Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Mag Numa dan bij jou?
Wie geeft 7-jarige Tess een kans?
previous arrow
next arrow
Slider

Tess

TessGeslacht: teefje  (gesterilliseerd)
Leeftijd: Tess is geboren in januari 2012
Formaat:
Ze is 45 cm. hoog en weegt 15 kg
Kan met kinderen:
Nee
Kan met katten:
Onbekend
Kan met honden:
Ja
Trefwoorden:
zacht, bescheiden, rustig, sociaal, gevoelig, knuffelen
Adoptiebijdrage:
 â‚¬ 125,-   

 

Karakter: Tess is een hele lieve hond met een zacht en bescheiden karakter. Ze is graag bij haar baasje in de buurt, maar dringt zich niet op. Ze is dol op knuffelen met de mensen die ze kent en vertrouwt. Als je naar haar zin te vroeg stopt met aaien, legt ze haar pootje op je arm om aan te geven dat het nog niet klaar is. 

Ze luistert goed en gaat graag mee op een wandeling. Wandelen doet ze graag in de natuur, een drukke omgeving zoals een stad vindt ze niet leuk. Dan gebeurt er teveel om haar heen en kan ze zich niet goed ontspannen. Ze wil zich heerlijk uitleven in kuilen graven en lekker rondrennen. Tess is heel gevoelig voor correcties; een boze stem maakt veel indruk. Bij Tess is dat ook niet nodig, met zachte stem en beloning bereik je oneindig veel en krijg je aan haar een geweldige trouwe vriendin.

In huis gedraagt ze zich rustig; ze is zindelijk en ze kan prima een paar uurtjes alleen zijn. In haar gastgezin is ze dan samen met een andere hond.  Bezoek in huis en vreemde mensen op straat gaat Tess uit de weg. Ze heet geen behoefte aan contact met onbekenden maar als het bezoek bekender is durft ze wel wat dichterbij te komen. Dan is het ook best fijn om even een aai te komen halen.

Autorijden gaat prima met Tess en met andere honden gaat ze ook goed om. Tess is heel sociaal. Gezien haar karakter zoeken we voor Tess een plekje bij mensen met hondenervaring die in een rustige omgeving wonen. Bij voorkeur een plekje waar een andere hond als steun- en speelmaatje aanwezig is. Wij geloven dat er echt wel zulke plekjes bestaan...

Tess is nu al een poosje in Nederland en maakt nog steeds hele grote stappen in haar ontwikkeling maar een toekomstig baasje moet er rekening mee houden dat hij eerst tijd moet investeren om haar vertrouwen te winnen. Wie wil lieve Tess een kans en een fijn thuis geven? 

Achtergrond: Tess heeft jarenlang in een particulier asiel gezeten, waar de verzorging erg slecht was. We hebben haar daar zelf ontmoet en besloten haar een kans in Nederland te geven. Ze verblijft nu bij een gastgezin in Overasselt.

Medische bijzonderheden: geen.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.