Onze honden

Hieronder ziet u de honden die we bemiddelen voor een goed en blijvend thuis. Onze honden komen uit verschillende situaties. Direct van de straat, uit een gemeentelijk asiel of uit een particuliere opvang. In een gemeentelijk asiel zijn de omstandigheden altijd dramatisch slecht, met nauwelijks te eten, veel te veel honden in een kennel en een koude vloer als slaapplek. In een particuliere opvang zijn de omstandigheden natuurlijk beter, maar ook hier leven de honden meestal buiten met alleen een houten hok als schuilplaats. Ze zijn dus niet gewend om in een huis te wonen, tenzij in een ‘vorig leven’. Ook is meestal de informatie die we over een hond krijgen vrij oppervlakkig. Verder hebben ze meestal het nodige meegemaakt en niet altijd positief, waardoor ze de eerste periode in Nederland wat afwachtend, onzeker of soms bang kunnen zijn. We plaatsen daarom vrijwel altijd een hondje eerst in een gastgezin. Hier kunnen ze wennen aan het leven als gezinshond, de eerste basisbeginselen leren en hun nare ervaringen verwerken. We krijgen daardoor ook een beter beeld van hun karakter en we zullen u daarover zo goed mogelijk informeren.

Onze honden:
– zijn meestal reeds gesteriliseerd/gecastreerd. Wanneer dat niet het geval is, staat dit bij de omschrijving en dan  dienen adoptanten daar later zelf zorg voor te dragen. Dit is onderdeel van het adoptiecontract.
– hebben een Europees paspoort, een chip en zijn ingeënt met een cocktailvaccinatie.
– worden voor vertrek getest op hartworm en op de tekenziekten ehrlichia, anaplasma en ziekte van Lyme (zie ook de pagina ‘informatie‘).

Adoptiebijdrage en -procedure
Onder het kopje Adopteren? kunt u alles lezen over de adoptieprocedure en als u doorklikt op die pagina ziet u meer informatie over de adoptietarieven. Ook staat daar belangrijke informatie over de eerste periode na de adoptie.
We hanteren verschillende adoptietarieven, afhankelijk van de leeftijd en eventuele beperking.
Sommige honden hebben een * achter hun naam staan; v
oor deze honden geldt een speciaal adoptietarief. Het gaat hier om honden waarvoor we graag extra aandacht willen vragen, omdat ze wat ouder zijn of een handicap of bepaalde aandoening hebben. Ook voor honden die vanwege hun onzekerheid een andere stabiele hond nodig hebben als steun- en speelmaatje, geldt een verlaagd adoptietarief.

Van de adoptiebijdrage voor onze jonge honden tot 3 jaar reserveren we 10 euro voor sterilisatie-acties in Roemenie!

Onze adoptieprocedure kent verschillende stappen: de intake, de kennismaking tussen de hond en de mogelijke adoptant(en) en tenslotte het huisbezoek. Zie ook de pagina ‘adopteren?‘. De adoptieprocedure begint op het moment dat wij een ingevuld intakeformulier hebben ontvangen. Voor de duidelijkheid zetten wij hier achter de naam van een hond ook de status.

Toelichting:
1. ‘ optie’              : de kennismaking met de hond is goed verlopen en de adoptie gaat in principe door, maar er is nog geen huisbezoek geweest.
2. ‘ gereserveerd’  : de hond is geadopteerd en de procedure wordt afgerond met het adoptiecontract.

 

 

Honden in Nederland

Ronna*
Geslacht: 
teefje
Leeftijd:
 Ronna is van januari 2015
Gewicht/hoogte: Ronna is 25 kilo en 45 cm hoog.
Karakter: Lieve Ronna heeft niet een heel fijn verleden gehad, maar hier is verassend genoeg niks in haar gedrag van terug te zien.
Ronna is een lieve hond, met een zacht en onderdanig karakter. Iedereen die haar ontmoet loopt weg met haar. Ze is erg sociaal en vind iedereen gezellig. Ze is lief met katten, en ook is ze erg sociaal met soortgenoten, hier speelt ze graag mee. Ze is baasgericht en is graag in de buurt.
Ronna is zindelijk, loopt netjes aan de lijn en kan goed een aantal uurtjes alleen thuis zijn.
Ronna is niet veeleisend, ze vind een wandeling fantastisch maar een groot erf zou voor haar voldoende zijn.
Ronna heeft het uiterlijk van een kleine rottweiler maar in haar karakter is hier weinig van terug te zien. Ronna word enkel geplaatst bij een andere hond. Wie geeft haar een fijn eigen thuis?

Achtergrond:  
Ronna is als jonge hond gebruikt als lokhond tijdens hondengevechten. Gelukkig was daar op een dag iemand die zich het lot van Ronna erg aantrok en haar naar het asiel van Boekarest heeft gebracht. Hier hebben we haar in Oktober vorig jaar ontmoet en het was toen een uitgemergeld hondje met grote wanhoop in haar ogen. Ronna was ziek, had ehrlichia en was door deze ziekte zo goed als blind. We konden haar niet laten zitten en al snel kwam ze naar naar Nederland. Ronna verblijft nu bij een gast gezin in Eastermar (Fr)
Medische bijzonderheden: Ronna kwam als ernstig zieke hond naar Nederland. Hiervoor is ze inmiddels behandeld en helemaal gezond verklaard maar alle medicatie heeft ervoor gezorgd dat Ronna een gevoelige maag heeft en niet alles kan eten. Ronna had een genetische afwijking aan haar ogen. Dit heeft ervoor gezorgd dat haar ogen permanent beschadigd zijn, hier is ze inmiddels met succes aan geopereerd. Ze is niet blind, wel ziet ze slecht diepte en snelle bewegingen. Op sommige foto’s zijn er nog ‘flapjes’ zichtbaar. Deze zijn inmiddels verwijderd.

 

Ruby  gereserveerd
Geslacht:
teefje
Leeftijd:
Ruby is eind januari 2018 geboren. 
Karakter: Ruby
is een hele lieve vrolijke pup. Ze is gek op mensen en sociaal met alles en iedereen. Ze speelt graag met andere honden, maar ze vermaakt zich ook prima in haar eentje met een speeltje. Meer info volgt z.s.m.

Voor Ruby zoeken we een leuk baasje met voldoende tijd om haar verder te begeleiden. Wie geeft dit prachtige hondje een goed thuis?
Achtergrond:
Toen ons team het gemeente-asiel van Resita bezocht, lag deze pup ergens in een hoekje en haar vooruitzichten waren niet goed. Gelukkig konden we haar redden en Ruby verblijft nu bij een gastgezin in Drachtstercompagnie.
Medische bijzonderheden: Ruby is nog niet gesteriliseerd, dus dit dient straks te gebeuren als ze iets ouder is. Dit is onderdeel van het adoptiecontract.

 

 

 

Bella
Geslacht:
Teefje
Leeftijd:
Bella is geboren op 19 september 2014
Karakter:
Bella is een hele lieve, vrolijke hond met een heel mensgericht karakter. Ook met andere honden en katten kan ze goed opschieten; ondanks haar trieste verleden is het een heel sociaal hondje gebleven dat enorm loopt te genieten. In huis gedraagt ze zich goed en ze is al zindelijk. Meer info volgt z.s.m.
Achtergrond:
Bella heeft vrijwel haar hele leven aan een ketting gezeten. Eerst bij haar eigenaar en later, toen hij haar op straat wilde gooien, bij Petru, een rescuer met een groot hart voor dieren, maar weinig mogelijkheden. Ons team heeft haar daar ook ontmoet. Gelukkig konden we haar naar Nederland halen en ze verblijft nu bij een gastgezin in Munnikezijl (Gr.).
Medische Bijzonderheden:
Geen

 

 

Candy
Geslacht:
Teefje
Leeftijd:
Candy is geboren op 31 januari 2016.
Karakter: Candy
is een hele lieve en vrolijke hond. Ze kan goed met andere honden en katten opschieten en ook met mensen is ze heel sociaal. Meer info volgt z.s.m.

Achtergrond:
Candy is gevonden op straat door Petru, een rescuer met een groot hart voor dieren, maar weinig mogelijkheden. Candy heeft bij Petru ruim een jaar aan een ketting geleefd en ons team heeft haar daar ook ontmoet. Gelukkig konden we haar naar Nederland halen en ze verblijft nu bij een gastgezin in Vlagtwedde (Gr.).

 

 

Bubbles  gereserveerd
Geslacht:
Teefje
Leeftijd:
Bubbles is geboren op 20 januari 2018.
Karakter: Bubbles
is een hele lieve pup. Ze kan goed met andere honden en katten opschieten en ook met mensen is ze heel sociaal. Meer info volgt z.s.m.

Achtergrond:
Bubbles is gevonden op straat door Petru, een rescuer met een groot hart voor dieren, maar weinig mogelijkheden. Bubbles heeft bij Petru een paar maanden in een kennel geleefd en ons team heeft haar daar ook ontmoet. Gelukkig konden we haar naar Nederland halen en ze verblijft nu bij een gastgezin in Hoofddorp.

 

 

 

Pico *
Geslacht:  reu
Alg. info: 
Pico is geboren in januari 2016 en hij is 45 cm. hoog.
Karakter:
Pico is een hondje dat je even moet leren kennen en dan zie je zijn vrolijke en aanhankelijke karakter. Hij knuffelt graag met de mensen die hij kent en hij kan heel goed opschieten met andere honden; daar rent en speelt hij graag mee. Met katten gedraagt hij zich goed en hij kan prima even alleen zijn. Pico is wel een energieke hond en hij vindt het heerlijk om mee naar buiten te gaan. Om lekker te rennen, te snuffelen en dingen te ontdekken.
Pico heeft succesvol de basiscursus afgerond en hij blijft goed bij je in de buurt, maar omdat hij wel wat jachtinstinct heeft, kan hij niet zomaar overal loslopen. Zijn gastmoeder laat hem vaak rennen en spelen op veilige plekken met andere honden en dat gaat prima en dan heeft hij de grootste lol.
Met vreemde mensen is Pico gereserveerd, maar als je hem rustig de tijd geeft om vertrouwen te krijgen, komt hij graag een knuffel halen. Maar vanwege deze onzekerheid plaatsen we hem niet bij kinderen.
Voor Pico zoeken we een rustige plek bij iemand die een lief maatje zoekt om samen leuke dingen te ondernemen, bijvoorbeeld speuren of hardlopen. Maar gewoon veel naar buiten is natuurlijk ook fijn! Het zou heel leuk zijn wanneer daar ook een ander hondenspeelmaatje woont, maar dat is niet perse nodig, mits hij niet teveel alleen is en de mogelijkheid heeft om met andere honden te spelen.
Omdat Pico al lang in opvang zit en hij wel een baasje met hondenervaring nodig heeft, vragen we voor hem geen reguliere adoptiebijdrage, maar een donatie aan de stichting. Bij wie mag Pico wonen? 

Achtergrond:
Pico hebben we uit het gemeente-asiel van Resita gehaald, een afschuwelijke plek. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Groningen.
Medische bijzonderheden:
Geen

 

 

Blacky
Geslacht: reutje
Leeftijd: Blacky is geboren op 19 december 2017. Hij is nu 45 cm. hoog en weegt 15 kg.
Karakter: Blacky is een hele lieve pup met een gevoelig, onderdanig en nog een beetje onzeker karakter. Hij is erg baasgericht, zoekt daar zijn steun en veiligheid. Met vreemde mensen en honden is hij wat afwachtend, maar met het goede voorbeeld van de andere honden in zijn gastgezin durft hij wel steeds meer. Hij gedraagt zich goed met katten. Blacky is gevoelig voor correcties en leert snel. Hij kan nu even alleen thuis zijn (samen met de andere honden) en dat moet rustig aan verder opgebouwd worden. Hij is inmiddels zindelijk en autorijden is geen probleem.
Voor Blacky zoeken we een leuk baasje met voldoende tijd voor de verdere opvoeding en begeleiding. Het wordt een middelgrote hond. Blacky verblijft nu bij een gastgezin in Almkerk.

Achtergrond: Blacky en zijn broertjes/zusjes zijn geboren in Bulgarije. Hun moeder is als hoogzwangere zwerfhond gelukkig van straat gehaald door een hondenliefhebber en de pups zijn bij deze mensen de eerste maanden goed opgevangen. Omdat honden in Bulgarije nauwelijks een fijn leven hebben, is ons gevraagd ze te bemiddelen in Nederland.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege hun jonge leeftijd zijn de pups nog niet gesteriliseerd/gecastreerd; dit zal later alsnog moeten gebeuren en is onderdeel van het adoptiecontract.

 

 

Choco  optie
Geslacht: teefje
Leeftijd: Choco is geboren op 19 december 2017.
Karakter: Choco is een hele lieve pup met een aanhankelijk en baasgericht karakter. In huis gedraagt ze zich rustig en ze is graag bij haar baasje of andere honden in de buurt. Ook kinderen vindt ze leuk. Met andere honden is ze sociaal en ook met katten gaat het prima. Met vreemde mensen is ze eerst wat afwachtend, maar dat duurt maar even en dan komt ze graag knuffels halen. Ze is inmiddels zindelijk en autorijden gaat prima.
Voor Coco zoeken we een leuk baasje met voldoende tijd voor de verdere opvoeding en begeleiding. Het wordt een middelgrote hond. Choco verblijft nu bij een gastgezin in Roderwolde.

Achtergrond: Choco en haar broertjes/zusjes zijn geboren in Bulgarije. Hun moeder is als hoogzwangere zwerfhond gelukkig van straat gehaald door een hondenliefhebber en de pups zijn bij deze mensen de eerste maanden goed opgevangen. Omdat honden in Bulgarije nauwelijks een fijn leven hebben, is ons gevraagd ze te bemiddelen in Nederland.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege hun jonge leeftijd zijn de pups nog niet gesteriliseerd/gecastreerd; dit zal later alsnog moeten gebeuren en is onderdeel van het adoptiecontract.


 

 

 

Belcho  gereserveerd
Geslacht: reutje
Leeftijd: Belcho is geboren op 19 december 2017.
Karakter: Belcho is een hele lieve vrolijke pup met een baasgericht en ondernemend karakter. In huis gedraagt hij zich rustig en hij houdt van aandacht. Kinderen vindt hij heel leuk en ook vreemde mensen worden vrolijk begroet. Met andere honden is hij sociaal, met katten moet hij leren dat hij ze niet achterna mag jagen. Hij is inmiddels zindelijk en autorijden is geen probleem.
Voor Belcho zoeken we een leuk baasje met voldoende tijd voor de verdere opvoeding en begeleiding. Het wordt een middelgrote hond. Belcho verblijft nu bij een gastgezin in Roderwolde.

Achtergrond: Belcho en zijn broertjes/zusjes zijn geboren in Bulgarije. Hun moeder is als hoogzwangere zwerfhond gelukkig van straat gehaald door een hondenliefhebber en de pups zijn bij deze mensen de eerste maanden goed opgevangen. Omdat honden in Bulgarije nauwelijks een fijn leven hebben, is ons gevraagd ze te bemiddelen in Nederland.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege hun jonge leeftijd zijn de pups nog niet gesteriliseerd/gecastreerd; dit zal later alsnog moeten gebeuren en is onderdeel van het adoptiecontract.

 

 

Branco *
Geslacht: reu
Alg. info: Branco is geboren in februari 2009. 
Karakter: Branco met zijn grappige oren is een lief hondje met een rustig en aanhankelijk karakter. In huis merk je hem nauwelijks; hij is niet veeleisend, maar hij vindt het natuurlijk wel heel leuk om mee naar buiten te gaan, lekker te lopen en te snuffelen. Hij is erg baasgericht en het is een hele gezellige knuffel die graag bij je ligt. Vreemde mensen (met name mannen) vindt hij soms wat eng en hij heeft dan even tijd nodig om vertrouwen te krijgen. Dus met bezoek in huis heeft hij wat begeleiding nodig, maar het is al snel goed en dan komt hij graag een aai halen. Met andere honden is hij sociaal, maar ze moeten niet al te opdringerig zijn. Met de honden in zijn gastgezin speelt hij graag. Met katten is hij niet gewend.
Branco zou het beste passen in een rustige omgeving, waar hij op zijn leeftijd gewoon mag zijn wat hij is: een lief hondje dat mag genieten van een thuis en een eigen mand. We zoeken voor hem een baasje met enige hondenervaring zonder kleine kinderen. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Groningen.

Achtergrond: Branco is in 2014 in Roemenië gevonden op straat, gewond en aan zijn lot overgelaten. We hebben destijds voor hem een goed thuis gevonden hier in Nederland, maar helaas kan zijn baasje wegens gezondheidsredenen niet meer voor hem zorgen en vandaar dat hij opnieuw ter adoptie is. Wie geeft deze lieverd een mooi plekje? Vanwege zijn leeftijd geldt voor hem een verlaagd adoptietarief.
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

Fifica
Geslacht: teefje
Alg. info: Fifica is geboren in oktober 2009. Ze is 45 cm. hoog en weegt 22 kg.
Karakter: Fifica is een hele lieve hond met een zacht en in eerste instantie wat onzeker karakter, maar als het ijs gebroken is, is ze heel aanhankelijk en vrolijk. In huis gedraagt ze zich rustig en even alleen zijn vindt ze geen probleem. Ze is heel sociaal met andere honden en ook met katten gedraagt ze zich prima. Vreemde mensen bekijkt ze eerst van een afstandje; ze heeft even tijd nodig om ze te leren kennen. Ze gaat graag mee wandelen, ze is ze niet angstig voor verkeer en ze loopt goed mee aan de riem. Ook autorijden vindt ze leuk. Ze is niet gewend aan kinderen en vanwege haar afwachtende karakter past een rustig gezin zonder kinderen beter bij haar. Wie geeft haar een liefdevol thuis?
Achtergrond: Fifica hebben we vorig jaar zelf ontmoet in Roemenië waar ze op een klein plaatsje bij iemand achter het huis een hok had. Fifica heeft vroeger bij oudere mensen gewoond, maar toen die gestorven waren, was dit de enige beschikbare plek voor haar. Voor zo’n lieve hond was dit een erg eenzaam bestaan en gelukkig konden we haar naar Nederland halen. Ze verblijft nu bij een gastgezin in Eindhoven.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege haar oudere leeftijd geldt voor haar een verlaagd adoptietarief.

 

 

Dexter 
Geslacht: reu
Leeftijd: Dexter is geboren in januari 2016.
Karakter: Dexter is een hele lieve, vrolijke hond met een zacht karakter. Het is een dikke knuffel met de mensen die hij goed kent en ook vreemde mensen worden vriendelijk begroet. Hij is zindelijk en kan prima (samen met andere honden) een paar uurtjes alleen zijn. Hij vindt het heerlijk om mee naar buiten te gaan en lekker te rennen en te spelen met andere honden. Ook met vreemde honden is hij heel sociaal. Verder gedraagt hij zich goed met wat grotere kinderen; kleine kinderen vindt hij een beetje eng. In zijn gastgezin wonen ook katten; hij moest even leren dat hij die met rust moet laten en dat gaat nu prima samen. Dexter is snel in Nederland ingeburgerd. Natuurlijk moet hij nog dingetjes leren, maar in de basis is het een lieve, sociale en blije hond. Bij wie mag hij wonen?
Achtergrond: Dexter is als pup gevonden op straat en naar een particuliere opvang gebracht. Gelukkig konden we hem naar Nederland halen en hij verblijft nu bij een gastgezin in Groningen.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

Sinbad *
Geslacht: reu
Alg. info: Sinbad is geboren in september 2015. Hij is 53 cm. hoog en weegt 20 kg.
Karakter: Sinbad heeft zich in zijn gastgezin ontwikkeld tot een lieve, aanhankelijke hond met een vrolijk en baasgericht karakter. Met vreemde mensen is hij wat afwachtend, maar met de mensen die hij goed kent knuffelt hij graag. Hij is rustig in huis, mits hij voldoende beweging krijgt, want Sinbad is wel een actieve hond. Spelen en rennen met andere honden vindt hij heerlijk, maar hij vindt het ook heel erg leuk om samen met de baas iets te ondernemen, zoals kanovaren, hardlopen, breitensport en speuren. En hij heeft met hele goede resultaten een basiscursus bij de hondenschool doorlopen!
Sinbad is zindelijk, loopt goed mee aan de riem en autorijden is ook geen probleem.
We zoeken voor deze lieverd een ervaren actieve baas die samen met hem leuke dingen wil ondernemen.
Omdat Sinbad al lang in opvang zit en hij wel een baasje met hondenervaring nodig heeft, vragen we voor hem geen reguliere adoptiebijdrage, maar een donatie aan de stichting. Wie zoekt een vrolijk maatje?

Achtergrond: Sinbad en zijn zusjes/broertjes liepen als kleine pups verloren rond in een bos. Gelukkig konden we ze daar weghalen en in een asiel onderbrengen. Inmiddels is het hele nest in Nederland en een paar broertjes/zusjes zijn geadopteerd; nu Sinbad nog! Hij verblijft bij een gastgezin in Stedum (Gr.).
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

IMG_4068 (3)Marley *
Geslacht: reu

Alg. info: Marley is geboren in februari 2015. Hij is 53 cm. hoog en weegt 20 kg.
Karakter: Marley heeft een hele nare start gehad in Roemenië en dat is terug te zien in zijn gedrag in nieuwe situaties en met vreemde mensen. In zijn gastgezin is het een hele lieve en vrolijke hond hond met een baasgericht en heel trouw karakter. Hij is heel sociaal met andere honden en daar speelt hij graag mee. Ook met katten gaat het prima. Hij is zindelijk en in huis gedraagt hij zich rustig, mits hij wel de nodige beweging krijgt, want het is natuurlijk nog een jonge hond. Hij kan (samen met een andere hond) prima een paar uurtjes alleen zijn; hij slaapt dan in zijn bench. Hij vindt het leuk om buiten lekker met andere honden te ravotten en hij loopt goed mee aan de riem. Ook autorijden is geen probleem.
Kortom, in zijn eigen huis en tuin met zijn ‘eigen’ mensen is Marley een hele lieve en makkelijke hond. Maar met vreemde mensen (bezoek of buiten op straat) is Marley onzeker en reageert hij wantrouwend en beschermend. Met bezoek is hij waaks en hij heeft tijd nodig om vertrouwen te krijgen. Hij let erg op wat de baas doet; als die onzeker is, zal hij zelf de leiding nemen. Daarom zoeken we voor hem een thuis bij iemand met hondenervaring die in staat is om hem leiding te geven op een manier die hem vertrouwen geeft. Hij luistert goed en reageert goed op een positieve benadering. Hij is ook gewend om met vreemd bezoek naar zijn bench te gaan, zodat hij vanuit zijn veilige plek alles op zijn gemak kan bekijken. Een thuis zonder al teveel prikkels in een rustige omgeving is voor hem het beste en een andere stabiele hond zou heel mooi zijn, als steun- en speelmaatje. Vanwege deze aanvullende adoptievoorwaarden geldt voor Marley een verlaagd adoptietarief. Wie zou deze uitdaging aan kunnen en geeft deze lieve stoere knul met een klein hartje een kans?
  

Achtergrond: Marley is als pasgeboren pup samen met een stapeltje andere pups over het hek gegooid van een privé asiel en de eerste maanden van zijn leven heeft hij doorgebracht in een kennel samen met andere honden. Hij verblijft nu bij een opvanggezin in Tjuchem (Gr.).
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

Honden nog in Roemenië

Hieronder ziet u honden die nu nog in Roemenië zitten. De meeste honden zijn van Ioana, een rescuer waar we al een aantal jaren mee samen werken. Ze heeft deze honden grotendeels ondergebracht in een particulier asiel, waar ze hun dagen slijten in een kennel. We hebben deze honden zelf ontmoet en het zijn grotendeels hele lieve sociale honden die helaas al een hele lange tijd (vaak jaren) opgesloten zitten. Ook staan hier een aantal kettinghondjes die we weg hebben laten halen; zij zitten nu bij een particuliere opvang in Timisoare. Al deze honden kunnen naar Nederland komen indien zich een geschikt adoptie- of gastgezin aandient met voldoende hondenervaring. U dient zich daarbij wel te realiseren dat ze waarschijnlijk nog veel dingen moeten leren, zoals zindelijk zijn, alleen thuis blijven en aan de riem lopen. Ook zal de drukke Nederlandse samenleving spannend voor hen zijn, dus het bieden van veiligheid heeft prioriteit. 
Geslacht: teefje
Leeftijd: ze is geboren in 2016
Karakter: een lief verlegen hondje. Meer info volgt z.s.m.
Achtergrond: dit hondje hebben we twee keer ontmoet in een particulier asiel in Roemenië en ze zag er zo verloren uit… Het is een huishondje geweest, maar door haar eigenaar naar het asiel gebracht. Als er een aanvraag komt van een ervaren adoptant of gastgezin kan ze naar NL. komen.
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

 

Cara
Geslacht: teefje
Leeftijd: Cara is geboren in 2016
Karakter: Cara is een hele lieve hond met een vrolijk en zacht karakter. Ze is sociaal met andere honden.
Achtergrond: Cara heeft lange tijd aan een ketting gezeten bij een rescuer die niet de mogelijkheden heeft om de honden een goed leven te bieden. We hebben haar daar weg laten halen en ze verblijft nu bij particuliere opvang in een kennel.
Medische bijzonderheden: Cara is helaas positief getest op hartworm en wordt daarvoor nu behandeld. Zodra ze genezen is, kan ze naar Nederland komen.

 

 

 

Bobo
Geslacht: reu
Leeftijd: Bobo is geboren in 2014.
Karakter: Bobo is een heel lief hondje met een zacht karakter. Hij is heel aanhankelijk met mensen en sociaal met andere honden.   
Achtergrond: Bobo heeft lange tijd aan een ketting gezeten bij een rescuer die niet de mogelijkheden heeft om de honden een goed leven te bieden. We hebben hem daar weg laten halen en hij verblijft nu bij particuliere opvang in een kennel.
Medische bijzonderheden: Bobo is helaas positief getest op hartworm en wordt daarvoor nu behandeld. Zodra ze genezen is, kan ze naar Nederland komen.
 

 

 

 

 

Google
Geslacht: reu

Leeftijd: Google is geboren in 2015.
Karakter: een lieve en baasgerichte hond. Hij is heel sociaal met andere honden, maar helaas niet met katten.
Achtergrond: Google komt uit het ellendige gemeente-asiel van Resita. Hij verblijft nu in een particuliere opvang.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

Simon
Geslacht:
Reu
Leeftijd:
Geboren op 6 september 2012
Karakter:
Simon is een vriendelijke rustige hond. Hij is aanhankelijk en houdt ook van een spelletje. Hij loopt goed mee aan de lijn.
Achtergrond:
Simon is afgestaan aan een rescuer in Roemenië door een oudere dame die ziek werd en moest verhuizen naar een klein apartement in de stad. Hierdoor kon zij niet meer voor Simon zorgen. De meeste honden belanden hierdoor op de straat. Simon had het geluk dat de kleinzoon van deze dame ook in de rescue wereld zit en zo onze Petru vond.
Simon verblijft nu nog bij Petru in Roemenië, zodra er een gastgezin of adoptant voor hem is, komt hij naar Nederland.
Medische Bijzonderheden:
Geen

 

 

Danny
Geslacht:
Reu
Leeftijd:
Geboren 14 april 2016 
Karakter:
Ondanks zijn serieuze gezicht, heeft hij een lief karakter en is erg vriendelijk. Hij gaat ook goed samen met andere honden.
Achtergrond:
Petru vond hem bij zijn werk, waar meer gedumpte honden leven. Mensen hadden hem aan een boom vast gebonden. Hij is nu al weer twee jaar bij Petru in Roemenië en wacht nu tot er een gastgezin of adoptant in Nederland komt, zodat hij naar hier kan verhuizen.
Medische Bijzonderheden:
Geen

 

 

Brad
Geslacht:
Reu
Achtergrond:
Brad stapte tijdens het voeren bij Petru in de auto, er voor te zorgen dat hij hem zou gaan redden. Brad verblijft nu bij Petru in Roemenië en wacht op een gastgezin of adoptant die hem naar Nederland laat komen. 
Meer informatie volgt zsm