Mini Cooper zoekt plekje om altijd te mogen parkeren
Loekie hoopt dat iemand haar eindelijk ziet staan
Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Vrolijke Joey heeft altijd zijn grootste glimlach voor je paraat!
previous arrow
next arrow
Slider

Yena

 

YenaLeeftijd: Yena is geboren in februari 2014
Formaat:  Yena is ca. 53 cm hoog en weegt 15 kilo
Huidige locatie: Warder
Kan met kinderen: Vanaf ca. 14 jaar
Kan met katten: Nog niet bekend
Kan met andere honden: Wisselend
Trefwoorden: lief, vrolijk, aanhankelijk, slim, energiek, alert, robuust, standvastig
Adoptiebijdrage: â‚¬ 125,-

 

Karakter:
Yena is een lieve hond die graag de wereld om haar heen ontdekt. Ze is alert en heeft redelijk wat energie, ze is een vrolijk en pittig meisje!

Gedrag in huis:
Yena gedraagt zich goed in huis, alsof ze niet jaren in een asiel heeft gezeten. Ze is zindelijk en maakt niets stuk, ook alleen zijn gaat haar prima af. Ze gaat dan rustig liggen, een beetje slapen of gewoon wat chillen. Ze houdt van verzamelen, een schoen of handdoek mag ze graag naar haar kussen slepen. Pak je het haar weer af, dan is het ook goed. Ze laat zich prima sturen.

Knuffelen is nieuw voor Yena. Mensenhanden kun je tenslotte niet zomaar vertrouwen. Toch vindt ze aandacht wel fijn maar het is nog wat vreemd voor haar. Yena lijkt meer naar mensen te trekken dan naar andere honden. Als er mensen op bezoek komen vindt Yena dat heel gezellig en ze komt graag even kennismaken. Katten wonen niet in haar gastgezin dus daar is ze nog niet mee getest.

Gedrag buiten:
Aan de lijn lopen is nieuw voor Yena en dat is ze nu aan het leren. In haar omgang met onbekende honden staat ze haar mannetje. Ze is nog niet lang in Nederland en trekt nog snel haar verdediging op. Dit doet ze door de stoere chick uit te hangen maar eigenlijk zoekt ze vooral houvast en veiligheid. Uitdagen tot spelen doet ze wel maar het is meer rennen dan spelen. Autorijden gaat goed met Yena, ze gaat graag mee.

Profiel adoptant:
Yena is een hond voor een ervaren baasje die begrijpt dat Yena lange tijd in een soort overlevingsmodus heeft gezeten. Met liefde, geduld en begrip moet ze leren dat ze hier veilig is en dat ze mag gaan genieten. Lange wandelingen zit er nog even niet in, dus een tuin waar ze zich uit kan leven is een vereiste. Om deze zelfde redenen plaatsen we haar nog niet bij kinderen. Bij pubers/tieners zou het wellicht wel kunnen. Yena kan goed als enige hond geplaatst worden.

Achtergrond:
Yena heeft op straat geleefd, is gevangen en is terecht gekomen in een gemeente-asiel in Roemenie waar circa 400 honden opgesloten zitten in kleine kennels. De honden zitten hier tot aan hun dood en sterven door ondervoeding, ziekte en stress. Yena heeft echt moeten overleven maar is nu gelukkig veilig. Ze verblijft bij een gastgezin in Warder, Noord Holland.

Medische bijzonderheden:
Geen

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.