Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Mag Numa dan bij jou?
Wie geeft 7-jarige Tess een kans?
previous arrow
next arrow
Slider

Romy

RimyGeslacht: teefje (gesterilliseerd) 
Leeftijd:
Romy is geboren in februari 2018
Formaat:
Romy is 52 cm hoog en weegt 22 kilo
Kan met kinderen:
Ja
Kan met katten:
Ja
Kan met honden:
Ja
Trefwoorden:
lief, vriendelijk, speels, blij, aanhankelijk, sociaal, gezinshond, baasgericht, zachtaardig, onderdanig
Adoptiebijdrage:
 â‚¬ 295,-

 

Karakter: Romy is een jonge, vrolijke, lieve gezinshond die erg van mensen houdt. Ze is in huis rustig en aanhankelijk, ze is ook helemaal zindelijk. Romy is het zonnetje in huis, haar staartje zwaait de hele dag. Ze speelt graag en is dol op speeltjes, die moeten voor Romy zeker aanwezig zijn. 

Romy is zich aan het ontpoppen als een echte mensenhond. Ze wil graag bij je zijn en als ze denkt dat er iets leuks gaat gebeuren staat ze al naast je. Ze luistert goed naar haar naam en ze leert ook best snel, maar alles buiten is zo leuk dat het soms lastig is je aandacht te verdelen. Ze is heel sociaal en een tikje onderdanig met andere honden. Romy gedraagt zich prima als er thuis bezoek komt, mits ze zelf de gelegenheid krijgt om in haar tempo kennis te maken. 

Alles is nieuw voor Romy en het is prachtig om te zien hoe snel ze leert. Sommige dingen zijn echt wel spannend en ze zoekt dan wat bescherming bij haar mensen. Wanneer ze iets een tweede keer meemaakt zie je hoe snel ze aan het wennen is, dan gaat het al veel beter. Ze maakt enorme sprongen in haar ontwikkeling.

Het kon bijna niet anders met dit lieve meisje maar ze is dol op kinderen en op katten. Ze wil eindeloos met ze spelen en knuffelen. Het is wel belangrijk dat kinderen begrijpen dat Romy ook nog veel moet leren, we plaatsen haar daarom liever niet bij heel jonge kinderen.

Voor Romy is het belangrijk dat haar toekomstige baasje weet hoe je met een gevoelige, onervaren hond om moet gaan. Een 'strenge' hand en harde stem zullen averechts werken bij Romy, ze heeft iemand nodig die haar op een enthousiaste manier begeleidt. Een andere hond als speelmaatje is een pre, dat zou Romy fantastisch vinden.

Achtergrond: Romy is als pup uit het asiel van Resita gehaald. Een gemeentelijke asiel in Roemenie is een slechte plek voor pups en gelukkig hebben we haar in veiligheid kunnen brengen bij een lokale rescuer. Op 25 oktober 2019 maakte Romy haar reis naar Nederland en wordt nu opgevangen door een gastgezin in Drachtsercompagnie.

Medische bijzonderheden: geen

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.