Onze honden

Hieronder ziet u de honden die we bemiddelen voor een goed en blijvend thuis. Onze honden komen uit verschillende situaties. Direct van de straat, uit een gemeentelijk asiel of uit een particuliere opvang. In een gemeentelijk asiel zijn de omstandigheden altijd dramatisch slecht, met nauwelijks te eten, veel te veel honden in een kennel en een koude vloer als slaapplek. In een particuliere opvang zijn de omstandigheden natuurlijk beter, maar ook hier leven de honden meestal buiten met alleen een houten hok als schuilplaats. Ze zijn dus niet gewend om in een huis te wonen, tenzij in een ‘vorig leven’. Ook is meestal de informatie die we over een hond krijgen vrij oppervlakkig. Verder hebben ze meestal het nodige meegemaakt en niet altijd positief, waardoor ze de eerste periode in Nederland wat afwachtend, onzeker of soms bang kunnen zijn. We plaatsen daarom vrijwel altijd een hondje eerst in een gastgezin. Hier kunnen ze wennen aan het leven als gezinshond, de eerste basisbeginselen leren en hun nare ervaringen verwerken. We krijgen daardoor ook een beter beeld van hun karakter en we zullen u daarover zo goed mogelijk informeren.

Onze honden:
– zijn meestal reeds gesteriliseerd/gecastreerd. Wanneer dat niet het geval is, staat dit bij de omschrijving en dan dienen adoptanten daar later zelf zorg voor te dragen. Dit is onderdeel van het adoptiecontract.
– hebben een Europees paspoort, een chip en zijn ingeënt met een cocktailvaccinatie.
– worden voor vertrek getest op hartworm en op de tekenziekten ehrlichia, anaplasma en ziekte van Lyme (zie ook de pagina ‘informatie‘).

Adoptiebijdrage en -procedure
Onder het kopje Adopteren? kunt u alles lezen over de adoptieprocedure en als u doorklikt op die pagina ziet u meer informatie over de adoptietarieven. Ook staat daar belangrijke informatie over de eerste periode na de adoptie.
We hanteren verschillende adoptietarieven, afhankelijk van de leeftijd en eventuele beperking.
Sommige honden hebben een * achter hun naam staan; v
oor deze honden geldt een speciaal adoptietarief. Het gaat hier om honden waarvoor we graag extra aandacht willen vragen, omdat ze wat ouder zijn of een handicap of bepaalde aandoening hebben. Ook voor honden die vanwege hun onzekerheid een andere stabiele hond nodig hebben als steun- en speelmaatje, geldt een verlaagd adoptietarief.

Van de adoptiebijdrage voor onze jonge honden tot 3 jaar reserveren we 10 euro voor sterilisatie-acties in Roemenie!

Onze adoptieprocedure kent verschillende stappen: de intake, de kennismaking tussen de hond en de mogelijke adoptant(en) en tenslotte het huisbezoek. Zie ook de pagina ‘adopteren?‘. De adoptieprocedure begint op het moment dat wij een ingevuld intakeformulier hebben ontvangen. Voor de duidelijkheid zetten wij hier achter de naam van een hond ook de status.

Toelichting:
1. ‘ optie’              : de kennismaking met de hond is goed verlopen en de adoptie gaat in principe door, maar er is nog geen huisbezoek geweest.
2. ‘ gereserveerd’  : de hond is geadopteerd en de procedure wordt afgerond met het adoptiecontract.

Honden in Nederland

Laika *
Geslacht:
Teefje
Alg. info:
Laika is geboren in 2010. Ze is 60 cm. hoog en weegt 25 kg.
Karakter: Laika
is een hele lieve, vrolijke hond met een baasgericht karakter. Ze houdt van aandacht en knuffels en is graag bij haar baasje in de buurt. Met andere honden is ze heel sociaal en vooral met kleinere honden speelt ze graag. In huis gedraagt ze zich rustig en ze kan prima een paar uurtjes alleen thuis blijven. Met vreemde mensen is ze in eerste instantie afwachtend en ontwijkend. Maar ze is ook nieuwsgierig en als ze de mensen eenmaal kent, is het goed (daarbij heeft ze overigens wel iets sneller een klik met vrouwen dan met mannen).
Laika is geen hond voor in een stedelijke omgeving met veel lawaai en drukte; daar voelt ze zich niet prettig bij. Autorijden vindt ze overigens wel heel leuk en mee wandelen ergens buiten in de natuur is natuurlijk heerlijk.
Voor Laika zoeken we een rustige plek bij een baasje met hondenervaring. Kleine kinderen vindt ze een beetje spannend, dus daar plaatsen we haar niet bij, maar wat oudere kinderen v.a. 12 jaar zal (met gewenning) prima gaan. Laika vindt het heerlijk om te rennen en te spelen met andere honden. Ze kan ook los lopen op veilige plekken en luistert goed, maar ze heeft ongetwijfeld wat huskey-bloed in zich dus met een wildspoor is aanlijnen verstandig.
Wie geeft deze prachtige dame een
nieuw thuis?
Achtergrond:
Laika is in 2014 in Roemenië gevonden op straat, samen met haar pups. We hebben destijds de hele familie naar Nederland gehaald en Laika is hier geadopteerd. Intussen is ze nu zo’n 3 jaar in Nederland en helemaal ingeburgerd. Laika verblijft nu nog bij haar baasje maar die kan wegens gezondheidsredenen helaas niet meer voor haar zorgen en daarom zoeken we een ander thuis voor haar. De adoptiebijdrage is daarbij niet belangrijk, een goede plek wel! Daarom geldt voor haar geen adoptietarief, maar een donatie naar eigen inzicht aan de stichting.  
Medische bijzonderheden: geen.

Catja
Geslacht: teefje
Alg. info:  Catja is ongeveer 2 jaar oud, ze is 45 cm. hoog en weegt 15 kg.
Karakter: Catja is een lieve, rustige hond die heel ontspannen reageert op haar omgeving. Ze is erg slim en al het nieuwe in haar leventje neemt ze goed op, vanaf de eerste dag was ze al zindelijk. In de omgang is ze heel gemakkelijk, ze is vrij zelfstandig en welwillend van karakter. Ze is graag bij haar eigen mensen maar neemt ook rustig haar momentjes om een dutje te doen. In omgang met vreemde honden en mensen is ze vriendelijk en reageert ze neutraal. Met katten kan ze redelijk goed omgaan, maar in haar ogen zijn het toch ietwat merkwaardige wezens waarvan het haar nog niet duidelijk is wat je er nou mee moet… Catja is een heel zachtaardige hond die ook best van een spelletje houdt. Mee op pad is ook leuk, in de auto kijkt ze om zich heen en lijkt het allemaal prima te vinden. De verwachting is dat Catja zich zal ontwikkelen tot een baasgerichte hond die heel gelukkig wordt van een baasje die genoeg tijd aan haar kan besteden. Op dit moment vindt Catja het nog niet zo leuk om alleen thuis te zijn maar ze is nog maar kort in Nederland en hier wordt in haar gastgezin aan gewerkt.  Catja is vanwege haar snelle leervermogen en vriendelijke karakter ook heel geschikte hond voor iets minder ervaren baasjes. 
Achtergrond: Catja komt uit het gemeente-asiel van Resita.  Ze verblijft nu bij een gastgezin in Schildwolde.
Medische bijzonderheden: Geen.

Guusje
Geslacht: teefje
Alg. info:  Guusje is ongeveer 2-3 jaar oud, ze is 35 cm. hoog en weegt 12 kg.
Karakter: Guusje is een lieve, bescheiden hond die het vanaf de eerste dag al zindelijk was, niets stuk maakt en ook al een poosje alleen in huis kan zijn zonder problemen. Ze is erg aanhankelijk naar vrouwen toe, mannen vindt ze eng. Ze kan zichzelf goed vermaken, trekt zich af en toe ook gewoon even terug in haar bench om haar rust te pakken of om met een speeltje wat te liggen tutten. Andere honden benaderd ze respectvol en vriendelijk. Ze wil graag ook graag met ze spelen Guusje kan ook met katten, al zal ze zo nu en dan wel even kijken of er niet eentje wil spelen. Als katten haar negeren, is Guus al snel haar interesse kwijt. Buiten is het natuurlijk wel leuk om ze even de boom in te jagen. Guusje loopt al netjes aan de riem en wacht bij het oversteken. Ze schrikt wel van veel onbekende dingen en harde geluiden.  Guusje is een wat bedeesde maar heel lieve en speelse hond die het best tot haar recht zou komen in een rustige omgeving waar bij voorkeur een andere hond aanwezig is waar ze van kan leren. Ze zal echt nog tijd en geduld nodig hebben om haar angst voor het onbekende en mannen te overwinnen. Maar wie haar die tijd geeft en haar liefdevol wil begeleiden krijgt aan Guusje die liefste en trouwste metgezel voor de rest van haar leven.
Achtergrond: Guusje komt uit het gemeente-asiel van Resita.  Ze verblijft nu bij een gastgezin in Gorredijk.
Medische bijzonderheden: Geen.

Ravi
Geslacht: Reu
Alg. info:  Ravi is 6 maanden oud, hij is een hond in de groei, naar verwachting zal hij zo’n 55-60 cm hoog worden. Nu weegt hij zo’n 20 kilo.
Karakter: Ravi is een echte pup die een wervelwind kan zijn om het volgende moment als een blok in slaap te vallen. Hij is ontzettend stoer, niets brengt hem makkelijk van de wijs en alles is leuk. Ravi is ontzettend speels en dol op knuffels en aandacht. Hij is lief met kinderen, maar in zijn speelsheid is hij ook lomp en onhandig. Leuk voor een potje ravotten, maar als een echte peuter moet hij een beetje leren te doseren. Bezoek aan huis is ook leuk, daar kun je meteen bovenop klimmen als niemand je tegenhoudt! En als je even van huis wilt, is dat geen probleem. Ravi waakt! Met andere honden is hij heel sociaal, Ravi beheerst de hondentaal volledig en hij kan zich prima redden tussen andere honden. Ravi is ook slim, hij kan heel snel leren maar dan moet hij zelf wel het nut ervan inzien. Hij denkt zelf na, is een zelfstandige hond en een tikje koppig. Ravi is een hond die zich prima thuis zal voelen in een woelig gezin met een grote tuin of erf. Een hondenmaatje zou hij ook zeker waarderen maar deze kan ook vervangen worden door menselijke speelkameraadjes. Lekker naar buiten en voldoende te beleven, dan is Ravi gelukkig! 
Achtergrond: Ravi komt uit het gemeente-asiel van Resita. Dat is een moeilijke plek, vooral voor pups maar Ravi lijkt er niets aan overgehouden te hebben. Dit blije ei verblijft nu bij een gastgezin in Eastermar.
Medische bijzonderheden: Geen.

Puck
Geslacht: teefje
Alg. info:  Puck is een jaar oud, ze is 35 cm. hoog en weegt 8 kg.
Karakter: Puck is een rustig en aanhankelijk hondje, ze is altijd blij om de mensen van haar gastgezin te zien want dat betekent aandacht! Maar ze vindt het dan wel fijn om zelf het initiatief te zoeken, als je wat te voortvarend op haar afkomt zal ze dat eng vinden. Ze is ook wat angstig voor harde stemmen en geluiden. Puck moet nog heel veel leren over het leven in een huis. Alles was nieuw voor haar en in haar gastgezin wordt ze met liefde en geduld begeleid om alles te leren wat nodig is. Zo loopt ze al netjes aan de riem en autorijden vindt ze ook leuk. Ze maakt in huis niets kapot. Puck is een lieve hond die dol op knuffelen is met de mensen die ze kent. Naar andere honden is ze onderdanig en soms schrikt ze wat van harde geluiden maar met liefdevolle begeleiding zal de vrolijke aard van dit hondje zeker meer naar voren komen. 
Achtergrond: Puck komt uit het gemeente-asiel van Resita. We denken dat ze geen voorgeschiedenis heeft bij mensen thuis en dat ze voor die tijd op straat geleefd heeft. Ze verblijft sinds januari 2019 bij een gastgezin in St. Annen.
Medische bijzonderheden: Geen.

Ymke
Geslacht: teefje
Alg. info:  Ymke is geboren op 10 maart 2017, ze is 50 cm. hoog en weegt 23 kg.
Karakter: Ymke is een schat van een hond met een rustig en blij karakter. Ze is een gezellige hond die graag geaaid wordt, ze rolt zich meteen om en laat je haar buikje kriebelen. In haar gastgezin is Ymke vanaf de eerste dag een vrolijk meisje die zich helemaal thuis voelt in het leven van Nederlandse huishond. Ze was al snel zindelijk, loopt keurig aan de riem en reageert goed op haar naam. Ze is slim en probeert heel goed te luisteren. Dat kan ze ook echt maar Ymke raakt nog wel eens afgeleid, want alles is leuk! Met een ontspannen nieuwsgierigheid ziet ze fietsers en onbekende mensen voorbij gaan. Ze aanschouwt ze, zoekt het contact niet maar Ymke lijkt de wereld om haar heen te accepteren zoals deze is. Alleen van auto’s en brommers met veel lawaai kan ze wat schrikken. Omdat Ymke zo’n gezelligheidsdier is vindt ze het niet heel leuk als je haar alleen thuis laat, ze protesteert even. Maar als dat genegeerd wordt, legt ze zich er bij neer en blijft rustig totdat er weer iemand thuiskomt. Ymke heeft zich ook heel sociaal getoond naar andere honden in huis en naar katten, ze reageert met haar altijd opgewekte vriendelijkheid. Als het te druk wordt kan ze wat overdonderd raken, dan blijkt dat ze echt een ruwe bolster is met een heel blank pitje. Bezoek vindt ze ook leuk, ze komt direct even kennismaken. Ymke is een ideale gezinshond. Veel aandacht van meerdere gezinsleden zal haar heel gelukkig maken. Op haar beurt zal ze een hoop vrolijkheid in huis brengen. En als Ymke zich dan eens gedraagt als een boefje, dan probeert ze er meteen een spelletje van te maken zodat je eigenlijk niet eens boos op haar kunt worden. De slimmerik! Ymke kijkt veel af van de andere hond in het gastgezin waar ze nu is. Ymke kan prima als enige hond in huis, maar naast een andere stabiele, zelfverzekerde, hond zal ze het naar verwachting heel goed doen.
Achtergrond: Ymke komt uit het ellendige gemeente-asiel van Resita. Gelukkig konden we haar nu naar Nederland halen en ze verblijft nu bij een gastgezin in Nieuwe Pekela.
Medische bijzonderheden: Geen.


Lindy (optie)
Geslacht:
teefje 
Alg. info:
Lindy is ruim een jaar oud, ze is 31cm hoog en weegt 5 kilo.

Karakter: Lindy is een klein, aanhalig en gemakkelijk hondje. Al na enkele dagen in Nederland was ze zo goed als zindelijk en gedroeg ze zich voorbeeldig in huis. Ze kan zelfs al eventjes alleen zijn. Lindy is rustig, ze wil echt wel spelen en lekker er op uit maar in huis kan ze zich prima vermaken met haar speeltjes of door te slapen. Maar het liefst is ze dicht bij haar mensen, van aandacht krijgt ze geen genoeg! Met mensen en honden is Lindy wat afwachtend, ze heeft wat tijd nodig om te wennen. Wordt haar die gegund, dan is het ook helemaal goed. Naar andere honden is ze niet dominant, als een hond niet vriendelijk tegen haar is, laat ze hem gewoon links liggen. Ze zoekt de confrontatie niet op. Lindy heeft geen jachtinstinct en echt waaks is ze ook niet. Met katten en kinderen heeft ze nog geen ervaring, maar de verwachting is dat dat prima zal gaan als de kennismaking in haar tempo kan plaatsvinden. Ze laat zich heel goed trainen met wat lekkers, ze is een slim hondje dat alles snel oppikt. Ze loopt netjes aan de riem al kan ze door haar enthousiasme wel wat trekken. Autorijden vindt ze helemaal geweldig. Lindy is een baasgericht, vrolijk hondje dat graag knuffelt en heel ontspannen in huis kan zijn als ze daarnaast maar voldoende aandacht en beweging krijgt. Ze kan goed bij een andere hond geplaatst worden maar heeft een voorkeur voor andere reuen. Tegen andere teefjes kan ze zich gedragen als een klein krengetje.
Achtergrond: Lindy komt uit het asiel van Resita waar ze door ons team vandaan is gehaald en in afwachting van een mandje in Nederland bij een particuliere opvang in Roemenie is ondergebracht. Nu is ze in Nederland en verblijft bij een gastgezin in Nieuwe Pekela.
Medische bijzonderheden: geen

Toffee  
Geslacht:
teefje
Alg. info:
 Toffee is ongeveer 2 jaar oud, ze is een ongeveer 40cm hoog en weegt 8 kilo.
Karakter: Toffee is een heel rustig hondje in huis, ze is zindelijk en blaft zelden. Ze is enorm aanhankelijk, is graag dichtbij je en knuffelt graag. Ze luistert goed naar haar naam en komt als je haar roept. Haar gastgezin trainen al een beetje met Toffee en ze kan heel netjes op commando zitten, liggen, staan en een pootje geven. Ook aan de lijn wandelen en apporteren doet ze braaf. Autorijden vindt ze prima en ze kan al een paar uurtjes alleen zijn, in haar gastgezin ligt ze dan in een bench. Ze heeft nog niets gesloopt, ze heeft een eigen kluif waar ze graag op knaagt en laat zaken die niet van haar zijn met rust. Met kleine kinderen kan ze nog niet zo goed overweg, ze reageert onzeker op hen. Vooral voor luidruchtige kinderen is ze bang. Oudere, rustigere kinderen gaat goed, maar ze wordt liever niet door hen aangeraakt.Toffee is afwachtend naar vreemden en ze heeft tijd nodig om mensen te vertrouwen. Toffee toont geen tekenen van voernijd, de andere hond in het gastgezin mag best een paar van haar brokjes proeven. Katten vindt ze ook leuk, ze rent er soms even achteraan om ze uit te dagen om te spelen. Inmiddels heeft ze geleerd dat niet alle katten deze manier van spelen waarderen. Toffee zal het goed doen in een huis waar ze de enigste hond is, maar de aanwezigheid van een andere hond en katten zal ze ook prima vinden. Ze is een hele lieve, zachtaardige en speelse hond die snel leert en heel veel knuffels te geven heeft. Gezien haar angst voor kinderen plaatsen we haar niet in een gezin met kinderen.
Achtergrond:
 Toffee komt uit het ellendige gemeente-asiel van Resita. Gelukkig konden we haar naar Nederland halen en Toffee verblijft nu bij een gastgezin in Amsterdam.
Medische bijzonderheden: Geen.

Lulu
Geslacht:
teefje
Alg. info:
 Lulu is geboren in april 2018, ze is een middelmaatje.

Karakter: Lulu is een lief en zachtaardig hondje. Ze is erg speels, zoals je van een hond van haar leeftijd mag verwachten. Met een speeltje of botje kan ze zich ook prima zelf vermaken, zelfs even alleen thuis zijn is dan geen probleem. Lulu is een enorme knuffelkont bij de mensen die ze kent, die mogen haar zelfs optillen. Vreemde mensen zijn best eng, ze blaft even als ze iets spannend vindt. Ze vindt mannen iets enger dan vrouwen, maar het is vooral onzekerheid die ze steeds weer weet te overwinnen. Bezoek is welkom, bij haar gastgezin kijkt ze naar hoe de andere honden ermee omgaan en daar leert ze van. Harde stemmen en drukke kinderen vindt ze echt niet leuk, dan verdwijnt haar anders zo vrolijke staartje tussen haar pootjes, daarom plaatsen we haar ook niet bij te jonge kinderen. Met andere honden speelt ze graag, ze is erg sociaal al kan ze zich soms als een echt dametje gedragen naar de andere honden, ze staat haar ‘mannetje’. Lulu is al zindelijk, ze wandelt goed aan de riem en toont geen jachtinstinct. Eten doet ze apart, want ze pikt ook graag het voer in van de anderen als ze de kans krijgt.  Lulu is een een heel leuke en actieve hond, bij een zachtaardig baasje met een tuin en misschien zelfs nog een andere hond zou ze heel gelukkig worden.
Achtergrond:  Lulu komt uit het gemeentelijke asiel van Resita waar ze het erg slecht heeft gehad. Ze is sinds kort in Nederland en verblijft nu bij een gastgezin in Groningen.
Medische bijzonderheden: In het asiel van Resita heeft Lulu heeft lange tijd op een natte ondergrond moeten liggen waardoor haar voetzooltjes zijn gaan ontsteken. Inmiddels is ze daarvoor succesvol behandeld en is ze helemaal genezen. 


Bibi (optie)
Geslacht:
teefje
Alg. info: Bibi is geboren in oktober 2017, ze is een klein formaatje

Karakter: Kleine Bibi is een ongelooflijk lief hondje. Ze is slim, zit boordevol aanhankelijkheid en heeft grappige streken. Als je haar roept, komt ze in volle vaart naar je toe om een knuffel te halen. Ze is heel speels en kan zich prima vermaken met een speeltje maar het liefst is ze dicht bij haar mensen. In huis is ze zindelijk, soms ontsnapt haar nog een klein deemoedsplasje. In huis maakt ze niets stuk, maar ze sleept alles dat ze te pakken krijgt naar haar mand. Bibi klimt ook graag op alles waar ze bij kan, vanwege haar formaat levert dat vooral grappige momenten op. Als ornament in de vensterbank doet ze het in elk geval heel goed want waaks is ze niet. Ze blaft zelfs bijna niet, alleen als andere honden aanslaan doet ze ook een duit in het zakje. Maar komen haar mensen thuis van weggeweest dan zal ze haar blijdschap wel luidruchtig tonen met een soort gejoel. Alleen thuis zijn is geen probleem voor Bibi. Bij haar gastgezin zit ze dan in de bench en er zijn andere honden in het huis en dan gaat het prima. Met kinderen kan ze overweg mits de kinderen weten hoe ze haar moeten benaderen. Bibi heeft nog geen ervaring met katten. Wel een beetje met konijnen en kippen maar die gaat ze vooral uit de weg. Bezoek is welkom bij Bibi, als ze even de tijd krijgt om het aan te zien zal ze snel genoeg een aai komen halen. Ze loopt netjes aan de lijn, trekt niet. Ze is niet dol op haar tuigje, maar eenmaal buiten vergeet ze dat al snel. Vreemde honden vindt ze niet zo leuk, dan laat ze duidelijk merken maar dit is vrij logisch met haar achtergrond. In een volgepropt Roemeens asiel moet je je als klein hondje ook kunnen verdedigen. Inmiddels begint Bibi door te krijgen dat niet elke vreemde hond gevaarlijk is en het gaat steeds een beetje beter. Vreemde mensen op straat negeert ze en ze reageert er niet op. Bibi is een heel baasgericht hondje, ze heeft veel aan de steun van een andere hond naast zich. Ze leert snel, is speels en een tikje onderdanig. Soms iets afwachtend maar vooral heel lief en aanhankelijk.
Achtergrond: Bibi komt uit het gemeente-asiel van Resita, een hele nare plek voor vooral kleinere honden. Gelukkig konden we Bibi eruit halen en ze verblijft nu bij een gastgezin in Meppel.
Medische bijzonderheden: Geen.

Djazz
Geslacht:
reu (gecastreerd)
Alg. info:
Djazz is geboren in de zomer van 2017, hij is een 36 cm hoog en weegt 12 kilo.

Karakter: Djazz is een heel lief, maar ook een energiek baldadig hondje dat nog wel enige opvoeding nodig heeft. Hij is een blije stuiterbal die je regelmatig een beetje af moet remmen. Niet zo gek, want als je nog jong bent en je eindelijk uit dat Roemeense asiel mag, dan wil je vooral spelen, rennen en ontdekken. Djazz lijkt zijn puppytijd een beetje in te halen. Hij geniet volop! Waar zijn grenzen liggen is hij nog aan het leren. Dat gaat best goed, hij luistert inmiddels naar zijn naam en snapt ook de woordjes die hem duidelijk maken dat hij iets doet wat niet mag. Hij kan prima een aantal uurtjes alleen thuis zijn. Hij kan dan vrij door het huis lopen, maar pakt wel van alles. Hij maakt niets stuk maar wat wel of niet van hem is, snapt hij nog niet. Hij klimt ook gerust op de vensterbanken voor een beter uitzicht. Met katten kan hij ook overweg, hij ziet ze vooral als speelkameraadjes. Zodra ze hem duidelijk maken niet van hem gediend te zijn of wanneer ze hem negeren, zoekt Djazz wel weer iets anders om mee te spelen. Met kinderen heeft hij nog geen ervaring maar zijn gastgezin verwacht dat hij met kinderen geen problemen zal hebben. Als hij ermee kan spelen zal hij hun gezelschap alleen maar fijn vinden. Als Djazz eet, kun je hem gerust benaderen, voernijd heeft hij niet. Wel pikt hij graag een brokje mee van de andere honden als hij de kans krijgt. Djazz loopt netjes aan de riem zonder trekken. Autorijden gaat ook goed en naar vreemde mensen en andere honden gedraagt hij zich netjes met gezonde reserves. Hij begroet ze niet heel enthousiast maar gaat ze ook niet uit de weg. Alleen met vreemde reuen kan hij wat defensief reageren. Een belangrijk punt van aandacht bij dit ondernemende hondje is dat hij deuren open kan maken en door het kattenluik gaat. Een echte slimmerik dus! En als Djazz dan uitgespeeld en moe is… Dan kruipt hij het liefst dicht tegen een andere hond aan om lekker te gaan slapen. Eigenlijk is Djazz is zo’n hondje waar een Disney film over gemaakt zou kunnen worden. Hij zal heel gelukkig worden met een baasje zijn enthousiasme weet te waarderen en die bij voorkeur ook nog voor een ander hondenmaatje kan zorgen.
Achtergrond: Djazz komt uit het ellendige gemeente-asiel van Resita. Gelukkig konden we hem naar Nederland halen en Djazz verblijft nu bij een gastgezin in Ulrum.
Medische bijzonderheden: Geen.

Vampy
Geslacht:
reu (gecastreerd)
Alg. info:
Vampy is geboren in januari 2016 en het is een klein hondje.

Karakter: Vampy is een schatje; een heel erg lief en aanhankelijk hondje met een heel sociaal karakter. Hij is graag dichtbij je, kruipt graag tegen je aan als hij de kans krijgt. Hij is prima met andere honden en katten. Bij het eten heeft hij nog wat begeleiding nodig,  hij verdedigt zijn voer als de andere dieren te dicht bij komen. Alleen thuis zijn kan hij ook, in zijn gastgezin gaat hij niet in een bench maar mag hij gewoon vrij in huis rondlopen. Dat gaat prima en hij sloopt niets. Hij is zindelijk en loopt netjes mee aan de riem. Als er bezoek komt, geeft dat voor Vampy geen problemen. Hij vindt het gezellig en komt graag even wat aandacht en een knuffel halen. Vampy gaat ook probleemloos mee in de auto. Nieuwe situaties met drukte en verkeer zijn hooguit wat onwennig voor hem, angst heeft hij niet. Vreemde mensen leveren ook geen problemen op, hij reageert enigszins afwachtend. Vampy is erg trouw en baasgericht en zijn focus ligt continu op de baas. Eigenlijk is hij gewoon een heel makkelijk en lief hondje.
Achtergrond: Vampy is gevonden op een veld in de buurt van Boekarest en door zijn grappige onderbeet kreeg hij de naam Vampy. Hij heeft een tijdje in een particulier asiel gezeten, maar is gelukkig nu in Nederland. Hij verblijft bij een gastgezin in Groningen. 
Medische bijzonderheden: Geen.

Pamela*
Geslacht:
teefje
Alg. info:
Pamela is geboren in april 2017. ze is een hondje van ongeveer 25cm hoog en niet zwaarder dan 10 kilo.

Karakter: Pamela is een energiek en vrolijk hondje, ze zoekt zelf liever het contact dan dat ze benaderd wordt maar als ze daar de gelegenheid voor krijgt, is ze lief en aanhalig. Zeker bij mensen die ze kent. Ze houd niet zo van optillen, dat is te spannend en laat haar verstijven. Ze is slim en leert snel van andere honden. Ze doet ze gewoon na. Pamela is inmiddels gewend aan katten, ze wil er graag even mee spelen maar als de katten niet reageren, laat ze ze al snel weer met rust. Met kinderen heeft Pamela weinig ervaring, we denken niet dat ze in een omgeving met kinderen past. Ze is in veel opzichten nog onervaren. Ze kan zich ook stoerder voordoen dan ze het waarschijnlijk voelt. Vreemde mensen zijn niet Pamela’s favoriet, die worden blaffend tegemoet getreden. Honden die ze niet kent worden met veel bravoure begroet, ze voelt zich goed op haar gemak tussen honden en speelt enorm graag maar als klein hondje moet je je wel een beetje laten gelden toch? Pamela luistert goed naar haar naam, komt ook als ze geroepen wordt. Het is een hondje dat enerzijds energiek, vrolijk en blij is en aan de andere kant nog wat moeite heeft met veel prikkels. Leven in een drukke stad of in een gezin zal moeilijk voor haar zijn. Pamela heeft ook echt terriër-trekjes, achter dat schattige koppie zit een energiek en eigenwijs dametje. Ze zal het liefst ergens wonen waar een hondenmaatje is. Pamela plaatsen we niet in een gezin met kleine kinderen.
Achtergrond: Pamela komt uit de omgeving van Boekarest. Ze is gevonden bij een begraafplaats waar ze vermoedelijk gedumpt is. Ze is daar bij een locale rescuer weggehaald. Pamela verblijft momenteel in een gastgezin in Almkerk.  
Medische bijzonderheden: Pamela is helaas positief gestest op hartworm, maar een hart- en longecho (in Nederland) heeft uitgewezen dat de besmetting gelukkig niet heel ernstig is. Wel dient ze nog 1 jaar lang maandelijks een pipetje Advocate te krijgen. Na 1 jaar wordt ze dan opnieuw getest op kosten van de stichting. Daarom geldt voor Pamela een gereduceerd adoptietarief.

HeroHero*
Geslacht: reu
Alg. info: Hero is anderhalf jaar oud.
Karakter: Hero is een baasgericht hondje met een lief en sociaal karakter en twee grote hobby’s: eten en spelen! Met drie poten kun je heel goed leven, Hero is daar het vrolijke bewijs van. Ondanks zijn handicap is hij een actieve hond die heel hard kan rennen. En dat doet hij dan ook het liefste want rustig wandelen kost hem veel inspanning. Aan de riem lopen was in het begin dan ook niet echt gemakkelijk voor hem maar intussen heeft hij door hoe dat moet. Als de riem hem een beetje ruimte geeft kan hij nu prima naast het baasje meelopen.  Hero is erg slim en met wat lekkers erbij leert hij razendsnel. Hero is een moedige hond die zich niet zo heel snel van de wijs laat brengen. Van onverwachte geluiden schrikt hij, maar hij herstelt ook snel. Met kinderen heeft hij geen moeite, dat gaat prima mits zij een beetje rekening houden met zijn beperking. Katten vindt hij matig interessant, hun voer lijkt hem meer aan te trekken. Wij verwachten niet dat Hero problemen zal krijgen in een huis waar ook katten wonen. Op vreemde honden en mensen reageert hij ontspannen en ietsje gereserveerd. Als hij een klik met een andere hond heeft is het meteen ouwe jongens krentenbrood. Alleen zijn gaat ook best goed als hij vooraf zijn energie goed kwijt kan. Jachtinstinct heeft hij niet echt, hij gaat wel graag zijn neus achterna maar is ook goed terug te roepen. Hero is een heel blijmoedige hond met een vriendelijke persoonlijkheid die geniet van zijn leventje. Nu hopen we snel voor hem een plekje te vinden waar hij de rest van zijn leven het zonnetje in huis mag zijn.
Achtergrond:  Hero is door een lokale rescuer gevonden met een verbrijzelde poot, daarom is nu zijn ene poot geamputeerd. Hij kon na zijn operatie terecht bij een particulier asiel, maar een kennel is voor geen enkele hond leuk en al helemaal niet voor Hero…. Gelukkig verblijft deze opgewekte vent inmiddels bij een gastgezin in Overasselt.
Medische bijzonderheden: Geen, maar vanwege Hero’s handicap geldt een verlaagd adoptietarief.

Gimpy
Geslacht: reu
Alg. info: Gimpy is geboren in 2010. Hij is 35 cm. hoog.
Karakter: Gimp zat drie jaar lang in een Roemeens asiel met de geuzennaam Grumpy Boy. Hij was, toegegeven, best een chagrijnig knaapje in het begin. Maar wat nog veel meer opviel was zijn enorme aanpassingsvermogen, zijn welwillendheid om mee te werken en het gemak waarmee hij een plek innam in het huishouden. Wie is Gimpy? Gimpy is een ontzettend gezellig, makkelijk, lief, grappig en koddig hondje. Gimpy is ook een hondje dat moeite heeft met (fysieke) druk en dwang. Om deze reden kan hij niet naar mensen zonder hondenervaring, kleine kinderen hebben of met een druk huishouden.
Gimp is zelfstandig, onafhankelijk, intelligent, en gek op zijn (pleeg)baas. Hij heeft niet vooraan gestaan bij het uitdelen van handige lichaamsdelen, dus een sportief baasje is niet aan hem besteed. Hij wandelt graag, maar niet in tempo en niet ver. Het liefst snuft hij uren op een veldje of slentert hij lekker met het baasje rond. Gimp is zindelijk, kan uitstekend alleen zijn, kan prima met de andere (rustige) honden overweg en met de (niet-bange) katten uit het huishouden. Buiten negeert hij andere honden grotendeels, een beleefd snufje uitgezonderd. Bij mensen wil hij best aan een broekspijp snuffelen en een snoepje aanpakken, maar hij hoeft niet meteen een aai over zijn kop.
De ideale plek voor Gimp zou een rustige (oudere?) baas of stel zijn met een tuin, waar hij lekker in rond kan slenteren. Met oudere kinderen die snappen dat ze hem met rust moeten laten, zou hij prima overweg kunnen. Is hij dan onaanraakbaar? Nee, zeker niet. Gimp komt graag knuffelen, stoeien, donderjagen, spelen en bij je liggen. Aan het einde van een drukke dag moet je hem met rust laten en niet in zijn slaap aaien, maar wat is daar eigenlijk gek aan? Met geduld en begrip heb je een loyaal wereldhondje aan hem, een vriendje voor het leven. Dat hij nooit vrienden zal gaan worden met de dierenarts is dan niet het einde van de wereld, toch?
Achtergrond: Gimpy heeft jarenlang in een asiel in Boekarest gezeten, maar gelukkig konden we hem daar weghalen. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Groningen.
Medische bijzonderheden: Geen.

Tess
Geslacht:
Teefje
Alg. info:
Tess is geboren in januari 2012. Ze is 45 cm. hoog en weegt 15 kg.

Karakter: Tess is zich langzaam maar zeker aan het losmaken van haar verleden en dat is prachtig om te zien. Het is in haar gastgezin een hele lieve hond met een zacht en bescheiden karakter. Ze is graag bij haar baasje in de buurt, maar dringt zich niet op. Tess is heel gevoelig voor correcties; een te boze stem maakt veel indruk. In huis gedraagt ze zich rustig; ze is zindelijk en ze kan prima een paar uurtjes (samen met een andere hond) alleen zijn. Ze begint te wennen aan het lopen aan een riem en ze is niet bang voor verkeer of harde geluiden, maar (nog) wel voor vreemde mensen; die ontwijkt ze liever. Ook bezoek in huis gaat ze uit de weg; ze zoekt dan ergens een veilig plekje. Autorijden gaat prima en met andere honden is ze heel sociaal. Sinds kort gaat ze naar de dagopvang en daar vermaakt ze zich goed.
Voor Tess zoeken we gezien haar karakter een rustige plek bij mensen met hondenervaring en bij voorkeur een andere hond als steun- en speelmaatje. Wie wil haar een goed thuis geven?
Achtergrond: Tess heeft jarenlang in een particulier asiel gezeten, waar de verzorging erg slecht was. We hebben haar daar zelf ontmoet en besloten haar een kans in Nederland te geven. Ze verblijft nu bij een gastgezin in Overasselt.

Medische bijzonderheden: geen.


Misty
Geslacht:
Teefje
Alg. info:
Misty is geboren in maart 2017. Ze is 40 cm. hoog.
Karakter:
Misty is een heel lief hondje met een zacht karakter. Ze is nog maar net in Nederland en je kunt aan haar merken dat ze lang in een asiel heeft geleefd, want ze is weinig gewend en vindt veel dingen nog spannend, zoals een stofzuiger, verkeer, harde geluiden. In huis gedraagt ze zich rustig, ze is zindelijk en ze kan prima even alleen zijn. Naar buiten gaan vindt ze heel leuk, mits er gelopen wordt in rustige wandelgebieden en ze ruikt graag aan alle luchtjes langs de route. Met andere honden is ze heel sociaal en ze begint nu ook te spelen. Ze kan prima met katten. Met mensen is Misty een beetje eenkennig, waarbij ze met name voor mannen wat op haar hoede is. Maar met lekkere hapjes kun je haar vertrouwen wel winnen. Met haar gastmoeder is het een grote knuffel zonder enige reserves, dus ze kan zich zeker wel hechten aan mensen, maar adoptanten moeten rekening houden met een gewenningsperiode. Als Misty bang is, is ze watervlug; dus buiten loslopen moet opgebouwd worden. Maar ze leert snel dingen, ze is heel slim. Met een zachte aanpak en wanneer men daar rustig de tijd voor neemt, wordt het een superlief maatje.
Voor Misty zoeken we gezien haar karakter een rustig thuis bij mensen met hondenervaring.
Achtergrond: Misty hebben we tijdens een van onze tripjes naar Roemenië ontmoet in een groot asiel, waar ze vanaf pup opgesloten zat. Ze verblijft nu bij een gastgezin in Tjuchem (Gr.).
Medische bijzonderheden: geen.


Sumo* 
Geslacht: reu

Alg. info: Sumo is geboren in november 2015. Hij is 65 cm. hoog en weegt 38 kg.
Karakter: Sumo is een hele lieve, gevoelige hond met een baasgericht karakter. In huis gedraagt hij zich rustig. Bij zijn gastgezin gaat hij alleen ’s nachts in de bench, overdag kan hij gewoon vrij rondlopen in huis, ook als de mensen even van huis zijn. Wel zorgen ze er voordat als hij even alleen in huis is, hij van buitenaf niet teveel prikkels krijgt. Hij doet zich namelijk graag voor als waakhond en reageert op wat er buitenshuis gebeurt. Hij slaat aan als het nodig is maar bezoek is welkom. Hij wil wel graag in zijn eigen tempo kennismaken. Als het bezoek hem even negeert komt hij uit zichzelf nieuwsgierig kennismaken. Hij is graag bij zijn mensen in de buurt. De aandacht naar zich toe trekken kan hij ook heel goed. Met andere honden is hij sociaal en speels. Sommige honden vindt hij spannend, maar daarin laat hij zich goed begeleiden.
Sumo laat zich goed begeleiden en corrigeren als dat nodig is, alles gaat bij hem met een zachte hand. Stemverheffing maakt hem onzeker. Hij is intelligent en met positieve stimulering leert hij razendsnel. Autorijden vindt hij leuk en hij gaat graag mee, maar hij houdt niet van drukte, dus rustige wandelgebieden zijn voor hem het fijnste. Spelen met andere honden doet hij heel graag en hij is daarbij ondanks zijn grootte onderdanig. Hij heeft goede ervaringen met een uitlaatservice gehad, hij vond het erg leuk om mee te gaan.
Hij is wat onzeker met onbekende mensen en kleine kinderen, hij heeft tijd nodig om vertrouwd te raken. In zijn huidige gastgezin zijn twee kinderen van 2 en 5 jaar en intussen is hij goed gewend. Als ze te druk zijn, loopt hij gewoon weg. De kinderen kunnen hem aaien en hij is van zijn kant ook belangstellend naar hen. Sumo is zindelijk in huis en tuin.  Hij is een langzame eter, maar hij beschermt zijn voer niet. Door zijn toch wat onderdanige karakter mag iedereen aan zijn voer komen. De andere hond in huis kan rustig een hapje uit zijn bak nemen. Sumo is soms onzeker en heeft dan veel steun aan een andere hond. Daarom zoeken we voor hem een thuis bij mensen die veel tijd voor hem hebben en waar ook een andere hond aanwezig is als steunmaatje. Vanwege deze aanvullende adoptievoorwaarde geldt voor hem een aangepast adoptietarief. Wie geeft deze lieverd zijn eigen thuis?
Achtergrond:
Sumo is als jonge pup door ons naar Nederland gehaald, samen met zijn broertjes en zusjes. Hij is geadopteerd, maar zijn huidige familie kan wegens een scheiding niet langer meer voor hem zorgen en zij hebben besloten hem af te staan aan ons. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Drachten.
Achtergrond: Sumo is als jonge pup door ons naar Nederland gehaald, samen met zijn broertjes en zusjes. Hij is geadopteerd, maar zijn huidige familie kan wegens een scheiding niet langer meer voor hem zorgen en zij hebben besloten hem af te staan aan ons. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Drachten.
Medische bijzonderheden:geen.


Fifica
Geslacht: teefje
Alg. info: Fifica is geboren in oktober 2009. Ze is 45 cm. hoog en weegt 22 kg.
Karakter: Fifica is een hele lieve hond met een zacht en in eerste instantie wat onzeker karakter, maar als het ijs gebroken is, is ze heel aanhankelijk en vrolijk. In haar gastgezin heeft ze zich na een tijdje van gewenning ontpopt als een heerlijke knuffelkont. In huis gedraagt ze zich rustig en even alleen zijn vindt ze geen probleem. Ze is heel sociaal met andere honden en ook met katten gedraagt ze zich prima. Vreemde mensen bekijkt ze eerst van een afstandje; ze heeft even tijd nodig om ze te leren kennen. Angstig is ze niet, ze kijkt eventje de kat uit de boom en accepteert bezoek in haar eigen huis dan ook zonder problemen. Ze gaat graag mee wandelen, ze is ze niet angstig voor verkeer en ze loopt goed mee aan de riem. Ook autorijden vindt ze leuk. Ze luistert goed tijdens de wandelingen, ze loopt niet weg maar vindt het heerlijk om even de vogels de lucht in te jagen en de eenden het water in. Ze is niet gewend aan kinderen en vanwege haar afwachtende karakter past een rustig gezin zonder kinderen beter bij haar.  Ze kan ook prima als enige hond geplaatst worden. Wie geeft haar een liefdevol thuis?
Achtergrond: Fifica hebben we vorig jaar zelf ontmoet in Roemenië waar ze op een klein plaatsje bij iemand achter het huis een hok had. Fifica heeft vroeger bij oudere mensen gewoond, maar toen die gestorven waren, was dit de enige beschikbare plek voor haar. Voor zo’n lieve hond was dit een erg eenzaam bestaan en gelukkig konden we haar naar Nederland halen. Ze verblijft nu bij een gastgezin in Eindhoven.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege haar oudere leeftijd geldt voor haar een verlaagd adoptietarief.

Sinbad *
Geslacht: reu
Alg. info: Sinbad is geboren in september 2015. Hij is 53 cm. hoog en weegt 20 kg.
Karakter: Sinbad heeft zich in zijn gastgezin ontwikkeld tot een lieve, aanhankelijke hond met een vrolijk en baasgericht karakter. Met vreemde mensen is hij wat afwachtend, maar met de mensen die hij goed kent knuffelt hij graag. Hij is rustig in huis, mits hij voldoende beweging krijgt, want Sinbad is wel een actieve hond. Spelen en rennen met andere honden vindt hij heerlijk, maar hij vindt het ook heel erg leuk om samen met de baas iets te ondernemen, zoals kanovaren, hardlopen, breitensport en speuren. En hij heeft met hele goede resultaten een basiscursus bij de hondenschool doorlopen!
Sinbad is zindelijk, loopt goed mee aan de riem en autorijden is ook geen probleem.
We zoeken voor deze lieverd een ervaren actieve baas die samen met hem leuke dingen wil ondernemen.
Omdat Sinbad al lang in opvang zit en hij wel een baasje met hondenervaring nodig heeft, vragen we voor hem geen reguliere adoptiebijdrage, maar een donatie aan de stichting. Wie zoekt een vrolijk maatje?

Achtergrond: Sinbad en zijn zusjes/broertjes liepen als kleine pups verloren rond in een bos. Gelukkig konden we ze daar weghalen en in een asiel onderbrengen. Inmiddels is het hele nest in Nederland en een paar broertjes/zusjes zijn geadopteerd; nu Sinbad nog! Hij verblijft bij een gastgezin in Stedum (Gr.).
Medische bijzonderheden: Geen.

Binnenkort in Nederland!

Evy
Geslacht:
teefje
Alg. info:
2-3 jaar oud, middelmaatje

Karakter: lief en vriendelijk karakter
Achtergrond: Evy is hoogzwanger uit het asiel van Resita gehaald. Een gemeentelijke asiel is geen plek voor pasgeboren pups en zeker niet voor een aanstaande moeder. Evy heeft haar pups op een veilige plek gekregen, zij hebben inmiddels allemaal een thuis gevonden en Evy is klaar om aan haar reis naar Nederland te beginnen als er een gastgezin klaar staat of wanneer een adoptant zich meldt.
Medische bijzonderheden: Geen.

Numa
Geslacht:
teefje
Alg. info:
 Numa is een middelmaatje wordt op 1-2 jaar oud geschat

Karakter: lief en sociaal karakter
Achtergrond: Numa komt uit het asiel in Resita waar ze het heel slecht had. Nu komt ze binnenkort naar Nederland en meer informatie volgt snel.
Medische bijzonderheden: Geen.

Honden nog in Roemenië

Hieronder ziet u honden die nu nog in Roemenië zitten. De meeste honden zijn van Ioana, een rescuer waar we al een aantal jaren mee samen werken. Ze heeft deze honden grotendeels ondergebracht in een particulier asiel, waar ze hun dagen slijten in een kennel. We hebben deze honden zelf ontmoet en het zijn grotendeels hele lieve sociale honden die helaas al een hele lange tijd (vaak jaren) opgesloten zitten. Ook staan hier een aantal kettinghondjes die we weg hebben laten halen; zij zitten nu bij een particuliere opvang in Timisoare. Al deze honden kunnen naar Nederland komen indien zich een geschikt adoptie- of gastgezin aandient met voldoende hondenervaring. U dient zich daarbij wel te realiseren dat ze waarschijnlijk nog veel dingen moeten leren, zoals zindelijk zijn, alleen thuis blijven en aan de riem lopen. Ook zal de drukke Nederlandse samenleving spannend voor hen zijn, dus het bieden van veiligheid heeft prioriteit.

 

Rona
Geslacht:
teefje
Alg. info:
 anderhalf jaar oud, middelmaatje

Karakter: lief, onzeker
Achtergrond: Rona is een lief maar onzeker teefje. Voor haar zoeken we een ervaren gastgezin zodat ze naar Nederland kan komen. Ze zwierf rond op een bedrijventerrein. We hebben haar daar weg laten halen en ze wordt nu opgevangen in een particulier asiel totdat ze naar Nederland kan komen.
Medische bijzonderheden: Geen.

Bobo
Geslacht: reu
Leeftijd: Bobo is geboren in 2014.
Karakter: Bobo is een heel lief hondje met een zacht karakter. Hij is heel aanhankelijk met mensen en sociaal met andere honden.   
Achtergrond: Bobo heeft lange tijd aan een ketting gezeten bij een rescuer die niet de mogelijkheden heeft om de honden een goed leven te bieden. We hebben hem daar weg laten halen en hij verblijft nu bij particuliere opvang in een kennel.
Medische bijzonderheden: Bobo is helaas positief getest op hartworm en wordt daarvoor nu behandeld. Zodra ze genezen is, kan ze naar Nederland komen.
 

En tot slot….
… zijn er meerdere honden die in Roemenië veilig in een particuliere opvang verblijven in afwachting van hun paspoort en een mandje in Nederland. Het zijn stuk voor stuk lieve en sociale honden. Heeft u interesse in een van hen? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.