Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Mag Numa dan bij jou?
Wie geeft 7-jarige Tess een kans?
previous arrow
next arrow
Slider

Ylva

YlvaGeslacht: teefje  
Leeftijd: Volgens haar paspoort is Ylva in oktober 2018 geboren
Formaat:
Ylva is een middenmaatje, ze weegt nu ruim 10 kilo maar is nog in de groei
Kan met kinderen:
Onbekend
Kan met katten:
Ja
Kan met honden:
Ja
Trefwoorden:
lief, actief, speels, enthousiast, leergierig, slim, knuffelen, sociaal, baasgericht, zachtaardig
Adoptiebijdrage:
 â‚¬ 250,-

 

Karakter: Ylva is nog een echte pup. Volgens haar Roemeense paspoort zou ze een jaar oud moeten zijn, de dierenarts in Nederland vermoedt dat ze wat jonger is. Ylva was erg klein en mager toen ze in Resita uit het asiel gered werd en bij het gastgezin waar ze nu is, is ze hard bezig die achterstand in te halen. Ze voelde zich meteen al helemaal thuis. Als een echte pup is ze dol op speelgoed en ze geniet van de luxe van dikke hondenkussens en een plekje op de bank. Dat had ze in Roemenie niet!

Ylva is een hond die van gezelschap houdt. Ze kan echt wel eventjes alleen zijn, maar liever is ze gewoon dichtbij je. In het gastgezin krijgt ze af en toe verplichte benchrust omdat ze ook nog veel slaap nodig heeft. Maar Ylva geniet zo enorm van haar nieuwe leventje dat ze liever niets mist. Ze leert ook enorm snel. Ze was direct zindelijk en snapt ook al heel goed wat haar speeltjes zijn en waar ze vanaf moet blijven. Ze is erg slim en vindt het ook leuk om te leren. Ze kent dan ook al een aantal basiscommando's en reageert goed op haar naam.

Ze loopt netjes aan de riem en ook autorijden is geen probleem. Heel veel is nieuw voor Ylva, ze reageert hier onbevangen op en verkent alles door veel te snuffelen en te observeren. Daar wordt in het gastgezin de tijd voor genomen zodat Ylva in haar eigen tempo al het nieuwe in dit voor haar vreemde land kan leren kennen.

Andere honden en mensen zijn leuk. Ze is een beetje voorzichtig in de kennismaking maar veel tijd heeft ze niet nodig. Want als je kunt knuffelen of spelen, dan is het voor Ylva al snel goed. Met honden is ze heel sociaal, ze 'spreekt' de hondentaal goed en ze toont zich vooral onderdanig en speels. Met katten kan ze ook goed overweg, ze beschouwt ze vooral als speelkameraadjes. 

Er zit geen kwaad in Ylva, ze is een blije stuiterbal die de hele wereld geweldig vindt. Voor haar zoeken we een baasje die genoeg tijd voor haar heeft, want Ylva is een actieve hond die haar energie kwijt moet. Ze zou het geweldig doen op een hondenschool en als ze straks wat ouder is, zal ze genieten van lange wandelingen met haar mensen. Ylva zoekt een liefdevolle baas waar ze bij voorkeur haar eigen plekje op de bank (of op schoot) mag innemen.

Achtergrond: Ylva is als pup uit het asiel van Resita gehaald. Een gemeentelijke asiel in Roemenie is een slechte plek voor pups en gelukkig hebben we haar in veiligheid kunnen brengen. Op 25 oktober maakte Ylva haar reis naar Nederland en wordt nu opgevangen door een gastgezin in Groningen.

Medische bijzonderheden: Ylva is nog niet gesteriliseerd, dit moet nog gebeuren en is een onderdeel van de adoptievoorwaarden.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.