Onze honden

Hieronder ziet u de honden die we bemiddelen voor een goed en blijvend thuis. Onze honden komen uit verschillende situaties. Direct van de straat, uit een gemeentelijk asiel of uit een particuliere opvang. In een gemeentelijk asiel zijn de omstandigheden altijd dramatisch slecht, met nauwelijks te eten, veel te veel honden in een kennel en een koude vloer als slaapplek. In een particuliere opvang zijn de omstandigheden natuurlijk beter, maar ook hier leven de honden meestal buiten met alleen een houten hok als schuilplaats. Ze zijn dus niet gewend om in een huis te wonen, tenzij in een ‘vorig leven’. Ook is meestal de informatie die we over een hond krijgen vrij oppervlakkig. Verder hebben ze meestal het nodige meegemaakt en niet altijd positief, waardoor ze de eerste periode in Nederland wat afwachtend, onzeker of soms bang kunnen zijn. We plaatsen daarom vrijwel altijd een hondje eerst in een gastgezin. Hier kunnen ze wennen aan het leven als gezinshond, de eerste basisbeginselen leren en hun nare ervaringen verwerken. We krijgen daardoor ook een beter beeld van hun karakter en we zullen u daarover zo goed mogelijk informeren.

Onze honden:
– zijn meestal reeds gesteriliseerd/gecastreerd. Wanneer dat niet het geval is, staat dit bij de omschrijving en dan  dienen adoptanten daar later zelf zorg voor te dragen. Dit is onderdeel van het adoptiecontract.
– hebben een Europees paspoort, een chip en zijn ingeënt met een cocktailvaccinatie.
– worden voor vertrek getest op hartworm en op de tekenziekten ehrlichia, anaplasma en ziekte van Lyme (zie ook de pagina ‘informatie‘).

Adoptiebijdrage en -procedure
Op de pagina ‘adopteren?’ kunt u alles lezen over de adoptieprocedure en de -bijdrage. We hanteren verschillende adoptietarieven, afhankelijk van de leeftijd en eventuele beperking.
Sommige honden hebben een * achter hun naam staan; v
oor deze honden geldt een speciaal adoptietarief. Het gaat hier om honden waarvoor we graag extra aandacht willen vragen, omdat ze wat ouder zijn of een handicap of bepaalde aandoening hebben. Ook voor honden die vanwege hun onzekerheid een andere stabiele hond nodig hebben als steun- en speelmaatje, geldt een verlaagd adoptietarief.

Van de adoptiebijdrage voor onze jonge honden tot 3 jaar reserveren we 10 euro voor sterilisatie-acties in Roemenie!

Onze adoptieprocedure kent verschillende stappen: de intake, de kennismaking tussen de hond en de mogelijke adoptant(en) en tenslotte het huisbezoek. Zie ook de pagina ‘adopteren?‘. De adoptieprocedure begint op het moment dat wij een ingevuld intakeformulier hebben ontvangen. Voor de duidelijkheid zetten wij hier achter de naam van een hond ook de status.

Toelichting:
1. ‘ optie’              : de kennismaking met de hond is goed verlopen en de adoptie gaat in principe door, maar er is nog geen huisbezoek geweest.
2. ‘ gereserveerd’  : de hond is geadopteerd en de procedure wordt afgerond met het adoptiecontract.

 

 

Honden in Nederland

 

Sanda
Geslacht: teefje
Leeftijd: Sanda is geboren in januari 2017.
Karakter: Sanda zagen we in Roemenie als klein frutseltje in een kleine kennel met alleen een buitenhokje als beschutting. Ze kwam direct naar ons toe voor aandacht en ze wilde er zo graag uit…. En hier in de opvang zien we een heel vrolijk en sociaal hondje dat lief is met alle mensen, ook met kinderen. Ze vindt het allemaal nog wel een beetje spannend, maar ze leert snel en  het is een dikke knuffel. In huis gedraagt ze zich heel goed en mee wandelen vindt ze erg leuk. Aan de riem lopen moet ze nog wel een beetje leren en soms kan ze van harde geluiden schrikken. Ze is nog maar net in Nederland, dus meer info volgt z.s.m.
Achtergrond: Sanda zat in een groot asiel, een afschuwelijke plek. We mochten haar gelukkig weg halen en ze verblijft nu bij een gastgezin in Assen.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

 

Ferdi
Geslacht: reu
Leeftijd: Ferdi is geboren in november 2016.
Karakter: Ferdi zagen we in Roemenie als klein frutseltje in een kennel vol met grote honden. Hij kwam direct naar ons toe voor aandacht en hij wilde er zo graag uit…. En hier in de opvang zien we dat het zeer waarschijnlijk vroeger een huishondje is geweest, want hij is heel snel ingeburgerd en absoluut niet angstig voor dingen. Het is een dikke knuffel, ook met kinderen en hij gedraagt zich prima in huis. Maar het is natuurlijk wel een jong hondje en hij gaat graag mee naar buiten om te wandelen en te spelen. Hij is sociaal met honden, maar grote honden vindt hij eng en daar blaft hij tegen. Hij is nog maar net in Nederland en moet nog leren dat ze hem niks zullen doen.
Met katten is hij niet gewend en daar gaat hij achteraan. Wie kan Ferdi een goed thuis geven?
Achtergrond: Ferdi zat in een groot asiel, een afschuwelijke plek. We mochten hem gelukkig weg halen en hij verblijft nu bij een gastgezin.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

 


Kapy *

Geslacht: teefje
Leeftijd: Kapy is geboren in 2007.
Karakter: Tijdens onze trip naar Roemenie hebben we ook Kapy ontmoet, die al jarenlang in een kennel zat opgesloten. Vanwege haar aanhankelijke gedrag en haar leeftijd hebben we haar snel naar Nederland gehaald en hier heeft ze zich ontpopt als een heel lief hondje met een baasgericht karakter. In huis gedraagt ze zich rustig en ze is heel knuffelig met de mensen die ze goed kent. Met vreemde mensen is ze wat afwachtend, maar ze komt snel voorzichtig kennis maken. Ze kan prima een paar uurtjes alleen zijn en buiten loopt ze goed mee aan de riem. Met andere honden is ze heel sociaal, maar ze is vooral gelukkig met haar baasje in de buurt. Met katten is ze erg lief. Autorijden is geen probleem. Het is al met al een hondje dat zich snel heeft aangepast aan een leven als huishondje en daar geniet ze van. Wie geeft deze lieverd een eigen mand? 
Achtergrond: Kapy is jaren geleden door Ioana van straat gehaald en in een particulier asiel in veiligheid gebracht. Ze is echter nooit geadopteerd en sleet haar jaren achter tralies. Gelukkig konden we haar naar Nederland halen en ze verblijft nu bij een gastgezin in Drachtstercompagnie.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege haar leeftijd geldt voor haar een verlaagd adoptietarief.

 

 

Cezar *
Geslacht: reu
Leeftijd: Cezar is ongeveer geboren in 2008.
Karakter: Tijdens onze trip naar Roemenie troffen we Cezar aan in een bouwvallig schuurtje, met een paar vierkante meter kennelruimte. Daar zat hij al jaren te verpieteren en hij was erg blij met bezoek. Het is een aandoenlijk ouder mannetje, getekend door het harde leven in Roemenie. Met zijn lieve en vrolijke karakter verdient hij echt nog heel veel mooie jaren!
In zijn gastgezin doet hij het heel goed. Hij is zindelijk en rustig in huis. Wandelen vindt hij leuk, hij loopt prima mee aan de riem en autorijden is geen probleem. Met andere honden gedraagt hij zich prima, hoewel hij teefjes wel leuker vindt dan reuen. Met katten is hij niet gewend en dat vindt hij spannend.  Met mensen is het een dikke lieverd; hij heeft een baasgericht karakter en houdt van knuffels en aandacht, maar hij kan zichzelf ook prima vermaken met een botje in een zachte mand. Cezar vraagt niet veel en is dankbaar met alles wat hij krijgt. Wie geeft hem een tweede jeugd en een mooie oude dag?

Achtergrond: Cezar is jaren geleden door Ioana uit een dodingsasiel gered en vervolgens ondergebracht in een schuurtje bij iemand in de ‘ tuin’. Gelukkig konden we hem naar Nederland halen en hij verblijft nu bij een gastgezin in Groningen.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege zijn oudere leeftijd geldt voor hem een verlaagd adoptietarief. 

 

 

 

Jones
Geslacht: reu
Leeftijd: Jones is geboren in november 2016.
Karakter: Jones is niet alleen prachtig van buiten, ook van binnen is het een geweldige hond. Heel erg lief, sociaal, vrolijk. Het is nog een jonge hond en hij houdt van lekker rennen en spelen. Ook vindt hij het leuk om iets te doen voor zijn baasje, hij is baasgericht. Jones is een heel leuk en makkelijk hondje; wie geeft deze lieverd een eigen mand?
Achtergrond: Jones komt uit een groot gemeente-asiel, een afschuwelijke plek. Hij is door Florentina daaruit gehaald en verbleef lange tijd bij haar in de tuin en in huis. Maar gelukkig is hij nu in Nederland en hij verblijft nu bij een gastgezin in Groningen.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

 

 

Sunny *
Geslacht: teefje

Leeftijd: Sunny is geboren in januari 2013.
Karakter: Sunny is een heel lief hondje met een zacht karakter. Wel wat afwachtend met vreemde mensen en ze zal tijd nodig hebben om te wennen. Meer info volgt z.s.m.
Achtergrond: Sunny is samen met haar pups van straat gehaald door hondenvangers en naar een dodingsasiel gebracht. Gelukkig werden ze daar weer uitgehaald en naar een particulier asiel gebracht. Nu is ze in Nederland bij een gastgezin in Badhoevedorp.
Medische bijzonderheden: Sunny mist een oog. Vanwege deze handicap geldt voor haar een verlaagd adoptietarief.


 

 

 

 

Sori
Geslacht: teefje

Leeftijd: Sori is geboren in mei 2017.
Karakter: Sori is een hele lieve pup met een zacht en vrolijk karakter. Meer info volgt z.s.m.
Achtergrond: Sori werd samen met haar moeder en zusje van straat gehaald door hondenvangers en naar een dodingsasiel gebracht. Gelukkig werden ze daar weer uitgehaald en naar een particulier asiel gebracht. Nu zijn ze in Nederland en Sori verblijft bij een gastgezin in Munnekezijl (Gr.)
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

 

Surry
Geslacht: teefje
Leeftijd: Surry is geboren in mei 2017.
Karakter: Surry is een hele lieve pup met een zacht en beetje verlegen karakter. Meer info volgt z.s.m.
Achtergrond: Surry werd samen met haar moeder en zusje van straat gehaald door hondenvangers en naar een dodingsasiel gebracht. Gelukkig werden ze daar weer uitgehaald en naar een particulier asiel gebracht. Nu zijn ze in Nederland en Surry verblijft bij een gastgezin in Hoofddorp.
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

 

Dory
Geslacht: teefje
Leeftijd: Dory is geboren in juli 2017.
Karakter: een lieve en sociale pup. Heel aanhankelijk, speels en vrolijk. Meer info volgt z.s.m.
Achtergrond: Dory hebben we samen met Jojo gevonden in een kleine gore bench in het asiel van Fundulea tijdens onze trip naar Roemenie. Gelukkig mochten we ze meenemen en inmiddels zijn ze samen naar Nederland gekomen. Dory verblijft nu bij een gastgezin.
Medische bijzonderheden: Geen. Vanwege haar leeftijd is ze nog niet gesteriliseerd.

 

 

 

Bodi

Bodi
Geslacht: reu
Leeftijd: Bodi is geboren in februari 2012.
Karakter: Bodi is een heel lief aanhankelijk hondje met een rustig karakter. Hij houdt van knuffelen en is graag in de buurt, maar kan zichzelf ook goed vermaken met een dutje. Hij is heel lief met kinderen vanaf een jaar of 7; die vindt hij erg leuk. Met katten en andere honden is hij prima, maar soms vindt hij onbekende honden op straat een beetje eng. Hij kan dan blaffen, maar is prima bij te sturen en het is maar een kleine frutsel. Bodi is goed ingeburgerd in Nederland, hij benadert iedereen vriendelijk, soms een beetje afwachtend, maar is altijd lief. Mee wandelen vindt hij heel leuk en autorijden is geen probleem. Hij heeft veel plezier op de hondencursus, een soort funtraining met leuke spelletjes. Hij houdt ervan om iets te doen voor zijn baasje en werkt graag samen. Bodi is een heel leuk en makkelijk hondje; wie geeft deze lieverd een eigen mand?
Achtergrond: Bodi komt uit een groot gemeente-asiel, een afschuwelijke plek. Twee jaar geleden is hij via ons geadopteerd in Nederland, maar helaas is hij weer afgestaan, wegens de komst van een baby. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Leeuwarden.
Medische bijzonderheden: Geen

 


Pakita
Geslacht: teefje
Leeftijd: Pakita is geboren in augustus 2016.
Karakter: Pakita is een heel lief aanhankelijk hondje. Ze houdt van knuffelen en is graag bij je in de buurt. Met andere honden is ze sociaal, maar vreemde honden vindt ze wat eng, die moet ze even leren kennen. Ze is ontzettend lief met katten, daar speelt ze heel graag mee! Met vreemde mensen is ze wat onzeker en afwachtend, maar als het contact rustig tot stand komt, gaat het prima. Ze is wel waaks, dus daar moet rekening mee worden gehouden. Ze is zindelijk en vindt het heel leuk om mee naar buiten te gaan, lekker lopen.
Wie geeft haar een mandje? Het zou heel leuk zijn als daar ook een ander klein hondje is, als steun- en speelmaatje.
Achtergrond: Pakita is door Ioana gevonden op straat en is vervolgens naar een particulier asiel gebracht. Gelukkig konden we haar naar Nederland halen en ze verblijft nu bij een gastgezin in Schildwolde.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

Dushi
Geslacht: teefje

Leeftijd: Dushi is geboren in 2016.
Karakter: Dushi is een heel lief vrolijk hondje. Ze is goed met alles en iedereen, ook met andere honden en katten. Ze is zindelijk en vindt het heel leuk om mee naar buiten te gaan, lekker lopen. Meer info volgt z.s.m.
Achtergrond: Dushi zwierf op straat samen met Ushi en Dido. Ze werden alledrie van straat gehaald met een sterilisatie-actie en we hebben ze vervolgens naar een opvang laten brengen. Nu zijn ze in Nederland en Dushi verblijft bij een gastgezin in Groningen.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 Mamy *
Geslacht: teefje

Leeftijd: Mamy is geboren in 2008.
Karakter: Tijdens ons verblijf in Roemenië heeft Mamy ons echt geraakt met haar zachte, aanhankelijke karakter. We liepen de kennel binnen en ze kwam direct naar ons toe voor knuffels. Nu is ze sinds kort in Nederland en het is net alsof ze hier al heel lang is. Ze is heel lief met alles en iedereen en heel sociaal met andere honden. Ze is zindelijk en vindt het heerlijk om mee naar buiten te gaan. Autorijden is geen probleem. Mamy is een makkelijke hond en ze zou goed passen bij een rustige familie. Ook met wat oudere kinderen verwachten we geen problemen. Waar mag deze schat wonen? Vanwege haar leeftijd geldt voor haar een verlaagd adoptietarief.
Achtergrond: Mamy is door Ioana op straat gevonden in 2011 en verbleef tot aan 2014 in een tuin. Daarna is ze naar een particulier asiel gebracht; een waardeloze plek waar ze nooit uit de kennel kwam. We hebben haar ontmoet in Roemenie en vanwege haar lieve karakter direct ingepland voor transport. Nu verblijft ze bij een gastgezin in Overasselt.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

 

Gucci
Geslacht: teefje

Leeftijd: Gucci is geboren in mei 2016
Karakter: Gucci is niet alleen prachtig aan de buitenkant, maar ook van binnen. Ze heeft een zacht en aanhankelijk, rustig karakter. In huis gedraagt ze zich prima en ze kan een paar uurtjes alleen zijn. Ze is zindelijk en ze vindt het erg leuk om mee naar buiten te gaan, lekker te lopen. Ze is sociaal met andere honden, maar op straat kan ze vreemde honden een beetje eng vinden, dan ontwijkt ze ze liever. Ook voor vreemde mannen is ze wat afwachtend en dan zoekt ze steun bij haar gastmoeder, maar dit zal in de loop van de tijd verbeteren is onze ervaring.Gucci is lief met kinderen en ook met katten gaat het prima.
Voor Gucci zoeken we iemand met hondenervaring die haar op een positieve manier verder kan begeleiden. Bij wie mag ze wonen?
Achtergrond:Gucci komt uit het ellendige gemeente-asiel van Resita. Gelukkig konden we haar daar weghalen en ze verblijft nu bij een gastgezin in Surhuisterveen (Fr.)
Medische bijzonderheden: Geen 

 

 

Pip
Geslacht: teefje
Leeftijd: Pip is geboren in januari 2017
Karakter: Pip is een lieve en vrolijke jonge hond met een baasgericht karakter. Ook met kinderen kan ze goed omgaan en met andere honden is ze heel sociaal. Ze is zindelijk en loopt goed mee aan de riem. Met vreemde mensen is ze eerst wat afwachtend, maar als de kennismaking rustig verloopt, komt ze wel kijken en krijgt ze vertrouwen. Pip is nog jong en met de juiste begeleiding wordt het een superlief maatje. Bij wie mag ze wonen?
Achtergrond: Pip komt uit het gemeente-asiel van Resita, een afschuwelijke plek. Ze is nu gelukkig in Nederland en verblijft bij een gastgezin in Sint Annen (Gr.)
Medische bijzonderheden: Geen


 

 

 

Sinbad
Geslacht: reu
Alg. info: Sinbad is geboren in september 2015. Hij is 53 cm. hoog en weegt 20 kg.
Karakter: Sinbad heeft zich in zijn gastgezin ontwikkeld tot een lieve, aanhankelijke hond met een vrolijk en baasgericht karakter. Met vreemde mensen is hij wat afwachtend, maar met de mensen die hij goed kent knuffelt hij graag. Hij is rustig in huis, mits hij voldoende beweging krijgt, want Sinbad is wel een actieve hond. Spelen en rennen met andere honden vindt hij heerlijk, maar hij vindt het ook heel erg leuk om samen met de baas iets te ondernemen, zoals kanovaren, hardlopen, breitensport en speuren. En hij heeft met hele goede resultaten een basiscursus bij de hondenschool doorlopen!
Sinbad is zindelijk, loopt goed mee aan de riem en autorijden is ook geen probleem.
We zoeken voor deze lieverd een actieve baas die samen met hem leuke dingen wil ondernemen! Wie zoekt een vrolijk maatje?

Achtergrond: Sinbad en zijn zusjes/broertjes liepen als kleine pups verloren rond in een bos. Gelukkig konden we ze daar weghalen en in een asiel onderbrengen. Inmiddels is het hele nest in Nederland en een paar broertjes/zusjes zijn geadopteerd; nu Sinbad nog! Hij verblijft bij een gastgezin in Stedum (Gr.).
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

Pico
Geslacht:  Reu
Leeftijd: 
Pico is geboren in januari 2016
Karakter: 
Pico is een speelse vrolijke jonge hond met een aanhankelijk karakter. Hij is baasgericht en knuffelt graag met de mensen die hij kent. Met andere honden is hij heel sociaal, daar speelt hij graag mee. Ook met katten gaat het prima. Pico vindt het heerlijk om mee naar buiten te gaan en lekker te rennen op veilig terrein. Hij loopt goed mee aan de riem en autorijden gaat prima. Met vreemde mensen is Pico een beetje gereserveerd; voor de kennismaking heeft hij tijd nodig en dan komt hij graag een knuffel scoren! Maar vanwege deze onzekerheid plaatsen we hem niet bij kinderen. Pico kan prima eventjes alleen thuis zijn en slaapt dan in een bench. Pico is een hele lieve hond voor mensen met hondenervaring die leuke dingen met hem willen gaan doen.
Achtergrond:
 Pico hebben we uit het gemeente-asiel van Resita gehaald, een afschuwelijke plek. Hij verblijft nu bij een gastgezin in Gorredijk.
Medische Bijzonderheden:
Geen

 

 

flory9Flory *
Geslacht: teefje

Alg. info: Flory is geboren in november 2011. Ze is 42 cm. hoog en weegt 16 kg.
Karakter: Flory is in haar gastgezin een aanhankelijk, lief en vrolijk hondje. Ze speelt graag met andere honden en ook met katten is ze lief. In huis is ze rustig en ze kan zichzelf goed vermaken. Ze is zindelijk en en ze kan (samen met een andere hond) ook prima een paar uurtjes alleen zijn. Buiten loopt ze netjes mee aan de riem, maar sommige dingen vindt ze buiten nog wel spannend en dan heeft ze even tijd en rustige begeleiding nodig. Autorijden is geen probleem voor haar. Flory is geen allemansvriendje, ze moet de mensen even leren kennen. Ze is verlegen en onzeker en we zien dat ze zich optrekt aan de andere honden. Daarom zoeken we voor haar een thuis bij mensen met hondenervaring in een rustige omgeving en waar ook een andere stabiele hond aanwezig is. Vanwege deze aanvullende adoptievoorwaarden geldt voor haar een verlaagd adoptietarief. Wie geeft deze prachtige lieverd een thuis?
Achtergrond: Flory komt uit het gemeentelijk asiel van Botosani, voor honden een afschuwelijke plek. Gelukkig konden we haar weg halen en ze is ook geadopteerd geweest. Helaas ging het daar niet goed als enigste hond, ze werd erg angstig en daarom is ze terug gekomen naar de stichting. Ze verblijft nu bij een gastgezin vlakbij Groningen.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

3Fonzy *
Geslacht: reu

Alg. info: Fonzy is geboren in maart 2015. Hij is circa 45 cm. hoog en weegt 16 kg.
Karakter: Fonzy met zijn prachtige vacht is een heel aanhankelijk vrolijk hondje dat graag knuffelt met de mensen die hij goed kent. Hij heeft een zacht, onderdanig karakter en met andere honden is hij heel sociaal. Hij speelt graag en ook katten zijn geen enkel probleem. Binnenshuis is hij rustig en hij is zindelijk. Ook kan hij (samen met een andere hond) prima een paar uurtjes alleen zijn, hij gaat dan lekker slapen.
Fonzy is natuurlijk nog een jonge hond en hij vindt het heel leuk om mee op stap te gaan, lekker rennen en ravotten met andere honden; op veilig terrein kan hij dan ook los lopen. Hij heeft een baasgericht karakter en houdt zijn opvangmoeder goed in de gaten.
Fonzy is echter in vreemde situaties en met onbekende mensen onzeker. Hij zal niet snel uit zichzelf naar vreemde mensen toegaan en hij heeft tijd nodig om vertrouwen te krijgen. Daarom zoeken we voor hem een thuis bij mensen met hondenervaring in een rustige omgeving die hem de ruimte geven om zich verder te ontwikkelen. Een andere stabiele hond als steun en speelmaatje zou fijn zijn voor hem. Vanwege deze aanvullende adoptievoorwaarden geldt voor Fonzy een verlaagd adoptietarief. Wie geeft deze lieverd een kans?
A
chtergrond: Fonzy is samen met zijn moeder en broertjes/zusjes door hondenvangers naar het gemeentelijk asiel van Botosani gebracht. Twee broertjes zijn helaas gestorven, maar de rest van de pups en moeder konden we gelukkig naar Nederland halen. Fonzy verblijft nu bij een gastgezin in Gorredijk..
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

 

 

IMG_4068 (3)Marley *
Geslacht: reu

Alg. info: Marley is geboren in februari 2015. Hij is 53 cm. hoog en weegt 20 kg.
Karakter: Marley heeft een hele nare start gehad in Roemenië en dat is terug te zien in zijn gedrag in nieuwe situaties en met vreemde mensen. In zijn gastgezin is het een hele lieve en vrolijke hond hond met een baasgericht en heel trouw karakter. Hij is heel sociaal met andere honden en daar speelt hij graag mee. Ook met katten gaat het prima. Hij is zindelijk en in huis gedraagt hij zich rustig, mits hij wel de nodige beweging krijgt, want het is natuurlijk nog een jonge hond. Hij kan (samen met een andere hond) prima een paar uurtjes alleen zijn; hij slaapt dan in zijn bench. Hij vindt het leuk om buiten lekker met andere honden te ravotten en hij loopt goed mee aan de riem. Ook autorijden is geen probleem.
Kortom, in zijn eigen huis en tuin met zijn ‘eigen’ mensen is Marley een hele lieve en makkelijke hond. Maar met vreemde mensen (bezoek of buiten op straat) is Marley onzeker en reageert hij wantrouwend en beschermend. Met bezoek is hij waaks en hij heeft tijd nodig om vertrouwen te krijgen. Hij let erg op wat de baas doet; als die onzeker is, zal hij zelf de leiding nemen. Daarom zoeken we voor hem een thuis bij iemand met hondenervaring die in staat is om hem leiding te geven op een manier die hem vertrouwen geeft. Hij luistert goed en reageert goed op een positieve benadering. Hij is ook gewend om met vreemd bezoek naar zijn bench te gaan, zodat hij vanuit zijn veilige plek alles op zijn gemak kan bekijken. Een thuis zonder al teveel prikkels in een rustige omgeving is voor hem het beste en een andere stabiele hond zou heel mooi zijn, als steun- en speelmaatje. Vanwege deze aanvullende adoptievoorwaarden geldt voor Marley een verlaagd adoptietarief. Wie zou deze uitdaging aan kunnen en geeft deze lieve stoere knul met een klein hartje een kans?
  

Achtergrond: Marley is als pasgeboren pup samen met een stapeltje andere pups over het hek gegooid van een privé asiel en de eerste maanden van zijn leven heeft hij doorgebracht in een kennel samen met andere honden. Hij verblijft nu bij een opvanggezin in Tjuchem (Gr.).
Medische bijzonderheden: Geen.

 

 

 

Honden nog in Roemenië

Hieronder ziet u honden die nu nog in Roemenië zitten. De meeste honden zijn van Ioana, een rescuer waar we al een aantal jaren mee samen werken. Ze heeft deze honden grotendeels ondergebracht in een particulier asiel, waar de omstandigheden beroerd zijn en waar ze nooit uit de kennel komen. We hebben deze honden zelf ontmoet en het zijn grotendeels hele lieve sociale honden die helaas al een hele lange tijd (vaak jaren) opgesloten zitten. Ook staan hier een aantal kettinghondjes die we weg hebben laten halen; zij zitten nu bij een particuliere opvang in een kennel. Al deze honden kunnen naar Nederland komen indien zich een geschikt adoptie- of gastgezin aandient met voldoende hondenervaring. U dient zich daarbij wel te realiseren dat ze waarschijnlijk nog veel dingen moeten leren, zoals zindelijk zijn, alleen thuis blijven en aan de riem lopen. Ook zal de drukke Nederlandse samenleving spannend voor hen zijn, dus het bieden van veiligheid heeft prioriteit. 

 

Manola
Geslacht: teefje
Leeftijd: Manola is geboren in 2012
Karakter: Manola is ondanks haar jarenlange opsluiting een hele lieve hond met een zacht karakter. Ze is een beetje afwachtend, maar ze komt voorzichtig kennismaken. 
Achtergrond: Manola is als jonge hond door Ioana in veiligheid gebracht in een particulier asiel. Helaas is ze nooit geadopteerd.  
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

 

Mimi
Geslacht: teefje
Leeftijd: Mimi is geboren in 2007
Karakter: Mimi is een hele lieve hond met een zacht karakter. Ze is een beetje afwachtend, maar ze komt voorzichtig kennismaken. Ze is sociaal met andere honden, maar niet met katten. 
Achtergrond: Mimi heeft lange tijd aan een ketting gezeten bij een rescuer die niet de mogelijkheden heeft om de honden een goed leven te bieden. We hebben haar daar weg laten halen en ze verblijft nu bij particuliere opvang in een kennel.  
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

 

 

Cara
Geslacht: teefje
Leeftijd: Cara is geboren in 2016
Karakter: Cara is een hele lieve hond met een vrolijk en zacht karakter. Ze is sociaal met andere honden.
Achtergrond: Cara heeft lange tijd aan een ketting gezeten bij een rescuer die niet de mogelijkheden heeft om de honden een goed leven te bieden. We hebben haar daar weg laten halen en ze verblijft nu bij particuliere opvang in een kennel.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

 

Bobo
Geslacht: reu
Leeftijd: Bobo is geboren in 2014.
Karakter: Bobo is een hele lieve hond met een zacht karakter. Hij is heel aanhankelijk met mensen en sociaal met andere honden.   
Achtergrond: Bobo heeft lange tijd aan een ketting gezeten bij een rescuer die niet de mogelijkheden heeft om de honden een goed leven te bieden. We hebben hem daar weg laten halen en hij verblijft nu bij particuliere opvang in een kennel.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

 

Porthos
Geslacht: reu
Leeftijd: Porthos is geboren in 2014.
Karakter: Porthos is een hele lieve hond met een zacht karakter. Hij is heel aanhankelijk met mensen en sociaal met andere honden.
Achtergrond: Porthos heeft lange tijd aan een ketting gezeten bij een rescuer die niet de mogelijkheden heeft om de honden een goed leven te bieden. We hebben hem daar weg laten halen en hij verblijft nu bij particuliere opvang in een kennel.
Medische bijzonderheden: Geen

 

 

 

 

Google
Geslacht: reu

Leeftijd:
Karakter: 
Achtergrond:Google komt uit het ellendige gemeente-asiel van Resita.
Medische bijzonderheden: Geen