Onze honden

Hieronder ziet u de honden die we bemiddelen voor een goed en blijvend thuis. Onze honden komen uit verschillende situaties. Direct van de straat, uit een gemeentelijk asiel of uit een particuliere opvang. In een gemeentelijk asiel zijn de omstandigheden altijd dramatisch slecht, met nauwelijks te eten, veel te veel honden in een kennel en een koude vloer als slaapplek. In een particuliere opvang zijn de omstandigheden natuurlijk beter, maar ook hier leven de honden meestal buiten met alleen een houten hok als schuilplaats. Ze zijn dus niet gewend om in een huis te wonen, tenzij in een ‘vorig leven’. Ook is meestal de informatie die we over een hond krijgen vrij oppervlakkig. Verder hebben ze meestal het nodige meegemaakt en niet altijd positief, waardoor ze de eerste periode in Nederland wat afwachtend, onzeker of soms bang kunnen zijn. We plaatsen daarom vrijwel altijd een hondje eerst in een gastgezin. Hier kunnen ze wennen aan het leven als gezinshond, de eerste basisbeginselen leren en hun nare ervaringen verwerken. We krijgen daardoor ook een beter beeld van hun karakter en we zullen u daarover zo goed mogelijk informeren.

Onze honden:
– zijn meestal reeds gesteriliseerd/gecastreerd. Wanneer dat niet het geval is, staat dit bij de omschrijving en dan  dienen adoptanten daar later zelf zorg voor te dragen. Dit is onderdeel van het adoptiecontract.
– hebben een Europees paspoort, een chip en zijn ingeënt met een cocktailvaccinatie.
– worden voor vertrek getest op hartworm en op de tekenziekten ehrlichia, anaplasma en ziekte van Lyme (zie ook de pagina ‘informatie‘).

Adoptiebijdrage en -procedure
Onder het kopje Adopteren? kunt u alles lezen over de adoptieprocedure en als u doorklikt op die pagina ziet u meer informatie over de adoptietarieven. Ook staat daar belangrijke informatie over de eerste periode na de adoptie.
We hanteren verschillende adoptietarieven, afhankelijk van de leeftijd en eventuele beperking.
Sommige honden hebben een * achter hun naam staan; v
oor deze honden geldt een speciaal adoptietarief. Het gaat hier om honden waarvoor we graag extra aandacht willen vragen, omdat ze wat ouder zijn of een handicap of bepaalde aandoening hebben. Ook voor honden die vanwege hun onzekerheid een andere stabiele hond nodig hebben als steun- en speelmaatje, geldt een verlaagd adoptietarief.

Van de adoptiebijdrage voor onze jonge honden tot 3 jaar reserveren we 10 euro voor sterilisatie-acties in Roemenie!

Onze adoptieprocedure kent verschillende stappen: de intake, de kennismaking tussen de hond en de mogelijke adoptant(en) en tenslotte het huisbezoek. Zie ook de pagina ‘adopteren?‘. De adoptieprocedure begint op het moment dat wij een ingevuld intakeformulier hebben ontvangen. Voor de duidelijkheid zetten wij hier achter de naam van een hond ook de status.

Toelichting:
1. ‘ optie’              : de kennismaking met de hond is goed verlopen en de adoptie gaat in principe door, maar er is nog geen huisbezoek geweest.
2. ‘ gereserveerd’  : de hond is geadopteerd en de procedure wordt afgerond met het adoptiecontract.

 

 

Honden in Nederland

 

Luky
Geslacht
: reu
Alg. info
: Luky is geboren in april 2016. Hij is 50 cm. hoog.
Karakter: Luky is een hele lieve vrolijke hond, die ondanks zijn trieste ervaringen in Roemenië niet zijn levenslust is verloren. Hij is heel lief met alle mensen, groot en klein. Met andere honden is hij heel sociaal en ook met katten gaat het prima.
Luky is nooit een huishond geweest, dus aan alle geluiden binnen moet hij nog wat wennen. Buiten is hij erg op zijn gemak.
Luky is nog maar net in NL. dus meer info volgt z.s.m.
Achtergrond: Luky hebben we uit het gemente-asiel van Resita gehaald, een afschuwelijke plek. Hij was er bijna aan onderdoor gegaan. Gelukkig konden we hem naar Nederland halen en hij verblijft nu bij een gastgezin in Drachten.
Medische bijzonderheden: Geen, behalve dat hij nog wel een paar kilo in gewicht moet aankomen.


 

 

 

Lisa
Geslacht
: teefje
Alg. info
: Lisa is geboren in juli 2015. Ze is 50 cm. hoog en weegt 20 kg.
Karakter: Lisa is een hele lieve speelse en vrolijke hond met een baasgericht karakter. Ze houdt van alles en iedereen, ook met kinderen gedraagt ze zich lief. Met andere honden is ze heel sociaal en ook met katten gaat het prima, hoewel ze soms teveel wil spelen. In huis gedraagt ze zich goed en ze is zindelijk. Buiten loopt ze prima mee aan de riem en ze is nergens bang voor. Ze speelt en rent graag met andere honden en dat is voor haar een fijne manier om wat energie kwijt te raken. Vreemde mensen worden vrolijk begroet.
Lisa zou heel gelukkig worden in een actief gezin, wie geeft deze prachtige meid een goed thuis?

Achtergrond: Lisa was een van de kettinghonden van Petru, een rescuer met een groot dierenhart, maar te weinig mogelijkheden om zijn honden een goede plek te geven. Gelukkig konden we haar naar Nederland halen en ze verblijft nu bij een gastgezin in Eastermar.
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 
Augustina
Geslacht
: teefje
Alg. info
: Augustina is geboren in 2016. Ze is 40 cm. hoog en weegt 12 kg.
Karakter: Augustina is een lief en speels hondje met een baasgericht karakter. Ze houdt van aandacht en knuffels en is graag in de buurt van mensen of andere honden die ze kent. In huis gedraagt ze zich goed; ze is zindelijk en kan een paar uurtjes alleen zijn. Met vreemde mensen is ze wat afwachtend en kan ze soms angstig reageren; ze heeft even tijd nodig om vertrouwen te krijgen. Augustina is nog maar net in Nederland en moet nog wat wennen aan onverwachte geluiden in huis. Op straat is ze nergens bang voor en autorijden vindt ze erg leuk.
Voor deze lieverd zoeken we een thuis bij mensen zonder kleine kinderen; wie heeft een mandje voor haar?

Achtergrond: Augustina hebben we twee keer ontmoet in een particulier asiel in Roemenië en ze zag er zo verloren uit… Ze heeft vroeger een eigen familie gehad, maar ze is door haar eigenaar naar het asiel gebracht.
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

 

Google
Geslacht: reu

Alg. info: Google is geboren in augustus 2014. Hij is 50 cm. hoog en weegt 17 kg.
Karakter: Google is een hele lieve en baasgerichte hond met een heel sociaal en vrolijk karakter. Iedereen wordt vriendelijk begroet, ook met kinderen is hij lief. Met andere honden kan hij prima opschieten en hij vindt het heerlijk om mee te gaan wandelen, hij is nergens bang voor. Hij is nog maar net in NL en meer info volgt z.s.m.
Achtergrond: Google komt uit het ellendige gemeente-asiel van Resita en hij heeft vervolgens een jaar in een particuliere opvang gezeten. Gelukkig konden we hem nu naar NL halen en hij verblijft nu bij een gastgezin in Stiens.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

 

Roan
Geslacht:  reu
Alg. info: 
Roan is geboren in oktober 2017 en hij is 45 cm. hoog.
Karakter:
Roan is een hele lieve, vrolijke jonge hond met een baasgericht karakter en hij knuffelt graag met de mensen die hij goed kent. Met vreemde mensen is hij in eerste instantie wat afwachtend, maar uiteindelijk wint zijn nieuwsgierigheid het wel en dan is het ook goed. Kinderen is hij niet gewend en daar reageert hij wat angstig op. Met andere honden is hij heel speels en sociaal en hij vindt het heerlijk om mee naar buiten te gaan. In huis is hij rustig en hij kan (samen met een andere hond) prima even alleen zijn. Met katten is hij heel lief.
Roan is nog jong en kan nog veel leren; daarom zoeken we voor hem een plek bij mensen zonder kinderen die hem verder kunnen begeleiden. Het zou voor hem heel leuk zijn als daar ook een andere hond woont als speel- en steunmaatje. Wie zoekt nog een superlief en vrolijk vriendje?

Achtergrond:
Roan hebben we uit het gemeente-asiel van Resita gehaald, een afschuwelijke plek. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Eastermar (Fr.).
Medische bijzonderheden:
Geen


 

 

 

Dylan *
Geslacht:  reu
Alg. info: 
Dylan is geboren in april 2015 en hij is 55 cm. hoog.
Karakter:
Dylan is een schat van een hond met een speels en zacht karakter. Hij is knuffelig met mensen en ook met kinderen gedraagt hij zich lief. Vreemde mensen worden vriendelijk begroet. In huis gedraagt hij zich prima, ook met de katten en hij vind het geen probleem om even alleen te zijn (nu samen met andere honden). Hij speelt heel graag met andere honden en houdt van lekker rennen. Hij is niet angstig op straat en autorijden was even wennen, maar dat gaat nu ook goed. Natuurlijk moet Dylan nog dingetjes leren, maar in de basis is het een stabiele ongecompliceerde hond. Vanwege zijn verminderde mobiliteit (zie medische bijzonderheden hieronder) dient wel rekening gehouden te worden met de duur en aard van de activiteiten die men met hem wil ondernemen.Wie geeft deze lieverd zijn eigen mand?
Achtergrond: Dylan hebben we uit het gemeente-asiel van Resita gehaald, een afschuwelijke plek. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Schildwolde.
Medische bijzonderheden:
Dylan heeft linksvoor een scheef polsgewricht, waarschijnlijk een oude breuk, maar het kan ook door gebrekkige voeding komen. Ook zijn rechterachterpoot beweegt anders en dat laten we verder onderzoeken. Hij was overigens broodmager toen hij uit het asiel kwam en het kan zijn dat zijn spieren nog sterker moeten worden. Door deze handicaps laat hij zich overigens niet belemmeren en soms moet hij een beetje afgeremd worden in zijn speelgedrag. Hij krijgt wel een lichte pijnstiller. Vanwege deze handicaps geldt voor hem een verlaagd adoptietarief.

 

 

 

Ronna*
Geslacht: 
teefje
Leeftijd:
 Ronna is geboren in januari 2015
Gewicht/hoogte: Ronna is 25 kilo en 45 cm hoog.
Karakter:  Lieve Ronna is een klein formaat rottweiler, helaas slechtziend, maar met een hartje van goud! Ze heeft een heel zacht, speels en onderdanig karakter. Ondanks haar nare verleden is ze erg sociaal en ze vindt iedereen gezellig. Ze is lief met katten en ook andere honden vindt ze leuk, daar speelt ze graag mee. Ze is baasgericht en graag in de buurt van mensen, maar ze kan ook prima een aantal uurtjes alleen thuis zijn.

Ronna is hele volgzame zachte hond, maar ze heeft aan haar verleden wel een eigenaardig karaktertrekje overgehouden. Ze kan namelijk als ze slaapt zomaar ineens gaan grommen. Dit lijkt heftig, maar ze doet het naar niemand in het bijzonder. We denken dat ze vanwege haar slechtziendheid heel bang is geweest en dat ze hiermee onbewust alles en iedereen op afstand wil houden. Dit is iets wat in de afgelopen tijd wel verminderd is, maar waarschijnlijk nooit helemaal weg zal gaan. En het is belangrijk dat haar toekomstige baasje hiermee om kan gaan. We zoeken dus voor Ronna een thuis zonder kinderen en bij voorkeur met een andere hond als speel- en steunmaatje. Ze vindt een wandeling fantastisch maar een groot erf zou voor haar ook voldoende zijn.

Wie geeft haar een fijn eigen thuis?
Achtergrond:  
Ronna is gebruikt als lokhond tijdens hondengevechten. Gelukkig heeft iemand haar daar weggehaald en naar een asiel in Boekarest gebracht. Hier hebben we haar in oktober vorig jaar ontmoet en het was toen een uitgemergeld hondje met grote wanhoop in haar ogen. We konden haar niet laten zitten en al snel kwam ze naar naar Nederland. Ronna verblijft nu bij een gastgezin in Eastermar (Fr).
Medische bijzonderheden: Ronna was een hoopje ellende toen ze naar Nederland kwam. Ze had ehrlichia (een tekenziekte) en door een genetische afwijking aan haar ogen zag ze nauwelijks iets. Ze is succesvol behandeld tegen de ehrlichia en de flapjes bij haar ogen (op sommige foto’s nog zichtbaar) zijn inmiddels verwijderd. Helaas hebben deze flapjes haar ogen wel permanent beschadigd. Ze is niet blind, wel ziet ze slecht diepte en snelle bewegingen. Vanwege deze handicap geldt voor haar een verlaagd adoptietarief.

 

 

Bella
Geslacht:
Teefje
Leeftijd:
Bella is geboren op 19 september 2014
Karakter:
Bella is een hele lieve, vrolijke hond die dol is op mensen. Ze knuffelt graag en ook met kinderen is ze lief. Vreemde mensen worden enthousiast begroet en ook met andere honden kan ze goed opschieten. Bella is ondanks haar trieste verleden aan een ketting een heel sociaal hondje dat nu enorm loopt te genieten. In huis gedraagt ze zich prima; ze is zindelijk en even alleen thuis zijn is geen probleem. Met katten samenleven is ze niet gewend en die combinatie is niet geschikt voor haar. Bella is nergens bang voor en op straat loopt ze vrolijk mee aan de riem. Ze is ondernemend en actief, dus ze vindt het heerlijk om te wandelen en te spelen. Natuurlijk moet ze nog dingetjes leren, maar het is een slimme hond die snel alles oppakt. Voor haar zou het heel leuk zijn om bij een gezin te mogen wonen. Wie geeft haar een goed thuis?
Achtergrond:
Bella heeft vrijwel haar hele leven aan een ketting gezeten. Eerst bij haar eigenaar en later, toen hij haar op straat wilde gooien, bij Petru, een rescuer met een groot hart voor dieren, maar weinig mogelijkheden. Ons team heeft haar daar ook ontmoet. Gelukkig konden we haar naar Nederland halen en ze verblijft nu bij een gastgezin in Munnikezijl (Gr.).
Medische Bijzonderheden:
Geen

 

 

Candy
Geslacht:
Teefje
Alg. info:
Candy is geboren op 31 januari 2016. Ze is ongeveer 45 cm. hoog.
Karakter: Candy
is een heel lief en makkelijk, ongecompliceerd hondje, met een open en vrolijk karakter. Ze vindt het heerlijk om uitgebreid te knuffelen en ook met kinderen gedraagt ze zich goed. Met onbekende mensen is ze eerst een beetje afwachtend, maar al heel snel is het goed en dan kunnen die ook een knuffel krijgen. Met andere honden speelt ze graag en ze houdt van lekker rennen. Ze is nieuwsgierig naar alles en niet angstig op straat. Ook is ze zindelijk en in huis gedraagt ze zich rustig mits ze haar beweging krijgt; haar bench is een veilige plek.
Ze is nu niet gewend om met katten samen te wonen en dat zal dus eventueel rustig geoefend moeten worden, maar het is een slimme meid die snel dingen leert.
Wie geeft deze lieverd een goed thuis?

Achtergrond:
Candy is gevonden op straat door Petru, een rescuer met een groot hart voor dieren, maar weinig mogelijkheden. Candy heeft bij een fabriek ruim een jaar aan een ketting geleefd en ons team heeft haar daar ook ontmoet. Gelukkig konden we haar naar Nederland halen en ze verblijft nu bij een gastgezin in Vlagtwedde (Gr.).

 

 

Pico *
Geslacht:  reu
Alg. info: 
Pico is geboren in januari 2016 en hij is 45 cm. hoog.
Karakter:
Pico is een hondje dat je even moet leren kennen en dan zie je zijn vrolijke en aanhankelijke karakter. Hij knuffelt graag met de mensen die hij kent en hij kan heel goed opschieten met andere honden; daar rent en speelt hij graag mee. Met katten gedraagt hij zich goed en hij kan prima even alleen zijn. Pico is wel een energieke hond en hij vindt het heerlijk om mee naar buiten te gaan. Om lekker te rennen, te snuffelen en dingen te ontdekken.
Pico heeft succesvol de basiscursus afgerond en hij blijft goed bij je in de buurt, maar omdat hij wel wat jachtinstinct heeft, kan hij niet zomaar overal loslopen. Zijn gastmoeder laat hem vaak rennen en spelen op veilige plekken met andere honden en dat gaat prima en dan heeft hij de grootste lol.
Met vreemde mensen is Pico gereserveerd, maar als je hem rustig de tijd geeft om vertrouwen te krijgen, komt hij graag een knuffel halen. Maar vanwege deze onzekerheid plaatsen we hem niet bij kinderen.
Voor Pico zoeken we een rustige plek bij iemand die een lief maatje zoekt om samen leuke dingen te ondernemen, bijvoorbeeld speuren of hardlopen. Maar gewoon veel naar buiten is natuurlijk ook fijn! Het zou heel leuk zijn wanneer daar ook een ander hondenspeelmaatje woont, maar dat is niet perse nodig, mits hij niet teveel alleen is en de mogelijkheid heeft om met andere honden te spelen.
Omdat Pico al lang in opvang zit en hij wel een baasje met hondenervaring nodig heeft, vragen we voor hem geen reguliere adoptiebijdrage, maar een donatie aan de stichting. Bij wie mag Pico wonen? 

Achtergrond:
Pico hebben we uit het gemeente-asiel van Resita gehaald, een afschuwelijke plek. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Groningen.
Medische bijzonderheden:
Geen

 

 

Blacky
Geslacht: reutje
Leeftijd: Blacky is geboren op 19 december 2017. Hij is nu 45 cm. hoog en weegt 15 kg.
Karakter: Blacky is een hele lieve pup met een gevoelig, onderdanig en nog een beetje onzeker karakter. Hij is erg baasgericht, zoekt daar zijn steun en veiligheid. Met vreemde mensen en honden is hij wat afwachtend, maar met het goede voorbeeld van de andere honden in zijn gastgezin durft hij wel steeds meer. Hij gedraagt zich goed met katten. Blacky is gevoelig voor correcties en leert snel. Hij kan nu even alleen thuis zijn (samen met de andere honden) en dat moet rustig aan verder opgebouwd worden. Hij is inmiddels zindelijk en autorijden is geen probleem.
Voor Blacky zoeken we een leuk baasje met voldoende tijd voor de verdere opvoeding en begeleiding. Het wordt een middelgrote hond. Blacky verblijft nu bij een gastgezin in Almkerk.

Achtergrond: Blacky en zijn broertjes/zusjes zijn geboren in Bulgarije. Hun moeder is als hoogzwangere zwerfhond gelukkig van straat gehaald door een hondenliefhebber en de pups zijn bij deze mensen de eerste maanden goed opgevangen. Omdat honden in Bulgarije nauwelijks een fijn leven hebben, is ons gevraagd ze te bemiddelen in Nederland.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege hun jonge leeftijd zijn de pups nog niet gesteriliseerd/gecastreerd; dit zal later alsnog moeten gebeuren en is onderdeel van het adoptiecontract.

 

 

 

Branco *
Geslacht: reu
Alg. info: Branco is geboren in februari 2009. 
Karakter: Branco met zijn grappige oren is een lief hondje met een rustig en aanhankelijk karakter. In huis merk je hem nauwelijks; hij is niet veeleisend, maar hij vindt het natuurlijk wel heel leuk om mee naar buiten te gaan, lekker te lopen en te snuffelen. Hij is erg baasgericht en het is een hele gezellige knuffel die graag bij je ligt. Hij is wantrouwend met vreemde mensen en hij heeft even tijd nodig om die te leren kennen. Hij kan in huis erg beschermend/waaks zijn ten aanzien van bezoek. Dus daarin heeft hij begeleiding nodig en we plaatsen hem daarom niet bij kinderen. Met andere honden is hij heel sociaal. Er wonen geen katten in zijn gastgezin, maar met katten die niet angstig zijn, verwachten we geen problemen.
Branco zou het beste passen in een rustige omgeving, waar hij op zijn leeftijd gewoon mag zijn wat hij is: een lief hondje dat mag genieten van een thuis en een eigen mand. We zoeken voor hem een baasje met enige hondenervaring zonder kleine kinderen. 

Achtergrond: Branco is in 2014 in Roemenië gevonden op straat, gewond en aan zijn lot overgelaten. We hebben destijds voor hem een goed thuis gevonden hier in Nederland, maar helaas kan zijn baasje wegens gezondheidsredenen niet meer voor hem zorgen en vandaar dat hij opnieuw ter adoptie is. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Groningen. Wie geeft deze lieverd een mooi plekje? Vanwege zijn leeftijd geldt voor hem een verlaagd adoptietarief.
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

Fifica
Geslacht: teefje
Alg. info: Fifica is geboren in oktober 2009. Ze is 45 cm. hoog en weegt 22 kg.
Karakter: Fifica is een hele lieve hond met een zacht en in eerste instantie wat onzeker karakter, maar als het ijs gebroken is, is ze heel aanhankelijk en vrolijk. In huis gedraagt ze zich rustig en even alleen zijn vindt ze geen probleem. Ze is heel sociaal met andere honden en ook met katten gedraagt ze zich prima. Vreemde mensen bekijkt ze eerst van een afstandje; ze heeft even tijd nodig om ze te leren kennen. Ze gaat graag mee wandelen, ze is ze niet angstig voor verkeer en ze loopt goed mee aan de riem. Ook autorijden vindt ze leuk. Ze is niet gewend aan kinderen en vanwege haar afwachtende karakter past een rustig gezin zonder kinderen beter bij haar. Wie geeft haar een liefdevol thuis?
Achtergrond: Fifica hebben we vorig jaar zelf ontmoet in Roemenië waar ze op een klein plaatsje bij iemand achter het huis een hok had. Fifica heeft vroeger bij oudere mensen gewoond, maar toen die gestorven waren, was dit de enige beschikbare plek voor haar. Voor zo’n lieve hond was dit een erg eenzaam bestaan en gelukkig konden we haar naar Nederland halen. Ze verblijft nu bij een gastgezin in Eindhoven.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege haar oudere leeftijd geldt voor haar een verlaagd adoptietarief.

 

 

Dexter 
Geslacht: reu
Leeftijd: Dexter is geboren in januari 2016.
Karakter: Dexter is een hele lieve, vrolijke hond met een zacht karakter. Het is een dikke knuffel met de mensen die hij goed kent en ook vreemde mensen worden vriendelijk begroet. Hij is zindelijk en kan prima (samen met andere honden) een paar uurtjes alleen zijn. Hij vindt het heerlijk om mee naar buiten te gaan en lekker te rennen en te spelen met andere honden. Ook met vreemde honden is hij heel sociaal. Verder gedraagt hij zich goed met wat grotere kinderen; kleine kinderen vindt hij een beetje eng. In zijn gastgezin wonen ook katten; hij moest even leren dat hij die met rust moet laten en dat gaat nu prima samen. Dexter is snel in Nederland ingeburgerd. Natuurlijk moet hij nog dingetjes leren, maar in de basis is het een lieve, sociale en blije hond. Bij wie mag hij wonen?
Achtergrond: Dexter is als pup gevonden op straat en naar een particuliere opvang gebracht. Gelukkig konden we hem naar Nederland halen en hij verblijft nu bij een gastgezin in Groningen.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

Sinbad *
Geslacht: reu
Alg. info: Sinbad is geboren in september 2015. Hij is 53 cm. hoog en weegt 20 kg.
Karakter: Sinbad heeft zich in zijn gastgezin ontwikkeld tot een lieve, aanhankelijke hond met een vrolijk en baasgericht karakter. Met vreemde mensen is hij wat afwachtend, maar met de mensen die hij goed kent knuffelt hij graag. Hij is rustig in huis, mits hij voldoende beweging krijgt, want Sinbad is wel een actieve hond. Spelen en rennen met andere honden vindt hij heerlijk, maar hij vindt het ook heel erg leuk om samen met de baas iets te ondernemen, zoals kanovaren, hardlopen, breitensport en speuren. En hij heeft met hele goede resultaten een basiscursus bij de hondenschool doorlopen!
Sinbad is zindelijk, loopt goed mee aan de riem en autorijden is ook geen probleem.
We zoeken voor deze lieverd een ervaren actieve baas die samen met hem leuke dingen wil ondernemen.
Omdat Sinbad al lang in opvang zit en hij wel een baasje met hondenervaring nodig heeft, vragen we voor hem geen reguliere adoptiebijdrage, maar een donatie aan de stichting. Wie zoekt een vrolijk maatje?

Achtergrond: Sinbad en zijn zusjes/broertjes liepen als kleine pups verloren rond in een bos. Gelukkig konden we ze daar weghalen en in een asiel onderbrengen. Inmiddels is het hele nest in Nederland en een paar broertjes/zusjes zijn geadopteerd; nu Sinbad nog! Hij verblijft bij een gastgezin in Stedum (Gr.).
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

IMG_4068 (3)Marley *
Geslacht: reu

Alg. info: Marley is geboren in februari 2015. Hij is 53 cm. hoog en weegt 20 kg.
Karakter: Marley heeft een hele nare start gehad in Roemenië en dat is terug te zien in zijn gedrag in nieuwe situaties en met vreemde mensen. In zijn gastgezin is het een hele lieve en vrolijke hond hond met een baasgericht en heel trouw karakter. Hij is heel sociaal met andere honden en daar speelt hij graag mee. Ook met katten gaat het prima. Hij is zindelijk en in huis gedraagt hij zich rustig, mits hij wel de nodige beweging krijgt, want het is natuurlijk nog een jonge hond. Hij kan (samen met een andere hond) prima een paar uurtjes alleen zijn; hij slaapt dan in zijn bench. Hij vindt het leuk om buiten lekker met andere honden te ravotten en hij loopt goed mee aan de riem. Ook autorijden is geen probleem.
Kortom, in zijn eigen huis en tuin met zijn ‘eigen’ mensen is Marley een hele lieve en makkelijke hond. Maar met vreemde mensen (bezoek of buiten op straat) is Marley onzeker en reageert hij wantrouwend en beschermend. Met bezoek is hij waaks en hij heeft tijd nodig om vertrouwen te krijgen. Hij let erg op wat de baas doet; als die onzeker is, zal hij zelf de leiding nemen. Daarom zoeken we voor hem een thuis bij iemand met hondenervaring die in staat is om hem leiding te geven op een manier die hem vertrouwen geeft. Hij luistert goed en reageert goed op een positieve benadering. Hij is ook gewend om met vreemd bezoek naar zijn bench te gaan, zodat hij vanuit zijn veilige plek alles op zijn gemak kan bekijken. Een thuis zonder al teveel prikkels in een rustige omgeving is voor hem het beste en een andere stabiele hond zou heel mooi zijn, als steun- en speelmaatje. Vanwege deze aanvullende adoptievoorwaarden geldt voor Marley een verlaagd adoptietarief. Wie zou deze uitdaging aan kunnen en geeft deze lieve stoere knul met een klein hartje een kans?
  

Achtergrond: Marley is als pasgeboren pup samen met een stapeltje andere pups over het hek gegooid van een privé asiel en de eerste maanden van zijn leven heeft hij doorgebracht in een kennel samen met andere honden. Hij verblijft nu bij een opvanggezin in Tjuchem (Gr.).
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

Honden nog in Roemenië

Hieronder ziet u honden die nu nog in Roemenië zitten. De meeste honden zijn van Ioana, een rescuer waar we al een aantal jaren mee samen werken. Ze heeft deze honden grotendeels ondergebracht in een particulier asiel, waar ze hun dagen slijten in een kennel. We hebben deze honden zelf ontmoet en het zijn grotendeels hele lieve sociale honden die helaas al een hele lange tijd (vaak jaren) opgesloten zitten. Ook staan hier een aantal kettinghondjes die we weg hebben laten halen; zij zitten nu bij een particuliere opvang in Timisoare. Al deze honden kunnen naar Nederland komen indien zich een geschikt adoptie- of gastgezin aandient met voldoende hondenervaring. U dient zich daarbij wel te realiseren dat ze waarschijnlijk nog veel dingen moeten leren, zoals zindelijk zijn, alleen thuis blijven en aan de riem lopen. Ook zal de drukke Nederlandse samenleving spannend voor hen zijn, dus het bieden van veiligheid heeft prioriteit. 

 

 

Cara
Geslacht: teefje
Leeftijd: Cara is geboren in 2016
Karakter: Cara is een hele lieve hond met een vrolijk en zacht karakter. Ze is sociaal met andere honden.
Achtergrond: Cara heeft lange tijd aan een ketting gezeten bij een rescuer die niet de mogelijkheden heeft om de honden een goed leven te bieden. We hebben haar daar weg laten halen en ze verblijft nu bij particuliere opvang in een kennel.
Medische bijzonderheden: Cara is helaas positief getest op hartworm en wordt daarvoor nu behandeld. Zodra ze genezen is, kan ze naar Nederland komen.

 

 

 

Bobo
Geslacht: reu
Leeftijd: Bobo is geboren in 2014.
Karakter: Bobo is een heel lief hondje met een zacht karakter. Hij is heel aanhankelijk met mensen en sociaal met andere honden.   
Achtergrond: Bobo heeft lange tijd aan een ketting gezeten bij een rescuer die niet de mogelijkheden heeft om de honden een goed leven te bieden. We hebben hem daar weg laten halen en hij verblijft nu bij particuliere opvang in een kennel.
Medische bijzonderheden: Bobo is helaas positief getest op hartworm en wordt daarvoor nu behandeld. Zodra ze genezen is, kan ze naar Nederland komen.
 

 

 

 

 

Simon
Geslacht:
Reu
Leeftijd:
Geboren op 6 september 2012
Karakter:
Simon is een vriendelijke rustige hond. Hij is aanhankelijk en houdt ook van een spelletje. Hij loopt goed mee aan de lijn.
Achtergrond:
Simon is afgestaan aan een rescuer in Roemenië door een oudere dame die ziek werd en moest verhuizen naar een klein apartement in de stad. Hierdoor kon zij niet meer voor Simon zorgen. De meeste honden belanden hierdoor op de straat. Simon had het geluk dat de kleinzoon van deze dame ook in de rescue wereld zit en zo onze Petru vond.
Simon verblijft nu nog bij Petru in Roemenië, zodra er een gastgezin of adoptant voor hem is, komt hij naar Nederland.
Medische Bijzonderheden:
Geen

 

 

Danny
Geslacht:
Reu
Leeftijd:
Geboren 14 april 2016 
Karakter:
Ondanks zijn serieuze gezicht, heeft hij een lief karakter en is erg vriendelijk. Hij gaat ook goed samen met andere honden.
Achtergrond:
Petru vond hem bij zijn werk, waar meer gedumpte honden leven. Mensen hadden hem aan een boom vast gebonden. Hij is nu al weer twee jaar bij Petru in Roemenië en wacht nu tot er een gastgezin of adoptant in Nederland komt, zodat hij naar hier kan verhuizen.
Medische Bijzonderheden:
Geen

 

 

Brad
Geslacht:
Reu
Achtergrond:
Brad stapte tijdens het voeren bij Petru in de auto, er voor te zorgen dat hij hem zou gaan redden. Brad verblijft nu bij Petru in Roemenië en wacht op een gastgezin of adoptant die hem naar Nederland laat komen. 
Meer informatie volgt zsm