Olly zoekt dringend een nieuwe bank
Romy biedt aan: buikje om te kriebelen
Fonzy zoekt baasje om samen leuke dingen te gaan doen
Kleine Pam met groots karakter...
previous arrow
next arrow
Slider

Romy

RimyGeslacht: teefje (gesterilliseerd) 
Leeftijd:
Romy is geboren in februari 2018
Formaat:
Romy is 52 cm hoog en weegt 22 kilo
Kan met kinderen:
vanaf 16 jaar
Kan met katten:
Ja
Kan met andere honden:
Ja
Trefwoorden:
speels, aanhankelijk, baasgericht, zachtaardig, eenkennig
Adoptiebijdrage:
 € 125,-

 

Karakter:
Romy is een vrolijke, lieve hond die zich het prettigst voelt op een plek waar ze zich veilig en vertrouwd kan voelen.  

Gedrag in huis:
Romy is in huis vrolijk, aanhankelijk en ook helemaal zindelijk. Ze kan prima even alleen zijn en ook 's nachts ligt ze rustig in de kamer. Ze speelt graag en in haar schuilt ook een boefje met dolle streken; hoe meer Romy zich op haar gemak voelt, hoe meer die kant van haar naar boven komt. Romy is zich aan het ontpoppen als een echte baasgerichte hond. Ze wil graag bij je zijn en als ze denkt dat er iets leuks gaat gebeuren, staat ze al naast je. Ze luistert goed naar haar naam en ze leert ook best snel.

Ze is sociaal en een tikje onderdanig met andere honden. Met katten is ze heel lief. Van nature is Romy wantrouwend naar vreemde mensen, hierin heeft ze begeleiding nodig. Als er bezoek binnen komt, blaft ze op afstand. Haar negeren werkt dan het beste. Dan wordt ze nieuwsgierig en komt ze voorzichtig snuffelen. Bij de één sneller dan bij de ander. Sommige dingen zijn nog erg spannend en ze zoekt dan bescherming bij haar mensen. Wanneer ze iets een tweede of derde keer meemaakt gaat het al veel beter. Naarmate ze meer went wordt ze steeds enthousiaster en actiever.

Gedrag buiten:
Aan de lijn lopen doet ze netjes, maar ze moet soms even wat energie kwijt en dan kan ze wel eens een flinke ruk geven. Lopen op bekend terrein is voor Romy het prettigst. Verandert er teveel dan raakt ze overprikkeld en kan ze niet meer genieten van de wandeling.

Profiel adoptant:
Romy is niet op haar plek in een stad of druk dorp. Teveel activiteit rondom haar huis zorgt voor onrust waardoor ze gaat blaffen. Ze zal het meest gelukkig zijn op een buitenplek met een fijne tuin waarin ze lekker kan struinen en spelen. Voor Romy is het belangrijk dat haar toekomstige baasje weet hoe je met een gevoelige, onervaren hond om moet gaan. Een 'strenge' hand en harde stem zullen averechts werken bij Romy, ze heeft iemand nodig die haar op een enthousiaste manier begeleidt. De steun van een andere stabiele hond is daarbij heel belangrijk en vanwege deze aanvullende adoptievoorwaarden geldt voor Romy een aangepast adoptietarief.

Achtergrond:
Romy is als pup uit het asiel van Resita gehaald. Een gemeentelijke asiel in Roemenie is een slechte plek voor pups en gelukkig hebben we haar in veiligheid kunnen brengen bij een lokale rescuer. Op 25 oktober 2019 maakte Romy haar reis naar Nederland en wordt nu opgevangen door een gastgezin in Drachtsercompagnie.

Medische bijzonderheden:
Geen

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.