu bij een gastgezin in Tjuchem (Gr.).
Medische bijzonderheden: geen.


 

 

 

Sumo *
Geslacht: reu

Alg. info: Sumo is geboren in november 2015. Hij is 65 cm. hoog en weegt 38 kg.
Karakter: Sumo is een hele lieve, gevoelige hond met een baasgericht karakter. In huis gedraagt hij zich rustig en hij is graag bij zijn mensen in de buurt. Hij houdt van knuffels en aandacht. Autorijden vindt hij leuk en hij gaat graag mee, maar hij houdt niet van drukte, dus rustige wandelgebieden zijn voor hem het fijnste. Hij gaat nu regelmatig mee met een hondenuitlaatservice en dat vindt hij geweldig. Spelen met andere honden doet hij heel graag en hij is daarbij ondanks zijn grootte onderdanig.
Sumo woont nu in een huis als enigste hond en hij is onzeker met
onbekende mensen en kleine kinderen, hij heeft tijd nodig om vertrouwd te raken. Daarom zoeken we voor hem een rustig thuis bij mensen met hondenervaring en zonder kleine kinderen. We vermoeden dat hij zich gelukkiger voelt met een andere stabiele hond als speel- en steunmaatje.
Wie geeft deze lieverd zijn eigen thuis?
Achtergrond: Sumo is als jonge pup door ons naar Nederland gehaald, samen met zijn broertjes en zusjes. Hij is geadopteerd, maar zijn huidige familie kan wegens een scheiding niet langer meer voor hem zorgen en zij hebben besloten hem af te staan aan ons. Hij verblijft nu nog wel bij hen in Utrecht. Voor Sumo geldt geen adoptiebijdrage, maar een donatie naar eigen inzicht aan de stichting.
Medische bijzonderheden:geen.


 

 

Kono
Geslacht:
Teefje
Alg. info:
Kono is geboren in januari 2018. Ze is 35 cm. hoog.
Karakter: Kono is een hele vrolijke speelse pup met een baasgericht karakter. Ze houdt heel veel van knuffelen en ook vreemde mensen worden vriendelijk begroet. Met andere honden is ze sociaal en daar wil ze wel mee spelen, maar ze moet ze wel even leren kennen. Met katten gedraagt ze zich goed. Ze kan prima een paar uurtjes alleen zijn. Ze gaat graag mee naar buiten om te lopen en ze is niet angstig. Autorijden is geen probleem. Natuurlijk moet ze nog dingetjes leren, maar ze is nog zo jong, dus daar heeft ze alle tijd voor. Wie geeft dit prachtige hondje een fijn thuis?

Achtergrond:
Kono is de pup van moedertje Kino die ook bij ons in opvang is. Beide zijn ze uit een dodingsasiel gehaald, dus op het nippertje gered. Kono verblijft nu bij een gastgezin in Groningen.
Medische bijzonderheden: geen.


 

 

Cassie
Geslacht:
Teefje
Alg. info:
Cassie is geboren in mei 2018. Ze is 35 cm. hoog en weegt circa 7 kg.
Karakter: Cassie is een lieve speelse pup met een vrolijk en leergierig karakter. In huis gedraagt ze zich goed, ze is zindelijk en ze kan (samen met een andere hond) even alleen zijn; ze zit dan in een bench. Ze is graag bij haar baasje in de buurt, maar kan zichzelf ook goed vermaken met een speeltje. Met andere honden is ze heel sociaal en ook met katten gaat het prima. Ze gaat graag mee naar buiten en is niet angstig. Wel vindt ze het nog een beetje eng om opgepakt te worden. Cassie is nog een pup en we zoeken voor haar een goed thuis bij een baasje die haar verder kan begeleiden. Wie valt op dit mooie meiske? 

Achtergrond:
Cassie is gevonden op straat en gelukkig is ze in veiligheid gebracht. Nu is ze in Nederland en ze verblijft bij een gastgezin in Eastermar.
Medische bijzonderheden: geen.


 

 

Laika *
Geslacht:
Teefje
Alg. info:
Laika is geboren in 2010. Ze is 60 cm. hoog en weegt 25 kg.
Karakter: Laika
is voor de mensen die haar kennen een hele lieve, vrolijke hond met een baasgericht karakter. Ze houdt van aandacht en knuffels en is graag bij haar baasje in de buurt. Met andere honden is ze heel sociaal en vooral met kleinere honden speelt ze graag. In huis gedraagt ze zich rustig en ze kan prima een paar uurtjes alleen thuis blijven. Met vreemde mensen is ze in eerste instantie afwachtend en ontwijkend. Maar ze is ook nieuwsgierig en als ze de mensen eenmaal kent, is het goed (daarbij heeft ze overigens wel iets sneller een klik met vrouwen dan met mannen).
Laika is geen hond voor in een stedelijke omgeving met veel lawaai en drukte; daar voelt ze zich niet prettig bij. Autorijden vindt ze overigens wel heel leuk en mee wandelen ergens buiten in de natuur is natuurlijk heerlijk.
Voor Laika zoeken we een rustige plek bij een baasje met hondenervaring en zonder kinderen. Een ander speelmaatje zou heel fijn zijn, maar is niet perse noodzakelijk.
Wie geeft deze prachtige dame een
nieuw thuis?
Achtergrond:
Laika is in 2014 in Roemenië gevonden op straat, samen met haar pups. We hebben destijds de hele familie naar Nederland gehaald en Laika is hier geadopteerd. Helaas kunnen de eigenaren niet meer voor haar zorgen en daarom zoeken we een nieuw thuis voor haar.
Medische bijzonderheden: geen.

 

Google *
Geslacht: reu

Alg. info: Google is volgens zijn paspoort geboren in augustus 2014, maar we denken dat hij iets ouder is. Hij is 50 cm. hoog en weegt 17 kg.
Karakter: Google is een superlief en vrolijk zonnetje in huis! Hij heeft een vrolijk, rustig en baasgericht karakter en houdt van aandacht en knuffels. Ook vreemde mensen worden vriendelijk begroet en met kinderen gaat het prima. Met andere honden kan hij goed opschieten; naar vreemde honden is hij wat onderdanig en niet opdringerig. Hij loopt goed mee aan de riem, maar wil ook weleens ergens lopen waar dat niet zo handig is. Dan heeft hij soms wel een paar bananen in zijn oren, maar ook met dat eigenwijze trekje blijft het nog steeds een grote lieverd! Wie geeft deze hond eindelijk zijn eigen thuis? Google is niet veeleisend en zijn baasje krijgt er een hoop liefde voor terug!
Achtergrond: Google komt uit het ellendige gemeente-asiel van Resita en hij heeft vervolgens een jaar in een particuliere opvang gezeten. Gelukkig konden we hem nu naar NL halen en hij verblijft nu bij een gastgezin in Stiens.
Medische bijzonderheden: Google heeft helaas epilepsie, maar dat is gelukkig goed beheersbaar met medicatie. Hij krijgt 2x per dag 12,5 mg. phenoral. Vanwege deze handicap geldt voor hem een verlaagd adoptietarief.

 

 

Ronna* Gereserveerd
Geslacht: 
teefje
Leeftijd:
 Ronna is geboren in januari 2015
Gewicht/hoogte: Ronna is 25 kilo en 45 cm hoog.
Karakter:  Lieve Ronna is een klein formaat rottweiler, helaas slechtziend, maar met een hartje van goud! Ze heeft een heel zacht, speels en onderdanig karakter. Ondanks haar nare verleden is ze erg sociaal en ze vindt iedereen gezellig. Ze is lief met katten en ook andere honden vindt ze leuk, daar speelt ze graag mee. Ze is baasgericht en graag in de buurt van mensen, maar ze kan ook prima een aantal uurtjes alleen thuis zijn.

Ronna is hele volgzame zachte hond, maar ze heeft aan haar verleden wel een eigenaardig karaktertrekje overgehouden. Ze kan namelijk als ze slaapt zomaar ineens gaan grommen. Dit lijkt heftig, maar ze doet het naar niemand in het bijzonder. We denken dat ze vanwege haar slechtziendheid heel bang is geweest en dat ze hiermee onbewust alles en iedereen op afstand wil houden. Dit is iets wat in de afgelopen tijd wel verminderd is, maar waarschijnlijk nooit helemaal weg zal gaan. En het is belangrijk dat haar toekomstige baasje hiermee om kan gaan. We zoeken dus voor Ronna een thuis zonder kinderen en bij voorkeur met een andere hond als speel- en steunmaatje. Ze vindt een wandeling fantastisch maar een groot erf zou voor haar ook voldoende zijn.

Wie geeft haar een fijn eigen thuis?
Achtergrond:  
Ronna is gebruikt als lokhond tijdens hondengevechten. Gelukkig heeft iemand haar daar weggehaald en naar een asiel in Boekarest gebracht. Hier hebben we haar in oktober vorig jaar ontmoet en het was toen een uitgemergeld hondje met grote wanhoop in haar ogen. We konden haar niet laten zitten en al snel kwam ze naar naar Nederland. Ronna verblijft nu bij een gastgezin in Eastermar (Fr).
Medische bijzonderheden: Ronna was een hoopje ellende toen ze naar Nederland kwam. Ze had ehrlichia (een tekenziekte) en door een genetische afwijking aan haar ogen zag ze nauwelijks iets. Ze is succesvol behandeld tegen de ehrlichia en de flapjes bij haar ogen (op sommige foto’s nog zichtbaar) zijn inmiddels verwijderd. Helaas hebben deze flapjes haar ogen wel permanent beschadigd. Ze is niet blind, wel ziet ze slecht diepte en snelle bewegingen. Vanwege deze handicap geldt voor haar een verlaagd adoptietarief.

 

 

Pico *
Geslacht:  reu
Alg. info: 
Pico is geboren in januari 2016 en hij is 45 cm. hoog.
Karakter:
Pico is een hondje dat je even moet leren kennen en dan zie je zijn vrolijke en aanhankelijke karakter. Hij knuffelt graag met de mensen die hij kent en hij kan heel goed opschieten met andere honden; daar rent en speelt hij graag mee. Met katten gedraagt hij zich goed en hij kan prima even alleen zijn. Pico is wel een energieke hond en hij vindt het heerlijk om mee naar buiten te gaan. Om lekker te rennen, te snuffelen en dingen te ontdekken.
Pico heeft succesvol de basiscursus afgerond en hij blijft goed bij je in de buurt, maar omdat hij wel wat jachtinstinct heeft, kan hij niet zomaar overal loslopen. Zijn gastmoeder laat hem vaak rennen en spelen op veilige plekken met andere honden en dat gaat prima en dan heeft hij de grootste lol.
Met vreemde mensen is Pico gereserveerd, maar als je hem rustig de tijd geeft om vertrouwen te krijgen, komt hij graag een knuffel halen. Maar vanwege deze onzekerheid plaatsen we hem niet bij kinderen; grotere kinderen gaat prima.
Voor Pico zoeken we een rustige plek bij iemand die een lief maatje zoekt om samen leuke dingen te ondernemen, bijvoorbeeld speuren of hardlopen. Maar gewoon veel naar buiten is natuurlijk ook fijn! Het zou heel leuk zijn wanneer daar ook een ander hondenspeelmaatje woont, maar dat is niet perse nodig, mits hij niet teveel alleen is en de mogelijkheid heeft om met andere honden te spelen.
Omdat Pico al lang in opvang zit en hij wel een baasje met hondenervaring nodig heeft, vragen we voor hem geen reguliere adoptiebijdrage, maar een donatie aan de stichting naar eigen inzicht. Bij wie mag Pico wonen? 

Achtergrond:
Pico hebben we uit het gemeente-asiel van Resita gehaald, een afschuwelijke plek. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Groningen.
Medische bijzonderheden:
Geen

 

 

 

 

Fifica
Geslacht: teefje
Alg. info: Fifica is geboren in oktober 2009. Ze is 45 cm. hoog en weegt 22 kg.
Karakter: Fifica is een hele lieve hond met een zacht en in eerste instantie wat onzeker karakter, maar als het ijs gebroken is, is ze heel aanhankelijk en vrolijk. In huis gedraagt ze zich rustig en even alleen zijn vindt ze geen probleem. Ze is heel sociaal met andere honden en ook met katten gedraagt ze zich prima. Vreemde mensen bekijkt ze eerst van een afstandje; ze heeft even tijd nodig om ze te leren kennen. Ze gaat graag mee wandelen, ze is ze niet angstig voor verkeer en ze loopt goed mee aan de riem. Ook autorijden vindt ze leuk. Ze is niet gewend aan kinderen en vanwege haar afwachtende karakter past een rustig gezin zonder kinderen beter bij haar. Wie geeft haar een liefdevol thuis?
Achtergrond: Fifica hebben we vorig jaar zelf ontmoet in Roemenië waar ze op een klein plaatsje bij iemand achter het huis een hok had. Fifica heeft vroeger bij oudere mensen gewoond, maar toen die gestorven waren, was dit de enige beschikbare plek voor haar. Voor zo’n lieve hond was dit een erg eenzaam bestaan en gelukkig konden we haar naar Nederland halen. Ze verblijft nu bij een gastgezin in Eindhoven.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege haar oudere leeftijd geldt voor haar een verlaagd adoptietarief.

 

Sinbad *
Geslacht: reu
Alg. info: Sinbad is geboren in september 2015. Hij is 53 cm. hoog en weegt 20 kg.
Karakter: Sinbad heeft zich in zijn gastgezin ontwikkeld tot een lieve, aanhankelijke hond met een vrolijk en baasgericht karakter. Met vreemde mensen is hij wat afwachtend, maar met de mensen die hij goed kent knuffelt hij graag. Hij is rustig in huis, mits hij voldoende beweging krijgt, want Sinbad is wel een actieve hond. Spelen en rennen met andere honden vindt hij heerlijk, maar hij vindt het ook heel erg leuk om samen met de baas iets te ondernemen, zoals kanovaren, hardlopen, breitensport en speuren. En hij heeft met hele goede resultaten een basiscursus bij de hondenschool doorlopen!
Sinbad is zindelijk, loopt goed mee aan de riem en autorijden is ook geen probleem.
We zoeken voor deze lieverd een ervaren actieve baas die samen met hem leuke dingen wil ondernemen.
Omdat Sinbad al lang in opvang zit en hij wel een baasje met hondenervaring nodig heeft, vragen we voor hem geen reguliere adoptiebijdrage, maar een donatie aan de stichting. Wie zoekt een vrolijk maatje?

Achtergrond: Sinbad en zijn zusjes/broertjes liepen als kleine pups verloren rond in een bos. Gelukkig konden we ze daar weghalen en in een asiel onderbrengen. Inmiddels is het hele nest in Nederland en een paar broertjes/zusjes zijn geadopteerd; nu Sinbad nog! Hij verblijft bij een gastgezin in Stedum (Gr.).
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

IMG_4068 (3)Marley *
Geslacht: reu

Alg. info: Marley is geboren in februari 2015. Hij is 53 cm. hoog en weegt 20 kg.
Karakter: Marley heeft een hele nare start gehad in Roemenië en dat is terug te zien in zijn gedrag in nieuwe situaties en met vreemde mensen. In zijn gastgezin is het een hele lieve en vrolijke hond hond met een baasgericht en heel trouw karakter. Hij is heel sociaal met andere honden en daar speelt hij graag mee. Ook met katten gaat het prima. Hij is zindelijk en in huis gedraagt hij zich rustig, mits hij wel de nodige beweging krijgt, want het is natuurlijk nog een jonge hond. Hij kan (samen met een andere hond) prima een paar uurtjes alleen zijn; hij slaapt dan in zijn bench. Hij vindt het leuk om buiten lekker met andere honden te ravotten en hij loopt goed mee aan de riem. Ook autorijden is geen probleem.
Kortom, in zijn eigen huis en tuin met zijn ‘eigen’ mensen is Marley een hele lieve en makkelijke hond. Maar met vreemde mensen (bezoek of buiten op straat) is Marley onzeker en reageert hij wantrouwend en beschermend. Met bezoek is hij waaks en hij heeft tijd nodig om vertrouwen te krijgen. Hij let erg op wat de baas doet; als die onzeker is, zal hij zelf de leiding nemen. Daarom zoeken we voor hem een thuis bij iemand met hondenervaring die in staat is om hem leiding te geven op een manier die hem vertrouwen geeft. Hij luistert goed en reageert goed op een positieve benadering. Hij is ook gewend om met vreemd bezoek naar zijn bench te gaan, zodat hij vanuit zijn veilige plek alles op zijn gemak kan bekijken. Een thuis zonder al teveel prikkels in een rustige omgeving is voor hem het beste en een andere stabiele hond zou heel mooi zijn, als steun- en speelmaatje. Vanwege deze aanvullende adoptievoorwaarden geldt voor Marley een verlaagd adoptietarief. Wie zou deze uitdaging aan kunnen en geeft deze lieve stoere knul met een klein hartje een kans?
  

Achtergrond: Marley is als pasgeboren pup samen met een stapeltje andere pups over het hek gegooid van een privé asiel en de eerste maanden van zijn leven heeft hij doorgebracht in een kennel samen met andere honden. Hij verblijft nu bij een opvanggezin in Tjuchem (Gr.).
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

Honden nog in Roemenië

Hieronder ziet u honden die nu nog in Roemenië zitten. De meeste honden zijn van Ioana, een rescuer waar we al een aantal jaren mee samen werken. Ze heeft deze honden grotendeels ondergebracht in een particulier asiel, waar ze hun dagen slijten in een kennel. We hebben deze honden zelf ontmoet en het zijn grotendeels hele lieve sociale honden die helaas al een hele lange tijd (vaak jaren) opgesloten zitten. Ook staan hier een aantal kettinghondjes die we weg hebben laten halen; zij zitten nu bij een particuliere opvang in Timisoare. Al deze honden kunnen naar Nederland komen indien zich een geschikt adoptie- of gastgezin aandient met voldoende hondenervaring. U dient zich daarbij wel te realiseren dat ze waarschijnlijk nog veel dingen moeten leren, zoals zindelijk zijn, alleen thuis blijven en aan de riem lopen. Ook zal de drukke Nederlandse samenleving spannend voor hen zijn, dus het bieden van veiligheid heeft prioriteit. 

 

Nori en Lori
Geslacht: teefjes
Leeftijd: Nori en Lori zijn geboren in mei 2018.
Karakter: Nori en Lori zijn hele lieve, sociale  en vrolijke pups. Natuurlijk moeten ze verder gesocialiseerd worden en dingen leren, zoals alle pups. We zoeken voor hen een goed thuis bij mensen die ze verder kunnen begeleiden. Ze hoeven niet samen te worden geadopteerd.
Achtergrond: deze pups liepen rond op het terrein van het gemeente-asiel toen ons team daar een bezoek bracht. Gelukkig mochten ze weg gehaald worden naar een veilige opvang. Begin september komen ze naar Nederland.
Medische bijzonderheden: geen. Vanwege hun jonge leeftijd zijn ze nog niet gesteriliseerd, dus dit zal later alsnog moeten gebeuren en is ook onderdeel van het adoptiecontract.

 

 

 

 

Cara
Geslacht: teefje
Leeftijd: Cara is geboren in 2016
Karakter: Cara is een hele lieve hond met een vrolijk en zacht karakter. Ze is sociaal met andere honden.
Achtergrond: Cara heeft lange tijd aan een ketting gezeten bij een rescuer die niet de mogelijkheden heeft om de honden een goed leven te bieden. We hebben haar daar weg laten halen en ze verblijft nu bij particuliere opvang in een kennel.
Medische bijzonderheden: Cara is helaas positief getest op hartworm en wordt daarvoor nu behandeld. Zodra ze genezen is, kan ze naar Nederland komen.

 

 

 

Bobo
Geslacht: reu
Leeftijd: Bobo is geboren in 2014.
Karakter: Bobo is een heel lief hondje met een zacht karakter. Hij is heel aanhankelijk met mensen en sociaal met andere honden.   
Achtergrond: Bobo heeft lange tijd aan een ketting gezeten bij een rescuer die niet de mogelijkheden heeft om de honden een goed leven te bieden. We hebben hem daar weg laten halen en hij verblijft nu bij particuliere opvang in een kennel.
Medische bijzonderheden: Bobo is helaas positief getest op hartworm en wordt daarvoor nu behandeld. Zodra ze genezen is, kan ze naar Nederland komen.
 

 

 

 

 

Simon
Geslacht:
Reu
Leeftijd:
Geboren op 6 september 2012
Karakter:
Simon is een vriendelijke rustige hond. Hij is aanhankelijk en houdt ook van een spelletje. Hij loopt goed mee aan de lijn.
Achtergrond:
Simon is afgestaan aan een rescuer in Roemenië door een oudere dame die ziek werd en moest verhuizen naar een klein apartement in de stad. Hierdoor kon zij niet meer voor Simon zorgen. De meeste honden belanden hierdoor op de straat. Simon had het geluk dat de kleinzoon van deze dame ook in de rescue wereld zit en zo onze Petru vond.
Simon verblijft nu nog bij Petru in Roemenië, zodra er een gastgezin of adoptant voor hem is, komt hij naar Nederland.
Medische Bijzonderheden:
Geen

 

 

Brad
Geslacht:
Reu
Achtergrond:
Brad stapte tijdens het voeren bij Petru in de auto, er voor te zorgen dat hij hem zou gaan redden. Brad verblijft nu bij Petru in Roemenië en wacht op een gastgezin of adoptant die hem naar Nederland laat komen. 
Meer informatie volgt zsm