Olly zoekt dringend een nieuwe bank
Romy biedt aan: buikje om te kriebelen
Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Kleine Pam met groots karakter...
previous arrow
next arrow
Slider

Yucca

 

YuccaGeslacht: teefje (gesterilliseerd)  
Leeftijd: Yucca is geboren in augustus 2012
Formaat:
Yucca is 43 cm hoog en weegt 16 kilo
Kan met kinderen:
Vanaf 12 jaar
Kan met katten:
Ja
Kan met andere honden:
Ja
Trefwoorden:
lief, sociaal, rustig, vriendelijk, bescheiden, vrolijk, baasgericht
Adoptiebijdrage:
 â‚¬ 125,-

 

Karakter: Yucca is een gevoelig hondje met een baasgericht en aanhankelijk karakter. Het duurde even voordat ze zich kon openstellen voor al het nieuwe maar intussen is ze gewoon een blij, lief meisje die heeft ontdekt hoe fijn een hondenleven kan zijn. Ze kruipt het liefst dichtbij je en kan als het aan haar ligt voor altijd tegen je aan blijven liggen.

Gedrag in huis:
Yucca is een bescheiden hondje, maar als ze je kent, laat ze merken dat ze echt blij is om je te zien en dan kan ze ook echt genieten van aandacht. Ze is dol op eten en ze leert nu dat ze dat niet meer hoeft te verdedigen. Blaffen doet ze amper.

Yucca is nagenoeg zindelijk, 's nachts slaapt ze rustig door maar als ze overdag aangeeft dat ze moet, dan moet ze ook echt even naar buiten. Ze kan ook best even alleen thuis zijn. In het gastgezin is ze dan met andere honden. Met oudere kinderen kan Yucca het goed vinden, ze zal naar verwachting moeite hebben met het voor haar onvoorspelbare gedrag van jongere kinderen. Katten negeert ze, ze vindt het niet interessant en laat ze met rust.  

Gedrag buiten:
Yucca gaat graag even mee met de auto en wandelen vindt ze leuk. Ze reageert rustig op haar omgeving, als iets onbekend of spannend is gaat ze zitten om het te bekijken en met een koekje is het al snel goed en loopt ze vrolijk verder. Bang is ze niet.

Met andere honden is ze heel sociaal. Ze heeft duidelijk een voorkeur voor reutjes. Yucca speelt graag met andere honden en geniet duidelijk van hun gezelschap.

Profiel adoptant:
Omdat ze erg baasgericht is, kan Yucca prima ergens als enige hond geplaatst worden mits haar baasjes voldoende tijd bij haar thuis zijn, ze kan geen dagenlang uren achter elkaar alleen zijn.  Ook is het belangrijk dat, als Yucca als enige hond geplaatst wordt, ze wel regelmatig contact kan hebben met andere honden. Ze geniet daar enorm van.

Yucca reageert angstig op stemverheffing en geschreeuw; we kunnen alleen maar raden naar wat zij heeft moeten meemaken. Een gezin met jonge kinderen zal daarom niet zo geschikt voor haar zijn. Ook moet haar toekomstige baasje een beetje ervaring hebben om haar verder te kunnen begeleiden. Zijn die zaken voorhanden, dan is Yucca een geweldige vriendin die een boel gezelligheid kan brengen! 

Achtergrond: Yucca komt uit het asiel van Resita in Roemenie waar ze zat te verpieteren in een overvolle kennel. Gelukkig konden we haar eruit halen en nu is ze veilig bij een gastgezin in Drachtstercompagnie.  

Medische bijzonderheden: geen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.