Onze honden

Hieronder ziet u de honden die we bemiddelen voor een goed en blijvend thuis. Onze honden komen uit verschillende situaties. Direct van de straat, uit een gemeentelijk asiel of uit een particuliere opvang. In een gemeentelijk asiel zijn de omstandigheden altijd dramatisch slecht, met nauwelijks te eten, veel te veel honden in een kennel en een koude vloer als slaapplek. In een particuliere opvang zijn de omstandigheden natuurlijk beter, maar ook hier leven de honden meestal buiten met alleen een houten hok als schuilplaats. Ze zijn dus niet gewend om in een huis te wonen, tenzij in een ‘vorig leven’. Ook is meestal de informatie die we over een hond krijgen vrij oppervlakkig. Verder hebben ze meestal het nodige meegemaakt en niet altijd positief, waardoor ze de eerste periode in Nederland wat afwachtend, onzeker of soms bang kunnen zijn. We plaatsen daarom vrijwel altijd een hondje eerst in een gastgezin. Hier kunnen ze wennen aan het leven als gezinshond, de eerste basisbeginselen leren en hun nare ervaringen verwerken. We krijgen daardoor ook een beter beeld van hun karakter en we zullen u daarover zo goed mogelijk informeren.

Onze honden:
– zijn meestal reeds gesteriliseerd/gecastreerd. Wanneer dat niet het geval is, staat dit bij de omschrijving en dan  dienen adoptanten daar later zelf zorg voor te dragen. Dit is onderdeel van het adoptiecontract.
– hebben een Europees paspoort, een chip en zijn ingeënt met een cocktailvaccinatie.
– worden voor vertrek getest op hartworm en op de tekenziekten ehrlichia, anaplasma en ziekte van Lyme (zie ook de pagina ‘informatie‘).

Adoptiebijdrage en -procedure
Op de pagina ‘adopteren?’ kunt u alles lezen over de adoptieprocedure en de -bijdrage. We hanteren verschillende adoptietarieven, afhankelijk van de leeftijd en eventuele beperking.
Sommige honden hebben een * achter hun naam staan; v
oor deze honden geldt een speciaal adoptietarief. Het gaat hier om honden waarvoor we graag extra aandacht willen vragen, omdat ze wat ouder zijn of een handicap of bepaalde aandoening hebben. Ook voor honden die vanwege hun onzekerheid een andere stabiele hond nodig hebben als steun- en speelmaatje, geldt een verlaagd adoptietarief.

Van de adoptiebijdrage voor onze jonge honden tot 3 jaar reserveren we 10 euro voor sterilisatie-acties in Roemenie!

Onze adoptieprocedure kent verschillende stappen: de intake, de kennismaking tussen de hond en de mogelijke adoptant(en) en tenslotte het huisbezoek. Zie ook de pagina ‘adopteren?‘. De adoptieprocedure begint op het moment dat wij een ingevuld intakeformulier hebben ontvangen. Voor de duidelijkheid zetten wij hier achter de naam van een hond ook de status.

Toelichting:
1. ‘ optie’              : de kennismaking met de hond is goed verlopen en de adoptie gaat in principe door, maar er is nog geen huisbezoek geweest.
2. ‘ gereserveerd’  : de hond is geadopteerd en de procedure wordt afgerond met het adoptiecontract.

 

 

Honden in Nederland

 

Blacky
Geslacht: reutje
Leeftijd: Blacky is geboren op 19 december 2017.
Karakter: Blacky is een lieve vrolijke pup. Meer info volgt z.s.m. Voor deze pup zoeken we een baasje met hondenervaring en voldoende tijd voor de verdere opvoeding en begeleiding. Het wordt een middelgrote hond. Blacky verblijft nu bij een gastgezin in Almkerk.
Achtergrond: Blacky en zijn broertjes/zusjes zijn geboren in Bulgarije. Hun moeder is als hoogzwangere zwerfhond gelukkig van straat gehaald door een hondenliefhebber en de pups zijn goed gesocialiseerd.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege hun jonge leeftijd zijn de pups nog niet gesteriliseerd/gecastreerd; dit zal later alsnog moeten gebeuren en is onderdeel van het adoptiecontract.
   

 

 

 

Leo
Geslacht: reutje
Leeftijd: Leo is geboren op 19 december 2017.
Karakter: Leo is een lieve vrolijke pup. Meer info volgt z.s.m. Voor deze pup zoeken we een baasje met hondenervaring en voldoende tijd voor de verdere opvoeding en begeleiding. Het wordt een middelgrote hond. Leo verblijft nu bij een gastgezin in Heeg (Fr.).
Achtergrond: Leo en zijn broertjes/zusjes zijn geboren in Bulgarije. Hun moeder is als hoogzwangere zwerfhond gelukkig van straat gehaald door een hondenliefhebber en de pups zijn goed gesocialiseerd.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege hun jonge leeftijd zijn de pups nog niet gesteriliseerd/gecastreerd; dit zal later alsnog moeten gebeuren en is onderdeel van het adoptiecontract.

 

 

 

 

 

Mecho  
Geslacht: reutje
Leeftijd: Mecho is geboren op 19 december 2017.
Karakter: Mecho is een lieve vrolijke pup. Meer info volgt z.s.m. Voor deze pup zoeken we een baasje met hondenervaring en voldoende tijd voor de verdere opvoeding en begeleiding. Het wordt een middelgrote hond. Mecho verblijft nu bij een gastgezin vlakbij Arnhem.
Achtergrond: Mecho en zijn broertjes/zusjes zijn geboren in Bulgarije.Hun moeder is als hoogzwangere zwerfhond gelukkig van straat gehaald door een hondenliefhebber en de pups zijn goed gesocialiseerd.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege hun jonge leeftijd zijn de pups nog niet gesteriliseerd/gecastreerd; dit zal later alsnog moeten gebeuren en is onderdeel van het adoptiecontract.

 

 

 

 

 

Choco
Geslacht: teefje
Leeftijd: Choco is geboren op 19 december 2017.
Karakter: Choco is een lieve vrolijke pup. Meer info volgt z.s.m. Voor deze pup zoeken we een baasje met hondenervaring en voldoende tijd voor de verdere opvoeding en begeleiding. Het wordt een middelgrote hond. Choco verblijft nu bij een gastgezin in Roderwolde.
Achtergrond: Choco en haar broertjes/zusjes zijn geboren in Bulgarije. Hun moeder is als hoogzwangere zwerfhond gelukkig van straat gehaald door een hondenliefhebber en de pups zijn goed gesocialiseerd.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege hun jonge leeftijd zijn de pups nog niet gesteriliseerd/gecastreerd; dit zal later alsnog moeten gebeuren en is onderdeel van het adoptiecontract.

 

 

 

Belcho
Geslacht: reutje
Leeftijd: Belcho is geboren op 19 december 2017.
Karakter: Belcho is een lieve vrolijke pup. Meer info volgt z.s.m. Voor deze pup zoeken we een baasje met hondenervaring en voldoende tijd voor de verdere opvoeding en begeleiding. Het wordt een middelgrote hond. Belcho verblijft nu bij een gastgezin in Roderwolde.
Achtergrond: Belcho en zijn broertjes/zusjes zijn geboren in Bulgarije. Hun moeder is als hoogzwangere zwerfhond gelukkig van straat gehaald door een hondenliefhebber en de pups zijn goed gesocialiseerd.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege hun jonge leeftijd zijn de pups nog niet gesteriliseerd/gecastreerd; dit zal later alsnog moeten gebeuren en is onderdeel van het adoptiecontract.

 

 

 

 

Branco *
Geslacht: reu
Alg. info: Branco is geboren in februari 2009. 
Karakter: Branco met zijn grappige oren is een lief hondje met een rustig en aanhankelijk karakter. In huis merk je hem nauwelijks; hij is niet veeleisend, maar hij vindt het natuurlijk wel heel leuk om mee naar buiten te gaan. En dan wil hij ook nog steeds graag even een sprintje trekken! Hij is erg baasgericht en het is een hele gezellige knuffel die graag bij je ligt. Vreemde mensen (met name mannen) vindt hij soms wat eng en hij heeft dan even tijd nodig om vertrouwen te krijgen.
Met andere honden is hij sociaal, maar ze moeten niet al te opdringerig zijn. Met de honden in zijn gastgezin speelt hij graag. Met katten is hij niet gewend.
Branco zou het beste passen in een rustige omgeving, waar hij op zijn leeftijd gewoon mag zijn wat hij is: een lief hondje dat mag genieten van een thuis en een eigen mand. We zoeken voor hem een baasje met enige hondenervaring zonder kleine kinderen. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Groningen.

Achtergrond: Branco is in 2014 in Roemenië gevonden op straat, gewond en aan zijn lot overgelaten. We hebben destijds voor hem een goed thuis gevonden hier in Nederland, maar helaas kan zijn baasje wegens gezondheidsredenen niet meer voor hem zorgen en vandaar dat hij opnieuw ter adoptie is. Wie geeft deze lieverd een mooi plekje? Vanwege zijn leeftijd geldt voor hem een verlaagd adoptietarief.
Medische bijzonderheden: Geen.

 

Ferdi
Geslacht: reu
Alg. info: Ferdi is geboren in november 2016. Hij is 30 cm. hoog en weegt 8 kg.
Karakter: Ferdi zagen we in Roemenië als klein frutseltje in een kennel vol met grote honden. Hij kwam direct naar ons toe voor aandacht en hij wilde er zo graag uit…. En hier in de opvang zien we dat het zeer waarschijnlijk vroeger een huishondje is geweest, want hij is heel snel ingeburgerd en absoluut niet angstig voor dingen. Het is een dikke knuffel en vreemde mensen worden vriendelijk begroet. Wel vindt hij het eng om onverwachts opgepakt te worden, maar bij mensen die hij vertrouwt, is dat geen enkel probleem. In huis gedraagt hij zich prima, hij houdt van aandacht en lekker bij je liggen, maar hij kan zichzelf ook prima vermaken. Even alleen zijn is geen probleem, maar het is natuurlijk wel een jong hondje en hij gaat graag mee naar buiten om te wandelen en te spelen. Hij kan niet overal los lopen, want hij rent graag achter  vogels aan, dus dat moet verder getraind worden. Hij is heel sociaal met andere honden, maar de combinatie met katten is niet geschikt.
Ferdi is een schatje met een aanhankelijk en ook een beetje eigenwijs karaktertje; voor mensen die daar mee weten om te gaan een superleuk hondje.
Wie geeft Ferdi een goed thuis?
Achtergrond: Ferdi zat in een groot asiel, een afschuwelijke plek. We mochten hem gelukkig weg halen en hij verblijft nu bij een gastgezin in Stiens.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

Fifica *
Geslacht: teefje
Alg. info: Fifica is geboren in oktober 2009. Ze is 45 cm. hoog en weegt 22 kg.
Karakter: Fifica is een hele lieve hond met een zacht en in eerste instantie wat onzeker karakter, maar als het ijs gebroken is, is ze heel aanhankelijk en vrolijk. In huis gedraagt ze zich rustig en even alleen zijn vindt ze geen probleem. Ze is heel sociaal met andere honden en ook met katten gedraagt ze zich prima. Vreemde mensen bekijkt ze eerst van een afstandje; ze heeft even tijd nodig om ze te leren kennen. Ze gaat graag mee wandelen, ze is ze niet angstig voor verkeer en ze loopt goed mee aan de riem. Ook autorijden vindt ze leuk. Ze is niet gewend aan kinderen en vanwege haar afwachtende karakter past een rustig gezin zonder kinderen beter bij haar. Wie geeft haar een liefdevol thuis?
Achtergrond: Fifica hebben we vorig jaar zelf ontmoet in Roemenië waar ze op een klein plaatsje bij iemand achter het huis een hok had. Fifica heeft vroeger bij oudere mensen gewoond, maar toen die gestorven waren, was dit de enige beschikbare plek voor haar. Voor zo’n lieve hond was dit een erg eenzaam bestaan en gelukkig konden we haar naar Nederland halen. Ze verblijft nu bij een gastgezin in Eindhoven.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege haar oudere leeftijd geldt voor haar een verlaagd adoptietarief.

 

Katyfea
Geslacht: teefje
Alg. info: Katyfea is geboren in 2015. Ze is circa 45 cm. hoog en weegt 15 kg.
Karakter: Katyfea is een hele lieve en ook rustige hond met een baasgericht karakter. In huis gedraagt ze zich goed; ze is zindelijk en ze kan (samen met een andere hond) ook een paar uurtjes alleen zijn. Ze houdt van aandacht en knuffels en is het liefste dichtbij je in de buurt, maar dit is ook nog een stukje onzekerheid. Met andere honden is ze sociaal, mits ze niet direct al te opdringerig benaderd wordt. We denken dat Katyfea geen andere hond nodig heeft om zich prettig te voelen; ze is meer op haar baasje gericht dan op andere honden en ze heeft graag alle aandacht voor zichzelf alleen. In het gastgezin wonen ook katten en dat gaat prima, maar ze moet wel even leren dat ook katten recht hebben op knuffels.
Nieuwe dingen en vreemde mensen benadert ze wat afwachtend, maar als ze gesteund wordt, leert ze snel dat het goed is. Kinderen is ze niet gewend, maar we verwachten met wat oudere rustige kinderen geen problemen.
Voor Katyfea zoeken we een fijne plek bij mensen met hondenervaring. Bij wie mag deze lieverd wonen?

Achtergrond: Katyfea is in 2015 als pup gevonden op straat door Ioana. Ze heeft een paar maanden in huis gewoond, maar helaas moest ze daarna naar een particulier asiel, waar ze vervolgens een aantal jaren in een kennel heeft gezeten. We hebben haar daar zelf ontmoet in oktober 2017 en onlangs in maart 2018 opnieuw. Gelukkig konden we haar nu naar Nederland halen en ze verblijft bij een gastgezin in Gorredijk (Fr.).
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

Patrocle *
Geslacht: reu
Leeftijd: Patrocle is geboren in augustus 2012.
Karakter: Iedereen die Patrocle ontmoet, smelt voor dit heerlijke blije hondje. Hij komt graag knuffelen en ook vreemde mensen worden vriendelijk begroet. Hij is zindelijk en loopt netjes aan de lijn, ook autorijden is geen probleem. Hij gedraagt zich prima in huis en even alleen thuis zijn (samen met een andere hond) gaat goed. Hij is heel sociaal met andere honden; daar speelt hij graag mee. Met de katten in zijn gastgezin kan hij wel omgaan, maar dat moet dan wel begeleid worden, dus het is beter om ergens te wonen zonder katten. Verder is Patrocle een heel makkelijk hondje en hij is niet veeleisend. Iedere dag knuffels en een fijne wandeling, dan is dit mannetje helemaal gelukkig. Wie kan hem dat geven?
Achtergrond: Patrocle is jaren geleden een huishondje in Roemenië geweest, totdat zijn baasje een nieuwe vriend kreeg die niet van honden hield. Patrocle is toen terecht gekomen in een particulier asiel en heeft daar 3 jaar gezeten. Gelukkig konden we hem nu naar Nederland halen en hij verblijft nu bij een gastgezin in Eastermar (Fr.).
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege zijn leeftijd geldt voor hem een verlaagd adoptietarief.

 

 

Ella 
Geslacht: teefje
Alg info: Ella is geboren in april 2017 en 25 cm. hoog.
Karakter: Ella is een heel lief mensgericht hondje met een zacht karakter. In huis gedraagt ze zich rustig en ze kan zichzelf ook prima vermaken. Ze is zindelijk. Met andere honden is ze heel sociaal en ze kan prima even alleen zijn. Het allerleukste vindt ze knuffelen met het baasje op de bank, maar oppakken vindt ze nog een beetje eng en ze schrikt ook snel van stemverheffing. Met een zachte aanpak bereik je bij haar het meeste. Ella is een mensgericht hondje; ook met vreemde mensen en (oudere) kinderen is ze lief. Wel heeft ze buiten jachtinstinct, dus zomaar loslopen is geen goed idee en daarin heeft ze verdere training nodig. Ella zou goed passen bij een rustige familie; wie heeft een mooi plekje voor deze kleine frutsel? 
Achtergrond: Ella is gevonden op straat en ze kon gelukkig op een veilige plek worden opgevangen. Nu is ze in Nederland, bij een gastgezin in Loosdrecht. 
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

Bobo *
Geslacht: reu
Leeftijd: Bobo is geboren in 2012.
Karakter: Wie op zoek is naar een superlieve hond, moet echt even stilstaan bij Bobo. Want deze hond is heel aanhankelijk met alle mensen, groot en klein. Hij heeft een heel zacht karakter en het is zo’n blij ei hier in Nederland. Ook met andere honden is hij heel sociaal en met katten gedraagt hij zich goed. Natuurlijk moet hij even wennen aan het leven in een huis, maar hij pakt alles snel op. Meer info volgt z.s.m.
Achtergrond: Bobo is een van de honden van Ioana, nadat ze hem 6 jaar geleden uit een dodingsasiel heeft gehaald. Vervolgens heeft hij jarenlang in een particulier asiel gezeten en we hebben hem zelf vorig jaar ontmoet in Roemenië. Hij raakte ons met zijn lieve karakter en gelukkig konden we hem naar Nederland halen. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Drachten.
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

Chica
Geslacht: teefje
Leeftijd: Chica is geboren in september 2014.
Karakter: Chica is een heel lief hondje met een gevoelig, zacht en aanhankelijk karakter. Ze is heel graag bij mensen in de buurt, maar ze is niet claimend en kan zichzelf prima vermaken. Ze is heel rustig in huis en ze vindt mee wandelen heel leuk, maar als het een dagje wat minder is, is dat ook prima. Met andere honden is ze heel sociaal, maar ze heeft niet zoveel zelfvertrouwen en dat kan ze in het begin wat eng vinden. Met katten gedraagt ze zich prima, daar kijkt ze niet naar om. Ze kan prima een paar uurtjes alleen zijn; dan gaat ze rustig slapen. En bezoek wordt met enige terughoudendheid begroet, maar als ze merkt dat het goed is, komt ze graag een knuffel halen.
Chica is een hondje dat een zachte hand nodig heeft; ze heeft snel het idee dat ze dingen verkeerd doet en dan kruipt ze in elkaar. We plaatsen haar daarom niet bij kleine kinderen, want de drukte zal ze spannend vinden. Voor Chica zoeken we een rustig thuis bij lieve mensen. Bij wie mag ze wonen?
Achtergrond: Chica stond op de dodingslijst van een gemeente-asiel. Gelukkig kon Florentina haar weghalen en bij haar in opvang nemen. Daar heeft ze vervolgens een jaar in een kennel geleefd. Gelukkig konden we haar naar Nederland halen en ze verblijft nu bij een gastgezin in Leeuwarden.
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

Dexter 
Geslacht: reu
Leeftijd: Dexter is geboren in januari 2016.
Karakter: Dexter is een hele lieve, vrolijke hond met een zacht karakter. Het is een dikke knuffel met de mensen die hij goed kent en ook vreemde mensen worden vriendelijk begroet. Hij is zindelijk en kan prima (samen met andere honden) een paar uurtjes alleen zijn. Dexter is wel een energieke hond, dus hij heeft behoefte aan beweging, lekker rennen en hij speelt heel graag met andere honden. Ook met vreemde honden is hij heel sociaal. Verder gedraagt hij zich goed met wat grotere kinderen; kleine kinderen vindt hij een beetje eng. In zijn gastgezin wonen ook katten; hij moest even leren dat hij die met rust moet laten en dat gaat nu prima samen. Dexter is in de korte tijd dat hij nu in Nederland is, al aardig ingeburgerd. Natuurlijk moet hij nog dingetjes leren, maar in de basis is het een lieve, sociale en blije hond die goed zou passen bij een actief baasje. Bij wie mag hij wonen?
Achtergrond: Dexter is als pup gevonden op straat en naar een particuliere opvang gebracht. Gelukkig konden we hem naar Nederland halen en hij verblijft nu bij een gastgezin in Groningen.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

Sinbad *
Geslacht: reu
Alg. info: Sinbad is geboren in september 2015. Hij is 53 cm. hoog en weegt 20 kg.
Karakter: Sinbad heeft zich in zijn gastgezin ontwikkeld tot een lieve, aanhankelijke hond met een vrolijk en baasgericht karakter. Met vreemde mensen is hij wat afwachtend, maar met de mensen die hij goed kent knuffelt hij graag. Hij is rustig in huis, mits hij voldoende beweging krijgt, want Sinbad is wel een actieve hond. Spelen en rennen met andere honden vindt hij heerlijk, maar hij vindt het ook heel erg leuk om samen met de baas iets te ondernemen, zoals kanovaren, hardlopen, breitensport en speuren. En hij heeft met hele goede resultaten een basiscursus bij de hondenschool doorlopen!
Sinbad is zindelijk, loopt goed mee aan de riem en autorijden is ook geen probleem.
We zoeken voor deze lieverd een ervaren actieve baas die samen met hem leuke dingen wil ondernemen! Wie zoekt een vrolijk maatje? Voor Sinbad geldt een verlaagd adoptietarief.

Achtergrond: Sinbad en zijn zusjes/broertjes liepen als kleine pups verloren rond in een bos. Gelukkig konden we ze daar weghalen en in een asiel onderbrengen. Inmiddels is het hele nest in Nederland en een paar broertjes/zusjes zijn geadopteerd; nu Sinbad nog! Hij verblijft bij een gastgezin in Stedum (Gr.).
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

Pico *
Geslacht:  reu
Alg. info: 
Pico is geboren in januari 2016 en is circa 45 cm. hoog.
Karakter:
Pico is hondje dat je even moet leren kennen en dan zie je zijn vrolijke en aanhankelijke karakter. Hij knuffelt graag met de mensen die hij kent en hij kan heel goed opschieten met andere honden; daar rent en speelt hij graag mee. Met katten gedraagt hij zich goed en hij kan (samen met een andere hond) prima even alleen zijn; hij slaapt dan in een bench. Pico is wel een energieke hond en hij vindt het heerlijk om mee naar buiten te gaan. Om lekker te rennen, te snuffelen en dingen te ontdekken.
Pico heeft succesvol de basiscursus afgerond en hij blijft goed bij je in de buurt, maar omdat hij wel wat jachtinstinct heeft, kan hij niet zomaar overal loslopen. Zijn gastmoeder laat hem vaak rennen en spelen op veilige plekken met andere honden en dat gaat prima en dan heeft hij de grootste lol.
Met vreemde mensen is Pico gereserveerd, maar als je hem rustig de tijd geeft om vertrouwen te krijgen, komt hij graag een knuffel halen. Maar vanwege deze onzekerheid plaatsen we hem niet bij kinderen.
Voor Pico zoeken we een ervaren hondenbaas die een lief maatje zoekt om samen leuke dingen te ondernemen, bijvoorbeeld speuren of hardlopen. Maar gewoon veel naar buiten is natuurlijk ook fijn! Het zou heel leuk zijn wanneer daar ook een ander hondenspeelmaatje woont. Vanwege deze aanvullende adoptievoorwaarde geldt voor Pico een verlaagd adoptietarief. Bij wie mag Pico wonen? 

Achtergrond:
Pico hebben we uit het gemeente-asiel van Resita gehaald, een afschuwelijke plek. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Groningen.
Medische bijzonderheden:
Geen

 

IMG_4068 (3)Marley *
Geslacht: reu

Alg. info: Marley is geboren in februari 2015. Hij is 53 cm. hoog en weegt 20 kg.
Karakter: Marley heeft een hele nare start gehad in Roemenië en dat is terug te zien in zijn gedrag in nieuwe situaties en met vreemde mensen. In zijn gastgezin is het een hele lieve en vrolijke hond hond met een baasgericht en heel trouw karakter. Hij is heel sociaal met andere honden en daar speelt hij graag mee. Ook met katten gaat het prima. Hij is zindelijk en in huis gedraagt hij zich rustig, mits hij wel de nodige beweging krijgt, want het is natuurlijk nog een jonge hond. Hij kan (samen met een andere hond) prima een paar uurtjes alleen zijn; hij slaapt dan in zijn bench. Hij vindt het leuk om buiten lekker met andere honden te ravotten en hij loopt goed mee aan de riem. Ook autorijden is geen probleem.
Kortom, in zijn eigen huis en tuin met zijn ‘eigen’ mensen is Marley een hele lieve en makkelijke hond. Maar met vreemde mensen (bezoek of buiten op straat) is Marley onzeker en reageert hij wantrouwend en beschermend. Met bezoek is hij waaks en hij heeft tijd nodig om vertrouwen te krijgen. Hij let erg op wat de baas doet; als die onzeker is, zal hij zelf de leiding nemen. Daarom zoeken we voor hem een thuis bij iemand met hondenervaring die in staat is om hem leiding te geven op een manier die hem vertrouwen geeft. Hij luistert goed en reageert goed op een positieve benadering. Hij is ook gewend om met vreemd bezoek naar zijn bench te gaan, zodat hij vanuit zijn veilige plek alles op zijn gemak kan bekijken. Een thuis zonder al teveel prikkels in een rustige omgeving is voor hem het beste en een andere stabiele hond zou heel mooi zijn, als steun- en speelmaatje. Vanwege deze aanvullende adoptievoorwaarden geldt voor Marley een verlaagd adoptietarief. Wie zou deze uitdaging aan kunnen en geeft deze lieve stoere knul met een klein hartje een kans?
  

Achtergrond: Marley is als pasgeboren pup samen met een stapeltje andere pups over het hek gegooid van een privé asiel en de eerste maanden van zijn leven heeft hij doorgebracht in een kennel samen met andere honden. Hij verblijft nu bij een opvanggezin in Tjuchem (Gr.).
Medische bijzonderheden: Geen.

 

Apa     gereserveerd
Geslacht: teefje
Leeftijd: Apa is geboren in 2012.
Karakter: Apa is zo’n dikke lieverd! We hebben haar nu zelf 2x ontmoet in Roemenië en het is echt zo triest dat zo’n lieve hond nu al jaren in een kennel zit…. En als je dan die kennel binnen stapt, is ze zo ontzettend blij met knuffels en aandacht! Apa is ook heel sociaal met andere honden. We weten niet hoe ze met katten is, maar dat kunnen we laten testen.
Achtergrond: Apa is in 2014 door Ioana gevonden in de velden buiten Boekarest, bij een waterreservoir (vandaar de naam Apa, dat betekent water). Ioana heeft Apa daar bijgevoerd, maar ze werd gevangen door hondenvangers en naar een dodingsasiel gebracht. Ioana heeft haar daar gelukkig weer weg gehaald en sindsdien verblijft ze in dit particuliere asiel. Nu al 3 lange jaren….
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

Honden nog in Roemenië

Hieronder ziet u honden die nu nog in Roemenië zitten. De meeste honden zijn van Ioana, een rescuer waar we al een aantal jaren mee samen werken. Ze heeft deze honden grotendeels ondergebracht in een particulier asiel, waar ze hun dagen slijten in een kennel. We hebben deze honden zelf ontmoet en het zijn grotendeels hele lieve sociale honden die helaas al een hele lange tijd (vaak jaren) opgesloten zitten. Ook staan hier een aantal kettinghondjes die we weg hebben laten halen; zij zitten nu bij een particuliere opvang in Timisoare. Al deze honden kunnen naar Nederland komen indien zich een geschikt adoptie- of gastgezin aandient met voldoende hondenervaring. U dient zich daarbij wel te realiseren dat ze waarschijnlijk nog veel dingen moeten leren, zoals zindelijk zijn, alleen thuis blijven en aan de riem lopen. Ook zal de drukke Nederlandse samenleving spannend voor hen zijn, dus het bieden van veiligheid heeft prioriteit. 
Geslacht: teefje
Leeftijd: ze is geboren in 2016
Karakter: een lief verlegen hondje. Meer info volgt z.s.m.
Achtergrond: dit hondje hebben we twee keer ontmoet in een particulier asiel in Roemenië en ze zag er zo verloren uit… Het is een huishondje geweest, maar door haar eigenaar naar het asiel gebracht. Als er een aanvraag komt van een ervaren adoptant of gastgezin kan ze naar NL. komen.
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

 

Cara
Geslacht: teefje
Leeftijd: Cara is geboren in 2016
Karakter: Cara is een hele lieve hond met een vrolijk en zacht karakter. Ze is sociaal met andere honden.
Achtergrond: Cara heeft lange tijd aan een ketting gezeten bij een rescuer die niet de mogelijkheden heeft om de honden een goed leven te bieden. We hebben haar daar weg laten halen en ze verblijft nu bij particuliere opvang in een kennel.
Medische bijzonderheden: Cara is helaas positief getest op hartworm en wordt daarvoor nu behandeld. Zodra ze genezen is, kan ze naar Nederland komen.

 

 

 

Bobo
Geslacht: reu
Leeftijd: Bobo is geboren in 2014.
Karakter: Bobo is een heel lief hondje met een zacht karakter. Hij is heel aanhankelijk met mensen en sociaal met andere honden.   
Achtergrond: Bobo heeft lange tijd aan een ketting gezeten bij een rescuer die niet de mogelijkheden heeft om de honden een goed leven te bieden. We hebben hem daar weg laten halen en hij verblijft nu bij particuliere opvang in een kennel.
Medische bijzonderheden: Bobo is helaas positief getest op hartworm en wordt daarvoor nu behandeld. Zodra ze genezen is, kan ze naar Nederland komen.
 

 

 

 

 

Google
Geslacht: reu

Leeftijd: Google is geboren in 2015.
Karakter: een lieve en baasgerichte hond. Hij is heel sociaal met andere honden, maar helaas niet met katten.
Achtergrond: Google komt uit het ellendige gemeente-asiel van Resita. Hij verblijft nu in een particuliere opvang.
Medische bijzonderheden: Geen